| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Igra - Biramo pesmu - Moja savršena Balkanvizija |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Igra - Biramo pesmu - Moja savršena BalkanvizijaObjavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 17:46 |
|
Prošle godine smo na jednom makedonskom forumu birali najbolje pesme sa Balkana objavljenih tokom 2019. godine (pesme su predložili članovi tog foruma), pa možda bismo mogli pokušati nešto takvo i ovde za pesme od 2020. godine. Naravno, ako ima zainteresiranih.
![]() Evo kako je sve to izgledalo: NOMINIRANE PESME IZ SVAKE DRŽAVE: - Srbija - Hrvatska - Turska - Grčka - Albanija - Rumunija - Bugarska FINALISTI: Ažurirao NaEdenCovekBratMu - 14.Sijecanj/Jan.2021 u 18:53 |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 17:48 |
|
Objasniću vam pravila ako se prijave dovoljno učesnici.
|
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 18:27 |
|
Nije Turcija, nego Turska... i nije Grcija, nego Grčka.
Gdje nađe ovog Dragana Bosanca? ![]() Ako je ovo Emina Jahović, ona nije iz BiH, nego iz Srbije. Ako je neka druga, onda možda i jeste. P.S. Nije ni Romanija: Rumunija/Rumunjska (zavisi kako gdje)... Bugarska...
Ažurirao baho - 14.Sijecanj/Jan.2021 u 18:32 |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 18:32 |
Jahović je. Mislio sam da je iz Bosne ona. ![]() Inače, nisu sve pesme moji predlozi, nego i drugim ljudima koji su članovi onog foruma. ![]() U vezi imena država, primljeno k znanju. Ispraviću.
![]() |
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 18:34 |
|
Ona je iz Novog Pazara. To je valjda u Srbiji.
Živjela je kratko u Sarajevu. Nešto je radila s Merlinom ako se sjećam. A kasnije relacija Beograd/Istanbul (uglavnom Istanbul). Koliko sam upućen. A nisam previše. Uglavnom, znam da nije iz BiH.
![]() |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 18:44 |
|
Samo da napomenem, sada NE glasamo za ove pesme iz prvog posta. To je samo da vidite kako smo to prošle godine izveli na drugi forum.
Kada/Ako se prijave dovoljno ljudi i za ovde, predlagaćemo nove pesme.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 19:26 |
|
Ih bre dragi Baho, pa šta fali da naučiš neku reč makedonskog jezika....
ja sam odavno navikao na Turciju i Grciju... to je baš u IN... a u vezi Emine... nije bitno odakle je, već za koga peva... dešavallo se već na evroviziji da neko peva za drugu zemlju.... čudno možda ali nije neuobičajno.... a ima puno primera, da ne tražim sada... #Eden: objasni pravila ukratko pa da vidimo vredi li se prijavljivati... pretpostavljam da svako je žiri i deli poene i na kraju se izabere pesma... i da, možeš i ti da budeš selektor za pesme kao organizator prvu partiju... što da ne... ja biram pesmu po pesmi a ne po naciji... sviđa mi se ideja ako je to ili nešto slično... kvorum 6? npr. rok za prijavu. rok za glasanje... to nam objasni još... |
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 19:35 |
|
Pa valjda se biraju pjevači prema zemlji odakle su.
![]() To sa Turcijom i Grcijom je možda "in" u Nišu...
![]() |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 19:43 |
Kvorum bi bio oko 5 igrača najmanje (Na tom forumu je bilo samo 5 učesnika, jer ima prilično mali broj članova tamo). Evo kako smo mi to izveli: Bilo je dve faze: Nominacije i Finale. NOMINACIJE: - Svaki prijavljeni član ima 2-3 dana da mi pošalje u PP po jednu pesmu za svaku državu sa Balkana. - Nakon tog roka, ja objavim javno na forumu sve prijavljene pesme za sve države. - Nakon toga imamo 7 dana da odaberemo najbolju pesmu iz svake zemlje tako što ocenjujemo svaku pesmu posebno sa ocenama od 1-10 (ocene su slali meni u PP). - Posle roka objavljujem pesme iz svake države koji idu u finale (one sa najviše poena). FINALE: - Ovde su najbolje ocenjene pesme sa svake države. - Prijavljeni igrači glasaju po principu Evrovizije (1-8, 10 i 12 poena), opet poene šalju meni u PP. Rok za glasanje je opet 7 dana. - Skupimo poene "evroviziskog" glasanja i na njima dodamo ukupan broj ocene iz faze Nominacija. - Pesma sa najviše poena (euroviziski poeni + ocene) je pobednik.
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 19:45 |
Da, to je bila ideja, da pevači budu iz zemlje odakle su, ali je očigledno bilo propusta.
![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 19:51 |
|
Aleksander Ribak (nor. Alexánder Rybák, blr. Алякса́ндр Рыба́к, rođen u Minsku, SSSR, danas Belorusija, 13. 5. 1986) je violonista, pevač, kompozitor i glumac iz Norveške. Ribak je kao predstavnik Norveške pobedio na Pesmi Evrovizije 2009. u Moskvi sa pesmom Fairytale, za koju je sam autor kompozicije i teksta.
Belorus koji predstavlja Norvešku i peva na engleskom. To je evrovizija. Ponekad. Da, braća Makedonci su uvek IN u Nišu. ![]() ...a i ostala braća iz SFRJ.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 19:54 |
|
Znači, godina izdavanja pesme mora biti 2020. i da je iz te države, žanr nebitan...
Jel' može da se preskoči neka zemlja... ako ne pratimo ili pratimo manje pesme iz te zemlje...? Ostalo mi je ok.... |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 19:58 |
Nema preskakanja. ![]() Svako ko se prijavi šalje po jednu pesmu za svaku od zemalja. ![]() Dakle, ako se ti prijaviš, šalješ jednu pesmu iz Slovenije, jednu iz Srbije, jednu iz Hrvatske itd. za sve zemlje, ukupno 11 pesama.
![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 20:00 |
|
Turska i Albanija... tu sam tanak... ali naći će se i tamo...
dobra pesmica... Ostali: ExYu, ROM, BUL, GRE.... laganica... |
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 20:18 |
Ne za***bavaj... Eto, trebao je Eden pitati Eminu za koga bi ona nastupila na tom forumu? Kod svake igre je cilj ustanoviti pravila, a ne tražiti rupe u njima. Ako je pravilo takvo da se biraju prema mjestu porijekla (a jeste), onda je tako kako rekoh. ![]() Za sve ostalo, žali se upravnom odboru Eurovizije i upravi vodovoda i kanalizacije.
![]() |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2021 u 20:32 |
Možda jesam. ![]() ![]() Šalu na stranu, da, to je bilo glavno pravilo: da pevač/pevačica bude iz zemlje koju predstavlja. Jezik pesme, kao što se vidi i u primerima gore, nije bio bitan, ali je bilo poželjno da bude na oficijalni jezik zemlje (ili na jedan od oficijalnih, ako ih ima više). ![]() Žanr takođe nebitan. ############################ Dakle, ukratko: Svaki igrač šalje 11 pesama (po jednu iz svake zemlje), izvođač mora biti iz te zemlje, jezik nije bitan ali je poželjno da bude službeni te zemlje, i pesma mora da bude iz 2020. godine (dozvoljeni su pesme objavljene od 01.01.2020. do 31.12.2020.).
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2021 u 02:02 |
|
Evo top 11 liste sa finala iz prošle godine, ako ikoga zanima. ![]() A ovde imate snimak od cele finalne večeri: pesme, dogodovštine, glasanje itd. ![]() |
|
![]() |
|
Ana Thishpetana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Poglavica Sela Pridružen: 03.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Split Status: Offline Points: 18419 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2021 u 15:14 |
|
Zanima me igra al sam tanka sa Slovenijom,Albanijom,Grčkom,Turskom,Bugarskom i Rumunjskom
|
|
|
I ❤ SPAM
https://youtu.be/jxYtpv6UMmE |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2021 u 15:16 |
To je i poenta, otkriti nešto novo. ![]() Imate neke izvođače u prvom postu, može svako potražiti nešto od njih i tako slučajno da naleti na neki drugi izvođač i da nađe pesmu.
![]() |
|
![]() |
|
Ana Thishpetana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Poglavica Sela Pridružen: 03.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Split Status: Offline Points: 18419 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2021 u 15:20 |
|
Aj pokußat ću ako bude još zainteresiranih
|
|
|
I ❤ SPAM
https://youtu.be/jxYtpv6UMmE |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |