Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - A Hidden Life (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

A Hidden Life (2019)

A Hidden Life

A Hidden Life (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Skriveni život

Godina:

2019

Žanr:

biografski, drama, ratni

Trajanje:

173 min

Režija:

Terrence Malick

Scenarij:

Terrence Malick

Glavne uloge:

Jürgen Prochnow
  >  Major Schlegel
Bruno Ganz
  >  Judge Lueben
August Diehl
  >  Franz Jägerstätter
Johan Leysen
  >  Ohlendorf
Karl Markovics
  >  Mayor
Ulrich Matthes
  >  Lorenz Schwaninger
Tobias Moretti
  >  Vicar Ferdinand Fürthauer
Michael Nyqvist
  >  Bishop Joseph Fliessen
Matthias Schoenaerts
  >  Herder
Martin Wuttke
  >  Major Kiel
Max Mauff
  >  Sterz
Joel Basman
  >  Military Trainee
Alexander Fehling
  >  Fredrich Feldmann
Dimo Alexiev
  >  Dino
Franz Rogowski
  >  Waldlan
Valerie Pachner
  >  Franziska Jägerstätter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: A Hidden Life (2019)
    Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2020 u 02:54
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2020 u 12:41

Konačno se pojavio i film a sa njim i moja želja da ga odmah pogledam sve sa engleskim titlovima. 
Ali, sad videh da je prevod najavio Dartanjan, pa ću sačekati par dana. 
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2020 u 17:40

Dakle, ovo mi već postaje refren, ali ne mogu a da ne kažem: Dartanjane, hvala ti za još jedan maestralan prevod. Ovo nije kurtoazno zahvaljivanje, zaista mi se dopada prvenstveno izbor filmova koje prevodiš, a zatim i sami prevodi koji su besprekorni, tačni i potpuno u duhu jezika. Ovo poslednje je najčešći problem sa prevodima, jer neiskusni prevodioci ne shvataju da je nemoguće doslovno prevesti fraze i idiome iz stranog jezika. Tu se vidi da li neko dobar prevodilac ili nije. Tebi - kapa dole!

..................................................................

Što se tiče samog filma, prosto ne znam šta bih napisao. Ja inače nisam veliki ljubitelj i poštovalac Terensa Malika, ali me je tema ovog filma jako zaintrigirala. 

Nažalost, film mi se nije posebno dopao, što ne znači da je loš, samo je za moj ukus predug, nepotrebno razvučen. Mislim da je Malika povukla sjajna scenografija u kojoj je film sniman, pa je maksimalno udovoljio svom estetskom nagonu da nas zasipa lepim scenama, ali, nažalost, mnoge od tiih scena razvodnjavaju ionako tanku radnju. Sve je ovo moglo bez problema biti spakovano u maksimalno 2 sata, što bi ga, po mom sudu učinilo barem 50 % boljim. Ovako, Malik nepotrebno razvlači svog gledaoca. To se  naročito odnosi na središnjicu flma koja je mogla biti sažetija.

Predivna širokougaona fotografija, odgovarajuća muzika, izvanredna scenografija i solidna gluma ipak ne čine ovaj film odličnim. Za moj ukus previše je patetike koja je i inače  Malikov "trademark" i upravo ga zbog toga ne volim. Uopšte ne sumnjam da će mnogi biti oduševljeni filmom, ima on svoju dubinu, ali je, da ponovim, nepotrebno predug, sa previše ponavljanja (da ne objašnjavam, ko god pogleda, shvatiće na šta mislim).

Od mene 7/10.

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
aca1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aca1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2020 u 13:57
Ни мени Малик - није нешто претерано близак редитељ са његовим филмовима. "Пустара" (1973) који и није тако лош филм али ништа посебно. Међутим "Божанствени дани" (1978) ми се нису свидели и исто сам га окарактерисао као патетичним. Али са филмом "Дрво живота" ме је одувао - сматрам тај филм ремек-делом.  
Зато пратим и подижем јер "Скривени живот" ме је одувао и сматрам га филмом године и деценије.
Невероватна прича, буквално ми је пронашао жицу. Никако није патетичан а ни предуг, јер да је урађен у стандарном формату, била би то јефтина; драма-трилер у стилу Халлмарк продукције. Овако његов стил прати причу и надограђује - јер чини ми се да његова фотографија има и мирис и радост живота, коју је јунак одбацио, како он то каже: "јер нека сила му не допушта да пристане на компромисе" а како је подржан и од супруге и како није нека историјска жртва - порука на самом крају је и благо овог филма и приче.

10/10
без претеривања
Love is the morning and the evening star
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2020 u 23:12
Nisam još pogledao trailer ali me je tema filma privukla.
Imam podeljeno mišljenje oko Malika... ima svoj prepoznatljivi stil/potpis u ranijim filmovima.
Da li je to slučaj i u ovom... ostaje da se vidi.
Za početak ocene 7 i 10 govore u prilog da treba pogledati ovaj film.
* a očekivao sam iskreno veću ocenu od 2b0rn-a jer znam da mu ovaj reditelj prija.
Plus, kažu da imamo i odličan prevod filma, pa da proverimo.
Inače, ideja i tema filma, već napisah je veliki plus u startu, ostaje da se vidi realizacija te ideje.
Hvala na komentarima i ocenama ovog filma.    

Izvor za preporuku filma: https://www.esquire.com/entertainment/movies/g24561951/best-movies-of-2019/

Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2020 u 01:47
odličan prijevod sve pohvale..
Što se tiče filma predugačak totalno nepotrebno,a i baš me nekako uspavalo na momente i dosadan,al to sve jer ipak traje skoro 3.sata..opet ne mogu reć da je loš film neka moja ocjena 6/10...
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2020 u 02:04
Na žalost, stao sam na pola filma... i nikako da ga nastavim.    
Poznajući način vladanja tj. strahovladu u nacističkoj Nemačkoj...
...i represalije prema protivnicima režima ili ljudima koji misle svojom glavom...
Pametan čovek bi se ili uklopio u režim ili bi pobegao iz njega.
Nema treće opcije.    

Bez lične ocene.   

Na vrh
Ljubivoje View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ljubivoje Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2020 u 02:26
Definitivni za Oskara bar u 3 kategorije: fotografija, gluma, muzika. Potresan film sa vanvremenskom porukom, nepristajanje na zlo po svaku cenu čini čoveka božanskim bićem i uvodi ga u večnost.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2021 u 08:42
Odličan film, skoro pa remek-delo. Specifičan Malikov šarm koji nije za svakoga. Svi njegovi kadrovi plene plemenitošću, a ovaj film nagoni na ultimativno pitanje o svrsi života (i smrti)...
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2021 u 13:52
Odlican film i rezija ( Terrence Malick )
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2021 u 23:20
10/10 Maestralno ostvarenje. Malikov stil je nešto što mi se vremenom uvuklo pod kožu.

Jedino što od filmova iščekujućem je Malikovo naredno ostvarenje - The Way of the Wind.
Priča o Hristu i priča o Čoveku. Glumačka ekipa koju je okupio je fenomenalna.

Lik Hrista će otelotvoriti mađarski glumac Géza Röhrig koji nam je poznat po ulozi u filmu  Saul fia (Šaulov sin). Interesanto je pogledati prvo A Hidden Life, pa Šaulovog sina - pravo filmofilsko iskustvo.
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.