| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Death of Stalin (2017) |
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Korisnik | |
Altafir
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Banned user
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: The Death of Stalin (2017)Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 18:53 |
|
Pa američka propaganda šta očekivati
|
|
![]() |
|
Sale77
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 29.Listopad/Oct.2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Points: 16 |
Opcije posta
Thanks(6)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 19:37 |
|
Nažalost, pisac recenzije je sasvim spromašivao temu fabule radnje.
Prosto jer ne zna istoriju Rusije /SSSR. Kao veliki Rusofil, mogu da vam kažem sasvim suprotno:
FILM JE ODLIČAN!
Naime, dogadjaji opisani u filmu zaista su se odigrali, ali ne u par dana kako opisuje film nego u nekoliko meseci. Sama srž dogadjaja je istinita, hapšenje, sudjenje i streljanje Berije.
Manje više zaista se tako dogodilo.
I sa sve scenom gde Žukov i generali upadaju u salu za sastanke na poziv Hruščova - i sve sa time da sam Žukov hapsi Beriju.
Dobar deo stvari je zbog brzine odvojanja filma sažet, ali da, tako se i desilo. Od zavere, do vojnog udara.
Neke stavri su promenjene, na primer Beriji je posle hapšenja sudio vojni sud pod predsedništvom maršala Konjeva itd.
no da sada kažem o filmu. Nažalost autor ove recenzije nema baš neke veze sa samim filmom, niti poreklom.
Film je adaptacija istoimenog stripa, kojeg prilično u detalje sledi. Dakle, niej tu bilo nekoh mesta za levo-desno. Glumci , od Tambora, Ajzaksa, Palina, da ne nabrajam dalje maestralno su odradili svoj posao, Meni se najviše dobalo kako je Ajzaks odigrao lik maršala Žukova, kojeg veoma poštujem. A odigrao ga je na taj način da je Žukov sa generalima, kao i crvena Armija grupa jedinih pozitivnih likova koji su iznad političke kaljuge u kojoj su ostali likovi.
Hruščova igra Stiv Bušemi, isto veoma dobro.
Dakle, preporučujem gledaocima, da zaborave ovu gore recenziju, koja realno nema veze sa vezom, i da sami pogeldaju. Narvno shvatiće da sam u pravu.
Film je odličan.
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 19:46 |
|
Rusi ovo i Rusi ono i dragi Bože čuvaj tatu i mamu i mene od crvenih, amen
![]() Kad Rusi budu snimili film o atentatu na Kenedija pogledat ću i ovaj trash do kraja (15 min mi dosta za sad).
|
|
![]() |
|
Mitko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:03 |
Upravo tako. Cim sam procitao objavu na fejsbuku nisam mogao da se suzdrzim da ne dam komentar da je autor 'recenzije' (ako se tako uopste i moze nazvati ovaj tekst) bio vrlo subjektivan :)
Na iMDB-u verujem da ne postoji film sa datom 0 (nulom) dok je autor ovog teksta i naveo da se film preskoci u sirokom luku,a verujem da ce ga ove patri(J)ote i poslusati ali nece znati uopste sta su propustili - pored dobrog i zdravog smeha kojeg danas sve redje mozemo videti na velikim i malim ekranima pa sve do koliko toliko sazete istorije :) Gledajte film !!! |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:15 |
|
Dragi Sale, autor stripa je ujedno i koscenarista, tako da baš nema mnogo istine u priči da ništa nije smelo da se menja. Strip nisam čitao, ali je, verovatno još gori od filma. Jednostavno, s nekim temama se ne treba igrati. Stripadžija je Francuz, to su bili i oni što su crtali u Charlie Hebdo... Da ne spojlujem, ali film, osim osnovnih crta, uopšte ne odgovara istini, Likovi su bezvezni, karikirani i nedorečeni, neki totalno, a neki malo manje. Tebi se sve ovo možda svidja, što je ok, ali to je tvoje mišljenje. Ja zadržavam pravo da imam svoje. "Realno", ne bih se usudio ni da za tvoj komentar kažem da nema veze sa vezom, kao što se ti usuđuješ da kažeš za nekog tek tako - odokativno. To nije "realno", već krajnje subjektivno i netolerantno. A, i ne ličiš mi baš na Rusofila. Uostalom, koga briga za to - loš film je loš film.
|
|
![]() |
|
ag_orange
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 10.Ožujak/Mar.2012 Lokacija: Zenica Status: Offline Points: 31 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:27 |
|
Svako ima pravo na svoje mišljenje al nekad treba poštedit ljude svog mišljenja kao što je to u ovom slučaju... nek svi pogledaju pa ocjene.... Rusija takva "preozbiljna" zemlja da se treba malo šprdat na njen račun...
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 20:33 |
|
Dočim je Amerika "ozbiljna" zemlja koja može ići diljem svijeta i srati po svakome.
Ja se uvijek bunim na IgaBivine recenzije, no ovdje je nebitno što on kaže, treba se samo pogledati film (ili barem dio).
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:16 |
|
Dobre, de... Što ste se nakostrešili? The Death of Stalin (2017) Comedy, History | 20 October 2017 (UK) A, šta ste očekivali? Prvo, nisu ameri, već indisponirani počivši vladari sveta i dalje i šire okoline. Elem, sale77 je podosta u pravu. Jeste prikazano kroz baš crni humor, ali jeste bilo tako. S' time, što ja verujem da je smrt budale spasla puno Rusa. Istina je da je velikodušni darodavac krima ukrajincima, Hruščov, dosta nenadano izbio u prvi plan. Tako da je u stvari jedno 70% filma karikirana istorija. Opet, ako i Nikita kaže da nije trebalo tako da se snima film o drugoj zemlji, ja mu verujem. Hoću da kažem da bi bilo u redu da je rusija snimila takav film.
|
|
|
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:23 |
|
Nije to prvi (a ni zadnji) američki film o Rusiji.
Kad Rusi budu snimali Amere u njihovom upišanom dvorištu u Visconsinu, to će biti neka druga priča, najlakše je pljucati po tuđem...bitno da je Argo osvijetlao američki obraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ajte papci, nasmijte se na svoj račun s pričom o hrpi marinaca, čistačica i kafekuharica na braniku nacije! Nabijem vas glupe i iskompleksirane.
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:37 |
|
Ne zna se čiji je manji, a htele bi da im je puno veći. Odgledao sam pola sata i utvrdio da je klasično karikiranje, ali pošto isto tako znam da su u pitanju nacije koje nisu napravile film o koketiranju kraljevske porodice sa fašistima ili napravili film o junačkoj borbi mladih pevaca u sastavu vermahta po istoj toj rusiji nemam baš visoko mišljenje o njima. Rusi su odlučili šta im je raditi tako da mi možemo samo da odgledamo...ili ne. P.S. Eto, ameri nikada zvanično nisu vratili čin komandantu flote u P.H., a dokazano je da čoveku niko iz vrhovnog štaba nije prosleđivao informacije. |
|
|
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:41 |
|
Mahoni, duhovit kao uvijek
![]() Pa gle, da je film bolji, odgledala bih ga u cjelini, nisam rusofil koji bi se vrijeđao zbog Rusa i njihova vođe. Po meni ne vrijedi. Tko želi nek uživa u šrotu, ja ću sačekati da Francuska i Engleska snime istinu o Teheranu. Musical, ako je moguće
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:50 |
|
Meni je lako, odgledao sam malo zbog situacije da se Rusi premišljaju zbog komedije. Ne volim karikirane filmove. Znam sigurno da je te godine puno ljudi dobilo onaj metak u glavu, ni krivi ni dužni. Znam iz priča logoraša kako se 48, 49 god. lezalo u krevet i gde se budilo kod nas. Tako da ni karikiranje u našim filmovima gde crveni velmoža otera čoveka na robiju da bi bio sa njegovom ženom nije ni malo ukusno normalnom čoveku, jer se to dešavalo i to puno puta. Niske pobude su čudo.
|
|
|
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 21:58 |
|
Naravno, nas tek čeka naša četeresosmaška skoro pa netaknuta tematika, no bit će i toga; kad filmaši skuže da je gledateljma dosta izmišljenih kriminalaca i sponzoruša okrenut će se pravim životnim pričama.
Imamo naznake toga u hrvatskoj kinematografiji (Lukas Nola: Čuvar dvorca), a bit će i više, samo čekaj. |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:04 |
|
Puno bi vila po mudinju i sljemenu ostalo bez gospodara kad bi ljudi saznali šta se radilo. Duboko verujem da će ta tema biti dugo zaobilažena. |
|
|
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:23 |
|
Ne može zauvijek, mahoni.
Ne znam kad, ali bit će
![]() |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:31 |
|
Dobro, ako ti tako kažeš. Samo, ima tu opasnosti i za običnog čoveka. Neće samo obraz velmoža biti ukaljan, već i poslušnika i običnih ljudi koji su morali da ćute. Gadne su te stvari. Manje ćemo ceniti i poštovati sve iz tog doba, pa i najmilije. Kažem ti, biće to gadno otrežnjenje. |
|
|
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:36 |
|
Shvaćam sve aspekte redom, samo kažem, ne može se istina sakrit zauvijek, koliko god to bila naša bliska prošlost i naši najbliži u svemu tomu na ovaj ili onaj način.
E sad, kad će se to dogodit...? Ne znam.
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:40 |
Dobro, počeo sam da se ježim. K'o baba Vanga si. P.S. Moji su bili oni koji su najebali. |
|
|
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:48 |
|
Nisam, samo imam takva iskustva.
U WW2 moji su najebali ko žuti ![]() *neovisno od gornjeg:
možbit ne znaš, ali skoro svi taoci iz Teherana su tijekom narednih 10-15 godina (kao i svjedoci atentata na Kenedija) naprasno poumirali od raznih boleština, tumora, rakova, leukemija ili ih zatuko crnac pljačkaš, ili ih satralo auto na cesti ![]() |
|
![]() |
|
nnnsh
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2018 u 22:56 |
|
Kad se izvuče iz istorijskog koncepta, sama priča je klasična borba za nadmoć. Sam Ianucci je rekao da je morao da ublaži neke apsurdne istorijske događaje da bi film izgledao uverljivije. I sami živimo u vremenu u kom se dešavaju apsurdne stvari u politici. Na kom filmu bi izgledalo realno da ministar odbrane bez dana odsluženog vojnog roka kupi stan od 200.000€ koje mu je pozajmila tetka iz Kanade?
Druga stvar, onima koji smatraju da je film američka propaganda, posavetovao bih da pogledaju dve genijalne serije istog autora "The Thick of It" i "Veep" (barem prve 4 sezone dok Ianucci nije otišao) koje ismevaju britansku i američku politiku. Čovek je genije i jedan od boljih satiričara današnjice koji nam je podario jednog od najboljih likova sa TV - Malcolm Tucker. Raditi sa istorijskim ličnostima sigurno jeste teže, ali smatram da je odradio više nego zadovoljavajuć posao. Navikao sam na malo suptilniji humor sa njegove strane pa mi je na momente film izgledao dosta "američki". Slažem se da bi film imao više značaja da su ga odradili Rusi ili isti režiser sa ruskim glumcima, nešto poput "Comrade Detective". P.S. Svaka scena u kojoj se pojavi Jeffrey Tambor je zlata vredna.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |