Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Leisure Seeker (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Leisure Seeker (2017)

The Leisure Seeker

The Leisure Seeker (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, komedija, ljubavni, avantura

Trajanje:

112 min

Režija:

Paolo Virzì

Scenarij:

Francesca Archibugi
, Paolo Virzì
, Francesco Piccolo
, Stephen Amidon
, Michael Zadoorian

Glavne uloge:

Helen Mirren
  >  Ella Spencer
Donald Sutherland
  >  John Spencer
Mark Ashworth
  >  Angry Young Driver
Dick Gregory
  >  Dan Coleman
Dana Ivey
  >  Lillian
Kirsty Mitchell
  >  Jennifer Ward
Janel Moloney
  >  Jane Spencer
Robert Pralgo
  >  Phillip
Christian McKay
  >  Will Spencer
Chelle Ramos
  >  Nurse Marcia
Joshua Hoover
  >  Ticket Seller
Elijah Marcano
  >  Kid
Robert Walker Branchaud
  >  Policeman
Carl Bradfield
  >  Old Man 1

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Leisure Seeker (2017)
    Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2018 u 00:03
Prijevod je najavio baho ⚡
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2018 u 18:21
Prijevod objavljen.

Malo je bilo mučno prevesti neke dijelove, gdje nema ili nije dovoljno dobar njemački.... A postoji i nekakav engleski transkript, ali taj tek nije dobar. Uglavnom, ako neko s boljim uhom za engleski neka slobodno ispravi ili javi gdje sam pogriješio (ako jesam)...

Zanimljiv film. Bavi se ozbiljnim temama, mada je možda moglo i bolje. Hellen Miren odlična...

Btw. Može li se ispraviti u opisu "nadimak starog kampa" u "naziv starog kampera" (to je vozilo za kampiranje)? Kamp je mjesto kampiranja, zar ne?
Na vrh
VladBetMi71 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VladBetMi71 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 00:48
Interesant film.Hvala na prevodu.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2018 u 13:18
Pre svega, baho hvala na sjajnom prevodu. Sam film je bleda senka prethodnih Virzijevih filmova, odnosno skoro da nema dodirnih tačaka sa prethodnim italijanskim opusom. Uopšte mi se nije dopao ovaj amrikanizovani Virzi. Film je solidan ali i predvidljiv, ali bez onih prepoznatljivih Virzijevih žaoka upućenih ovom samodopadajućem društvu. Helen Miren i Donald Saterlend su maestralni, a sve ostalo na nivou proseka.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2018 u 13:38
Da. Zapravo, možda je problem filma slaba širina u smislu drugih likova.
Glavni likovi su odlični, kao i sami glumci (Mirren i Sutherland), ali nekako su ostali previše površni.
Možda je to i bila ideja - da se baci fokus na njih - ali nekako izgleda da to nije ispalo najbolje u djelu. Nije tu mogao pomoći ni neki bolji casting, jer jednostavno ostali glumci nemaju kad pokazati nešto više.

Btw. istoimena knjiga (po kojoj je film i snimljen, tj. koja je adaptirana - jer nije baš sve potpuno isto) prilično je hvaljena. Ne znam da postoji neki naš prijevod. Ako postoji slobodno neka neko napiše kako su preveli (vjerovatno drugačije - jer i sam sam se dvoumio puno oko naziva - koji je i naziv kampera - i ima neku simboliku).

Kako god, već rekoh prije, same teme kojima se bavi film su prilično duboke. I vrijedne razmišljanja.
A ima žaoki, ali možda ne toliko oštrih. Odnosno, kako ti reče, ne tako njemu karakterističnih.

Složio bih se, solidan. U svakom slučaju, mislim da je vrijedno pažnje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.