Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Graduate (1967)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Graduate (1967)

The Graduate

The Graduate (1967)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Diplomac

Godina:

1967

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

106 min

Režija:

Mike Nichols

Scenarij:

Buck Henry
, Charles Webb
, Calder Willingham

Glavne uloge:

Dustin Hoffman
  >  Ben Braddock
Richard Dreyfuss
  >  Boarding House Resident
Anne Bancroft
  >  Mrs. Robinson
Norman Fell
  >  Mr. McCleery
Katharine Ross
  >  Elaine Robinson
Brian Avery
  >  Carl Smith
Frank Baker
  >  Hotel Guest
Walter Brooke
  >  Mr. McGuire
George Bruggeman
  >  Church Member
William Daniels
  >  Mr. Braddock
Buddy Douglas
  >  Bellhop in Hotel Lobby
Eddra Gale
  >  Woman on Bus
Alice Ghostley
  >  Mrs. Singleman
Murray Hamilton
  >  Mr. Robinson
Buck Henry
  >  Room Clerk
Marion Lorne
  >  Miss DeWitte
Elizabeth Wilson
  >  Mrs. Braddock
Garrett Cassell
  >  Hotel Guest

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Graduate (1967)
    Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2011 u 18:00

The Graduate (1967)

Žanr: Komedija, Drama, Ljubavni

Režija: Mike Nichols

Jezik: Engleski

Uloge: Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross, William Daniels

Trajanje: 106 min

Dvadesetogodišnji Bendžamin Bredok (Dastin Hofman), upravo je završio koledž i vraća se kući kako bi to proslavio sa roditeljima i prijateljima. Iako su njegovi roditelji dali sve od sebe kako bi priredili veliku zabavu, Bendžamin se i dalje oseća nelagodno u njihovom društvu. Kada ga gospođa Robison, žena očevog kolege, zamoli za prevoz kući, on odluči prihvatiti ali kada se nađu u njenoj kući Bendžamin shvati da gospođa Robinson želi nešto više od samog prevoza...

Izvor: http://port.rs

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0061722/

TITLOVI

Ažurirao CSInvestigator - 25.Travanj/Apr.2012 u 19:38
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2020 u 19:07

Cuveni film. Obavezan klasik za sve preko 50 godina!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2020 u 20:20
Nema varanja! Tongue

Klasik - jest.
Čuven - jest.
Obavezan preko 50 - nije.

Zašto nije?

1. Već ste ga pogledali. Možda i više puta.

2. Već 20 godina ste svjesni da holivud snima uglavnom smeće i ne treba vam nostalgično podsjećanje kakve su dobre filmove nekad znali raditi.

3. Comedy | Drama | Romance a vama treba ispušni ventil za korupciju i krađu, kakve komedije, kakve romantike!

Međutim, ako ste mlađi od 50 godina, je, onda je obavezno. Uletite. Smile
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2020 u 21:26
Eto, klasik koji nisam gledao ceo... sećam se samo plakata / i te scene, i poslednje scene, takođe kultne.

Tako da, hvala dragom Aleksi i dragom Jokeru na podsećanju da napokon pogledam film u celini.    

Da se našalim malo...    
E, diplomac moj... gđa.Robinson mi deluje "dobra kao dobar dan".
Iscepao bi je kao nepismen čitanku.
Ko gladno dete napolitanku.
Ko dabar 3 kubika drva....    
Mislim, trebali su da nađu neku ružniju, deblju i antipatičnu MILF.    

Vidim da je bazirano na istoimenom romanu/noveli tako da očekujem dosta od ovog nahvaljenog klasika.   

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2020 u 23:28

Ovaj film mnogo vise znaci starijim generacijama koji su u to vreme seksualno i zivotno sazrevali , nego mladjoj populaciji.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2020 u 23:29

Svi smo tada se palili na ''matorku'' Robinson.Smile
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2020 u 01:58
Film se odavno bukvalno prevodi kao "Diplomac" iako bi prigodniji prevod bio "Maturant" jer glavni lik puni 21 godinu tokom filma.

Prvo, gluma, scana i fotografija su odlični IAKO mi je prva zamerka po tom pitanju što Dastin Hofman (rođen 1937) ima skoro 30 godina a glumi momka od 20 godina (što je falinka koja se oduvek do danas provlačila u većini filmova), kao da nisu mogli da nađu talentovanog američkog glumca tog uzrasta, mladaog šiljokurana... uz sav rizik... alu uz ekranizaciju bestselera morali su imati nekog "diplomca" iz škola ili kurseva glume tog vremena.

Film obiluje simbolikom... Gđa Robinson ima samo prezime (i lep par mlađih grudi u filmu), oblači se u predatorske šare.... ALI ako izuzmem lupetanje kritičara tog vremena da je to satirična kritika "ispraznog materjalističkog društva" (uz moje pitanje kad pa nije bilo materjalističko?)... film je slojevit i višedimenzionalan.

Ona je udata žena koja ulazi u aferu sa mladim i neiskusnim, anksioznim, nezrelim u svakom pogledu mladićem... On je on, usamljen (u onolikom gradu) i spreman za aferu sa starijom udatom ženom....

Zaplet i rasplet.... Ne bih pominjao sve što mi je zasmetalo u filmu, a ima puno toga (od zaljubljivanja nakon jednog dejta, do "must married" stalking, kao da se jednim "da" rešavaju svi bračni problemi.... Bitersvit kraj bi neki kritičari rekli....

Po meni, ovo je film koji je podigao standarde toga vremena... ne znam da li je i koliko bilo odstupanje od istoimenog romana.... ali ako su mi jasni i realni odnosi dvoje ljubavnika... onda mi nisu baš jasni svi ostali odnosi, a posebno dvoje mladih osoba... gde počinje, kako se razvija ta ljubav ili zaljubljenost, i kako preživljava sve izazove? Da li bi neka moja cura prešla zarad ljubavi prema meni aferu koju sam imao sa njenom kevom? Hahhaha

I slažem se sa nekim kritičarima da se percepcija gledanja ovog filma menja sa godinama.
Na jedan način ga gledaju vrlo mladi a na drugi način stariji gledaoci.
Mladi vide samo da "ljubav" trijumfuje.
Stariji vide da svako ponašanje ima i svoje posledice (pozitivne i negativne).
Zato je i nezahvalno ocenjivati ovaj film nekom fiksnom ocenom.

Film koji svakako vredi pogledati, sa svim svojim vrlinama i manama.     

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2020 u 00:19

Ne znam za ostale, ja sam prvo čuo muziku a onda sam kao klinac odgledao film. Kasnije sam ga reprizirao i ostao mi je u dobrom sećanju. Bio je aktuealn i pomerio je svojevremeno neke granice a sad ga je vreme pregazilo u nekim segmentima.

D.Hofman je više nego dobro odradio posao iako je bio mator za tu ulogu. Holivuđani su tu boljku za razliku od nas preboleli. Naši glumci do tridesete glume tinejdžere a onda odmah posle, bez prelaza, dobijaju uloge čilagera.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2020 u 00:35
Iskreno, meni se čini da je ovo prikriven hipi ili hipijevski film.

Idealan za politički trenutak u 1967.

Od maturanta koji izrasta iz onakve sterilne "materjalističke" porodice pa sve do samog kraja gde pobeđuje "ljubav" ili kako se to već zove.

* Ilejn ima izbor da posluša roditelje i uda se za tupsona, ili da posluša svoje mazohističko srce i uda se za glupsona, neurotičnog lika, progonitelja - koji je poletno karao/tucao njenu mamu. Duplo golo. Realno - našli su se na kraju filma. Živela ljubav. Hepi end.           

* a voleo bih da čujem i druga mišljenja o tome. Možda grešim.    

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2020 u 00:45

Pa pogledaj onu scenu u crkvi kad se krstom brani od navale svatova. Ili rušenje tabua o seksualnim odnosima između koke i pileta.

U ono vreme je to bila revolucija, danas neprimetan detalj.

Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2026 u 19:55
Stigao je na red da se pogleda, napokon i konačno.
Bila je ona emisija ''Gledaj majku, biraj ćerku'', ali ja ne bih imao ništa protiv da završim ili sa majkom ili sa ćerkom, sa obe bi mi previše drame bilo. I ljubomore, fuj.

Zanosna Bankroftova, malo mlađa i poletnija Ketrin, neponovljivi i maestralni Dastin, čuveni soundtrack, šta ćete više?
Sve u svemu, do otkrivanja afere mi je bio skroz okej, nakon toga i one nebulozne jurnjave za venčanjem malo mi je utisak splasnuo, kao kad gledalac posmatra sletanje na Mesec, a ono u studiju zabadaju zastavu u pesak iz Las Vegasa.

Preporučujem svima koji ga nisu gledali, ima se šta i videti!
Idemo na Mars!

Clapclownnjanja
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.