| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Wake In Fright aka Outback (1971) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Wake In Fright aka Outback (1971)Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2013 u 22:42 |
|
|
Wake in Fright (1971) Wake in Fright aka Outback ![]() Žanr: Drama, Triler Trajanje: 114 min Država: Australija, Amerika Jezik: Engleski Režija: Ted Kotcheff Scenario: Evan Jones po istoimenoj noveli Kenneth Cooka Uloge: Donald Pleasence ... 'Doc' Tydon Gary Bond ... John Grant Chips Rafferty ... Jock Crawford Sylvia Kay ... Janette Hynes Ovo je priča o Johnu Grantu, učitelju iz srednje klase iz velikog grada, koji zbog duga državi koja mu je platila visoko obrazovanje, prihvata posao u gradiću u australskoj zabiti. Za božićne praznike se upućuje za Sydney u posetu devojci, ali prvo mora do obližnjeg gradića kako bi "uhvatio" avion. Tu planira da prenoći, ali jedna noć se proteže na pet i John strmoglavo juri ka sopstvenom uništenju. Kad se alkoholna izmaglica podigne, obrazovani John Grant više ne postoji. Umesto toga, postoji samo prezreni čovek u pustoši, prljav, podbulih očiju, koji sedi oslonjen na drvo i koji gleda u pušku u kojoj je samo jedan metak. Nagrade i nominacije. Ažurirao kadetoni - 07.Veljaca/Feb.2021 u 21:21 |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 19:13 |
|
|
Wake in Fright nam predstavlja jednu drugačiju Australiju od one na koju smo navikli, te naročito u svom vremenu biva kvalitetan, košmarni i uznemiravajući film.
Centralni lik je britanski nastavnik, John Grant, koji radi u nekoj Australijskoj bestragiji, i jedva je dočekao leto kako bi vreme raspusta proveo u civilizaciji, Sidneyu. No, put ga navodi u još goru australijsku zabit, mali rudarski grad Bundanyabba, krcat sirovim, ogrubelim ljudima te izolovane zajednice, ljudi koji posle teškog rada provode svo svoje slobodno vreme u divljanju sa alkoholom, u tučama, kockanju, krvavim lovom na kengure... Grant samo želi da prenoci u tom paklu i da jutrom nastavi svoj put ka odmoru...no ova gotovo živa, čudovišna varoš ga uvlači u svoj košmarni vrtlog, iz koga je izlaz upitan... Mnogo mi se dopao, vredi svakog svog minuta. Možda zato što je i sam Grant stranac, outsider, naglo izložen specifičnoj, novoj sredini koja ga guta sve više i muti mu razum, valjda mi je dodatno film bliži jer sam i sam navikao na drugačiju sliku Australije, te mi je kao i njemu, podjednako sve to novo, egzotično...ne znam šta bih sve pohvalio, da li režiju, ambijent, glumu (Donald Pleasence svojom epizodom po meni ulazi u filmske anale, nezaboravan!), prelepe kadrove, izrazito realistični prikaz otuđenosti, izolacije, vreline, divljine u ljudima i uticaju dotične na nevinog tipa, izloženog svemu tome. ![]() Ažurirao puppet_master - 29.Srpanj/Jul.2017 u 19:14 |
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2021 u 03:33 |
|
|
Obavezno popiti 3 gajbe piva pre gledanja ovog filma.
Bar ćete uživati u pivu. IMDB: 7,7 Lična: 0,0
|
||
![]() |
||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2021 u 01:09 |
|
|
Odgledao Wake in Fright (1971). I preživeo. (za razliku od brojnih kengura)
Utisci:
- svi likovi su dostojni svojih predaka iz Velike Britanije koji su tu deportovani bez povratne karte ![]() - apsurdni ambijent gde se u ludilu i haosu poštuju neka pravila, otkačeno skroz - i najjači utisak, bespotrebno, mučno, teško i dugotrajno gledanje bljuvotina i svakavih gadarija da bi se dočarala poenta, a to je, samo je potrebno pravo vreme, atmosfera i ambijent i da se iz čoveka izvuku najmračnije osobine. U takvim prilikama se čovek ne promeni, jer i nije bilo vremena za menjanje, nego iz njega izađe ono postojeće, a prikriveno duboko u karakteru. Sve u svemu, slaba, tanka priča sa mnogo ogavština da bi se dočaralo moralno potonuće naizgled uljudnog glavnog lika Džona. Režiser čak navodi radnju da se sažalimo nad njim, koji se sam uvalio u neprilike u kojima je uživao. Trt Milojka, što sam ga sažaljevao žao mi kengura. ocena 5/10 |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2021 u 02:31 |
|
|
imdb:
wiki:
Bogtejebo. Nije mi bilo jasno šta kadetoni piše, srećom sam provjerio prije nego sam krenuo skidat taj degenerizam of filma. |
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2021 u 08:43 |
|
|
Wake in Fright (1971) od mene 3/10 Citiraću svog sugrađanina u delu:
Delimično sam razočarana i zato što mi se ideja/priča sviđa, ali realizacija nikako ne godi mom želudcu. Verujem da je 70tih film bio "drugačiji" i da verovatno ima neku umetničku notu, ali kad u filmu ima previše bljuvotina ili previše mučnih scena, ja zaboravim sve ostalo. Trojka je samo zbog Ace ![]() |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |