Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Death of Stalin (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Death of Stalin (2017)

The Death of Stalin

The Death of Stalin (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Smrt Staljina

Godina:

2017

Žanr:

biografski, drama, povijesni, komedija

Trajanje:

107 min

Režija:

Armando Iannucci

Scenarij:

Armando Iannucci
, David Schneider
, Fabien Nury
, Ian Martin
, Thierry Robin
, Peter Fellows
, Thierry Robin

Glavne uloge:

Steve Buscemi
  >  Nikita Khrushchev
Michael Palin
  >  Vyacheslav Molotov
Jeffrey Tambor
  >  Georgy Malenkov
Roger Ashton-Griffiths
  >  Musician 1
Jason Isaacs
  >  Georgy Zhukov
Jonathan Aris
  >  Mezhnikov
Richard Brake
  >  Tarasov
Paddy Considine
  >  Comrade Andryev
Dermot Crowley
  >  Kaganovich
Paul Ready
  >  NKVD Officer Delov
Simon Russell Beale
  >  Lavrentiy Beria
Adrian McLoughlin
  >  Josef Stalin
Olga Kurylenko
  >  Maria Yudina
Justin Edwards
  >  Spartak Sokolov - Conductor 1
Tom Brooke
  >  Sergei
Rupert Friend
  >  Vasily Stalin
Cara Horgan
  >  Lidiya Timashuk
Andrea Riseborough
  >  Svetlana Stalin
Jeremy Limb
  >  Musician 2
Andy Gathergood
  >  Citizen Bundled into Car
Andrii Korzhenivskyi
  >  Man in Layers of Clothes
Gumuliauskas Vaclovas
  >  Red Army Soldier
Yulya Muhrygina
  >  Woman in Layers of Clothes

Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
Korisnik
Poruka
Altafir View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Altafir Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Death of Stalin (2017)
    Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 18:53
Pa američka propaganda šta očekivati
Na vrh
Sale77 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (6) Thanks(6)   Citiraj Sale77 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 19:37
Nažalost, pisac recenzije je sasvim spromašivao temu fabule radnje. Prosto jer ne zna istoriju Rusije /SSSR. Kao veliki Rusofil, mogu da vam kažem sasvim suprotno: FILM JE ODLIČAN! Naime, dogadjaji opisani u filmu zaista su se odigrali, ali ne u par dana kako opisuje film nego u nekoliko meseci. Sama srž dogadjaja je istinita, hapšenje, sudjenje i streljanje Berije. Manje više zaista se tako dogodilo. I sa sve scenom gde Žukov i generali upadaju u salu za sastanke na poziv Hruščova - i sve sa time da sam Žukov hapsi Beriju. Dobar deo stvari je zbog brzine odvojanja filma sažet, ali da, tako se i desilo. Od zavere, do vojnog udara. Neke stavri su promenjene, na primer Beriji je posle hapšenja sudio vojni sud pod predsedništvom maršala Konjeva itd. no da sada kažem o filmu. Nažalost autor ove recenzije nema baš neke veze sa samim filmom, niti poreklom. Film je adaptacija istoimenog stripa, kojeg prilično u detalje sledi. Dakle, niej tu bilo nekoh mesta za levo-desno. Glumci , od Tambora, Ajzaksa, Palina, da ne nabrajam dalje maestralno su odradili svoj posao, Meni se najviše dobalo kako je Ajzaks odigrao lik maršala Žukova, kojeg veoma poštujem. A odigrao ga je na taj način da je Žukov sa generalima, kao i crvena Armija grupa jedinih pozitivnih likova koji su iznad političke kaljuge u kojoj su ostali likovi. Hruščova igra Stiv Bušemi, isto veoma dobro. Dakle, preporučujem gledaocima, da zaborave ovu gore recenziju, koja realno nema veze sa vezom, i da sami pogeldaju. Narvno shvatiće da sam u pravu. Film je odličan.
Na vrh
jeje cantiq View Drop Down
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 19:46
Rusi ovo i Rusi ono i dragi Bože čuvaj tatu i mamu i mene od crvenih, amen LOL
Kad Rusi budu snimili film o atentatu na Kenedija pogledat ću i ovaj trash do kraja (15 min mi dosta za sad).
Na vrh
Mitko View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Mitko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:03
Originalno postovano od strane Sale77 Sale77 piše:

Nažalost, pisac recenzije je sasvim spromašivao temu fabule radnje. Prosto jer ne zna istoriju Rusije /SSSR. Kao veliki Rusofil, mogu da vam kažem sasvim suprotno: FILM JE ODLIČAN! Naime, dogadjaji opisani u filmu zaista su se odigrali, ali ne u par dana kako opisuje film nego u nekoliko meseci. Sama srž dogadjaja je istinita, hapšenje, sudjenje i streljanje Berije. Manje više zaista se tako dogodilo. I sa sve scenom gde Žukov i generali upadaju u salu za sastanke na poziv Hruščova - i sve sa time da sam Žukov hapsi Beriju. Dobar deo stvari je zbog brzine odvojanja filma sažet, ali da, tako se i desilo. Od zavere, do vojnog udara. Neke stavri su promenjene, na primer Beriji je posle hapšenja sudio vojni sud pod predsedništvom maršala Konjeva itd. no da sada kažem o filmu. Nažalost autor ove recenzije nema baš neke veze sa samim filmom, niti poreklom. Film je adaptacija istoimenog stripa, kojeg prilično u detalje sledi. Dakle, niej tu bilo nekoh mesta za levo-desno. Glumci , od Tambora, Ajzaksa, Palina, da ne nabrajam dalje maestralno su odradili svoj posao, Meni se najviše dobalo kako je Ajzaks odigrao lik maršala Žukova, kojeg veoma poštujem. A odigrao ga je na taj način da je Žukov sa generalima, kao i crvena Armija grupa jedinih pozitivnih likova koji su iznad političke kaljuge u kojoj su ostali likovi. Hruščova igra Stiv Bušemi, isto veoma dobro. Dakle, preporučujem gledaocima, da zaborave ovu gore recenziju, koja realno nema veze sa vezom, i da sami pogeldaju. Narvno shvatiće da sam u pravu. Film je odličan.

Upravo tako. Cim sam procitao objavu na fejsbuku nisam mogao da se suzdrzim da ne dam komentar da je autor 'recenzije' (ako se tako uopste i moze nazvati ovaj tekst) bio vrlo subjektivan :) 
Na iMDB-u verujem da ne postoji film sa datom 0 (nulom) dok je autor ovog teksta i naveo da se film preskoci u sirokom luku,a verujem da ce ga ove patri(J)ote i poslusati ali nece znati uopste sta su propustili - pored dobrog i zdravog smeha kojeg danas sve redje mozemo videti na velikim i malim ekranima pa sve do koliko toliko sazete istorije :)

Gledajte film !!! 
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:15
Dragi Sale, autor stripa je ujedno i koscenarista, tako da baš nema mnogo istine u priči da ništa nije smelo da se menja. Strip nisam čitao, ali je, verovatno još gori od filma. Jednostavno, s nekim temama se ne treba igrati. Stripadžija je Francuz, to su bili i oni što su crtali u Charlie Hebdo... Da ne spojlujem, ali film, osim osnovnih crta, uopšte ne odgovara istini, Likovi su bezvezni, karikirani i nedorečeni, neki totalno, a neki malo manje. Tebi se sve ovo možda svidja, što je ok, ali to je tvoje mišljenje. Ja zadržavam pravo da imam svoje. "Realno", ne bih se usudio ni da za tvoj komentar kažem da nema veze sa vezom, kao što se ti usuđuješ da kažeš za nekog tek tako - odokativno. To nije "realno", već krajnje subjektivno i netolerantno. A, i ne ličiš mi baš na Rusofila. Uostalom, koga briga za to - loš film je loš film.
Na vrh
ag_orange View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ag_orange Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:27
Svako ima pravo na svoje mišljenje al nekad treba poštedit ljude svog mišljenja kao što je to u ovom slučaju... nek svi pogledaju pa ocjene.... Rusija takva "preozbiljna" zemlja da se treba malo šprdat na njen račun...
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:33
Dočim je Amerika "ozbiljna" zemlja koja može ići diljem svijeta i srati po svakome.

Ja se uvijek bunim na IgaBivine recenzije, no ovdje je nebitno što on kaže, treba se samo pogledati film (ili barem dio).
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:16

Dobre, de...LOLLOLLOL

Što ste se nakostrešili? LOLLOLLOL

The Death of Stalin (2017)

Comedy, History | 20 October 2017 (UK)

A, šta ste očekivali? LOLLOLLOL

Prvo, nisu ameri, već indisponirani počivši vladari sveta i dalje i šire okoline. LOLLOLLOL

Elem, sale77 je podosta u pravu. Jeste prikazano kroz baš crni humor, ali jeste bilo tako.

S' time, što ja verujem da je smrt budale spasla puno Rusa. LOL

Istina je da je velikodušni darodavac krima ukrajincima, Hruščov, dosta nenadano

izbio u prvi plan. Tako da je u stvari jedno 70% filma karikirana istorija. LOLLOLLOL

Opet, ako i Nikita kaže da nije trebalo tako da se snima film o drugoj zemlji,

ja mu verujem. Hoću da kažem da bi bilo u redu da je rusija snimila takav film. 

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:23
Nije to prvi (a ni zadnji) američki film o Rusiji.
Kad Rusi budu snimali Amere u njihovom upišanom dvorištu u Visconsinu, to će biti neka druga priča, najlakše je pljucati po tuđem...bitno da je Argo osvijetlao američki obraz LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Ajte papci, nasmijte se na svoj račun s pričom o hrpi marinaca, čistačica i kafekuharica na braniku nacije!
Nabijem vas glupe i iskompleksirane.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:37

LOLLOLLOL Ovo je franacusko-engleski film, dve najiskompleksiranije nacije.

Ne zna se čiji je manji, a htele bi da im je puno veći. LOLLOLLOL

Odgledao sam pola sata i utvrdio da je klasično karikiranje, ali

pošto isto tako znam da su u pitanju nacije koje nisu napravile film

o koketiranju kraljevske porodice sa fašistima ili napravili film o junačkoj borbi

mladih pevaca u sastavu vermahta po istoj toj rusiji nemam baš visoko 

mišljenje o njima. Rusi su odlučili šta im je raditi tako da mi možemo samo

da odgledamo...ili ne. LOLLOLLOL

P.S. 

Eto, ameri nikada zvanično nisu vratili čin komandantu flote u P.H., a

dokazano je da čoveku niko iz vrhovnog štaba nije prosleđivao informacije. LOLLOLLOL

Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:41
Mahoni, duhovit kao uvijek LOL

Pa gle, da je film bolji, odgledala bih ga u cjelini, nisam rusofil koji bi se vrijeđao zbog Rusa i njihova vođe.
Po meni ne vrijedi. 
Tko želi nek uživa u šrotu, ja ću sačekati da Francuska i Engleska snime istinu o Teheranu. Musical, ako je moguće  Big smileBig smile
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:50

Meni je lako, odgledao sam malo zbog situacije da se Rusi premišljaju zbog komedije.

Ne volim karikirane filmove. Znam sigurno da je te godine puno ljudi dobilo onaj metak

u glavu, ni krivi ni dužni. Znam iz priča logoraša kako se 48, 49 god. lezalo u krevet i gde se

budilo kod nas. Tako da ni karikiranje u našim filmovima gde crveni velmoža otera čoveka

na robiju da bi bio sa njegovom ženom nije ni malo ukusno normalnom čoveku, jer se to

dešavalo i to puno puta. Niske pobude su čudo. LOLLOLLOL

Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:58
Naravno, nas tek čeka naša četeresosmaška skoro pa netaknuta tematika, no bit će i toga; kad filmaši skuže da je gledateljma dosta izmišljenih kriminalaca i sponzoruša okrenut će se pravim životnim pričama.

Imamo naznake toga u hrvatskoj kinematografiji (Lukas Nola: Čuvar dvorca), a bit će i više, samo čekaj.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:04

LOLLOLLOL Verujem da neće. Previše bi se govnima mazali po glavi. LOLLOLLOL

Puno bi vila po mudinju i sljemenu ostalo bez gospodara kad bi 

ljudi saznali šta se radilo. Duboko verujem da će ta tema biti

dugo zaobilažena. LOLLOLLOL

Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:23
Ne može zauvijek, mahoni.
Ne znam kad, ali bit će  Wink
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:31

Dobro, ako ti tako kažeš. LOLLOLLOL

Samo, ima tu opasnosti i za običnog čoveka. Neće samo obraz velmoža biti

ukaljan, već i poslušnika i običnih ljudi koji su morali da ćute. Gadne su te stvari.

Manje ćemo ceniti i poštovati sve iz tog doba, pa i najmilije.

Kažem ti, biće to gadno otrežnjenje. Smile

Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:36
Shvaćam sve aspekte redom, samo kažem, ne može se istina sakrit zauvijek, koliko god to bila naša bliska prošlost i naši najbliži u svemu tomu na ovaj ili onaj način.
E sad, kad će se to dogodit...? Ne znam.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:40
Originalno postovano od strane subrianca subrianca piše:

Shvaćam sve aspekte redom, samo kažem, ne može se istina sakrit zauvijek, koliko god to bila naša bliska prošlost i naši najbliži u svemu tomu na ovaj ili onaj način.
E sad, kad će se to dogodit...? Ne znam.

Dobro, počeo sam da se ježim. LOLLOLLOL

K'o baba Vanga si.LOLLOLLOL

P.S. Moji su bili oni koji su najebali. LOL 

Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:48
Nisam, samo imam takva iskustva.

U WW2 moji su najebali ko žuti Dead

*neovisno od gornjeg:

možbit ne znaš, ali skoro svi taoci iz Teherana su tijekom narednih 10-15 godina (kao i svjedoci atentata na Kenedija) naprasno poumirali od raznih boleština, tumora, rakova, leukemija ili ih zatuko crnac pljačkaš, ili ih satralo auto na cesti  Dead

Na vrh
nnnsh View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj nnnsh Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:56
Kad se izvuče iz istorijskog koncepta, sama priča je klasična borba za nadmoć. Sam Ianucci je rekao da je morao da ublaži neke apsurdne istorijske događaje da bi film izgledao uverljivije. I sami živimo u vremenu u kom se dešavaju apsurdne stvari u politici. Na kom filmu bi izgledalo realno da ministar odbrane bez dana odsluženog vojnog roka kupi stan od 200.000€ koje mu je pozajmila tetka iz Kanade?
Druga stvar, onima koji smatraju da je film američka propaganda, posavetovao bih da pogledaju dve genijalne serije istog autora "The Thick of It" i "Veep" (barem prve 4 sezone dok Ianucci nije otišao) koje ismevaju britansku i američku politiku. Čovek je genije i jedan od boljih satiričara današnjice koji nam je podario jednog od najboljih likova sa TV - Malcolm Tucker. Raditi sa istorijskim ličnostima sigurno jeste teže, ali smatram da je odradio više nego zadovoljavajuć posao. Navikao sam na malo suptilniji humor sa njegove strane pa mi je na momente film izgledao dosta "američki". Slažem se da bi film imao više značaja da su ga odradili Rusi ili isti režiser sa ruskim glumcima, nešto poput "Comrade Detective".
P.S. Svaka scena u kojoj se pojavi Jeffrey Tambor je zlata vredna.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.