Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - El hoyo AKA The Platform (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

El hoyo AKA The Platform (2019)

El hoyo

El hoyo (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Platforma

Godina:

2019

Žanr:

misterij, znanstvena fantastika, triler, horor

Trajanje:

94 min

Režija:

Galder Gaztelu-Urrutia

Scenarij:

Pedro Rivero
, David Desola

Glavne uloge:

Algis Arlauskas
  >  Preso
Emilio Buale
  >  Baharat
Mario Pardo
  >  Amigo de Baharat
Antonia San Juan
  >  Imoguiri
Braulio Cortés
  >  Mali
Ivan Massagué
  >  Goreng
Zorion Eguileor
  >  Trimagasi
Miriam Martín
  >  Presa Nivel 5
Chema Trujillo
  >  Preso Nivel 5
Javier Mediavilla
  >  Cocinero
Txubio Fernández de Jáuregui
  >  Jefe de Restaurante (as Txubio Fernández)
Eric Goode
  >  Sr. Brambang (as Eric L. Goode)
Alexandra Masangkay
  >  Miharu
Óscar Oliver
  >  Cocinero
Gorka Zufiaurre
  >  Preso Síndrome de Down
Miren Gaztañaga
  >  Cocinera
Miriam K. Martxante
  >  Cocinera

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: El hoyo AKA The Platform (2019)
    Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2020 u 21:35
Prijevod je najavio Srecko Delibasic ⚡
Na vrh
ernad-fakic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ernad-fakic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2020 u 23:17
Kakva filmčina! 9/10
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2020 u 16:59
Ma daj koji 9... Nije!

U moru klonova, jedno se definitivno mora reći, film je prokleto poseban.
Znači ekipa je u nekakvoj vrsti zatvora raspoređena po katovima sa rupom u sredini, može svak skočit kroz nju dolje, ali na gore ne ide, a što, kako i zašto... Neću spojlat.
Osim MC-a tu se pojavljuje pregršt drugih likova raznih karaktera tako da film ni u jednom trenutku neće biti dosadan.

Međutim, kraj mu je besmislen. Ovo je jedan od onih filmova koji se skoncentrirao na samo putovanje, dok je destinacija ostala nedorečena. Ne kažem da je tako bolje ili da nije, samo to da se nekome neće svidjeti takav format priče.
Sadržaja napretek, stila skoro pa nimalo, meni osobno to odgovara, mejnstrimašima neće.

Film znači nije remek djelo, ali je natprosječni sci fi.
Za ljubitelje sci fi ja, posebno distopijskih, šteta je ako ga propustite.
Za one koji cijene film po tome koliko je para utrošeno, ovo nije film za vas, jeftin je pa iako to filmu nimalo ne smeta, smetat će vama.
Za one koji ne mogu uživati u filmu bez stoput viđenih svakodnevnih tema i banalnih stvari tipa romantika, komotno preskočite, toga tu nema ni u tragovima.
Za filmofile koji su gladni novih i egzotičnih priča, ovaj definitivno mora završiti u vašoj kolekciji!
Na vrh
Srecko Delibasic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Srecko Delibasic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2020 u 20:08
Složio bih se sa Joxerom. Iskreno, nijesam ni očekivao neko remek djelo, vidjelo se i po trejleru i po svemu da je to sve tako kao što si opisao. :)

Od mene neka sedmica, najviše zbog originalnosti. :D
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2020 u 18:02
Dobra ideja, ali je film za mene previše gadan i živopisan Dead

I šta znam, ima poentu, ali mi je opet nekako bezveze jer su pamtljive samo scene nasilja, a poruka filma pada u zaborav.

Ko ima slabiji želudac i ne želi noćne more, neka preskoči.
Ko inače voli horor filmove i ne smetaju mu nasilne scene, može da odgleda.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
MarkoK87 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MarkoK87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2020 u 19:56
JoxerTM

Kraj je dorecen po meni, dijete je fikcija i prividjanje, ali kolac tj panakota je sacuvana i vracena "glavonjama", ali glavni sef je mislio da je vracena zbog nadjene dlake u kolacu pa je okupio 4 kuvara oko sebe da vidi cija je dlaka. Tu se podvlaci paralela koliko ljudi na vrhu, klasa koja je vjecno na vrhu, apsolutno nema blage veze o stvarnosti i realnosti u kojoj zivi 99% populacije, toliko su krivo protumacili poruku u vidu vracenog kolaca, mislili su da nije pojeden zbog dlake u njemu...Mislim da je to poenta, bar po meni :D 
Black Eye
Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2020 u 13:57
Putovanje u najmračnije kutke ljudske psihe.
Meni odličan.
10/10

Na vrh
Howard Hughes View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Howard Hughes Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2020 u 14:33
Sasvim solidan film
Na vrh
maumau96 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj maumau96 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2020 u 08:38
Iskreno malo smetaju one mnogobrojne scene kanibalizma podseća me na film koji sam gledao dok sam bio klinac zove se Hunger tj. Glad mislim da je iz 2009. samo je taj bio sećam se još mučniji za gledanje. Takođe malo mi je bio nejasan kraj pa sam morao da nađem neki video objašnjenja na jutjubu. Sve u svemu ovaj film na španskom je sasvim ok, solidan!
Ocena 5/10
Na vrh
banisa2006 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj banisa2006 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2020 u 12:07
Meni je film odvratan..Uopste mi se ne svidja...Ipak je Cube 1 deo tata mata za tu vrstu filmova...
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2020 u 01:54
Kvalitetan film. Ozbiljnje poruke i o sistemima i o ljudskoj prirodi.

Čovekov otac to je Dete;

Vilijam Vordsvort

Ažurirao Atrahasis - 26.Travanj/Apr.2020 u 02:00
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2020 u 10:43
Po mom mišljenu odličan film i svakako ga treba odgledati sa pažnjom. Kanibalizam je na neki način ekvivalent hiperboli u književnosti. Slažem se sa komentarima JoxerTM osim da je film nedorečen, po mom mišljenju je baš to poruka neprolaznost i nepremostivost antiutopije i složio bih se sa komentarom MarkoK87 i dodao još po nešto ali da ne dužim. Samo me interesuje ocena 7/10 ili 5/10 šta je po tom kriterijumu 10/10 a da je tema ista, često sam postavljao to pitanje na forumu ali nisam dobio odgovor, što mi na neki način stvara predstavu ali koja nema epilog.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2021 u 19:22
Film koji je vrlo teško realno oceniti.
Podseća me na nekog dobrovoljca Jozefa K...
a razlog njegovog odlaska je neka "diploma" bog te pita a ne odvikavanje od pušenja...
Scene nisu toliko strašne koliko se priča, gledljiv je... i ovo samo Španci mogu snimiti...

Zamisao je dobra ali ima i puno rupa u filmu...
Za ljubitelje filozofije i simbolike ovo je super film...
Distopija kao antiteza utopiji samo mnogo puta jača...
a kao kritika društvima koji imaju sreću ili nesreću da su razvijenija i naprednija...
pa narod nikada niko ne pita...
"Verticle Self-Management Center" kao alegorija društva... bogati imaju puno, siromašni nemaju ništa... kritika potrošačkog društva...
A realno... svi smo mi kolonije moćnih pojedinaca iz velikih imperija...
I svi kukamo kako nemamo i kako želimo još...

IMDB: 7,0   Lično: 5,5

Ako i preskočite ovaj film, nije neka šteta.

Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2024 u 22:30
Španska kinematografija iznedrila još jedno prilično kvalitetno ostvarenje. Miks drame, trilera i horora, predstvlja nam narativ koji uistinu verno oslikava savremeno potrošačko društvo. Svakako vredan gledanja, a čini se da retko ko može ostati ravnodušan po završetku.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2025 u 18:10
Epa ja priznajem da mi se prispavalo u par momenata e sad da li je od vremena ili ipak kvaliteta ovog filma tj., nekvaliteta. e to vec ne znam. Ali nemam komntar sta ljudi vec sve snimaju. Neko kome se svideo ovaj projekat bi napao nas kojima nije da kao nismo razumeli poentu filma e malo sutra. I naravno, drrugi deo sam izbrisao sa spiska za gledanje. I ljudi vise ne znaju sta rade. Gledao sam Srpski Film, uzas. Pa sam skoro hleo onaj americki horor X uzaa. Zaista ljudi vise ne znaju sta rade !
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.