Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Selo nadomak Irine kavane
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pravila "Uklete kuće"
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pravila "Uklete kuće"

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pravila "Uklete kuće"
    Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2021 u 18:47
UPROŠĆENA PRAVILA UKLETE KUĆE

PRIJAVA ZA IGRU
- Prijavljuješ se ovdje. (klik na "ovdje")     

IGRA
- za igrače igra je izuzetno jednostavna.
- Moderatoraluh opisuje igračima prostoriju u kojoj se nalaze i daje im potencijalne izlaze, npr. "Izlaz je na sjeveru i na jugu."
- Igrači sami biraju svoj sledeći potez tj. biraju jedan od izlaza iz prostorije u kojoj se nelaze. (Npr. "Idem na jug" ili sam "Jug").
- Kada svi igrači koji su u igri odigraju svoj potez, Moderatorlak im daje opis novih prostorija u koje su išli i daje im nove izlaze iz tih prostorija.
- U jednom danu se može odigrati i više od jednog poteza ako su igrači složni i na okupu.

* pitao sam Tihija u vezi kaznene politike za one koji nenamerno kasne sa potezima zbog više sile (nedostatak struje ili neta ili kvar uređaja). Mislim da je pomenuo da nema žutih i crvenih kartona ali da postoji opcija da igrač zbog kašnjenja izgubi 1ŽP (životni poen nakon 48h valjda). Da li može nadoknaditi više poteza ne znam. Znam samo da je pravilo da se svima odjednom daju nove prostorije a ne pojedinačno što je praktično i pravilno i manje zamorno za Moderatorlaka...)

CILJ IGRE
- Cilj Igre tj. cilj svakog igrača: da izađe živ iz Uklete kuće .

OPSEDNUTI ukućanin aka DEMON
Napomena: samo 1 igrač je opsednut demonom. *
Na svakih 10 krugova opsednuti igrač može napasti jednog od preostalih igrača.
"Opsednuti" bira koga će napasti i šalje privatnu poruku (PP) Moderatorlaku igre.
Ukoliko je "napadnuti igrač" bez zaštite on gubi -1ŽP (životni poen) a Opsednuti ukućanin dobija jedan životni poen +1ŽP.
ALI, ako "Demon" napadne ukućanina sa svetom vodicom onda gubi TRI životna poena -3ŽP.

INFO: igrači mogu ali nisu u obavezi da crtaju svoju mapu radi lakšeg uvida u kretanje.
Ponekad to uradi neki Ukućanin "Dobri Samarićanin" aka Eden.

KUĆA i SOBE
Kuća se sastoji iz podruma, prizemlja i prvog sprata.
Površina kuće je 10X10 soba tj. ukupno 100 soba po 1 nivou.
Broj soba uklete kuće je onda ukupno 300.

Hint: ne znam(o) da li se broj soba i/ili spratnost povećava sa povećanjem broja igrača.
Pitati bata Tihija.

Neke od soba su opasne i u njima svi koji uđu (ako ih je više odjedanput) gube po jedan životni poen (-1ŽP), što znači da soba nije "zamka" koja se aktivira samo za prvog koji uđe i može se aktivirati više puta. Mada, ako je zapamte gde se tačno nalazi, svi ostali će je zaobilaziti.

MEDICINA aka LEK
Neke od soba su lekovite i daju po jednu medicinu (+1M) koju dobija samo prvi koji kroči u tu sobu. Svi koji nakon tog ukućanina prođu kroz tu istu sobu neće imati tj. uzeti taj lek/medicinu.
Važno: medicina aka lek se koristi za lečenje. Ukućanin šalje Moderatorluku privatn poruku da želi da aktivira tu medicinu.
Medicina je svima JAVNA i vidljiva drugim igračima.

AMAJLIJA
AMAJLIJA međutim nije vidljiva svima. Ona štiti onoga ko je ima od napada Demona. Ukoliko Demon napadne tog ukućanina - demon gubi tri životna poena (-3ŽP).

* amajlija je u vidu svete vodice (+ mada može možda biti i nešto drugo ali ima ulogu amajlije)

* ne znam da li se broj opsednutih povećava sa povećanjem broja igrača...
i da li ima donji i gornji limit prijava.

** "Hall of Fame Uklete kuće" ne znam da li i dalje važi... bilo je pauza i bilo je novih igrača ali lepa ideja...

KVORUM ZA IGRU
Kvorum za igru: 5-6 igrača.
Nije trenutno definisana gornja granica tj. gornji limit prijavljenih ukućanina.

Sva odgovornost leži samo na moderatorluhu!

Ažurirao Danilo-Naissus - 01.Sijecanj/Jan.2021 u 20:40

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2021 u 20:35
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Svaka dopuna pravila je više nego dobrodošla.   

Posle ćemo sve svesti na samo 2 posta - uprošćena i detaljna Pravila "Uklete kuće".   

Hvala unapred svima na pomoći.   

Napravio sam neku skicu ...
fale cenzor i lektor...
Bahooooooooooooooooooooooo....   

Ko je već igrao i ima iskustva neka doda ili obriše šta treba...

Ažurirao Danilo-Naissus - 01.Sijecanj/Jan.2021 u 20:41

Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2021 u 21:17
Pod pravila - može se igrati sa ili bez opsjednutog.
Koliko katova ima kuća i jesu li svi jednaki - npr. 10x10 ili je svaki kat drukčiji ovisi od moderatora.
Postoje dvije vrste predmeta koji se mogu naći - medicina - vraća 1 ŽP; amajlija - čuva život ako se uđe u ukletu sobu ili ako napadne opsjednuta osoba (ako se igra s opsjednutim jer može i da su svi obični igrači).

Ako se igra s opsjednutim igračem, tada ništa nije javno vidljivo: životni poeni, medicina, amajlija, već se sve javlja preko privatnih poruka - moderator igraču.
Ako se igra bez opsjednute osobe, tada je sve javno - moderator javno ispisuje statistiku nakon svakog poteza.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2021 u 12:16
Ja nisam dopunio ali ako iko ima neko pitanje za starije ukućane ili Moderatorluha može postaviti ovde.

* i ja polako učim pravila UK.

Info: a na kraju možemo sve svesti na 1 post i zaklučanu temu nakon rasprave. :)

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.