Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Whiplash (2014)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Whiplash (2014)

Whiplash

Whiplash (2014)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ritam ludila

Godina:

2014

Žanr:

drama, glazba

Trajanje:

106 min

Režija:

Damien Chazelle

Scenarij:

Damien Chazelle

Glavne uloge:

Paul Reiser
  >  Jim Neimann
Damon Gupton
  >  Mr. Kramer
Tarik Lowe
  >  Pianist (Studio Band)
Chris Mulkey
  >  Uncle Frank
J.K. Simmons
  >  Fletcher
Suanne Spoke
  >  Aunt Emma
Max Kasch
  >  Dorm Neighbor
Kayla Royko
  >  Trumpeter #1 (Studio Band)
Kavita Patil
  >  Assistant - Sophie
Miles Teller
  >  Andrew
Jayson Blair
  >  Travis
Kofi Siriboe
  >  Bassist (Nassau)
Melissa Benoist
  >  Nicole
Austin Stowell
  >  Ryan
Nate Lang
  >  Carl Tanner
C.J. Vana
  >  Metz
Tyler Kimball
  >  Saxophonist #2 (Studio Band)
Charlie Ian
  >  Dustin

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Whiplash (2014)
    Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2015 u 11:17
Whiplash  (2014)

Režija: Damien Chazelle
Scenario: Damien Chazelle
Žanr: Drama, Muzički

Jezik: Engleski
Država: SAD
Trajanje: 107 min

Uloge:

Miles Teller ... Andrew
J.K. Simmons ... Fletcher
Paul Reiser ... Jim
Melissa Benoist ... Nicole
Austin Stowell ... Ryan

Mladi bubnjar koji obećava prijavljuje se na slavni
muzički konzervatorijum gde njegove snove o veličini mentoriše
instruktor koga ništa ne može zaustaviti da ostvari njegov potrencijal.

Preveli:
Overkill87; gede

Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2015 u 02:26
definitivno među 3. najbolja filma iz 2014..nisam dugo pogledao ovako dobar film Clap Vrhunska gluma Simmonsa,a i Teller ne zaostaje puno svaka čast Smile
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 15:02

ODAVNO NISAM GLEDAO VECU GLUPOST.

PROFESIONALNI SAM MUZICAR. OVAKO NEKO NEKOGA UCI MUZICI SAMO U FILMOVIMA.

OVAKAV PEDAGOG BI DANAS DOBIO OTKAZ MOMENTALNO....

FILM  JE TIPICNO AMERICKI IZFORSIRAN, NE ODRAZAVA REALNU SLIKU , KAKO SE 

PODUCAVA MUZIKA U SVETU.

OVAKVI ''PEDAGOZI'' SU MOGLI DA RADE OVAKO PRE 20-30 GODINA, NAROCITO U DOBA 

SOCIJALIZMA . DANAS KADA VECINA PLACA STUDIJE, MORAJU DA BUDU ''POLITICKI 

KOREKTNI''

AMERICKI FILM JE ODAVNO ZA MENE PRAVO SMECE, A NAROCITO HOLLOWWOD.

HVALA LEPO, NEKA SE UCE NA DRUGIMA, NA MENI NECE!
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 15:25
ŠTO SE DEREŠ NISI NA KONCERTULOLLOL

film je odličan, a to što ti nisi upao u klasu kod njega ko ti je krivLOLLOL

jedan od boljih filmova što gledala ove godineSmile
 Ovaj glavni isti moj profa iz harfe, 7 kostiju mi slomio dok nisam prosviralaLOLLOL
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 17:31
Moja mlađa uči/ide na/svira/lupa ili kako se već kažeLOL bubnjeve, tako da je ovaj film bio obavezan na repertoaru. LOL
S obzirom kako umetnici (ne samo muzičari) znaju biti zagriženi, odlučni u svojim namerama i ekscentrični, mene ništa nije iznenadilo u filmu.

p.s. Ti i harfa?! Da me biješ, ne mogu da verujem. LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 19:59
Kako ne? Sjedi u zamku, svira harfu i lagano pijucka dok je ne uzme. LOL
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 20:58
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Ko, Šrek? LOLLOLLOL
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 21:19
Originalno postovano od strane LjubicaSP LjubicaSP piše:

Ko, Šrek? LOLLOLLOL

Miles Davis
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 21:49
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

ODAVNO NISAM GLEDAO VECU GLUPOST. PROFESIONALNI SAM MUZICAR. OVAKO NEKO NEKOGA UCI MUZICI SAMO U FILMOVIMA.OVAKAV PEDAGOG BI DANAS DOBIO OTKAZ MOMENTALNO....OVAKVI ''PEDAGOZI'' SU MOGLI DA RADE OVAKO PRE 20-30 GODINA, NAROCITO U DOBA SOCIJALIZMA. AMERICKI FILM JE ODAVNO ZA MENE PRAVO SMECE, A NAROCITO HOLLOWWOD.

Slažem se milion % sa tobom poštovani aleksayu.

Ja sam prekinuo gledanje ovog S##NJA od filma kad je nastavnik/instruktor udario šamar učeniku/studentu pred ostalima. Fizički kontakt je apsolutno zabranjen u nastavi. Čak ni roditelj nema 100% pravo da fizički zlostavlja svoje dete. Lik je NULA od Čoveka i dupla NULA od pedagoga. Svima kojima je ovo fino i simpatično želim da njihovo dete naiđe na ovakvog pedagoga tokom svog školovanja (osnovna, srednja, fakultet) - da vidim da li će onda imati isti stav / mišljenje o tom pitanju kao sada. Nastavnik je samo deo nastavnog osoblja i to uopšte nije "njegov" orkestar, niti je on vlasnik niti su oni u vojsci a ova jadna deca njegovi zamorčići. "Zli poručnik u muzici" i još IMDB ocena 8,6??? Realno ocena je 0,0.

Ps.ne znam za ostale srednje muzičke škole i akademije ali osobe koje su to pohađale znam kao izuzetno talentovane i produhovljene osobe. Selekcija pri upisu je tako žestoka da samo najbolji od najboljih se upišu u ove škole. Nastavno osoblje ih tretira sa poštovanjem i čuva kao malo vode na dlanu. Šamar??? Gađanje stvarima učenika/studenta??? To je apsolutna naučna fantastika i sama pomisao da se tako nešto desi. Inače, da je šamaranje delotvorno (a ne kontraproduktivno kao što jeste) - još uvek bi imali šibu po školama, stajanje u ćošku i šta već.

Ps2.da je meni neko lupio šamar desilo bi se par stvari: momentalno bih prekinuo školovanje u toj školi, tužio bih nastavnika i školu i tražio odštetu i javno bih u medijima opleo po tom "pedagogu". Ne zbog sebe već zbog nekog sledećeg učenika koji bi to isto doživeo. Ista procedura važi i da je moje dete u pitanju.

Vel.pozzz. svima
Danilo   

Ažurirao Danilo-Naissus - 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:07

Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:02
Originalno postovano od strane LjubicaSP LjubicaSP piše:

Ko, Šrek? LOLLOLLOL

draga dušo, ne pričamo sad o tvojim dečkimaLOLLOL

a vi antitalenati od muzičara, ne biju vas danas i zato nema kvalitetne muzikeLOL

ko želi slušati kvalitetu sluša baš te od prije 20-30 godina koji dobili po labrnji ako zajebaliLOL

da čujete samo mene na harfi...suze bi vam tekleLOL
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:05
Vjerujemo ti. Ljudi puste suzu svaki put kad uhvatim bilo koji instrument. LOL
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:06
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

da čujete samo mene na harfi...suze bi vam tekleLOL

Uopšte ne sumnjam LOLLOLLOL
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:13

sitne dušeTongue
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:21
Mislim da se ovo neće pretvoriti u raspravu kakva je bila oko "Kose". Slušam jazz već nekih 25 godina, čitao sam i ponešto o istome. Nije poanta filma glazbeni žanr, naravno, već karakteri i odnos među njima. Jazz je bio samo forma u kojoj se na najbolji mogući način moglo prikazati kako se dva ega mogu sukobiti na način koji bi bio "filmičan". Pročitajte autobiografiju Milesa Davisa, informirajte se o tome kako je, recimo, Charles Mingus tretirao glazbenike u svome bendu, nabavite knjige Davora Hrvoja sa intervjuima sa jazz glazbenicima i uđite u svijet rada, borbe, utjecaja i tračeva. Danilo, tvoji komentari su nadasve OK, elaborirani sa željom da se uđe u bit. Ja sam samo penzioner sa balkona koji gleda Muppet Show: zajedljivi cinik. Pamet ne dolazi s godinama, samo iskustvo. A to su dvije potpuno različite stvari.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 23:56
Originalno postovano od strane Fokan Fokan piše:

Mislim da se ovo neće pretvoriti u raspravu kakva je bila oko "Kose". Slušam jazz već nekih 25 godina, čitao sam i ponešto o istome. Nije poanta filma glazbeni žanr, naravno, već karakteri i odnos među njima. Jazz je bio samo forma u kojoj se na najbolji mogući način moglo prikazati kako se dva ega mogu sukobiti na način koji bi bio "filmičan". Pročitajte autobiografiju Milesa Davisa, informirajte se o tome kako je, recimo, Charles Mingus tretirao glazbenike u svome bendu, nabavite knjige Davora Hrvoja sa intervjuima sa jazz glazbenicima i uđite u svijet rada, borbe, utjecaja i tračeva. Danilo, tvoji komentari su nadasve OK, elaborirani sa željom da se uđe u bit. Ja sam samo penzioner sa balkona koji gleda Muppet Show: zajedljivi cinik. Pamet ne dolazi s godinama, samo iskustvo. A to su dvije potpuno različite stvari.

Dragi i poštovani Fokane, sebe ne smatram ni najpametnijim ni najiskusnijim čovekom na Svetu. Niti sam narcis niti sam sujetan. Svaki tvoj savet, kritika, ocena, procena su vrlo dobrodošle. Dobro je što svako od nas je super bar u minimum jednoj oblasti. Priznajem da je moja oblast rasklopiti i sklopiti određeno oružje za određeno vreme, znati neka pravila službe koja drugi sigurno ne znaju. Po(j)enta mog komentara je samo da su se vremena promenila na bolje i da danas i osnovac zna svoja prava (i obaveze). Možda su takve "vaspitne mere" bile nekada OK i delotvorne, motivišuće i svrsishodne ali danas sigurno nisu. Imam kućne prijatelje, diplomirane pedagoge i prosvetare i nijednom/nijednoj od njih se nije svideo pomenuti (gore navedeni) film. Lično mislim da treba promovisati dobre primere i prave vrednosti a ne tešiti se ovakvim filmovima kako je Pera maltretirao Miku ili Žiku pre nekoliko desetina godina.

Znači, sviđaju mi se kontra filmovi od ovog, koji od lošeg i problematičnog đaka napravi dobrog učenika, koji ima čemu da se nada u životu i koji je koristan deo društva (nešto u fazonu FREEDOM WRITERS (2007) i filmova u tom fazonu). Lako je išamarati učenika. To svaka budala zna. Teško je usmeriti đaka na pravi put.

Sve najbolje Aleksayu i Fokane.
Svaki vaš komentar/post je vrlo dobrodošao uvek i svuda.
Danilo NI

Ažurirao Danilo-Naissus - 01.Srpanj/Jul.2015 u 15:17

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 09:50
Mislim da film uopšte nije ciljao da bude realističan i da je glupo se uopšte raspravljati o pedagoškim metodama prikazanim u filmu. Realno da nema tih metoda, ne bi bilo ni filma, jer su one osnova zapleta. Jeste pretjerano, ona scena kad poslije saobraćajke ode da svira sav krvav, znam da sam sam sebi rekao:"E jbga sad!" LOL Sav film je "over the top" i sad vući neke paralele sa stvarnim svijetom je potpuno besmisleno.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 14:21
   A M I N !!!            

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 15:08

Yolix,

Ako film nije imao cilj da bude realistican!?, kakav je cilj imao? ''Zaplet'' je krajnje glup.

Sto se tice pedagoskih metoda, ne znam da li imas decu, dao si povrsan komentar.

Danilo, tebi svaka cast.  I ti Fokan. Jedini ste dali normalan komentar.

Harfu necu da komentarisem, ovi ostali se zevzece.....
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 15:59
Eno sad... ja napišem kako ga ne treba povezivati sa realnošću, a on mene pita imam li djecu...
na mene nije ostavio dojam film da su se trudili da nešto bude realno i ne mogu taj film da posmatram na isti način kao naprimjer "Free Bird", uzimam njega za primjer jer je isto muzički i isto je jazz u pitanju. Ovaj  "Whiplash" sam više posmatrao kao da se dešava u paralelnoj stvarnosti, opustio se i gledao... naravno da znam da takve pedagoške metode nisu u redu pa ti to pitanje o djeci i ne stoji.

"Zaplet" je možda glup, neću ulaziti u to, ali da toga nema ne bi bilo ničega. Došao bi on u njegovu grupu i napredovao kao muzičar ,THE END
Po meni je jedino vrijedno u tom filmu baš kako je odglumio J.K. Simmons
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 16:48

Vjerujemo ti. Ljudi puste suzu svaki put kad uhvatim bilo koji instrument. LOL

A tek kad zapevamo?! LOL

OT: Zar nije svaki film zapravo iskrivljena/preuveličana vizija stvarnosti? S druge strane, ne razumen zašto ste tako isključivi da je nešto tako moguće? Zaista mislite da je nemoguće da u ovom našem "demokratskom" svetu postoji npr trener koji se tako odnosi prema članovima ekipe, kao i sportisti koji, i pored tog odnosa, žele biti deo njegove ekipe? Sasvim druga tema je (ne)ispravnost i (ne)prihvatanje takvog sistema rada. Pitam samo zar zaista mislite da toga nema i danas?
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.