Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kokuhaku aka Confessions (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kokuhaku aka Confessions (2010)

Kokuhaku

Kokuhaku (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

106 min

Režija:

Tetsuya Nakashima

Scenarij:

Tetsuya Nakashima
, Kanae Minato

Glavne uloge:

Yoshino Kimura
  >  Yuko Shimomura (Naoki's mother)
Takako Matsu
  >  Yuko Moriguchi
Hirofumi Arai
  >  Shuya's Father
Ai Hashimoto
  >  Mizuki Kitahara
Yûta Kanai
  >  College Pupil
Kinuo Yamada
  >  Miyuko
Makiya Yamaguchi
  >  Masayoshi Sakuranomiya
Masaki Okada
  >  Yoshiteru Terada
Tsutomu Takahashi
  >  Mr. Tokura
Kaoru Fujiwara
  >  Naoki Shimomura
Mana Ashida
  >  Manami Moriguchi (Yuko's Daughter)
Yukito Nishii
  >  Shuya Watanabe
Soichiro Suzuki
  >  Professor Seguchi
Ikuyo Kuroda
  >  Shuya's Mother

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Gajtana View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gajtana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kokuhaku aka Confessions (2010)
    Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2011 u 08:54
Kokuhaku aka Confessions

Žanr: Drama
Godina: 2010
Država: Japan
Trajanje: 106 minuta
Uloge: Takako Matsu, Masaki Okada and Yoshino Kimura
IMDb

Radnja filma:
Život nastavnice u srednjoj školi Yoko Moriguchi's (Takako Matsu) postaje pakao nakon ubistva njene četvorogodišnje kćerke. Ona počinje da sumnja da su neki njeni učenici odgovorni za njenu smrt, i pretvara se u hladnokrvnog osvetnika sa okrutnim planom ne bi li se osvetila svima koje smatra odgovornim...

Trailer:

Prijevod napravio: Filaret (hvala kolega na prijevodu Tongue)
Možete ga preuzeti OVDJE

Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2020 u 22:50

Japanski film Confessions (2010) me je malo vratio u život. Bilo je i vreme za reanimaciju i rekreaciju posle filmskih skretanja i promašaja. To sam i očekivao od japanske kinematografije koja je po mom mišljenju po svojim idejama, kvalitetom i politički nekorektnim filmovima najbolja u Aziji a možda i u svetu.To je moje mišljenje i ne mora da znači da sam u pravu.Problem sa gledanjem i upoznavanjem japanskog filma je što prevoda nema u tolikom broju što nije slučaj sa ostalim državama Azije.

Confessions (2010) je film u kom je sve na svom mestu pa čak i više od toga iako sam motiv koji pokreće sve nije ništa novo na ovom svetu.Ovaj film dosta govori o manipulaciji,otuđenosti i osveti koji su uzrok i posledica svega što se ovde desilo.Sama realizacija osvete je do sad neviđena a sam čin osvete je stavljen na viši nivo.Uhvatio sam samog sebe kako se smejem nekim situacijama,preokretima,scenama i rešenjima koji nisu nimalo smešni u ovom odlično izrežiranom filmu čiji je reditelj i jedan od potpisanih ljudi na ovom genijalnom scenariju.Spomenuo sam da film uopšte nije smešan,vrlo je ozbiljan.Tu ozbiljnost ne ublažava već samo pojačavaju odlični pojedini kadrovi u scenama koje su namerno usporene.Ti usporeni pokreti razdragane dece (svi imaju 13 godina što je značajan podatak za radnju filma) su samo pojačali kod mene užas koji je rastao kako se film bližio kadru.

Ovaj film je svakako vredan pažnje i gledanja.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2020 u 02:02
Film je izuzetno mračan i sumoran, ali svakako vredan pažnje.
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2020 u 12:21
Ova psihodelična triler drama (koja koketira i sa hororom) vas lagano uvlači u fascinantni vrtlog događaja, podstaknutih iskrivljenim percepcijama neostvarenih i nakrivo izgrađenih ličnosti. Stravično je to što su u pitanju mladi ljudi (13-godišnjaci) koji su zapostavljeni ili neshvaćeni od strane svojih najbližih - roditelja. Izvanredna muzika koja prati priču dodatno pojačava dramatičnost događaja. U jednom momentu sam stekao utisak da sam u nekoj filmovanoj verziji neke stvari The Doors. Tako da, ko voli ovaj žanr, ovaj film ne bi trebao propustiti. Vrhunski je.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2020 u 18:02
Kakva drama? Film je revenge thriller na neholivudski način. Tko voli drame, držte se podalje, film nije uspavanka niti izluđivanje oko banalnih stvari tipa ko će odštopat zahodsku školjku.

Kako god, vi koji ste pisali, niste uboli srž.
A srž je kad počinje pravna odgovornost osobe i za koja (ne)djela.

Film ne odgovara treba li kazniti dijete zato jer je ubilo mrava, ali vam zato na glavu nabacuje pitanja je li treba kazniti nešto nenamjerno, treba li strože kazniti nenamjerno, ili jebo sve to pa nek žrtva (ako može) izvoli uzeti pravdu u svoje ruke.

Dvije su stvari šteta.
Filmu bi više odgovaralo da je nastavnica noirovska femme fatale koja gdje stane trava ne raste. Ne kažem da nije dobro i ovako, ali da je otišlo u drugom smjeru imali bismo remekdjelo.
Drugo, prijevod. Za ovako dobar film, trebao je puno bolji. Nije loš, hvala tko god da je prevodio, ali šteta za ovakav debelo iznad prosjeka film ne imati i natprosječno dobar prijevod.

Rekoh gore, ljubitelji drama, ovo zaobiđite. Kad naiđem na kakvu smaračinu, preporučit ću vam, bez brige.
Svi ostali, prisjetite se smicalica i ludorija koje ste radili u školskim klupama, posebno onih koje vam ne služe na čast, a prošli ste "nekažnjeno", potom odgledajte ovo nesvakidašnje ostvarenje.
Kad? Danas!

Ažurirao JoxerTM - 07.Svibanj/May.2020 u 18:07
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2020 u 22:35
Drama je (između ostalog) filmska radnja u kojoj su jedan ili više glavnih likova u sukobu sa drugim ličnostima ili sopstvenim strastima. Tako da je ovaj film drama i po. Shvatanje drame, odnosno dramske radnje, kao smaranje je ...

Poenta filma su razlozi i uzroci koji su doveli do toga da tako mlade osobe nemaju percepciju dobra i zla i čine tako užasne stvari. Ovo pitanje je veoma kompleksno, a nekima od uzroka se bavi film (sredina u kojoj dete odrasta, odnosi u porodici, vaspitno-obrazovni sistem, vršnjačko nasilje ...). Zakonska regulativa koja mlađe od 14 godina ne smatra krivično odgovornim, svakako nije jedan od uzroka, jer, jadna i bolesna je zajednica u kojoj je osnovni razlog da ne počinite ubistvo ili maltertirate druge to što će vas zbog toga neko kazniti? Pomeranje starosne granice za krivičnu odgovornost (a ona je 14 godina u većini krivičnih zakona u svetu) je takođe kompleksno pitanje i zahteva duboku analizu od strane raznih velikog broja eksperata.

Film je delo izuzetno kvalitetne japanske konematografije i zato nastavnica nije "femme fatale koja gdje stane trava ne raste", jer bi to onda bila jeftina holivudska limunadica.

Ažurirao Vilin - 08.Svibanj/May.2020 u 00:34
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2020 u 13:55

I Holivudska produkcija je imala svoje uzlete dok nije uronila i političi korektne filmove. Danas je ovako nešto nemoguće tamo snimiti.

Kažu da deca ubijaju ptice iz zabave a da ptice umiru stvarno. Vršnjačko nasilje je produkt niza faktora koje bih izbegao jer ne želim da orem naširoko i duboko. Dovoljno je napisati vaspitanje čiji je rodonačelnik bio Ž.Ž.Ruso koji je, između ostalog, pisao o tome kako treba vaspita decu. Bio je toliko predan tom poslu da je rođenu decu, da mu ne bi smetala dok piše o tome, dao na usvajanje. Film Confessions se bavi posledicama dok istraživanje uzroka ostavlja gledaocu. To što reditelj ne nameće zaključak je razlog više za gledanje.

Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2020 u 15:44
Po meni se bavi i uzrocima i posledicama. Možda čak i više uzrocima. Situacija u porodici okrivljenih dečaka koja je direktno prouzrokovala činjenje zla bez ikakve empatije, međusobni odnosi između učenika i učenika i nastavnika, cilj i svrha obrazovnog sistema ... Sve su ovo uzroci, a posledice su takođe višestruke. Efikasnost pooštravanja zakonskih mera je diskutabilna, jer koliko sam čitao, u državama sa rigoroznim kaznenim merama broj krivičnih dela nije manji no u onim sa liberalnijim zakonima.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2020 u 22:25

Svidelo se to nekom ili ne, broj kriminalaca, sociopata, homoseksualaca (dopisati po želji) je procentualno isti u Japanu kao i u Srbiji ili bilo kom drugom mestu. Odmah da se ogradim da mi liberali ne bi skočili za vrat, redosled koji sam naveo je nebitan, bitno je ono što je društveno prihvatljivo, afirmativno, a šta ne. Sredina je ključni faktor mada ima nešto i u kaznama koje "sputavaju" slobode. To je neka druga priča.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2022 u 16:29
Jedan drugi film me podseti na dati. Odlican je film (dva puta sam ga gledao, pa mi je ostao u secanju dosta dobro), kinematografski kao i teme koje obradjuje. Meni je ovo na prvom mestu drama, dobro je sto su autori dotakli i uzroke i posledice ( posledice su cesto slicne, uzroci zavise od mnogo promenljivih, ali nekoliko dominira), mada mislim da su vise obradili uzroke, a i treba ona stara posle j... nema .... pa redom, a ubacili i na odlican nacin i osvetu ( ima odlicna mudrost na kraju, oko koje se dosta i danas diskutuje, a osveta i sve sto to prati, lako je reci, ali treba biti mudar), zivotne dobi u sklopu`zlocin i kazna`, diskutabilno je i to je za struku, i zajedno sa prethodnim mislim da su autori vesto to zamislili. Necu da duzim, moze dosta da se analizira, svako ce ili u celini ili u delovima drugacije da ima misljenje, odlicne su teme za diskusiju, i navode na razmisljanje i mislim da je to pun pogodak. U svakom slucaju film koji ne treba propustiti, i ako niste pogledajte ga obavezno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.