Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Preporuči novi mobitel
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Preporuči novi mobitel

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Preporuči novi mobitel
    Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 16:55
Novi mobitel u rasponu od 200 do 300 eura. Plafon 400.
Svaka preporuka je dobrodošla u moru dilema oko toga.

I podpitanje: koji mobitel trenutno imate i koji bi ste uzeli kao sledeći (po bilo kojoj ceni).

A navešću i par mojih razmišljanja u ovom pravcu... Linkovi ispod.

Da se ne bih pojedinačno zahvaljivao svima po "thanks" / "zahvali".
Hvala unapred.    

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 21:30

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 21:31

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 21:34

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 21:35

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 21:36

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 21:39

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 21:40

Benchmark recenzija    

Ažurirao Danilo-Naissus - 28.Sijecanj/Jan.2021 u 00:28

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 23:35
Dragi Gazda Iro, ako može jedna preporuka novog mobitela ne starijeg od 2 godine...

do 200 eura, do 300 ili do 400 max.
mada mi najviše odgovatra cifra oko 300 ojra (+- 50 gore dole).

A bitno mi je za gledanje da je dobar za:

1. slušanje MP3/flac kao walkman jer volim da slušam muzikicu dok šetam,
2. za neki muzički video da odgledam,
3. za društvene mreže da radi ko podmazan.

Ostalo nebitno, igre ne igram.

Pa da zatvaram temu odmah.

Hvala unapred na odvojenom vremenu i savetu/savetima.     

Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 23:36

Da ti bude lakše (ili teže). LOL
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 23:39
Ova 3?

A koji bi bio raspored bio da biraš za sebe?
Zlato, srebro, bronza.
Da se ne mučim.   

Sva tri su mi prihvatljiva po ceni i ostalom, samo se nadam da ih ima ovde, a trebalo bi da ih ima.    

Ps.nadam se da za moje potrebe surfovanja po netu RAM 4 ili 6 je skoro isti, mada više je uvjek bolje.       (pa i ovde)    

Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 23:50
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Ova 3?

Ne. Ubaci bilo koja tri koja te zanimaju i usporedi. Što se mene tiče, Xiaomi ili Realme zbog cijene. Samsung je Samsung, ali mi više nisu "napeti". Xiaomi mi je već godinama izbor br. 1, a isprobao sam Samsung, Xiaomi, Ulefone, Mlais...
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 00:30
Mene jedino ovo malo brine, a sjajan je mobitel...
#Gazda Iro: hvala na komentaru.   

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 00:32

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 00:42

Ažurirao Danilo-Naissus - 28.Sijecanj/Jan.2021 u 00:55

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 00:52

Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 10:09
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Mene jedino ovo malo brine, a sjajan je mobitel...

Čovjek je fino sve rekao, klasično američko izdrkavanje pod krinkom ovog ili onog. Ameri su sami "stvorili" kinesku ekonomiju i sad je pokušavaju ukrotiti. Možda je to dobro, možda nije.

Samo ću se osvrnuti da onaj dio gdje se kineskim tvrtkama stalno prigovara da da su pod kontrolom države i da špijuniraju korisnike: Tjera li netko korisnike da objavljuju svoje podatke, lokaciju, kretanja, prehrambene navike i ostalo što sami objavljuju na FB-u, Instagramu i ostalim društvenim mrežama ili to čine dobrovoljno? Po kakvoj je to "sigurnosti" Apple bolji za mene od Xiaomija ili Huaweija? Ne pogoduje li Amerika svojim firmama ovakvim potezima? U Kini navodno nijedna firma ne može raditi bez nadzora države (i to je kao loše), a američka administracija stavi nekoga na crnu listu pa ti posluj s njim ako smiješ.

Uglavnom, to su neke više sfere koje me previše ne zabrinjavaju. Da sad moram kupovati mobitel, glavna dvojba bi mi bila je li vrijeme za 5G telefon ili sljedeće dvije godine mogu izgurati sa 4G telefonom. Druga bitna stavka su cijena i specifikacije, tj. što mogu dobiti za određenu svotu novaca.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 10:21
I samo nekoliko minuta nakon što sam ovo napisao, pronađem ovaj članak:

"Gledamo li cijelu godinu, Samsung i dalje drži vrh liste s najvećim brojem isporučenih uređaja, Apple je drugi, Huawei treći, a Xiaomi se drži na četvrtom mjestu."

I onda dva od četiri najveća staviš na crnu listu. LOL
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 17:30
Slažem se milion posto sa tobom dragi Gazda Iro.   

Nisam baš u tim vodama mobilne telefonije... ali pretpostavljam da i Kina ima neki svoj Gugl za svoje tržište... Ili već neku drugu alternativu za pretraživača na internetu umesto njega...

Zato sam pomislio da i "Šomi" ne prođe kao Huavej.

Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 18:03
Koliko se sjećam, "Šomijevi" proizvodi se i nisu nešto prodavali u SAD-u, tj. nisu bili prilagođeni za njihovo tržište.

Uglavnom, ne postoji "najbolji" telefon. Postoje samo telefoni koji ti bolje ili lošije odgovaraju.

Kina i Indija su tržište od 2-2,5 milijardi ljudi. Imaju oni i svoje "Guglove" i "Trgovine". Zato se ne treba previše zamarati s ovim ili onim, nego se dobro raspitati prije kupovine i odabrati ono što ti najviše odgovara po potrebama i cijeni.

Moja iskustva s Kinezima su izvrsna. Kupovao sam telefone direktno od njih prije nego su kod nas počeli s prodajom. Sad mi je jednostavnije otići u prvi dućan i platiti nešto više jer za tu razliku dobijem garanciju i ne čekam mjesec dana da mi telefon stigne. Samo jednom mi je kineski telefon otkazao poslušnost. Napisao sam im mail i u roku par sati dobio odgovor s linkovima i uputama kako da riješim problem. Sat vremena kasnije telefon je opet normalno radio.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.