| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
East of Eden (1955) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: East of Eden (1955)Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2015 u 22:45 |
|
East of Eden (1955) ![]() Žanr: Drama Trajanje: 115 min Država: Amerika Jezik: Engleski Režija: Elia Kazan Scenario: Paul Osborn po romanu Johna Steinbecka Uloge: Julie Harris ... Abra James Dean ... Cal Trask Raymond Massey ... Adam Trask Burl Ives ... Sam the Sheriff Richard Davalos ... Aron Trask Sjeverna Kalifornija 1917. U mirnom gradiću Salinasu, čiji su stanovnici posvećeni poljoprivredi, poduzetnik Adam Trask trpi poslovne gubitke. Njegovi sinovi Caleb i Aron sušta su suprotnost, a Adam je mnogo naklonjeniji Aronu. Caleb zbog toga pati i pokušava na svaki način pridobiti očevu ljubav. Uz to otkriva da samo petnaestak milja dalje, u lučkom gradu Montereyu, živi njegova i Aronova majka, za koju im je otac rekao da je umrla. Ona ih je zapravo napustila i baveći se krajnje sumnjivim poslovima stekla imetak. Sukob između Caleba na jednoj strani, te Adama i Arona na drugoj se produbljuje, a Aronova djevojka Abra sve više se zbližava s Calebom... "Istočno od raja" je u Cannesu dobio nagradu za najbolji dramatski film, nagrađen je Zlatnim globusom za najbolji film u kategoriji drame, a osim za najbolju glavnu mušku i (potvrđenu) sporednu žensku ulogu, nominiran je za Oscara i u kategorijama najbolje režije i tzv. adaptiranog scenarija. više: mojtv fak |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2015 u 03:02 |
|
Izuzetan film zasnovan na izuzetnoj knjizi Istočno od raja Džon Stajnbek (SRB) tj. JOHN STEINBECK Istočno od raja (HRV).
Lična ocena: 10,0 Preporuka od mene. Must watch movie. Juče mi je prijateljica na pitanje "koja knjiga joj je obeležila do sada ovu 2015.?" - odgovorila - O miševima i ljudima Džon Stajnbek (SRB) ali da planira da pročita i preostale 2 knjige (već navedenu u Temi i Plodovi gneva Džon Stajnbek (SRB). PS.knjigu nisam (još) pročitao ali verujem da može biti samo još bar 2-3 x jača od istoimenog filma. Super roman = super scenario = odličan film. HINT: verzija filma: 720p.BRrip.Sujaidr (1 GB) / prevod: (za ovu verziju) Shipy (HRV) kome se zahvaljujem na sasvim korektnom HRV titlu. Sve najbolje D.N. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |