Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prosvetarski filmovi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Prosvetarski filmovi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Prosvetarski filmovi
    Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 12:27
Prosveta...specifična, često jezivo zapostavljenja društvena grana koja pred sobom ima Sizifov posao obrazovanja i motivisanja mladih, krhkih umova u teškom dobu, ne učeći ih tek zadatom gradivu, već i hraneći učenike i društvenim, neretko i životnim vrednostima, donoseći znanje, razvijajući svest, naše JA...ili bi makar tako trebalo biti (reče on, sa uzdahom i sećanjem na svoje pogane školske dane i zadrte i beživotne nastavnike/profesore). Ponekada, ponegde, pred tablom možemo imati velike, lukave, svestrane, učenicima bliske umove, koji nas izazivaju, motivišu, podržavaju, jačaju duh, čupaju iz nebrojeno kriza koje nam se nameću u toj dobi adolescencije, često mučnoj samoj po sebi.

Ovo bi mogla biti tema u kojoj ćemo se prisećati, preporučivati, skretati pažnju, hvaliti i kuditi filmove o profesorima te njihovim odnosima sa svojim učenicima.

Pamtim Robin Williamsa u Dead Poets Society, Morgan Freemana u Lean on Me, Pfeifferku u Dangerous Minds, Dragana Nikolica u Idemo dalje, Dreyfussa u Mr. Holland's Opus, Poatjea u To Sir With Love, Edward James Olmosa u Stand and Deliver, Spejsija u Pay it Forward, Donata u Goodbye mr Chips, Michael Douglasa u Wonder Boys, Glen Forda u Blackboard Jungle, Bridgesa u White Squall, Jack Blacka u School of Rock, Jacksona u "187", dovoljno blisko temi i Rex Harrisona u My Fair Lady ili Anne Bancroft u The Miracle Worker, ili novije filmove Half Nelson, Detachment, francuski Entre les murs, kineski Not One Less...i tako dalje, i tako bliže, ta neću ih sam navoditi sve, hajd malo vi...

Ažurirao puppet_master - 10.Srpanj/Jul.2017 u 12:27
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 13:08
Meni je bliža uvijek bila japanska školska tematika od igranih filmova do anima.
Nekako su mi bliži i apokaliptičniji po tom pitanju.
Mislim volim ja i američke obrazovno školske a pogotovo francuske ( Mangupi Polažu Maturu).
Recimo japanski klasik "Battle Royale" ili "Crows Zero".
Slažem se u potpunosti da ova tema nije uopće suvišna,dapače možda je čak i bila potrebna.
Recimo u ovom žanru nisu bile samo drame , već i pravi akcijski biseri (SUBSTITUTE,Tom Berenger).
Zato ovo je dosta široka i duboka tema i nadam se da neće otići u zastaru ili zaborav.
Dajte ekipa malo filmova i komentara na ovu temu,pa svi smo se u nekom vrimenu školovali netko u školi netko po konobama i gostionama,ehm nisam ja.Nije bitna godina filma uopće.
Everything is a joke !
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.