Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Titl zuri ili kasni?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Titl zuri ili kasni?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
gagarin View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gagarin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Titl zuri ili kasni?
    Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2005 u 00:57

Molio bih sve koji znaju kako usaglasiti titl i izgovor,pokusao sam sa svejedno kojim ,,Subtitl Workschop´´ili,,Winsubtitler´´ali to traje veoma dugo cini mi se da je potrebno ceo dan  tj.dok  prepises sve rucno stavku po stavku  ili ja neznam brzi nacin kako to da uradim a verujem da postoji.Gledao sam na Forumu da nadjem nesto slicno tome ali na ovakva pitanja je dat odgovor kojim programom to moze da se radi  tj. sa oba navedena gore i nista vise .

Zato molim sve koji znaju brzi nacin da napisu nesto detaljnije.

Unapred zahvalan GAGARIN

Na vrh
Ico2005 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ico2005 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2005 u 10:15
Dakle, koristiš SubtitleWorkShop na slijedeći način: otvoriš titlove u njemu i  pod opcijom Film uključiš Video pregled (ako ti se ne učita automatski, tj to će učinit ako se titlovi i film zovu isto). Tada gledaj s desne strane, između titlova i filma, imaš brojač vremena, gornji  ide od početka filma, a donji je ukupno trajanje, sa strane je fps. Onaj gornji je bitan. Gledaj film i prati titlove i kad lik u filmu KAŽE PRVU RIJEČ pauziraj film i zapiši si ono vrijeme, stim da malo oduzmeš vremena, za oko 0.200 do 0.300-350 sekundi. Nakon toga premotaj i film i titlove na kraj pa sačekaj kad će ti REĆI ZADNJU RIJEČ. To isto tako zapiši i obradi kao i prvu. Nakon toga uradi slijedeće: idi na - Prepravi..... - Vremena..... -Podesi..... -Podesi Titlove i tu ti se otvara jedan prozor gdje u dva polja unosiš ona vremena koja si zapisao kod prve i zadnje riječi. I moralo bi šljakat ako si dobro upucao titlove. Preporuka je da si izbaciš, tj obrišeš, ime filma i ono na kraju tko je preveo i sl. iz čistog razloga što to zna praviti probleme kod sinhronizacije jer neznaš kada treba označiti koji titl. Ovako ti je lakše, kad lik kaže riječ, to je to. Ako i ovo ne pomaže, traži titl od drugog prevodioca, jer sam imao slučajeva kada titl na početku i na kraju radi dobro, a u sredini filma kasni  ili žuri. < id="kpfLog" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;"> < ="text/">
Na vrh
Ico2005 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ico2005 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2005 u 10:19
Da se i ispravim, znači početak prve rečenice i  početak zadnje rečenice, odnosno dijaloga u filmu. < id="kpfLog" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;"> < ="text/">
Na vrh
gagarin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gagarin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2005 u 13:29

Hvala na pomoci ,funkcionise ödlicno

Gagarin

Na vrh
lahor View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lahor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2005 u 15:28

imas i mogucnost sinhronizacije preko timeadjustera...ponekad ti je dovoljno da , recimo, odes na konvertiranje fajla i samo promijenis fps sa 25.00000 na 23.976(ako primijetis da ti titl ide ranije0.ova opcija pomaze u oko 30% slucajeva..za odaljnjih 60 % pomaze da ides na slicnu opicju kao na subtitle workshopu, tj. da pomices vrijeme naprijed ili nazad gledajuci sliku...opcije za to u time adjusteru su ti "pomakni vrijeme" i sinhroniziraj"/E onih 10 % ti otpada na lose uradjene titlove, i tu ti nema pomoci...Ja sam ih vecinu uspio ustimati, pa ako ti kako mogu pomoci ti posalji samo naziv filma..Ako ga imam u arhivi , saljem ti..

pozdrav

Na vrh
gagarin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gagarin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2005 u 20:19
Rat svetova sa Tom Kruzom ako ga imas
Na vrh
noodle1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj noodle1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2005 u 17:18
dečki ako gledate preko bs playera pritisnite CTRL i ljevo ili desno. ovisi ako vam titl kasni ili ide naprjed. jednostavni i funkcionalno. nemorate pisati ili bilo koje druge opcije raditit......
goran.pavlekovic@vip.hr
Na vrh
duke_of_earl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Jedi knight

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duke_of_earl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2005 u 18:04
Originalno postovano od strane noodle1 noodle1 piše:

dečki ako gledate preko bs playera pritisnite CTRL i ljevo ili desno. ovisi ako vam titl kasni ili ide naprjed. jednostavni i funkcionalno. nemorate pisati ili bilo koje druge opcije raditit......

a to ti vrijedi samo za BSplayer... ako si sredis titl u SW-u mozes ga gledat u bilo kojem softwerskom dvd/divx playeru te na kucnom kinu itd.
-All my life I wanted a computer,now I want my life back!

-A day without sex is a day wasted.
Na vrh
noodle1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj noodle1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2005 u 20:45
večinom svi danas gledaju filme preko bs playera pa nevidim razlog zasto nebi i dalje.... svaka čast ako se nekome da ispravljati titlove...
goran.pavlekovic@vip.hr
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2005 u 21:47
Bogami, ima onih koji ne vole ni da čuju za BS player. Moj glas za ViPLAY!!!!
URUSOFT je zaista napravio sjajan plejer a i Subtitle Workshop je njihovih ruku delo!!!!!!!
Na vrh
rhymerator View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rhymerator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2005 u 01:28
KORISTI OPCIJU MOVE SUBTITLE EARLIER/LATER U PROGRAMU "TIME ADJUSTER"
CEO TITL GOTOV ZA 1-2 min, samo uskladi prvi dijalog u filmu sa prvim dijalogom u titlu i sve ostalo ide automatski...
e-mail: rhymerator86@yahoo.com
Na vrh
Dara View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2005 u 10:05
dALI NEKO MOZE DA MI POMOGNE UBACIVANJE TITILA ODRADIO SAM U SANTI ENCODING PA SAM DOBIO DVIJE MAPE VIDEO_TS AUDIO_TS KAK TU DA UBACIM TITL DALI NEKO ZNA CAOSS
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.