| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Professor And The Madman (2019) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Professor And The Madman (2019)Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2019 u 08:21 |
![]() Žanr: Biografski, drama, istorijski Zemlja: Irska Režija: Farhad Safinia Scenario: John Boorman, Todd Komarnicki Glavne uloge: Natalie Dormer ... Eliza Merrett Mel Gibson ... James MurraySean Penn ... Dr. William Chester Minor Jennifer Ehle ... Ada Murray Opis: Zasnovan na najprodavanijem svetskom romanu Simona Winchestera, The
Professor And The Madman je istinita priča o ludilu,
genijalnosti i opsesiji dva izuzetna čoveka, profesora Džejmsa Mareja, koji je počeo sakupljanje materijala za
Oksfordski engleski rečnik, i V.C. Majnora, koji je poslao preko 10.000 unosa za rečnik dok je bio zatvoren u azilu za mentalno obolele. |
|
![]() |
|
amir.mira
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2019 u 15:53 |
|
vrlo interesantan film, vrsna glumačka ekipa, sve pohvale...
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2019 u 00:44 |
|
Odgledao sam film u kom su i profesor i ludak premašili sva moja očekivanja. Mnogobrojni su faktori koji su na to uticali. Najvažniji je ipak onaj koji je spojio dve istinske filmske veličine, dvojicu filmadžija koji se dobro snalaze sa obe strane kamere. To što ih holivud tretira kao najgore od sve dece je priča za sebe. Gibson, koji je na priivremenom radu u Holivudu, uspeo je da ispliva i da posle pauze nastavi da radi. Pen, čiji je sunovrat počeo na početku kariojere kad je postao prva manidonina žrtva, balansira i uspeva da ne potone. On je mogao da uradi mnogo više od ovoga što mu piše u radnoj knjižici. Hedonizam i aktivizam za sv0j groš uzeli su danak. Pen je u ovoj borbi filmskih titana odneo pobedu iako je ispoštovao do kraja ono što su reditelj i scenarista tražili od njega. Njegove glumačke bravure i uloga su nešto što će se, voleo to neko ili ne, dugo pamtiti. Što se tiče Mela, za njega ne treba arčiti tastaturu, bio je i ostao glumac bez ijedne loše uloge. Solidan je u ulozi čoveka koji se našao u društvu mudrih glava koje su u tom trenutku vladale četvrtinom zemljine kugle. Tu epohu su sami nazvali Bel Epok, divno ime za epohu u kojoj su Čerčil i društvo odgovorni za smrt oko 20 miliona Indusa, o Kinezima, Burmancima i ostalim da ne govorim, ipak je to neka druga priča. Mel je opet Škot koji je ovog puta drugačiji. Ne pokušava da razgradi britansku imperiju već da je što bolje poveže stvaranjem rečmika koji će ujediniti sve zemlje engleskog govornog područja. Usuđujem se da primetim, uspeli su mnogo više od toga. Za ostatak ekipe mogu da napišem da je mala ali odabrana. Od epizodista poput odličnog S.Kugana, Dž.Dormer, do ljudi koji stoje iza kamere. Mislim prvenstveno na Džona Burmana koji jue potpisao scenario, na još jednu filmsku legendu koja iza sebe ima Deliverance, Ekskalibur, Smaragadnu šumu, Generala...ukratko, filmove koji su obavezna lektira prosečnog filmofila i filmadžije. Svima njima kapa do poda jer su ujedinjeni uspeli da snime dragulj nezavisne produkcije koji u svemu može da parira holivuđanima i ostalim izdržavanim licima. Nisam siguran da to mogu napisati za Fahrada koji je potpisao režiju. Prvi put sam naišao na njegovo ime dok sam čitao spisak ljudi koji su radili na Melovom Apokaliptu. Za njega sam čuo da je poslužio kao Melov paravan, da je ovo takođe Melov film. Bilo kako bilo, držim se zvanične verzije. Da ne dužim, za mene je glavna falinka filma brzo prebacivanje serve sa jednog na drugi lik. Motivi, dileme a samim tim i delanje junaka ostaju nedorečeni ili nedovoljno dobro obrađeni. To ipak ne utiće mnogo na film koji tako dobro obrađuje muško ženske, muško muške i žensko ženske odnose. Na kraju, ne mogu a da se ne setim Vuka Karadžića koji je sve uradio bukvalno sam za narod koji je imao skramicu pismenih ljudi. To naravno nimalo ne umanjuje Marejevu borbu koja još uvek traje. Nije dočekao da vidi prvo kompletno izdanje Oksfordskog rečnika, rečnika čije su jezgro stvorili jedan Škot i Amerikanac. Od mene preporuka.
Ažurirao Stole Haringa - 30.Travanj/Apr.2019 u 22:53 |
|
![]() |
|
Boozywoozy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
+glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19. Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2013 Status: Offline Points: 2623 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Svibanj/May.2019 u 20:30 |
|
Cekam prevod ko ozeblo sunce a nema ga jos ni u najavi.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Svibanj/May.2019 u 23:29 |
|
Hteo sam da pomognem čoveku i zainteresovanima da se snađu za prevod. Zahvaljujem.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Svibanj/May.2019 u 18:14 |
|
Prijevod je uradila runawaySB 👍
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Svibanj/May.2019 u 23:35 |
|
Zahvaljujem, overiću ovaj prevod. Kad sam već u kancelariji da napišem šta sam naknadno saznao i samim tim propustio da napišem. Mel se nekoliko godina unazad spremao da režira ovaj film. Prošlo je 20 leta od momenta od kad je otkupio autorska prava na knjigu S.Vinčestera pa do završetka snimanja prve verzije filma 2016-te. Mel je želeo da snimi scene u Oksfordu i to je uspeo. Problem je što je to dodatno poskupelo snimanje koje se na kraju završilo parnicom koju je Mel izgubio. Mel je platio šta je ostao dužan a to je platio i njegov pulen koji je potpisao scenario i režiju. On je platio najviše što se da videti golim okom. Dovoljno je videti da iza imena reditelja piše ime nepostojećeg reditelja. Na kraju, žao mio je što Mel nije mogao da se razmaše, da režira i snimi film onako kako je on to želeo. Ovako mogu samo da nagađam da li sam gledao verziju koja je rezultat kompromisa ili je to možda ipak ono pravo. |
|
![]() |
|
Boozywoozy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
+glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19. Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2013 Status: Offline Points: 2623 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Svibanj/May.2019 u 20:48 |
|
Izvrstan film.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2019 u 11:03 |
|
Odličan. Oskarovska gluma Šon Pena. Sve preporuke.
![]() |
|
![]() |
|
bokidante
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2019 u 18:32 |
|
Odličan film!
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2019 u 00:51 |
|
Prijevod je uradio i pantel 👍
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Svibanj/May.2019 u 01:07 |
|
Sjajan film , i odlicna gluma Son Pena .
|
|
![]() |
|
srborus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Svibanj/May.2019 u 23:32 |
|
filmčina.....preporuka...
|
|
![]() |
|
Bad Spenser
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Svibanj/May.2019 u 12:27 |
|
Odličan film.
|
|
![]() |
|
znesic34
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2019 u 23:45 |
|
Fantatičan film. Sve preporuke.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |