Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88403 Datum ispisa: 14.Lipanj/Jun.2026 u 07:31 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Death of Stalin (2017)Objavio: Altafir
Tema: The Death of Stalin (2017)
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 18:53
Pa američka propaganda šta očekivati
Odgovori: Objavio: Sale77
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 19:37
Nažalost, pisac recenzije je sasvim spromašivao temu fabule radnje.
Prosto jer ne zna istoriju Rusije /SSSR. Kao veliki Rusofil, mogu da vam kažem sasvim suprotno:
FILM JE ODLIČAN!
Naime, dogadjaji opisani u filmu zaista su se odigrali, ali ne u par dana kako opisuje film nego u nekoliko meseci. Sama srž dogadjaja je istinita, hapšenje, sudjenje i streljanje Berije.
Manje više zaista se tako dogodilo.
I sa sve scenom gde Žukov i generali upadaju u salu za sastanke na poziv Hruščova - i sve sa time da sam Žukov hapsi Beriju.
Dobar deo stvari je zbog brzine odvojanja filma sažet, ali da, tako se i desilo. Od zavere, do vojnog udara.
Neke stavri su promenjene, na primer Beriji je posle hapšenja sudio vojni sud pod predsedništvom maršala Konjeva itd.
no da sada kažem o filmu. Nažalost autor ove recenzije nema baš neke veze sa samim filmom, niti poreklom.
Film je adaptacija istoimenog stripa, kojeg prilično u detalje sledi. Dakle, niej tu bilo nekoh mesta za levo-desno. Glumci , od Tambora, Ajzaksa, Palina, da ne nabrajam dalje maestralno su odradili svoj posao, Meni se najviše dobalo kako je Ajzaks odigrao lik maršala Žukova, kojeg veoma poštujem. A odigrao ga je na taj način da je Žukov sa generalima, kao i crvena Armija grupa jedinih pozitivnih likova koji su iznad političke kaljuge u kojoj su ostali likovi.
Hruščova igra Stiv Bušemi, isto veoma dobro.
Dakle, preporučujem gledaocima, da zaborave ovu gore recenziju, koja realno nema veze sa vezom, i da sami pogeldaju. Narvno shvatiće da sam u pravu.
Film je odličan.
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 19:46
Rusi ovo i Rusi ono i dragi Bože čuvaj tatu i mamu i mene od crvenih, amen
Kad Rusi budu snimili film o atentatu na Kenedija pogledat ću i ovaj trash do kraja (15 min mi dosta za sad).
------------- zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).
Objavio: Mitko
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:03
Sale77 piše:
Nažalost, pisac recenzije je sasvim spromašivao temu fabule radnje.
Prosto jer ne zna istoriju Rusije /SSSR. Kao veliki Rusofil, mogu da vam kažem sasvim suprotno:
FILM JE ODLIČAN!
Naime, dogadjaji opisani u filmu zaista su se odigrali, ali ne u par dana kako opisuje film nego u nekoliko meseci. Sama srž dogadjaja je istinita, hapšenje, sudjenje i streljanje Berije.
Manje više zaista se tako dogodilo.
I sa sve scenom gde Žukov i generali upadaju u salu za sastanke na poziv Hruščova - i sve sa time da sam Žukov hapsi Beriju.
Dobar deo stvari je zbog brzine odvojanja filma sažet, ali da, tako se i desilo. Od zavere, do vojnog udara.
Neke stavri su promenjene, na primer Beriji je posle hapšenja sudio vojni sud pod predsedništvom maršala Konjeva itd.
no da sada kažem o filmu. Nažalost autor ove recenzije nema baš neke veze sa samim filmom, niti poreklom.
Film je adaptacija istoimenog stripa, kojeg prilično u detalje sledi. Dakle, niej tu bilo nekoh mesta za levo-desno. Glumci , od Tambora, Ajzaksa, Palina, da ne nabrajam dalje maestralno su odradili svoj posao, Meni se najviše dobalo kako je Ajzaks odigrao lik maršala Žukova, kojeg veoma poštujem. A odigrao ga je na taj način da je Žukov sa generalima, kao i crvena Armija grupa jedinih pozitivnih likova koji su iznad političke kaljuge u kojoj su ostali likovi.
Hruščova igra Stiv Bušemi, isto veoma dobro.
Dakle, preporučujem gledaocima, da zaborave ovu gore recenziju, koja realno nema veze sa vezom, i da sami pogeldaju. Narvno shvatiće da sam u pravu.
Film je odličan.
Upravo tako. Cim sam procitao objavu na fejsbuku nisam mogao da se suzdrzim da ne dam komentar da je autor 'recenzije' (ako se tako uopste i moze nazvati ovaj tekst) bio vrlo subjektivan :) Na iMDB-u verujem da ne postoji film sa datom 0 (nulom) dok je autor ovog teksta i naveo da se film preskoci u sirokom luku,a verujem da ce ga ove patri(J)ote i poslusati ali nece znati uopste sta su propustili - pored dobrog i zdravog smeha kojeg danas sve redje mozemo videti na velikim i malim ekranima pa sve do koliko toliko sazete istorije :)
Gledajte film !!!
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:15
Dragi Sale, autor stripa je ujedno i koscenarista, tako da baš nema mnogo istine u priči da ništa nije smelo da se menja. Strip nisam čitao, ali je, verovatno još gori od filma. Jednostavno, s nekim temama se ne treba igrati. Stripadžija je Francuz, to su bili i oni što su crtali u Charlie Hebdo... Da ne spojlujem, ali film, osim osnovnih crta, uopšte ne odgovara istini, Likovi su bezvezni, karikirani i nedorečeni, neki totalno, a neki malo manje. Tebi se sve ovo možda svidja, što je ok, ali to je tvoje mišljenje. Ja zadržavam pravo da imam svoje. "Realno", ne bih se usudio ni da za tvoj komentar kažem da nema veze sa vezom, kao što se ti usuđuješ da kažeš za nekog tek tako - odokativno. To nije "realno", već krajnje subjektivno i netolerantno. A, i ne ličiš mi baš na Rusofila. Uostalom, koga briga za to - loš film je loš film.
Objavio: ag_orange
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:27
Svako ima pravo na svoje mišljenje al nekad treba poštedit ljude svog mišljenja kao što je to u ovom slučaju... nek svi pogledaju pa ocjene.... Rusija takva "preozbiljna" zemlja da se treba malo šprdat na njen račun...
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:33
Dočim je Amerika "ozbiljna" zemlja koja može ići diljem svijeta i srati po svakome.
Ja se uvijek bunim na IgaBivine recenzije, no ovdje je nebitno što on kaže, treba se samo pogledati film (ili barem dio).
Objavio: mahoni
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:16
Dobre, de...
Što ste se nakostrešili?
The Death of Stalin (2017)
Comedy, History | 20 October 2017 (UK)
A, šta ste očekivali?
Prvo, nisu ameri, već indisponirani počivši vladari sveta i dalje i šire okoline.
Elem, sale77 je podosta u pravu. Jeste prikazano kroz baš crni humor, ali jeste bilo tako.
S' time, što ja verujem da je smrt budale spasla puno Rusa.
Istina je da je velikodušni darodavac krima ukrajincima, Hruščov, dosta nenadano
izbio u prvi plan. Tako da je u stvari jedno 70% filma karikirana istorija.
Opet, ako i Nikita kaže da nije trebalo tako da se snima film o drugoj zemlji,
ja mu verujem. Hoću da kažem da bi bilo u redu da je rusija snimila takav film.
------------- Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:23
Nije to prvi (a ni zadnji) američki film o Rusiji.
Kad Rusi budu snimali Amere u njihovom upišanom dvorištu u Visconsinu, to će biti neka druga priča, najlakše je pljucati po tuđem...bitno da je Argo osvijetlao američki obraz
Ajte papci, nasmijte se na svoj račun s pričom o hrpi marinaca, čistačica i kafekuharica na braniku nacije!
Nabijem vas glupe i iskompleksirane.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:37
Ovo je franacusko-engleski film, dve najiskompleksiranije nacije.
Ne zna se čiji je manji, a htele bi da im je puno veći.
Odgledao sam pola sata i utvrdio da je klasično karikiranje, ali
pošto isto tako znam da su u pitanju nacije koje nisu napravile film
o koketiranju kraljevske porodice sa fašistima ili napravili film o junačkoj borbi
mladih pevaca u sastavu vermahta po istoj toj rusiji nemam baš visoko
mišljenje o njima. Rusi su odlučili šta im je raditi tako da mi možemo samo
da odgledamo...ili ne.
P.S.
Eto, ameri nikada zvanično nisu vratili čin komandantu flote u P.H., a
dokazano je da čoveku niko iz vrhovnog štaba nije prosleđivao informacije.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:41
Mahoni, duhovit kao uvijek
Pa gle, da je film bolji, odgledala bih ga u cjelini, nisam rusofil koji bi se vrijeđao zbog Rusa i njihova vođe.
Po meni ne vrijedi.
Tko želi nek uživa u šrotu, ja ću sačekati da Francuska i Engleska snime istinu o Teheranu. Musical, ako je moguće
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:50
Meni je lako, odgledao sam malo zbog situacije da se Rusi premišljaju zbog komedije.
Ne volim karikirane filmove. Znam sigurno da je te godine puno ljudi dobilo onaj metak
u glavu, ni krivi ni dužni. Znam iz priča logoraša kako se 48, 49 god. lezalo u krevet i gde se
budilo kod nas. Tako da ni karikiranje u našim filmovima gde crveni velmoža otera čoveka
na robiju da bi bio sa njegovom ženom nije ni malo ukusno normalnom čoveku, jer se to
dešavalo i to puno puta. Niske pobude su čudo.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:58
Naravno, nas tek čeka naša četeresosmaška skoro pa netaknuta tematika, no bit će i toga; kad filmaši skuže da je gledateljma dosta izmišljenih kriminalaca i sponzoruša okrenut će se pravim životnim pričama.
Imamo naznake toga u hrvatskoj kinematografiji (Lukas Nola: Čuvar dvorca), a bit će i više, samo čekaj.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:04
Verujem da neće. Previše bi se govnima mazali po glavi.
Puno bi vila po mudinju i sljemenu ostalo bez gospodara kad bi
ljudi saznali šta se radilo. Duboko verujem da će ta tema biti
dugo zaobilažena.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:23
Ne može zauvijek, mahoni.
Ne znam kad, ali bit će
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:31
Dobro, ako ti tako kažeš.
Samo, ima tu opasnosti i za običnog čoveka. Neće samo obraz velmoža biti
ukaljan, već i poslušnika i običnih ljudi koji su morali da ćute. Gadne su te stvari.
Manje ćemo ceniti i poštovati sve iz tog doba, pa i najmilije.
Kažem ti, biće to gadno otrežnjenje.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:36
Shvaćam sve aspekte redom, samo kažem, ne može se istina sakrit zauvijek, koliko god to bila naša bliska prošlost i naši najbliži u svemu tomu na ovaj ili onaj način.
E sad, kad će se to dogodit...? Ne znam.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:40
subrianca piše:
Shvaćam sve aspekte redom, samo kažem, ne može se istina sakrit zauvijek, koliko god to bila naša bliska prošlost i naši najbliži u svemu tomu na ovaj ili onaj način.
E sad, kad će se to dogodit...? Ne znam.
Dobro, počeo sam da se ježim.
K'o baba Vanga si.
P.S. Moji su bili oni koji su najebali.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:48
Nisam, samo imam takva iskustva.
U WW2 moji su najebali ko žuti
*neovisno od gornjeg:
možbit ne znaš, ali skoro svi taoci iz Teherana su tijekom narednih 10-15 godina (kao i svjedoci atentata na Kenedija) naprasno poumirali od raznih boleština, tumora, rakova, leukemija ili ih zatuko crnac pljačkaš, ili ih satralo auto na cesti
Objavio: nnnsh
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:56
Kad se izvuče iz istorijskog koncepta, sama priča je klasična borba za nadmoć. Sam Ianucci je rekao da je morao da ublaži neke apsurdne istorijske događaje da bi film izgledao uverljivije. I sami živimo u vremenu u kom se dešavaju apsurdne stvari u politici. Na kom filmu bi izgledalo realno da ministar odbrane bez dana odsluženog vojnog roka kupi stan od 200.000€ koje mu je pozajmila tetka iz Kanade?
Druga stvar, onima koji smatraju da je film američka propaganda, posavetovao bih da pogledaju dve genijalne serije istog autora "The Thick of It" i "Veep" (barem prve 4 sezone dok Ianucci nije otišao) koje ismevaju britansku i američku politiku. Čovek je genije i jedan od boljih satiričara današnjice koji nam je podario jednog od najboljih likova sa TV - Malcolm Tucker. Raditi sa istorijskim ličnostima sigurno jeste teže, ali smatram da je odradio više nego zadovoljavajuć posao. Navikao sam na malo suptilniji humor sa njegove strane pa mi je na momente film izgledao dosta "američki". Slažem se da bi film imao više značaja da su ga odradili Rusi ili isti režiser sa ruskim glumcima, nešto poput "Comrade Detective".
P.S. Svaka scena u kojoj se pojavi Jeffrey Tambor je zlata vredna.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 23:15
subrianca piše:
Nisam, samo imam takva iskustva.
U WW2 moji su najebali ko žuti
*neovisno od gornjeg:
možbit ne znaš, ali skoro svi taoci iz Teherana su tijekom narednih 10-15 godina (kao i svjedoci atentata na Kenedija) naprasno poumirali od raznih boleština, tumora, rakova, leukemija ili ih zatuko crnac pljačkaš, ili ih satralo auto na cesti
Znam, S., na žalost, puno toga znam i sad znam
da je bolje da nikad nisam saznao.
Da su oni jedini nestali, milioni su nestali, čitavi narodi, naučnici koji su želeli dobro,
gomile njih.
@ nnnsh
Pa i istoriski koncept je bio borba za vlast.
Sve političke priče se završavaju ukradenim i otetim parama i vrednostima, a sve
istorijske sa običnim, apsurnim i nemilosrdnim borbama za vlast.
Inače, što se tiče režisera, on jeste satiričar i tačno je da ume sve da zakači.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 23:23
mahoni piše:
Znam, S., na žalost, puno toga znam i sad znam
da je bolje da nikad nisam saznao.
Da su oni jedini nestali, milioni su nestali, čitavi narodi, naučnici koji su želeli dobro,
gomile njih.
Naravno, nisu jedini, no međ njima je bio ćaćin prijatelj pa kad te nešto direktno bubne u glavu, to je živa osoba, a ti nestali milioni su samo statistika, takav je čovjek, površan.
Možbit nnsh ima pravo, možda bi trebala pogledat cijeli film, no nešto me u startu odbilo
Objavio: milekan
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 23:24
Siroti Kaligula! Ispašće da je lik iz dečije bajke.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 23:27
Napisati da je film loš i da ga treba zaboraviti jer radnja nije strpana u neku izmišljenu zemlju je totalna besmislica...
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 23:29
milekan piše:
Napisati da je film loš i da ga treba zaboraviti jer radnja nije strpana u neku izmišljenu zemlju je totalna besmislica...
Slažem se, no to nije prva brljotina našeg recenzenta i opet ću ponovit - IgaBiva, kontroliraj se malo, dvaput pročitaj napisano prije postavljanja, korigiraj.
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 23:38
subrianca piše:
Naravno, nisu jedini, no međ njima je bio ćaćin prijatelj pa kad te nešto direktno bubne u glavu, to je živa osoba, a ti nestali milioni su samo statistika, takav je čovjek, površan.
Možbit nnsh ima pravo, možda bi trebala pogledat cijeli film, no nešto me u startu odbilo
S. , veruj mi, mogu da se sažalim na svu tu statistiku.
Mene ne bi bilo. Moj direktni predak je jedva spasao glavu.
A, Boga mi, svi su mu radili o glavi, a on samo hteo da bude svoj.
@ milekan
"Siroti Kaligula......."
Ova ti je dobra
Za mene su svi oni Kaligule.
Slažem se sa tobom. Dovoljno je to da je žanr komedija i tu više nema priče.
Film će sigurno da odgledaju ljudi kojima leži taj žanr.
Objavio: andrej-djukic
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 02:17
Ok, ovo je doslovce jedna od gorih kritika filma, ili recenzija filma, koju sam ikada pročitao.
Prvo kao prvo, film je rađen po stripu, a sam strip je rađen na osnovu istinitih događaja. Tokom velike Staljinove čistke, koja je počeka '36, a zvanično završila '38, pobijen je nenormalan broj ljudi. Pogledajte samo istoriju KPJ, koja tada u izganstvu u Moskvi i u Francuskoj i Beču. Zašto je bitna "velika čistka" za ovaj film, čija radnja se odvija u godini smrti Staljina, odnosno '53, pa zato što ta čistka nikada nije stala, osim pauze za vreme 2 Svetskog Rata, kada su Rusiju napali Staljinovi saveznici. Staljin je bio u konstatnoj paranoji, a sve je počelo sa Trockiem. Druga stvar, bliski saradnici Staljina, pa i njegov naslednik Hruščov su manje više dvorske lude, a posebno Hruščov, koga mnoge strane diplomate tako i oslovljavaju u svojim prepiskama. Beria, tadašnji šef tajne policije, takođe Gruzijac, je bio prilično nezgodan tip, najblaže rečeno. Jeste vodio tajne zatvore, jeste imao spiskove za odstrel, što je i bila negde normalna pojava, setimo se paranoje. Čak kada je i Staljin bio u poseti Amerima, predstavio je Beriu Ruzveltu sa "Ovo je naš Himler". Ovo je sve bitno reći, da bi se i uvidelo da nije mnogo toga izmišljeno, zapravo ne možemo reći da je išta izmišljeno, možda da je prenaglašeno, kao i da je cela radnja u filmu malo ubrzana, pa da su događaji koji su se odvijali nekoliko meseci strpani u dva dana.
Film, pa sada već može da se kaže, je prepoznatljiv rad Armanda Lanućija (valjda sam dobro izgovorio), jer poseduje visok tempo radnje koja obiluje sa puno dijaloga, koji su uglavnom ne primereni samoj situaciji, što smo mogli da vidimo isto i u "In the loop". A upravo ti dijalozi okruženi sa mnoštvo radnje i drže ritam i pažnju filma, i svako ko voli crni humor, biće zabavljen. Jedina mana filma je možda konfuzija, koja uglavnom dolazi iz toga da pojedini bitni delovi nisu dovoljno objašnjeni, poput formiranja "Trojke", načinom vladanja, pa to stvara mali haos, pa gledaoc ne može možda baš ni shvatit najbolje šta se događa. A to jeste velika mana, kada se uzme sve u obzir.
Ipak, film je zabavan i moje je mišljenje da nosi laganu 7. Opet ponavljam, događaji u filmu su uglavnom i u velikoj meri tačni, ali jesu prenaglašeni.
P. S. Film nije američki, nego britanski......
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 02:26
Djeluje mi američki...
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 08:36
Ali zašto u komentarima časovima istorije objašnjavate kvalitet filma? Manite istoriju i ostavite je za školu. Dok tam ne dođu neki novi pobednici i napišu neku novu istoriju.
A, Subrianca, ti napisa da je ova recenzija "brljotina" i da dva puta čitam šta sam napisao, a ja bar odgledah film do kraja, a ti odustade posle 15 minuta?! A, slažemo se u mišljenju o filmu? I, čemu onda krupne reči???
Objavio: cersei
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 10:16
ko se tuče taj se voli....
G
M
T
< id="SL_locer" ="" title="Lock-in ">
Text-to-speech function is limited to 200 characters
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 10:20
IgaBiva piše:
Ali zašto u komentarima časovima istorije objašnjavate kvalitet filma? Manite istoriju i ostavite je za školu. Dok tam ne dođu neki novi pobednici i napišu neku novu istoriju.
A, Subrianca, ti napisa da je ova recenzija "brljotina" i da dva puta čitam šta sam napisao, a ja bar odgledah film do kraja, a ti odustade posle 15 minuta?! A, slažemo se u mišljenju o filmu? I, čemu onda krupne reči???
Sori, nije to mišljeno kao uvreda
Jednostavno ne volim taj tip filma. Nakon što sam odustala od gledanja vidim u komentarima da je snimljen po stripu i mislim da je to to što me odbilo.
A "brljotina" zato što si ga ocijenio s 0.
Gledala sam samo 15 min no vidim da film podnipošto nije za 0. Nisam odustala od gledanja zato što je loš nego što nije za mene. Ne smiješ biti baš toliko isključiv.
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 10:25
IgaBiva piše:
Ali ti i sam kazeš da u pitanju nije "zanatski kvalitet ovog ostvarenja, već činjenica da se on na krajnje neukusan način sprda s jednim istorijskim trenutkom i s jednom zemljom, koja voleli li mi ili ne, nije zaslužila jedan ovakav jeftini pamflet". Film funkcioniše kao crna komedija i kao satira čak iako se zaboravi činjenica da je rađen na osnovu istinitih događaja. Što se tiče glumačke podele, opet bih izdvojio Džefrija Tambora, ali i svi ostali su odradili odličan posao, osim možda Staljina i njegovog sina koji, na sreću, nisu prisutni predugo.
Objavio: Sale77
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 10:45
Da razjasnimo nesto, Britanci su npr jako surovi prema sopstvenim istorijskim licnostima, npr u Crnoj Guji kraljica Elizabeta I predstavljena je kao deriste i bizarna kretenusa, a princ Dzordz, buduci kralj u sjajom izvodjenju Hju Laurija, kao imbecil. Dakle u Death Of Stalin su bili i blagi.
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 10:50
Ne znam, meni, jednostavno, nije smesno kad oni ugaze u ono u sta se uneredio mrtvi Staljin ili kad spale Beriju pa lopatom skupljaju njegov pepeo.
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 10:57
Eto, sami sebi uskačemo u usta.
Ja sam uspeo da odgledam više od pola sata i to zbog reakcije
Nikite Mihalkova koji je poznat po širokom gledanju na stvari.
Glumci su sasvim dobri, svi su izneli uloge shodno žanru filma, čak i matori
i njegov sin. pa, da li je neko očekivao da su bili manje bahati.
Ali, razumeo sam zašto je i Nikita protiv. Bez šale, film definitivno udara po rusima kao narodu. Parodija na nekog od izmišljenih super heroja je opora i smešna, ali ovo baš i nije klasična parodija. Bavi se ljudima koji su postojali i koji su krojili sudbinu milionima ljudi. Karikirati pucanje ljudima u glavu ili događaje koji su predhodili nekim strašnim događajima, a sve to bilo istinito, može da izazove reakcije, Dovodi se u pitanje i indiferentnost naroda koji je to dozvolio. Gadna stvar. Svaki narod ima takve trenutke u istoriji, verovatno svaki čovek, tako da karikiranje takvih stvari uvek sračunato. Da se samo KP Rusije bunila rekao bih da su dobili šta su zaslužili.
P.S.
Taj čovek je do svoje smrti uspeo sam da ubije puno svog naroda, skoro polovinu
ukupno poginulih u II s. ratu, a i danas danju ga neki slave. Morbidni su oni koji
ga slave, a ne oni koji ga mrze. Mislim da je badava da više tupimo zube pričajući
o tim ljudima. Uostalom, svi imamo makar po jednog takvog.
Izvinite, svaki čovek kad umre izbaci sve iz bešike i debelog creva, zato se inače
i peru. Zato, ipak, o nekim stvarima treba razmisliti, ebiga.
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 10:57
Očito sam odustala u pravi čas.
Objavio: win32
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 13:42
Iskreno sam zahvalan za prijevode filmova i serija na ovoj odlicnoj stranici, ali ne treba se previse oslanjati na ovakve recenzije.
Film je toliko "los" i "neukusan" da je dobio ove ocjene:
Metacritic: 88
Rotten Tomatoes: 97%
IMDb: 7,6%
Ukusi su naravno individualna stvar, ali ne oslanjajte se samo na komentare ljudi i razno razne ocjene, makar sve to moze biti neka smjernica (ovakve recenzije ne mogu shvatiti ozbiljno, bez uvrede za osobu koja je sve to napisala, ali pohvale za trud).
Meni osobno je IMDb najlosiji izvor podataka kada su u pitanju ocjene (za sve ostalo je poprilicno kvalitetna i dobro organizirana baza podataka), no pogledajmo ostale ocjene.
Zar je film toliko los?
Na kraju, pogledajte pa zakljucite mozete li shvatiti tag "komedija", a ne shvacati osobno ovakve filmove.
Inace ne komentiram ovakve stvari, ali pogledajmo sto kaze povijest....dodajmo malo "sedme umjetnosti" i imamo odlican film koji relativno dobro opisuje situacije koje su se uistinu dogadale.
Zalosno je jedino to sto Rusija jos uvijek shvaca osobno ovakve stvari, gdje bi uistinu bili da zabranimo svaki film koji uvrijedi neku osobu ili drzavu?
Zamislite koliko filmova ne bi pogledali kada bi poslusali svaku osobu koju uvrijedi neki film. ;)
Ljudi, sve je to samo film, komedija, satira....
G
M
T
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 15:28
Takodje, i ja sam iskreno zahvalan na prevodima koje ovde uspem da nadjem. Ipak su to samo filmovi i ma koliko da su ukusi individualni i mogu drastično da se razlikuju, ipak mora da postoji neka saglasnost o tome da li je neki film dobar ili ne. Rastuži me ipak činjenica da ima puno dobrih filmova koji ni na ovoj stranici nikada ne dobiju prevod, i gomila đubreta od filmova, a koji se čim se pojave okite svim mogućim prevodima. I prevodioci imaju razne ukuse i afinitete a i dobro pogađaju šta ima prođu...
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 17:18
win32 piše:
Zalosno je jedino to sto Rusija jos uvijek shvaca osobno ovakve stvari, gdje bi uistinu bili da zabranimo svaki film koji uvrijedi neku osobu ili drzavu?
G
M
T
Vjeruješ li da bi Amerika radosno prihvatila film kojeg bi primjerice Kuba snimila o talačkoj krizi u Iranu, onako-kako-je-bilo?
Objavio: Mancice
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 18:39
Da je Staljin i taj sistem bio toliko idiotski kako je ovde predfstavljeno kao Brka i Berija ne rade nista drugo nego ceo dan prave listu koga ce nevinog da roknu, Hitler bi se usetao u SSSR za 7 dana A sad malo realnosti to je post revolucionarni period kad se revolucionari medusobno rokaju tako da su ti obracuni prirodni i oni su se desili u svim post revolucionarnim drustvima poput Francuske itd,
Objavio: Bob!
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 21:24
Inače, to se danas zove hibridni rat. To je mogao da izmisli samo debilni amerikanac...
Objavio: roko-golomeic
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2018 u 15:39
film je ok a staljina si doma odnesite......
Objavio: Prckonja
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 13:56
Ništa neobično. Cionisti i preko filmova vode antirusku propagandu.
Objavio: Poskok1965
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 16:18
Ovo je kao neka recenzija na pravoslavnoj liniji? Film sam mislio ne pogledati ali nakon ove recenzije morat ću revidirat tu odluku.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 17:22
Pogledala do kraja zbog glumaca.
Jeftino, prizemno, plitko.
Kad bi davali brojčane ocjene, 3.09.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 17:28
Subrianca - ☺
Objavio: štoteboli
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 19:15
Izgleda kako je Ib još živ. Ovakvu recenziju ne bi napisao niti najzagriženiji informbiroovac
------------- Joke
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 19:55
Štoteboli,
nije to to što izgleda da jest, njemu su sve recenzije takve, žuti tisak pršti, nekad imam dojam da nije ni pogledao film (znam da jest)...
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 19:56
Mancice, genije, jako bistro; radnja ove satire se odvija 12 godina nakon hitlerovog napada.
------------- Joke
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:07
Subrianca,
Film jeste malo karikiran, ali ako želi realan odgovor, neka upita Bugare, Rumunje, mađare, Čehe i Slovake, ma bilo koga iz waršavskog pakta što misli o filmu ili o tadašnjim danima. Kod nas u St su dolazili njhovi nazovi " istočni turisti", od straha nisu smjeli pričati o svojoj ili ruskoj politici, samo bi rekli da ne smiju pričati jer je uvijek barem jedan kgb-ovac bio između njih pa se boje za one iz obitelji koji su morali ostati kući, kao taoci.
------------- Joke
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:07
Najlakše je brinuti tuđu brigu.
Nemaju Englezi problema osim Staljina i njegovog govna (koje se, da prostite, razmazalo).
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:10
Subrianca, taman ti poslah smajlija, a ti me časti da sam "žuti tisak". Ti, očigledno nemaš pojma šta je "žuti tisak" kad možeš tako da pišeš, a da znaš da vređaš, to je već odavno poznato posetiocima foruma. Ipak, ne ljutim se na tebe.
Što se tiče "istorijskih lekcija", rekoh već, to me ne zanima - loš film je loš film. Ko želi da piše o istoriji nek nađe neki istorijski sajt. Tamo nema "žutog tiska", verovatno...
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:23
IgaBiva,
nemaš se zašto ljutiti na mene.
Iako mi privatno imamo slično mišljenje o mnogim filmovima, ti namjerno ovako naslovljavaš svoje "recenzije" očekujući, očito, da će se ljudi svadit i dokazivati svoje.
Ima puno načina za napisati da je film loš. To što su ga Rusi zabranili stvarno nikom ništa ne znači, a propustio si nabrojit njegove dobre strane (nije ti to prvi puta).
Zbog preveikog fonta naslova članovi opravdano vjeruju da je tvoje mišljenje zvanični stav sajta Titlovi i otud reakcije. Da ti svoje mišljenje napišeš kao ja u temi o filmu, nitko ne bi repom mrdnuo.
P.S.
kad sam napisala "žuti tisak" mislila sam na onaj prizvuk jeftinog senzacionalizma koji je prisutan u većini tvojih tekstova.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:40
"Recenzija" filma je bombastična, naslov - petparački kao u današnje vreme u štampi tipa "Dobila je paket od poštara, a zaprepastićete se kada vidite šta joj se dogodilo kada ga je otvorila"
Film da li je u opšte pogledan - ne znam, ni reči o glumcima, ulogama, da li je neka dobra ili loša, ovo je tako paušalno ocenjivanje da je sramota što se u opšte piše.
Na stranu što se sada svi busaju u grudi i veći su Rusi od Rusa - koji ni sami nisu pogledali film pa su ga zabranili. Setimo se njihove gluposti kada su zabranili i grupi "Sabaton" da učestvuje na nekom fastivalu da ne bi vredjali "Lik i delo" ne znam koga, a u pravo ta grupa je pevala o Sovjetskim pobedama.
Žbirovski sistem.
(Ja sam rusofil)
I ponovo većina koja pljuje film, to radi jer po njima govori loše o Rusiji - što je netačno. Napomenuo sam kako je Crvena armiaj sa svojim generalima predstavljena kao spasilac Rusije.
Sa druge strane napisao sam i ponavljam, isti ti englezi su izmasakrirali svoju istoriju u "Crnoj Guji" (Black Adder) gde su svoje kraljeve i kraljice, generale itd predstavili kao morone. Što bi štedeli Staljina? Opet, u istoj seriji su Elizabetu I predstavili kao derište koje voli da odseca ljudima glave i slično.
Dakle u ovome ovde namanje smo pričali o filmu a ponajviše o politici.
I da ponovim, "recenzija" je na nivou deteta u srednjoj. U stvari za ovakav sastav dobio bi keca.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:43
Sale, a ti si profesor u srednjoj?
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:50
Ne brate, ja sam imao nesrećud a čitam tvoje "recenzije"
Ti čoveče nisi ni pogledao istoriju SSSR - da jesi znao bi da dogadjaje koje si podsmešljivi odbacio kao "izmišljene" - da su se zaista dogodili. Komplet ovoga iz filma (uz izmišljanje sporednih dogadjaja) se zaista dogodio - sve do toga da Žukov sa automatom upada i hapsi Beriju.
Nisi imao pojma o tome. Priznaj
Nebitno.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 20:57
Sale77 piše:
Komplet ovoga iz filma (uz izmišljanje sporednih dogadjaja) se zaista dogodio
Pa jel se "komplet" dogodio ili, ipak nije komplet sve kako ti sad napisa. Aman ljudi još biste me na Goli otok da još postoji. Kakav bre Staljin, kakvi bakrači. Film je neukusan zbog pristupa temi. Da su napravili ozbiljnu filmsku rekonstrukciju tog vremena prvi bih pozdravio. Pa neka su to uradili i Englezi, koji, inače, imaju odlične istorijsko-biografske filmove. To sam i napisao u recenziji, ko hoće dobronamerno da čita.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 21:04
subrianca piše:
kad sam napisala "žuti tisak" mislila sam na onaj prizvuk jeftinog senzacionalizma koji je prisutan u većini tvojih tekstova.
Ma, nemoguće, o'klen ti to?
Aman, ljudi, što vam dobro idu ove stvari.
Opet, nemojte puno da napadate ni recezenta. Pa, pobogu, sto puta sam "pljunuo"
po pokvarenom paradajzu, zato što mislim da jenaziv sajta i moralno pravilo tog sajta.
Kakva recenzija, pa još smešnije, kakva zvanična recenzija? Šta je to i šta znači?
To mu dođe k'o kult. Gde možeš da nađeš na jednom mestu pet ljudi koji imaju
isto mišljenje o nekom delu ili filmu? Po meni samo u nekoj sekti.
P.S.
IgaBiva bi samo mogao da bude malo manje bombastičan, a više opisan.
Mi ostali ćemo posle sigurno napisati ono što on nije.
@Sale77
već smo apsolvirali da je režiser satiričar, ali, Sale, ima razlike.
"Crna Guja" je brit. serija namenjena englezima, a mi ostali smo je otkupili.
Ovo je puno grublje, jer je u pitanju namenska prodija, sa grotesknim i banalnim
scenama iz istorije drugog naroda. Istina da su verovatno istinite, ali onda još
apsurdnije sve izgleda.
Jedno pitanje. Kako se meri umešnost glumca u parodiji?
Kako znamo ko je dobro glumio u parodiji?
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 21:08
1. Kompletna sednica na kojoj je Berija napadnut i smenjen - dogodila se
2. Uopad maršala žukova iz susedna prostorije - dogodio se
3. Hapšenje Berije od strane Žukova i armije - dogodio se
4. Borba za vlast i priprema za smenu Berije, zavera - dogodila se
E sad, da li je postojala ona pijanistkinja, da li su postojali sporedni likovi nebitno.
Dakle, komplet ono o čemu film priča DOGODIO SE.
(sa tim da je smešteno u nekoliko dana a etrajalo je par meseci)
Shvataš?
NEUKUSAN FILM zbog pristupa temi. Šta si ti, moralna policija u Teheranu?
:-D
Hajmo dalje, ponovio sam ti - ENGLEZI su sasekli sopstvene političare i istorijske ličnosti. To što ste vi navikli da veličate Tita/Dražu ko zna koga, pa vaš problem.
Nije tebi zbog filma - no što se neko držnuo da zeza istorijske ličnosti.
I na kraju film govori o nečemu o čemu se ćutalo decenijama. U stvari je JEDINI FILM koji se bavi ovim dogadjajem. - i predstavlja Rusiju ni dobro ni loše. Istini za volju, smatram da je Staljin bio daleko bolji lik nego što su ga predstavili, mislimd a je spasao svet od nacista. Pa šta? Da li je svetac zbog toga? Ne.
i opet - potpuno si izbegao da kažeš da su i u stripu i filmu Žukov, generali i Crvena Armiaj u stvri jedini potpuno pozitivni likovi, i oni koji su spasili SSSR od Berije
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 21:13
@mahoni
Meni, lično films e svideo i kao parodija. - No hajde da vidimo dalje - Kkao Britanci prolaze u US filmovima? Mel Gibson, npr mrzi Britance i svaki njegov film ih predstavlja kao manijake i ubice. "The Patriot" - film koji jako volim, po Britancima jako iskrivljuje istorijske činjenice i (opet Jason Isaacs igra!) pukovnik Tavington (baziran na stvarnom liku Banastre Tarleton) je predstavljen kao manijakalni ubica, dok britanci pričaju da je bio slavni vojnik...
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 21:17
Eto vidiš, slažemo se kompletno.
Sad ozbiljno, stvarno mislim da je greška u oceni žanra.
Da je film svrstan u parodije, ništa od ove rasprave ne bi postojalo.
Svi ISTINITI događaji su karikirani.
A, onda dodaš i tragične konutacije proizašle iz te ere i dobiješ pobunu,
a u stvari to je samo osećaj stida. Opet, to je samo moje mišljenje.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 21:23
Svuda ga karakterišu kao "političku satiru"
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 21:31
Na žalost, oficijelno je komedija, istorija.
To mi je samo bilo glupo.
Na drugu stranu ono potenciranje za kvalitet glume. Gde se to gleda u parodiji?
Samo ako je komedija.
Zato sam i komentarisao o umešnosti glumaca. U čemu, karikiranju i kreveljenju?
Puno ljudi smatra parodiju komedijom, što ona sigurno nije.
A, opet, stvarno nema mesta za "suđenje", već samo na prostu stvar, "sviđa mi se ili ne" i
kraj priče. Svedoci smo da se svakodnevno prekraja i sama istina, pa onda ne iznenađuje
ni ismejavanje. Samo je pitanje šta ismejavaš.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 21:49
@Sale77 Čak je i pijanistkinja postojala, Marija Judina, a događaj sa početka filma je takođe istinit, s tim što ona nije bila u prvoj postavci već su je doveli naknadno da odsvira koncert koji se dopao Staljinu. Dovedena je, ne jedna zamena za dirigenta kao što je prikazano u filmu, već dve. Prvi je bio mrtav pijan pa su doveli još jednog. To je jedan od momenata za koje je režiser rekao da je morao da ih ublaži da bi sve izgledalo uverljivije.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 22:01
Da, nnnsh, s tom razlikom da je priča o toj pijanistkinji mnogo "romantičnija", nego što su je iskarikirali u filmu http://www.classicfm.com/discover-music/latest/maria-yudina-stalin/
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 22:13
Samo su inkorporirali njenu priču koja, iako veoma zanimljiva, nije direktno povezana sa Staljinovom smrću i borbom za prevlast nakon nje. Žena je bila borac protiv sovjetskog režima.
Objavio: zaro51
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2018 u 16:45
Dok je "In the loop" odličan film Staljin je jednostavno glup i dosadan,bez obzira na faktografiju.
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2018 u 16:50
zaro51 piše:
Dok je "In the loop" odličan film Staljin je jednostavno glup i dosadan,bez obzira na faktografiju.
I gnjavi.
Objavio: djani_666
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2018 u 23:17
dovoljan ni je bio samo opis sa imdb da skontam da nikada necu gledati taj film. Tvoj post me je tek odgovorio jer je film upravo ono sto sam mislio da jeste. Ne treba trositi zivot na ovakve gluposti.
Objavio: magnetox
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 01:51
Pogledaću film zbog glumaca, i zbog ovoliko komentara :) Ali, dajte, ljudi, pa ameri svo vreme to rade. Ne treba se zbog toga uzbuđivati. Holivud je svojevrsni propagandni centar, uvijen u lep glamur. Ne treba Amere toliko uzimati k' srcu :)
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 02:04
Da je film bolji ne bi bilo toliko komentara
Predugo traje (po meni ne bi smio duže od 90 min, ako i toliko), ima jeftinog, prizemnog humora, praznog hoda, ukratko - naporan za gledati.
Objavio: ted123
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 17:52
Sraman opis, ovakvom filmu dati nulu... no comment.
Objavio: keleb-papo
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 20:41
"""Neukusno! Nije ni čudo što su Rusi najurili ovaj film iz svojih bioskopa. Pri tom, uopšte nije u pitanju zanatski kvalitet ovog ostvarenja, već činjenica da se on na krajnje neukusan način sprda s jednim istorijskim trenutkom i s jednom zemljom, koja voleli li mi ili ne, nije zaslužila jedan ovakav jeftini pamflet."""
Meni je neukusno pretenciozno u recenziji reći kako su Rusi bili u pravu što su zabranili film ?
Pa dajte ljudi živite li vi pod ruskom čizmom, iza željezne zavjese, gdje ?
Zar nije trebalo ruskoj publici ostaviti da odluči valja li film ili ne ?!
Ova recenzija mi se čini kao recenzija iz 1955 nekog mladog nadobudnog skojevca koji je sav sretan što mu je partija dopustila poljuvao američki film koji publici uopće nije bilo dozvoljeno pogledati.
Jedina sramota ovog sajta koji redovito posjećujem je baš ta što objavljuje glupe besmislene recenzije.
Ruska je sramota što je zabranila ovaj film.
O tome autor ne govori ?!
Zašto ?
On hvali ruske zaostale političare jer su zabranili film...
Nevjerojatno..
Mogu samo reći; Serbia Welcome to EU :D
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 20:54
Nisu ga trebali zabranit, dovoljno je loš, trebali su pustit nek ruski narod uživa u ovom smeću..
Iako, ponavljam, film nije za 0, tu je naš recenzent debelo pretjerao.
***Ni EU nije nekakva sreća, frende.
Objavio: keleb-papo
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 21:49
Nije problem u tome je li film loš ili nije.
Znaš i sam o čemu pišem. Ne treba za to biti lumen.
Zasmetalo mi je što se recenzent pridružuje i hvali rusku vlast, državnu instituciju za rusku kulturu koja je u najgorem staljinističkom maniru ZABRANILA film...
Zabranila, hej, u 21 stoljeću ?!
O čemu pričamo ?
Recenzirati se treba film a ne nametati svoje političke stavove kroz recenziju.
Filmski kritičar MORA biti neutralan, što dotični gospodin nije.
Sad sam pogledao na IMDB recenzije i film je izazvao interes. Od 10634 ocjene film je dobio 7,5.
Recenzije idu od smeće pa do super film.
Dakle, tu nešto ima čim je film izazvao reakcije.
Osobni komentar filma ću donijeti tek kad ga pogledam.
Moja recenzija će uvijek biti politički neutralna... ako je film po meni loš nema tog Trumpa ili Putina koji će utjecati na moje mišljenje.
Živjela sloboda i demokracija, ostali ...vratite se u rupe ili se teleportirajte u Srednji vijek !!!!
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 21:57
Mlad nam je recenzent, tek je započeo karijeru, bit će bolje
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 22:25
Vi ste još tu
Elem, najači torenti su u istoj toj Rusiji i verovatno je pola Rusije skinulo i odgledalo taj film. A da ne pričamo o onom delu da je zabranjen. Pa šta prvo uradimo kad je nešto zabranjeno? Naravno, nabavimo to.
Ono što sam ispratio kao objašnjenje kod "normalnih" ljudi se pomalo poklapa sa mojim mišljenjem. Kod normalnih ljudi se pojavi osećaj sramote. Hteli, ne hteli, ponekad želimo i da se ne sećamo pojedinih stvari. Taj čovek je klasičan ubica, ali je problem što mu je 95% naroda bilo naklonjeno. Znači, Rusi mogu da biraju, da ga obožavaju, što je morbidno, ili da se ne sećaju. Ponavljam, taj čovek, koliko god zao bio, nije ubio najviše ljudi nekog drugog naroda, već samih Rusa.
Neko je pomenuo ljude iz zemalja satelita tog pakta. Šta oni mogu da kažu? Gomile poltrona koji su takođe najviše zatvarali i ubijali svoje sunarodnike. I sad su kao veseli što je snimljen ovakav film. Pa, smešno, u najmanju ruku.
Već sam jednom naveo i činjenice da su se sve vlasti(komunističke, kapitalističke, ili već kakve) prale za svoje neuspehe na isti način. Putem žrtvenih jarčeva.
S. je za amere navela talačku krizu u Iranu, a ja činjenicu da komandant(admiral) baze u Perl Harboru nije dobijao informacije od svoje komadne i japanci su ga uhvatili skinutih gaća. I bez obzira što nije nikad okrivljen njegovi činovi su stavljeni "na led" i nikad nije rehabilitovan. Sve to nije ni važno koliko je važno da su hiljade mladih ljudi tog dana umrli bezveze, što je još gore, možda i zbog izdaje nadređenih.
E sad, zamislite ova dva slučaja iskarikirana i strpana u komediju-parodiju. Velikaši se kao svađaju i okrivljuju, a 2 hiljada mladića se davi u brodu. Divota.
Opet, ovaj film je snimljen i niko neće sprečiti ljude da ga odgledaju, ako ih takav zanima.
Objavio: Konzul
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2018 u 10:22
Ideja je odlicna i pruza dobre mogucnosti, ali je Film odradjen amaterski, prazno i dosadno, bez pavog humora ili kvaliteta parodije! Dzaba vreme gubiti za gledanje!
Objavio: syn
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2018 u 15:23
keleb-papo piše:
Nije problem u tome je li film loš ili nije.
Recenzirati se treba film a ne nametati svoje političke stavove kroz recenziju.
Filmski kritičar MORA biti neutralan, što dotični gospodin nije.
kao i svaka predhodna "recenzija" od IgaBiva-e. Sturo, subjektivno i krajnje neukusno.
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2018 u 19:26
Eto ti ga sad, zar nijedna od prethodnih nije bar malo dobra?
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2018 u 19:28
Eto ti sad, IgaBiva.
Kad ti ja dobronamjerno napomenem ti misliš da želim postat IgaBiva namjesto IgaBive
Sad vidiš koliko su članovi nezadovoljni.
No nisu ti sve takve, ima i par dobrih
Objavio: magnetox
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2018 u 17:16
Ima, ima dobrih. One o Nemanjićima su odlične.
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2018 u 17:18
Na pogreškama se uči
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 14:59
Pravda za čika Kobu.
Šalu na stranu, nije Koba izmislio sve što mu se pripisuje, on je samo nastavio tamo gde je stao čika Lenjin. Čak je u početku pokušao i uspeo da spreči ili amotrizuje sumanute ideje prethodnika koji je doslovno razarao državu i narod. Za glad koja je nastala tridesetih godina kriv je Koba ali i sankcije Zapada koji je sprečio trgovinu. Ovo sa sankcijama mi je poznato, ne znam samo odakle.
Zapad (anglo-američka braća) je imao besplatnu robovsku snagu, SSSR nije. Imao je svoje građane koji su za sitnicu dobijali zimovanje u krajevima gde je ljudima loše a belim medvedima dobro. Građanin je ipak imao i neke pogodnosti, imao je besplatno zdravstvo i školovanje koje je dalo rezultata. Industralizacija koju je započeo Koba stvorila je svo ono oružje kojim je zaustavljeno zlo. Posle rata sami su napravili A bombu, svemirski program a već pomenuto oružje postalo je sve bolje i bolje. Ne verujem da bi bilo ko drugi mogao da za vreme rata premesti sve fabrike iza Urala ili da spreči Švabe da istrebi ne samo Ruse već Slovene uopšte. Saveznici su znali šta se dešava, znali su i za logore i bolelo ih je uvo dok su čekali da se dve strane istrebe, planirali su da intervenišu na kraju i da pokupe kajmak. Kurska bitka označila je preokret u ratu i Koba bi verovatno došao do mora da ne beše famoznog Dana D.
Koba koji je bio diktator, paranoik i ko zna šta još ipak ima i neke zasluge.
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwipqqONp9DZAhXHWCwKHdalCfsQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dnevno.rs%2Fistorijski-zabavnik%2Fzanimljivosti-iz-istorije%2F77468%2Fmracna-istorija-sad-nacisti-su-imali-logore-a-amerikanci-kampove-za-120000-japanaca&usg=AOvVaw08A2SVJRlNtqTMYKQ6lEkx" rel="nofollow - MRAČNA ISTORIJA SAD: Nacisti su imali logore, a Amerikanci kampove za 120.000 Japanaca
Mogli su Rusi da zavire u tuđe dvorište i da obrade sve ono što se vešto krije. Mogli su ali nisu zato danas, samo zahvaljujući holivuđanima, izgleda da su amerikanci spasili i još uvek spašavaju svet.
A film ću svakao gledati danas ili sutra.
Objavio: sanja-bosnjak
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 20:04
Odličan. Još da je na ruskom jeziku, dožiovljaj bi bio neopisiv. I ovako, svaka čast. Zaista ugodno iznenađenje :)
Objavio: Freak37
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 00:39
Promasaj godine , takvo sr. od filma koje se samo po tome i pamti.
Plus dosta dobrih glumaca , koji su boga pitaj zasto pristali da glume u ovome film.
Objavio: Freak37
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 01:09
Bez veze !
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2018 u 05:23
Nisam mnogo iznenađen (ne)kvalitetom filma koji je, po mom mišljenu,
ispod svakog nivoa. Akteri su stvarni i to je bar ispoštovano ako je za
neku utehu, sve ostalo je merenje repa mrtvom kurjaku. Nemam ništa
protiv toga da sami Rusi životopišu Jobu koji nije bio osetljiva lirska
duša. Ako je za utehu bar nije toliko loš kao istoimeni fiom sa Duvalom
koji je sa perikom i brkovima bio katastrofalan poput filma.
Bar sam video čuvene Kobine telefone koji su Kobi služili za održavanje
maksimalne borbene gotovosti i budnosto. Stari paranoik je u
Tunguzijinoj Tunguziji sprobeo direktnu liniju sa Moskvom i jao bi ga
bilo onom ko se nije odmah javio.
Sve u svemu, grozno i nimalo smešno ni zabavno iskustvo.
Objavio: branko-nikolic
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2018 u 09:26
Povijesna farsa, koja govori na način crnog humora, o vladavini i smrti Staljina.. Hrabro !
Objavio: shiva
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2018 u 11:56