| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Prilagodjavanje titla |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Miss Sloan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Prilagodjavanje titlaObjavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 20:32 |
|
Kako prilagoditi titl koji kasni?
|
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 20:55 |
|
Mislim da to ima negdje objašnjeno u uputstvima.
Ako gledaš pomoću MPC na PC-ju možeš u toku gledanja pomjeriti unaprijed ili unazad, pomoću F1 i F2. Tako se ne mijenja ništa na titlu. Tj. ako pokreneš ponovo ostat će staro. Ali je zgodno dok se gleda. Vjerovatno i neki drugi playeri imaju takvu opciju, ali ne koristim ih, pa ne znam. Ako želiš promijeniti sam titl, najbolje pomoću Subtitle Workshopa: - Otvoriš titl pomoću SW - Klikneš na prvu liniju koja kasni (ako kasni cijeli, klikneš na uopšte prvu, je l'?) - Odeš na Edit/Timings - ili na onu ikonicu sata gore - i odabereš: Set Delay (shortcut na tastaturi Ctrl+D) - Odabereš željenoi pravac - naprijed ili nazad (- ili +) - Uneseš željeni broj milisekundi (ako ne znaš koliko probaj sa 100 ili 200 - to je ono iza zareza) - Odabereš opciju: From first selected until last subtitle (od prvog selektiranog do posljednjeg titla) - Klikneš OK i pomjeren je. - Pustiš malo video i vidiš odgovara li. Ako ne odgovara ponovo ispočetka i tako sve dok ne namjestiš - ide to brzo kad se upraksaš. - Spasiš titl i gledaš. Ako nema ovdje takva sinhronizacija, slobodno objavi.
![]() |
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 02.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Croatia Status: Online Points: 2471 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 21:14 |
|
u VLC--->
G=kasnije H=ranije tako pomakneš i uživaš. Ako su različiti FPS, onda u SW pomoću dvije sinkro točke. Tako je onda najbrže.
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51176 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 21:33 |
|
Osnovno i najlakše u SW, ako je samo vremensko odstupanje: označiš prvu liniju titla tj. dijaloga (obriši naslov i potpis tj. sve što nije dijalog) pa klikneš na Mark as first sync point (Ctrl+1)zatim označiš poslednju liniju dijaloga i Mark as last sync point (Ctrl+2) Dobiješ prozor u kome klikneš OK, a zatim ne zaboravi SAVE. Detaljna uputstva imaš ovde, za slučaj da treba promeniti fps |
|
|
|
![]() |
|
Miss Sloan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2018 u 16:15 |
|
Hvala mnogo; ovo je fantasticno! Toliko sam se mucila kada ne mogu da nadjem odgovarajuci titl, a nisam znala za ovu opciju. Mnogo ste mi pomogli :)
Ja sam pratila koliko kasni titl i upravo toliko ga pomerila i od prve sam napravila kako treba :)
|
|
![]() |
|
Miss Sloan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2018 u 16:25 |
|
ovo je malo komplikovano za mene :) Pomogao je predhodni odgovor, resila sam problem pomocu SW, ali hvala :)
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |