Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gretel & Hansel (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Gretel & Hansel (2020)

Gretel & Hansel

Gretel & Hansel (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

misterij, fantazija, triler, horor

Trajanje:

87 min

Režija:

Osgood Perkins

Scenarij:

Jacob Grimm
, Wilhelm Grimm
, Rob Hayes

Glavne uloge:

Alice Krige
  >  Holda
Donncha Crowley
  >  Master Stripp
Fiona O'Shaughnessy
  >  Mother
Samuel Leakey
  >  Hansel (as Sammy Leakey)
Giulia Doherty
  >  Beautiful Child
Darlene Garr
  >  Widow
Magdalena Kumorek
  >  Enchantress
Harry O'Cualacháin
  >  Younger Brother
Jonathan Gunning
  >  Emaciated Man
Ian Kenny
  >  Mounted Knight
Jessica De Gouw
  >  Young Holda
Jonathan Delaney Tynan
  >  Father
Sophia Lillis
  >  Gretel
Charles Babalola
  >  The Hunter
Abdul Alshareef
  >  Yet Another Knight
Beatrix Perkins
  >  Clicky
Manuel Pombo
  >  Another Knight

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Gretel & Hansel (2020)
    Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2020 u 17:15
Prijevod je najavio Bambula ⚡
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2020 u 16:54
Nisam pod dojmom, nimalo! Od mene 4/10
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2020 u 23:47
Samosvesna Marica i tunjavi Ivica, ona radoznala, jaka i odlučna, svakakvim znanjima naoružana, sposobna da se odbrani i od napirlitanih švalera i od pomahnitale Učiteljice, on vazda simpatično musav, sa kačketićem nakrivljenim taman koliko to devojčice vole i životnom ambicijom da bude sit i postane drvoseča. "Šta je Marica ako nije žena?", pita veštica na iskrenu radost i veselje svake dokone feministkinje. 

I taman kad dobroćudan čovek pređe preko te više ideološke nego bajkovite postavke, dođe kraj gde mi umalo srce ne prepuče. Marica ode svetu u pohode, strahujući jedino od moćne sebe, usput oslobodi i sebe i onu decu, a naš kuronja Ivica osta da "se ostvari i nađe svoj put" čukajući štapom po drveću i svojom, jelte, sekirom gloginje mlateći. Ali ko mu je kriv, njegovo je da bude "ukusan". Confused

Ali zato je film vizuelno savršen, stvarno ga je milina gledati. Pojma nemam zašto, valjda zbog tih lepih i začudnih slika, sve vreme mi je Ćelija bila na pameti, mada ovaj film ne doseže dotle. Ipak je vredan (bez)brižnog gledanja. Smile

Ažurirao Filaret - 12.Travanj/Apr.2020 u 23:52
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2020 u 23:55
Originalno postovano od strane bokidante bokidante piše:

Nisam pod dojmom, nimalo! Od mene 4/10
Ali zato ja jesam.
Nekako bi trebalo staviti na vrh ovih tema o filmu da se vidi da postoji i recenzija sajta:

Pa kaže "najdosadnija horor bajka ikada" i "Film koji se reklamira time da nije u pitanju bajka, već  pravi horor".

Valjda pukom srećom nit' sam vidio reklamu nit sam očekivao bajku ili horor nego još jednu ekranizaciju Iv'ce i Mar'ce koja može bit dobra, ali i ne mora.

I bogami, meni se ovo sviđa.
Scenografija veze s bajkama nema, posebno ne s kičastim interijerima i eksterijerima, prije spada u moderni minimalizam i feng shui perfekcionizam. Je li u pitanju ograničeni budžet ili hrabrost režisera pojma nemam, ali ispalo je dobro.
Gluma, šminka, odjeća, tekst, glazba... ako bih išta zamjerio bilo bi čisto cjepidlačenje.

A sama priča? Iako je jasno zašto je pedofilni ljigavac koji ima para uguran na početku (Weinstein), definitivno nisam očekivao skretanje u šegrtovanje, ali znamo već valjda da i kanibali imaju (neke) osjećaje, posebno kad se kasnije otkrije otkud sad tu nekakvo probuđeno "majčinstvo".

Film nit je bajka nit je horor. I meni nije bio nimalo dosadan. Velim, nemam pojma kako je reklamiran niti me to previše zanima.
Radi se o modernoj adaptaciji prastare priče u smislu odraza američkog beskućništva, paranoje i straha u današnjim vremenima. Namjerno ili ne, baš me briga, tako je ispalo.
Moj aplauz i naklon holivudu, prvi u ovoj godini. Nadam se da neće biti i zadnji.

Kao kritika tzv. američkog sna, film je pun pogodak te lijepo molim gledati ako ne vjerujete da po americi sve cvate. Kao i svugdje, tamo prilika čini lopova ako taj to želi, a nekome ne svane dok drugome ne smrkne.
Ako vjerujete u zubić vilu i djeda mraza, ovaj film preskočite.
Ako ne shvaćate o čemu pričam onda gledajte ako vam baš treba nekakav "girl power" naslov, preskočite ako ne.

Treba dodati da iako trenutno aktualan, u nekim drugim vremenima bio bi i bit će nebitan. Autor nije Mikelanđelo koji će nacrtati mozak i time poskrivećki podvaliti šamarčinu koja vrijedi već stoljećima pa i dan danas. Tako da niste pogriješili ako ga odlučite propustiti.

I još nešto. Primijetite da svi koji smo nešto napisali imamo različite utiske o filmu, a da nisu rezultat ukusa i preferencija.
Treba i takav film znati napraviti!

Ažurirao JoxerTM - 13.Travanj/Apr.2020 u 00:27
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2020 u 11:39
Bilo je tu materijala za kvalitetniju razradu priče. Nažalost, do toga nije došlo i ceo film je nekako ostao neubedljiv, nedorečen i bez nekog razumljivog epiloga.
Na vrh
maumau96 View Drop Down
Active member
Active member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj maumau96 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2020 u 15:11
Iskreno nisam oduševljen samom radnjom puno mi je bilo dosadno dok sam gledao sve u isčekivanju da će se nešto krucijalno destiti pogotovu mislim na prvu polovinu filma. U svakom slučaju kostimografija i make-up su na zavidnom nivou kao i vizuelni efekti koji su jako jako dobri, Bambulin prevod takođe savršen, dok je sama scenografija tu i tamo. Ukupna ocena 5,5/10
Na vrh
banisa2006 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj banisa2006 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2020 u 16:13
čista glupost..uopšte nije vredno pažnje niti gledanja...
Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2020 u 18:37
Iritantno smeće od filma.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2020 u 20:06
Ne mogu ovo.Prekinuh gledanje.Nemam vremena.Takodje onom the wretched 2019, ni sansu necu dati.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,695 sekundi.