Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čak i remake Indecent Proposal! (31.07.2018.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Čak i remake Indecent Proposal! (31.07.2018.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Čak i remake Indecent Proposal! (31.07.2018.)
    Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2018 u 14:49
Nije manjak ideja nego je to lenjost napisati novi scenario. Ali već kad rade rimejkove i nekih filmova koji to čak nisu ni zaslužili, ne znam zašto se ne uradi rimejk za The Warriors? Mada trebao je ali se Tony Scott ubio (R.I.P.). Zašto se ne uradi rimejk filma Južnjačka uteha? Takođe režija Walter Hill. Onda... zašto ne rimejk filma Maratonac? ( odlični Dastin Hofman ). Ili zašto ne rimejk Momci iz Brazila? ( Sir Lorens Olivije kao Ezra Liberman lovac na naciste, a u pomenutom Maratoncu igra zloglasnog nacistu ''Oči anđela'', dok u pomenutim ''momcima'' Gregori Pek briljira kao doktor Mengele. Eto za[to ne ti rimejkovi? Ili Let iznad kukavičjeg gnezda sa odličnim Džek Nikolsonom? Ima tu još filmova kao Young Guns-oba dela, ili npr Vod smrti? Voleo bih da ostavite komentar koje filmove biste vi voleli da se uradi rimejk a fanovi ste originala ili vam se neki film baš svideo.
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2018 u 16:37
Nijedan.

Ne shvaćam kako ljudi ne shvaćaju da je film umjetnost. Isto kao što me ne zanima da Pero Perić naslika novu Mona Lizu ili - zamislimo tu ideju(!) da Ivo Ivić napiše novu Anu Karenjinu tj. preiše ili svojim riječima objasni Tolstojev klasik, isto tako i ne želim da Michael Bay režira Amarcord ili JJ. Abrams 2001. Odiseju.

Jedna stvar je tražiti inspiraciju u remek djelima ili raditi parodije, a posve drugo je besmisleno snimanje kopija. SJeća li se još idiotskog kolor-rimejka "Psiha"? Ne? Pa i nema razloga da ga se sjećate.

Da ne govorim o tome kako današnji holivudski redatelji nemaju ni hrabrosti, a ni integriteta. Na što bi ličili novi "Warriorsi"? Na nalickane Barbike i Kenove iz "Beverly Hillsa" ili "Melrose Placea" - eto na što. Još prije dosta godina sam se zezao da bi trebali snimiti 12 žigosanih za novu generaciju, a podjela uloga... Ashton Kutcher, Jason Biggs, Freddie Prinze jr. (prije nego je postao cool u "24"), Luke Perry umjesto Leeja Marvina... Urnebesno, zar ne? Ali ludim Holivuđanima s pomanjkanjem ukusa bi se takva ideja mogla čak i svidjeti.

Žele snimati rimejkove? Ajde neka pokažu muda! Recimo, rimejkove Louisa Mallea - neka počnu od "Pretty Baby". Da vidim tog holivudskog junaka!
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2018 u 17:41
Ma slazem se. Ja ne bih nista dirao, ali znam da ce raditi rimejkove. I isto tako se slazem da ce ''ukrasiti'', zapravo ''pobacati'' ''popularne face i imena'' koji budu u tom trenutku. A jedini OK rimejk mi je ponovicu Straw Dogs, dostojan originalu. Ostalo sve za zaborav. Kao pomenuti Psiho a dodao bih i Omen/Predskazanje/, koji iako prekopiran nije ni prici originalu. A Napad na policijsku stanicu broj 13 koji je po mom misljenju kultni film, rimejk je uradjen ono da se odgleda ali nije ni prici originalu. A 12 zigosanih im je idealno da postave te ''nove face'' a to su instant imena a i filmvi koji se odgledaju ali ne i pamte.
Na vrh
Wolkomiritza View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wolkomiritza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2018 u 18:08
No chance to any remake ever !!! Why?! No soul !!!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2018 u 19:42
Wolkomiritza i agree with you 100% but...hmm...
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 00:42

Svidelo se to nekom ili ne film jeste umetnost. Uspeo je da ujedini muziku, književnost, slikarstvo i još ponešto. Mislio sam da su obrade nepotrebne, gnusao sam se loših filomova. Revidirao sam stavove, mislim da treba snimati filmove koji postoje da bi se gledali.

Pomenuti Karpenter je uradio rimejk filma Thing iz 1951-ve. Uradio ga je tako dobro da je nadmašio orifinal. Zanimljivom je da postoji i treća verzija (2011) koja je takođe dobra. Meni lično odgovaraju sve tri. Imuni nisu ostali Fridkin, Kronenberg ili MIhalkov koji je sa filmom 12 nadmašio original 12 gnevnih ljudi.

Nisam jedini koji misli da danas ne postoje jaki autori koji su u stanju da se izbore sa producentima i vlasnicima filmskih studija. O glumcima koji nemaju harizmu da ne govorim. Ne vidim ko bi mogao da zameni Brus LIja, Istvuda u ulozi9 Prljavog Harija, Kurta Rasela u ulozi Pliskina (dopisati po želji).

Da ne davim, neka snimaju, neka cede suvu drenovinu, možda se nekom i posreći. Više imaju šanse da se osramote pa kad puknu na blagajnama razmisliće dobro drugi put. Ovo što rade je mač sa dve oštrice.
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 02:40
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Svidelo se to nekom ili ne film jeste umetnost. Uspeo je da ujedini muziku, književnost, slikarstvo i još ponešto. Mislio sam da su obrade nepotrebne, gnusao sam se loših filomova. Revidirao sam stavove, mislim da treba snimati filmove koji postoje da bi se gledali.

Pomenuti Karpenter je uradio rimejk filma Thing iz 1951-ve. Uradio ga je tako dobro da je nadmašio orifinal. Zanimljivom je da postoji i treća verzija (2011) koja je takođe dobra. Meni lično odgovaraju sve tri. Imuni nisu ostali Fridkin, Kronenberg ili MIhalkov koji je sa filmom 12 nadmašio original 12 gnevnih ljudi.

Nisam jedini koji misli da danas ne postoje jaki autori koji su u stanju da se izbore sa producentima i vlasnicima filmskih studija. O glumcima koji nemaju harizmu da ne govorim. Ne vidim ko bi mogao da zameni Brus LIja, Istvuda u ulozi9 Prljavog Harija, Kurta Rasela u ulozi Pliskina (dopisati po želji).

Da ne davim, neka snimaju, neka cede suvu drenovinu, možda se nekom i posreći. Više imaju šanse da se osramote pa kad puknu na blagajnama razmisliće dobro drugi put. Ovo što rade je mač sa dve oštrice.

Griješiš, Stole. Carpenter nije radio remake filma - i njegov film i Nybyjev rađeni su prema književnom predlošku, a ako si ih gledao, vidjet ćeš da su razlike prilične. Ovaj zadnji pak je smeće - prequel Carpenterovog. Zašto smeće? Zato što znamo što se događalo iz originalnog filma i svaki preqel je suvišan; zato što mi, glupi Evropljani, nemamo svojih eksperata koji mogu objasniti nalaz jadnim Norvežanima - siromašnoj i zaostaloj zemlji bez znanstvenika i tehnologije - već za to trebamo američku studenticu. Da ne navodim dalje...
Što se tiče 12 gnjevnih ljudi, također je riječ o adaptaciji književnog djela - točnije drame. Doduše, i kod Indecent Proposal je riječ o književnom predlošku, no u čemu je razlika.
Rimejk je, doslovno, film koji preslikava kadar po kadar prethodni film - razlika je tek u drugim glumcima. Dakle - Mihalkov zapravo nije radio rimejk - iako ga se tako često pogrešno naziva - ali Friedkin je - za TV, što je često, naročito u SAD - Seven Days in May mi dolazi na pamet, npr.
Dakle, poznavajući Hollywood, uopće ne sumnjam da bi kod ovog filma - ili bilo kojeg drugoga - išli za adaptacijom književnog djela. Jok - samo jeftino kopiranje od scene do scene - jedina razlika: glumci, eventualno drugi grad, noviji mobiteli i drukčija muzika.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 03:26

Gledao sam ih pre 6-7 godina i bili su mi u redu iako je zadnji Thing imao CGI a to ne volim.

Isto važi i za sve tri vertije Invasion of the Body Snatchers. Sve tri verzije su mi dobre.

Da se ne zaboravi  Finčer i njegov rimejk The Girl with the Dragon Tattoo (2011) koji je takođe dobar. Kronenberg je obradio Muvu (The Fly 1958) itd.

Primera u kom je rimejk bolji od originala ima malo, ali ih ipak ima. Mnogi su polomili zube i podbacili. Mike me je razočarao kad je doslovno iskopirao Kobajašijev Harakiri.

Ostaje da se vidi šta će biti od ovog rimejka i ostalih koji su u najavi.

Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 15:23
Inače, "Who goes there" je adaptiran 4 puta (ako računamo ovaj prequel) - s time da se "Horror Express" još manje držao književnog predloška od Nybyjevog filma.
Invazija tjelokradica ima 4 adaptacije - i opet se radi o književnim predlošcima (koji je možda čak i plagijat Heinleinovog Puppet Mastera) - svaka je drukčija - svaka ima svoju viziju knjige - i zato je svaka remek djelo svoga doba - osim ove iz 2007. koja je tak-tak... Ipak se radilo i o velikim redateljskim imenima Siegel, Kaufman, Ferrara.

Rimejkovi bolji od originala su neki od onih koje su radili isti režiseri - npr. Hitchcock i "Čovjek koji je previše znao". 

Činjenica je da se u SAD rade rimejkovi ili stranih filmova (jer potreba da se zaglupljuje naciju pa da se onda "ne muče oko čitanja titlova") ili se - gotovo uvijek - rimejkovi starih filmova daju u ruke anonimnih režisera. Cilj je jasan - uštedjeti na svemu i pokušati zaraditi na iskasapljenoj lešini.
Činjenica je - 99% svih rimejkova popljuvana je - s razlogom - i od publike i od kritike. Evo, pokušavam se sjetiti nekog rimejka koji je barem bio u rangu s originalom (ako ne već bolji), ali ne uspijevam.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 15:37
Doduše riječ je o seriji i prije bi se reklo da je reboot... Batllestar Galactica (i to 2. reboot ako se ne varam) je nadišao daleko ono što je to bilo u prvobitnoj varijanti...
Ni ne sjećam se više originala, ali znam da je, recimo, Starbuck bio muško... Richard Hatch koji je glumio Zareka u BSG je glumio Apola...
Kako god, prije bi se reklo da je to dobro reciklirana i razrađena ideja.

Uglavnom, na kraju smo dobili kultnu SF seriju (ili serijal - jer ima i filmova), ali ipak nije klasični remake.
Ovo je možda ekstreman slučaj, ali iz takvih slučajeva se može vidjeti kad ima smisla nešto reciklirati - a to je kad imaš ponuditi nešto novo. A u tom je smisao onoga "lošeg" kod pomenutih remakea - ne nude ništa novo (ili bar ne u dovoljnoj mjeri).
Hitchcock sigurno ne bi radio taj remake da nije bio siguran da može to postići - Zato i jeste veliki.

Ne pada sad ni meni još neki film, ali možda se poneki uspješni remake može potražiti kod adaptacija literarnih klasika, kad scenarist i reditelj nisu strogo vezani za sam prethodni film, nego ga rade "na novo čitanje"...
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 16:14
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Doduše riječ je o seriji i prije bi se reklo da je reboot... Batllestar Galactica (i to 2. reboot ako se ne varam) je nadišao daleko ono što je to bilo u prvobitnoj varijanti...
Ni ne sjećam se više originala, ali znam da je, recimo, Starbuck bio muško... Richard Hatch koji je glumio Zareka u BSG je glumio Apola...
Kako god, prije bi se reklo da je to dobro reciklirana i razrađena ideja.

Uglavnom, na kraju smo dobili kultnu SF seriju (ili serijal - jer ima i filmova), ali ipak nije klasični remake.
Ovo je možda ekstreman slučaj, ali iz takvih slučajeva se može vidjeti kad ima smisla nešto reciklirati - a to je kad imaš ponuditi nešto novo. A u tom je smisao onoga "lošeg" kod pomenutih remakea - ne nude ništa novo (ili bar ne u dovoljnoj mjeri).
Hitchcock sigurno ne bi radio taj remake da nije bio siguran da može to postići - Zato i jeste veliki.

Ne pada sad ni meni još neki film, ali možda se poneki uspješni remake može potražiti kod adaptacija literarnih klasika, kad scenarist i reditelj nisu strogo vezani za sam prethodni film, nego ga rade "na novo čitanje"...

O tome smo upravo i govorili - to nije "remake", već adaptacija književnog djela - kao kod sva 4 "Body Snatchers" filma ili sva 4 "The Thing" tj. "Who Goes There" priče.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 20:44
Aha... a u tom slučaju, možda je najpametnije dati šansu da ga objave, pa onda davati kritike.
Ne mora značiti da će valjati. Ali ko zna...
Ono što je činjenica, ne bi imalo smisla da neko nanovo piše te knjige, a film je ovdje sekundarna umjetnost... Smile
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 21:24

Pored svega tačnog što ste izneli ovde je ipak u pitanju film sa vrlo "tankom" pričom.

Bogataš nudi disfunkcionalnom bračnom paru brezobraznu ponudu. Mene samo interesuje kako će da razrade priču na neki novi nivo, ako je to uopšte moguće, a čvrsto verujem da ću prilikom gledanja nove ekranizacije lako posegnuti za komandu "napred" na daljinskom. LOL

Čak i onda kada sam ga prvi put gledao izgledao mi je puno smešan sa tom kvazi moralističkom porukom dok su svuda okolo besneli ratovi, vršila preprodaja maloletnika u zemljama trećeg sveta i sila kojekakvih budalaština širom sveta. Naravno, ukusi su različiti i ne vidim razlog da se nekom i takav film ne svidi.

Žao mi je što niko od nas ne može za sebe da kaže da nije pristrasan povodom nekih glumaca i režisera i njihovih ponovnih ekranizacija nekih filmova. Počevši od onih koji sebe smatraju znalcima, pa sve do običnih ljudi. 

Što se tiče ovog filma smatram da će trebati veliko umeće da se nadmaši stari, ako je nešto uopšte trebalo da se nadmaši. 

Ažurirao mahoni - 05.Kolovoz/Aug.2018 u 12:50
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 21:57
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Inače, "Who goes there" je adaptiran 4 puta (ako računamo ovaj prequel) - s time da se "Horror Express" još manje držao književnog predloška od Nybyjevog filma.
Invazija tjelokradica ima 4 adaptacije - i opet se radi o književnim predlošcima (koji je možda čak i plagijat Heinleinovog Puppet Mastera) - svaka je drukčija - svaka ima svoju viziju knjige - i zato je svaka remek djelo svoga doba - osim ove iz 2007. koja je tak-tak... Ipak se radilo i o velikim redateljskim imenima Siegel, Kaufman, Ferrara.

Rimejkovi bolji od originala su neki od onih koje su radili isti režiseri - npr. Hitchcock i "Čovjek koji je previše znao". 

Činjenica je da se u SAD rade rimejkovi ili stranih filmova (jer potreba da se zaglupljuje naciju pa da se onda "ne muče oko čitanja titlova") ili se - gotovo uvijek - rimejkovi starih filmova daju u ruke anonimnih režisera. Cilj je jasan - uštedjeti na svemu i pokušati zaraditi na iskasapljenoj lešini.
Činjenica je - 99% svih rimejkova popljuvana je - s razlogom - i od publike i od kritike. Evo, pokušavam se sjetiti nekog rimejka koji je barem bio u rangu s originalom (ako ne već bolji), ali ne uspijevam.

Scarface (1983), A Fistful of Dollars (1964)...Od Kurosave su ipak, sa promenljivim uspehom,  uzeli najviše. Ne uzimaju ga džaba tvorci Novog Holivuda za jedan od uzora.

Rimejk ima i dobru stranu, ako ništa drugo bar promoviše original i autora koji bi pao u zaborav. Znam to iz prve ruke.

Ovom gore bih dodao angažovanje autora koji su napravili rimejk sopstvenog filma.  Erik Van Looy (Loft), Ole Bornedal (Nightwatch)...

Vest da se radi rimejk Nepristojne ponude je navlakuša koja veze nema sa logikom  ko se uzme u obzir da je i film Nepristojna ponuda ekranizacija književnog dela.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 08:38
Sentimentalno sam vezan za film sa Redfordom, mada volim i ovo dvoje tamo, zapravo je jedan od poslednjih filmova koje sam skinuo pre nego li mi je ubijen net, ako budem imao snage, gledaću ga ponovo uskoro, iz istih razloga ću gledati i remake. Osobica koja mi je bila bezmalo sve je volela tu priču, gledali ga zajedno x puta, ne znam kako će biti vratiti se tome, no jače je od mene ionako.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 23:27
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Scarface (1983), A Fistful of Dollars (1964)...Od Kurosave su ipak, sa promenljivim uspehom,  uzeli najviše. Ne uzimaju ga džaba tvorci Novog Holivuda za jedan od uzora.

Rimejk ima i dobru stranu, ako ništa drugo bar promoviše original i autora koji bi pao u zaborav. Znam to iz prve ruke.

Ovom gore bih dodao angažovanje autora koji su napravili rimejk sopstvenog filma.  Erik Van Looy (Loft), Ole Bornedal (Nightwatch)...

Vest da se radi rimejk Nepristojne ponude je navlakuša koja veze nema sa logikom  ko se uzme u obzir da je i film Nepristojna ponuda ekranizacija književnog dela.

Victor Victoria (1982)

Mr. Smith Goes to Washington (1939)

Brewster's Millions (1985)

Setio sam se još nekih filmova koji su bolji od originala.

Ne može se znati unapred šta može da bude, treba raditi, snimati a potom gledati i (ne)uživati. LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,158 sekundi.