Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mother! (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mother! (2017)

Mother!

Mother! (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, misterij, triler, horor

Trajanje:

121 min

Režija:

Darren Aronofsky

Scenarij:

Darren Aronofsky

Glavne uloge:

Abraham Aronofsky
  >  Wanderer
Chris Gartin
  >  Adulterer
Emily Hampshire
  >  Fool
Marcia Jean Kurtz
  >  Thief
Stephen McHattie
  >  Zealot
Luis Oliva
  >  Idler
Raphael Grosz-Harvey
  >  Philanderer
Patricia Summersett
  >  Consoler
Stephanie Ng Wan
  >  Whisperer
Ambrosio De Luca
  >  Defiler
Amanda Chiu
  >  Damsel

Odgovori Odgovori Stranica  123 9>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mother! (2017)
    Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2017 u 15:58
Prevod je najavio Arbok ⚡️
Na vrh
filips88 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filips88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 17:56
Koliko dobra glumacka ekipa, toliko ocajan scenario filma. Film je konfuzan od pocetka do kraja, stvarno ne znam sta je pisac hteo da kaze. Jennifer je slatkis samo zbog nje odlucio da odgledam film do kraja. Sta drugo reci o filmu, ono sto mi se ne svidja je radnja ne mrda iz mesta, gluma pojedinih glumaca ocajna Bardem nista nije prikazao u filmu, nije nesto ni Jennifer bolja, ali nekako je gotivim i nemam zamerki kod nje. Previse budzeta filma a radnja je fijasko, od pocetka do kraja je nejasan film ali opet gledljiv. Dugo sam iscekivao ovaj film, konacno izadje dobar snimak i isto vece ga odgledam i razocarao me :( Verovatno sam previse ocekivao... Moje misljenje da ce vecina popljuvati film i po meni ima razloga. Meni je film ok ali opet razocarao me.
Takodje u Americi je film dosta negativno ocenjen, naravno s pravom.

Sto se tice prevoda Subs Bros Inc vrhunski 10tka :)
If I were fall in love, it would have to be with your eyes, your smile, the way you laugh :)
Na vrh
nosundayfear View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nosundayfear Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 18:34
Valjda režiser zna šta je hteo sa ovim filmom. Ja jok.
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Na vrh
ameo02 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ameo02 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 19:49
htio je da vidite kroz što ljudi koji rade išta kreativno i značajno prolaze, da bi to došlo do obožavatelja.

Jen je inspiracija - majka.

Film kao takav ima dublje značenje i prepun je metafora.

A da je sve moglo biti kraće i manje  ispunjeno suvišnim glupostima, moglo je.
No šta ćeš. Tako je zamišljen. Ne bi se zvao Aronofsky da nije napravio to što je napravio.

Na vrh
nosundayfear View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nosundayfear Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 19:58
Razumem ja to, al daj malo i priče.
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 20:17
Eh, da. Imate opciju za ocenu filma u samoj temi filma. 3 nivoa tj. 3 stepena ocene.

* ja Havijera uvek vidim sa oruđem za ubijanje bikova a Dženifer kao slatkicu iz gladnih igara.

Film je slažem se - prosek. Gluma odlična, scenario - kilav.    

Ed Haris - izuzetan glumac, jedan od omiljenih. Zbog njega i Havijera sam odgledao ovaj... film.    
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 21:19
Pričati o ovom filmu bilo šta je besmisleno. Svi ga doživljavamo na svoj način. Kroz totalno šizofrenu atmosferu ispričana je priča o svetu u kojem živimo. Jedini nedostatak je uočljiva glad autora da se bori za Oskara.
Ovakvi filmovi se retko prave u poslednje vreme, pa ga iz tog razloga treba pogledati.
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 21:56
Čini se da ću se opet morati žrtvovati i objašnjavati što je autor htio reći kao i kod "Arrivala".
Valjda me neće i ovaj film progoniti u snovima. LOL
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
jeje cantiq View Drop Down
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 21:58
Napravi to, passenger.
Iako znam što mogu očekivati od Aronofskog Confused
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:06
Iskreno, od Aronofskog mi je najdraži bio i ostao "Pi", ali to je možda i zato što je u mom, matematičkom, svijetu pa zato.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:10
Ne, nego je dobro osmišljen za razliku od smeća koje je kasnije snimao (Black Swan i slični). 
Pi mu je, po meni, najbolji film.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:11
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Čini se da ću se opet morati žrtvovati i objašnjavati što je autor htio reći kao i kod "Arrivala".
Valjda me neće i ovaj film progoniti u snovima. LOL

Meni je Dolazak aka Arrival genijalan film. Vilnev je tu zaista pokazao svoj talenat, što ne mogu da kažem za Blejd Ranera. Omiljeni film od Aronofskog mi je Fontana (muzika odlična - Klint Mansel) koju sada ubrajam u svoju top 20 listu. Njegov film Noje je takođe veoma kvalitetna obrada poznate biblijske priče. 
U sećanju mi je i njegov debitantski film Pi, koji je takođe ostavio pozitivan utisak na mene. Nisam gledao Crnog labuda i Majku. Rekvijem za snove je još jedan njegov kvalitetan film, koji je ostao poznat i po vrsnoj muzici Klinta Mansle sa kojim Aronofski često sarađuje, ali i po dramatičnim scenama. Ne znam zašto negativni komentari o Aronofskom, mada mi se čini da Majka zaista nije nešto spektakularno.
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:20
Upravo gledam Mater! pa ću napisati.

Pi mi je najbolji od pogledanog, ne mogu vjerovati da netko tko je snimio Pi može par godina kasnije snimit Crnog labuda OuchConfused

I da, Rekvijem za snove je čisto solidan.
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:32
Film je čista metafora. Uloge su biblijski podeljene, Bog, Zemlja, Adam, Eva, Kain, Avelj, Isus, Jabuka...ali čemu sve to na ovakav način. Čemu ova groteska? Ovaj film se svaku veče vrti na CNN - Breaking News. Zaboravih ocenu 6/10.

Ažurirao Platan - 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:37
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2017 u 01:22
Film nije napet, ni malo, jedinu napetost donosi Jennifer Lawrence.
Pogledaćete film, pun metafora, tačnije alegorija, ali bez enigme. Ostavlja hladan utisak, sa stalnim pitanjem "čemu ovo", ako to već svi znamo. Da li je autor želio da se sa Majkom izvadi zbog propasti filma Noah? Kako god, film nije dobar, ali je gluma odlična, i Jennifer Lawrence će pokupiti svog drugog Oskara.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2017 u 02:35
Estetski najlošiji ili bolje reći najmračniji film Darena Aronofskog; ovo je i više od groteske. Defetizam je reč koju treba upotrebiti. Religijska simbolika je očekivano evidentna, ali nekako mi se čini da je u ovom filmu zauzeo dosta drugačiji stav o Bogu, religiji, društvu i postojanju uopšte. Dosta pesimističan, mračan, perverzan i nadasve nadrealan film. Ima tračka nade, ali je crnilo crnje od gareži kojom film počinje i završava se. Niče je beba za ovaj film, jer Aronofski čak i tu nadu načinio donekle besmislenom. Ne znam dal je gledaocima jasno koju ulogu Bardem zapravo tumači? I tom metaforom je nekako još više uvukao sve u pesimizam.

Ne bih davao ocenu, mada je korisno napomenuti da sam Noju dao 9.wink Gledaću ga opet samo zbog moje opsesije analiziranja metafora, simbola i dubljih značenja (kojih ima i više nego što je potrebno, ali takav je Aronofski), ali ni zbog čega drugog, jer me odbija svojim mrakom! Treba reći da su gluma i kamera na visokom nivou. Ne mogu da preporučim ovakve filmove široj publici, jer verujem da je i pravim filmofilima bio teško svarljiv.

P.S. Film nema muziku!embarrassedwink

Ažurirao Atrahasis - 09.Prosinac/Dec.2017 u 03:49
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2017 u 03:17
Originalno postovano od strane Platan Platan piše:

Film je čista metafora. Uloge su biblijski podeljene, Bog, Zemlja, Adam, Eva, Kain, Avelj, Isus, Jabuka...ali čemu sve to na ovakav način. Čemu ova groteska? Ovaj film se svaku veče vrti na CNN - Breaking News. Zaboravih ocenu 6/10.

Slažem se, mada bih mu ja dao veću ocenu jer mi je donekle jasno zasto je se Aronofski odlučio na ovako mračan i krajnje groteskan prikaz čoveka i postojanja...

Ažurirao Atrahasis - 09.Prosinac/Dec.2017 u 03:54
Na vrh
matijas-klopcic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj matijas-klopcic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2017 u 09:01
Напорних два сата. "Уметност".
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2017 u 12:21
Zanimljivo je da likovi nemaju imena, Majka-Zemlja Dženifer, Him-Bog Bardem, Man-Adam Ed, Woman-Eva Mišel, Sinovi Avelj i Kain, Kuća-Svet...
On-Bardem Bog stvara, mi rušimo i sve tako u nedogled. Dobro nikako da pobedi. Nada koja na trenutak zaiskri bude gnusno i nasilnički ugušena. Zbog toga 6/10, jer nada nikada ne umire, dok to kod Aronofskog nije slučaj.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2017 u 16:43
  Odgledah nekako i ovo čudo koje će u mom slučaju zbog nekih mogućih previda i nejasnoća imati možda samo jednu reprizu.

Nisam izuzetak kad mislim da je Pi bio više nego dobar start Aronofskog iako se već u njemu videla staro / novozavetna opsesija i površno nedoraslo filozofiranje dobrog filmskoh zanatlije. U Fontani je pokazao da ima kotiledone jer ga je baš bilo briga da li će se to nekom svideti ili ne. Rekvijem je takođe solidan film, Rvač, koga nema u ovoj temi, nije solidan već odličan. Za Crnog Labuda neću da arčim tastaturu jer je precenjen krš koji me najviše podseća na lošu kombinaciju filma Repulsion (1965) Romana Polanskog i Dvojnika Dostoijevskog. Noje je tek priča za sebe zbog novih biblijskih likova i začina sa kojim Aronofski koketira sa njuejdžerima u čiji voz je izgleda ušao.

Ovo moje pisanije itekako ima veze sa filmom koji sam odgledao jer je Aronofski ostao dosledan u svom načinu rada. Staro / novozavetna nedorasla, banalna i površna filozofinja, koja su uvek moderna i u trendu, prerasla su u satanistička. Neke delove scenarija kao da je pisao ludak Krouli između ritualnog drogiranja i orgijanja jer ja ne znam kako drugačije da sebi objasnim smrt (žrtvovanje) bebe i kanibalizam. To je samo jedna stavka koja je ostala iza Kroulija a ko ne veruje može da proveri. Do žrtvovanja sam se nadao da od ovog može da bude nešto, onda se setih šta sam ovde od Subriance naučio. Naravoučenije da se loš film spašava krvavom ljudskom žrtvom nikad nije bilo potpunije. Sva ta tarapana oko Boga, Majke prirode, Adama, Eve, Kaina, Avelja i ljudi koji su tu da bi razbucali vaseljenu koju predstavlja kuća, sve je to jedno obično umetničarenje zanatski dobro potkovanog autora koji itekako prati trendove.

Ono što mi je zasmetalo je Dženifer čije je lice tokom celog filma u krupnom planu. Veselje je potpuno kad se tome doda kamera koju drži kamerman epileptičar koji nikako da se stabilizuje. I to se valjda ponovo vratlio u modu, nije Aronofski usamljen i izolovan slučaj.

Najbolji deo su glumci među koje ubrajam stare asove i nove nade. Lepo je opet videti Harisa i Mišel Fajfer, Bardema koji za promenu nije totalni negativac. Šta će biti od čeljadi Brendana Glisoma koji su i ovde braća ostaje tek da se vidi.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 9>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.