Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Oscar 2019 - dobitnici (25.02.2019.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Oscar 2019 - dobitnici (25.02.2019.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Oscar 2019 - dobitnici (25.02.2019.)
    Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 12:21
Black Panther jeste dobar film, ali 3 oskara mislim da nije zaslužio. Film Ready Player One je mnogo bolji po efektima od filma First Man.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 12:48
Dosta nominovanih filmova sam odgledao i po mom mišljenju dosta mršav izbor. Od ponuđenog Green Book je najkorektniji u raznim aspektima, pa se možda i očekivalo, Olivija Kolaman briljantna, nisam gledao Boemsku rapsodiju pa ne mogu da sudim, ali navijao sam za fascinantnog zetića Kristijana Bejla, pre svega zbog "minulog rada" i posvećenosti, mada je i Vigo Mortensen bio odličan. Sa izborom za sporednu mušku se slažem, za sporednu žensku sam očekivao Rejčel Vajs koja je bila odlična u The Favourite., a za režiju je apsolutno nepravedno zaobiđen Grčić Jorgos Lantimos, koji je dominirao sa pomenutom Miljenicom. Taj film je zaslužio i zlaćanog čičicu za kostim, šminku i frizure. Sa "Shallow" nije bilo promašaja za pesmu, ali za muziku Roma? Od stranih sam prilično siguran da je Hirokazu Koreeda sa Manbiki kazoku još jedan od oštećenih. E sad, zaboravio sam da su ovo nagrade koje dodeljuje američki žiri, tako da zaboravite sve što sam napisao :)
Na vrh
Boozywoozy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
+glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boozywoozy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 23:34
Green Book i Rami opravdano.
Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2019 u 00:55
Ne sećam se da je "Roma" imala neku muziku koja bi skrenula pažnju (poput Sicario 2 ili Babel npr.) ali "možda" (ironično) nisu imali boljeg protivkandidata.

Za "Romu" se slažem da ima odličnu fotografiju i scenu ali za kostime ne mogu da komentarišem jer nisam odgledao "Miljenicu" a tamo su pretpostavljam kostimi bili ipak mnogo više zahtevniji.

Lady Gagu znam od starta karijere. "Shallow" je ok pesma za taj žanr ali kao da je smišljena i ispevana ciljano za Oskara. Pevačice vole ga glume (bezuspešno najčešće) a onda dobiju Oskara za najbolju pesmu.

Cenim da je i ova dodela Oskara sa svrhom da se širi "američko" bratstvo i jedinstvo. Viva la mexico, crnac "Green book" (i repovi iz prošlosti), malo Ravija, malo Gage, smućkati sve zajedno i dobije se još jedna dodela Oskara. Samo još fale Indijanci. Eto, i Crni Panter se okitio Oskarom. Zasluženo ili ne, to je na publici.

Green Book planiram da odgledam za razliku od Miljenice, Zvezde i Rapsodije.
Vice - nisam još video komentare i (anti)preporuke da li vredi nešto ili je oficijalno propagandno štivo. A i ne sećam se koje nacije je Dik Čejni usrećio ili unesrećio za vreme svog mandata. Pretpostavljam da je hvalospev u pitanju.

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 22:10
Interesantno ali nisam odmah pogledao ko je dobitnik ovog Oskara.    

Najbolji animirani film: Spider-Man: Into the Spider-Verse, Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord, Christopher Miller

* nadam se da ga je zaslužio. Proteklih par godina su animirani zaista bili best of the best.

Lično, Incredibles 2 su bili odličan nastavak podjednako kvalitetnog prvog dela ali verujem da "nastavci" ređe ako ne i nikad ne dobijaju Oskare u ovom žanru.   

Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 22:23
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Interesantno ali nisam odmah pogledao ko je dobitnik ovog Oskara.    

Najbolji animirani film: Spider-Man: Into the Spider-Verse, Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord, Christopher Miller

* nadam se da ga je zaslužio. Proteklih par godina su animirani zaista bili best of the best.

Lično, Incredibles 2 su bili odličan nastavak podjednako kvalitetnog prvog dela ali verujem da "nastavci" ređe ako ne i nikad ne dobijaju Oskare u ovom žanru.   
Po meni zasluženo. Nisam još pogledao sve kandidate, pa ne mogu još da sudim da li je baš nadmašio svu konkurenciju, ali ako se posmatra samostalno kao animirani film, definitivno je kvalitetan i zaslužio je da bude ovenčan ponekom nagradom. (Koliko vidim, izgleda da ih je dobio sve.) Možda neće prijati onima koji ne vole stripove ili superheroje i prilaze crtanom s predrasudama, ali i najjači konkurent se bavio istom tematikom.

I da, nastavci ne prolaze baš najbolje na Oskarima u to kategoriji. Mislim da je Toy Story jedina franšiza kojoj je to uspelo.

As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 22:50
Hvala dragi Hogi na komentaru.   

Inače, koliko nisam bio u toku za ovaj animirani film...   

https://forum.titlovi.com/110-selo-nadomak-sume_t92388_p1456951.html#1456951

Dirali smo Subija za igrice pa sam pomislio da je ovo neka animacija za PC game na temu Spiderman Juniora.    

Kad ono, aktuelni dobitnik Oskara 2019.    

U svakom slučaju pogledaću ga obavezno. Hvala na preporuci.   

Inače,... odlični su bili:
Koko (2017) - "Ferdinand" je bio solidan a "Mali šef" mi se nije dopao,
Zootopija (2016) - uz "Vajanu" odličan,
"Kako da dresirate svog znaja 2" (2014) nije Oskarovac ali odličan,
Frozen (2013) - extra crtać,
Hrabra Merida (2012) - takođe,
Toy Story 3 (2010) - davno beše ali ceo serijal je sasvim ok, mada je i "Kako da dresirate svog znaja" bio baš extra,
Up (2009) je super kao i Incredibles (2004), U potrazi za Nemom (2002)*.

ŠTETA je i čudo što neki deo "Ledenog doba" nije ovenčan Oskarom, a i "Finding Dory (2016)" je odličan, a Tangled (2010) vrh vrhova. Monsters Inc (2001) je klasik. To su sve crtaći koji nisu ni nominovani za Oskara svojevremeno.   

I šteta što ovaj Oskar nije ranije uručivan. "Oscar za najbolji animirani film je prvi put uručen za animirani film snimljen 2001. godine.".

Na vrh
ameo02 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ameo02 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2019 u 17:12
neš ti Pixar. oni svejedno dobili Oscara.

jer Oscar nije Oscar ako ga Pixar ne dobije.
Ovaj put za kratki animirani - Bao.

tek toliko da ne bude već čudno što samo njima idu te nagrade.

Spiderman-into the Spiderverse - sasma zasluženo
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.