| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
It's a Wonderful Life (1946) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: It's a Wonderful Life (1946)Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2010 u 20:31 |
|
Divan život Datum Izlaska: 7. Siječanj, 1947. (SAD) Trajanje: 130 min. Redatelj: Frank Capra Scenarij: Philip Van Doren Stern (priča), Frances Goodrich, Albert Hackett, Frank Capra, Jo Swerling, Michael Wilson Uloge: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Thomas Mitchell, Henry Travers,... Žanr: Drama | Fantazija | Romansa Snimano na lokaciji: 4587 Viro Road, La Cañada-Flintridge, Kalifornia, SAD Web: IMDb, hr.Wiki Radnja: Radnja filma ide ovako: George Bailey je maleni dječak koji se već u ranoj dobi izdvaja svojom dobrotom, inteligencijom i snažnim moralnim načelima. George provodi dane maljivo pomagajući starcu u lokalnom dućanu i maštajući o velikoj svijetskoj karijeri, egzotičnim putovanjima i bogatijem životu. Georgeov otac, vrijedni radnik ima banku iz koje daje velikodušne pozajmice siromašnima, gradi im kuće i pomaže im u duhu dobrog samaritanca. Nažalost Georgeov otac svakim danom sve više i više popušta pod pritiskom zlog i pohlepnog G. Pottera, vlasnika večine Bedford Fallsa i modernog čovjeka koji ne mari za male ljude već isključivo za kapital i profit. George polako odrasta u prespektivnog mladića za čiju naklonost se bore mnoge djevojke. Ipak njegovu želju da proputuje svijet, prekine vijest o očevoj smrti, te George odluči preuzesti posao, žrtvujući svoju karijeru i sreću za siromašne stanovnike Bedford Fallsa. George se oženi za prelijepu mladu damu Mary (prezgodna Donna Reed) i zasnuje obitelj s puno djece. Ipak njegov dosadan ali idiličan život prekine šokantna vijest da mu je ujak slučajno izgubio novce za polog, i banka pod pritiskom G. Pottera propadne, te ostavi stotine ljudi bez ikakve nade u bolje sutra, a samo Gorgea na sigurnom putu u zatvor. Shrvan Božjom nepravdom, George shvati da je cijeli život nesebićno davao i pomagao, a da mu se nije vratilo ništa. On odluči prekinuti svoj život, tvrdnjom da je bolje da se nije nikad ni rodio. Bog pošalje anđela s neba Clarencea (Henry Traves), koji odluči pokazati Georgeu kako bi izgledao život u Bedford fallsu da se on nije nikad rodio. Čarobno putovanje prema istinskih spoznajama i vrijednostima u životu počinje. Trailer: LINK KA PREVODIMA Skini omote Ažurirao kadetoni - 01.Rujan/Sep.2021 u 22:03 |
|
![]() |
|
bagzi94
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 24.Veljaca/Feb.2010 Lokacija: Aleksandrovac Status: Offline Points: 3808 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2011 u 19:29 |
|
Dobra priča i film ima odličnu pouku.
|
|
|
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
|
|
![]() |
|
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2011 u 21:28 |
Onda,mora da se gleda.....
|
|
|
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
|
|
![]() |
|
bagzi94
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 24.Veljaca/Feb.2010 Lokacija: Aleksandrovac Status: Offline Points: 3808 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2011 u 21:55 |
|
Ako, pogledaj. Ocena na IMDB-u mu je 8.7,
i čitao sam kometare svuda. Svima se svideo.
|
|
|
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 08:51 |
|
Ovo je stroga klasika. U Americi ga obavezno puštaju svakog Božića
|
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2015 u 21:30 |
|
Lična ocena 10!
Negde sam pročitao da je veoma dirljiv, pa sam odlučio da ga pogledam. Divan film! Oduševljen sam krajem! "Život svakog čoveka je povezan sa nekim drugim životom. Kada neko nedostaje, ostaje velika rupa." "Neka ga neko mlatne! -Donesite ludačku košulju!" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2015 u 22:02 |
|
Biser kinematografije, legendarna glumačka gromada James Stewart !
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 18:42 |
|
Relativno skoro odgledah obojenu verziju ovog filma, mada sam uvek smatrao da upravo u toj crno-beloj fotografiji hollywoodskih klasika leži poseban šmek. Kako bilo, oduševilo me je bogatstvo boja, svi kvaliteti filma su svakako tu, sa eto dodatom jednom dimenzijom koja me je tim svojim bajkovitim bojama podsećala na recimo Gone with the Wind, Wizard of Oz...filmove koje su takođe krasile neuobičajene, jake i vedre nijanse svih boja.
O samom filmu se odavno zna sve, mada se često navode apsurdno pogrešne informacije- te film je bio potpuno nezapažen u svoje vreme (ta bio je nominovan za Oskara kao najbolji film te godine, kao i Jimmy za glumca), te je tobože bio bioskopski flop (zapravo je bio u top 30 filmova po zaradi te godine), te je kao otkriven tek 30 godina kasnije (na to i nemam komentar)...Istina je tek da se zbrljalo sa copyrightom, te da su televizije masovno počele da ga prikazuju od '70ih naovamo, jer nisu morali da plaćaju silne novce za emitovanje te je film tek tada stekao najširu popularnost, pa se naširoko počelo pričati o njemu kao klasiku, no on je to bio sve vreme. Da ne duljim, istinski klasik, fenomenalan na svako gledanje, eto ovoga puta su me dodatno opčinile i te boje colorized verzije, zbog čega i pišem ovo. Slobodno probajte, ne ustručavajte se obojene verzije, nećete požaliti. ![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 20:06 |
|
Film je super. 10/10 Gledao black&white pre 5-6 godina a u koloru prošle zime i bez sumnje glasam za kolor.
* npr. mislio sam da prelepa i harizmatična Dona Rid ovde nosi belu haljinu a ispala je u orginalu nebo plava prelepa nijansa. ** u svakom slučaju u boji ili crno beli - must watch movie. (Socijalno odgovorna strana kapitalističkog društva, moral pre dobiti, društvena odgovornost,... - samo na filmskom platnu). Ps.film ima svoj vrlina i mana, zavisi iz kog ugla se gleda. Valda je moto filma - "dobro se dobrim vraća". Da li je to ikada važilo ili ne i u kojoj meri u SAD to je već neko drugo pitanje. Danas u doba otuđenosti i materjalizma verovatno su to usamljeni i retki slučajevi. Glavnog junaka kritikuju što je žrtvovao neke svoje snove zarad drugih. Da li se to isplatilo ili ne proverite i sami. Ps2.mislim da je Amerima posle uspešno dobijenog (u ratnom i ekonomskom smislu) WW2 bio neophodan ovakav film i da tema, i sve ostalo nije slučajno proizašlo iz Holivudske kuhinje. Ažurirao Danilo-Naissus - 07.Srpanj/Jul.2017 u 20:19 |
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 20:43 |
|
Film bi tek sada trebalo puštati u cijelom svijetu,jer stvarno ima poruku koju su svi zaboravili a pogotovo ovi novi vladari svijeta i gospodari rata.Danilo je upravu što se tiče poruke samo ja vidim još i dublju poruku da s vragom nevalja praviti ugovore a ni prodavati dušu.još nisam pogledao Color
verziju , nisam ni znao da je napravljena (jer imam c/b oriđiđi verziju),potražiti ću je i pogledati u koloru,hvala na tipu obojici.Još jedan vrhunski klasik od Jamesa Stewarta je Mister (u jebote zaboravi naslov) neko ime ide u Washington.Puppet_master help. |
|
|
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 20:49 |
Kaprin Mr Smith Goes to Washington Ima podosta klasika u svojoj filmografiji James Stewart. Može se uvek napraviti filmski maraton njegovih filmova, i gledati čitav vikend. Samo westerna koliko dobrih ima...Taj njegov specifični blagi pogled, dobrodušnost koja se izliva iz svake pore, sjajan,sjajan lik. Takve više odavno ne prave ![]() |
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 20:59 |
|
Thank you bro,tako je Mr.Smith.Da jedan od rijetkih koji su ulozi davali pečat savršenstva.
Pade mi još jedan na pamet kada si spomenuo westerne,Henry Fonda, meni također vrh stare garde. |
|
|
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 21:06 |
It's a Wonderful Life (1946)mi je u arhivi u prvih deset, a James Stewart, legenda, u prvih pet. Uvek vrhunski ubedljiv kao izbezumljeni lik, pozitivac koji pleni svojom iskrenošću. Mislim da je Harison Ford težio da bude kao Stewart. Pored Klintovih i njegove sam sve filmove gledao. Inače, ne volim gledati naknadno kolorizovane filmove, iz poštovanja prema originalu. Ali današnjoj mladeži ne možeš približiti vrhunska ostvarenja ako nisu kolor. Pupe i sinna, drago mi je da smo na istoj talasnoj.
![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 21:20 |
|
Takva sam generacija,odrastao na kvaliteti.Slažem se s kolor razmišljanjem ali toliko malo se daje u komercijali b/c filmova da smo se i sami otuđili od toga.E.G.Robinson,James Cagney meni također nebi bili toliko cool u boji kao u c/b,daje to poseban štih liku,također H.Bogart nikada mi nije sjeo u boji,ne bih Malteškog Sokola mogao pogledati u koloru zasigurno ili Blago sierra madre...
|
|
|
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 21:27 |
|
Nije to toliko nova verzija, ja sam je godinama izbegavao, no na kraju je ipak odgledah, i dopalo mi se to kako su prišli celom tom poslu. Zato i navedoh Wizard of Oz, Gone with the Wind...ne deluje kao kakav moderan film sa standardnim bojama, već upravo podseća na takođe klasike iz tog doba. Vrlo interesantan izbor boja, nijansi, šmeka čitavog.
Mada, naravno da poštujem i želju da se film gleda onako kako je i nemenjen, snimljen, zapamćen, i ja sam deo te priče, tek sam bio znatiželjan, eto i iznenađen na kraju. ![]() |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 21:33 |
|
Mala diverzija, no na upit starijeg i cesto bunkerisanog filmskog rezisera iz Srbije da li vjerujem u boga, odgovorila sam: "Ja u Capru vjerujem". I naravno, odmah mi je morao sve ispricati o Capri, Hitchu i ostalim velikanima koje je imao srecu upoznati. (Lucky me )
Bogarta mogu gledati u svim i svakojakim kombinacijama i izdanjima ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 21:38 |
|
Kolorizovana je i meni veoma draga komedija Africa Screams (1949) i nisam hteo da gledam, ali uvek preporučujem onima koji ne žele c/b. Laka, opuštena komedija, valjanje od smeha.
|
|
|
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 21:43 |
|
"Ja u Capru verujem"
Preslatko.
Meni je ovo jedina kolorizovana verzija koju sam gledao (puštah odavno, dok sam radio u video klubu, Kazablanku u boji ali okrenuo sam tv, hehehe, da gleda u raju, tj oni u tv, kakogod, nisam gledao, sve mislim da je Bogi imao žuti mantil ali to su devedesete, tu ništa ne čudi više) |
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 22:10 |
Jel žut onako ko u Dick Tracyja? Nisam gledao kolor verziju Casablanke. |
|
|
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2017 u 22:18 |
|
Takva je bila naslovnica, ubeđen sam da su tako odradili i u verziji, mada to ne bi trebalo da ima ikakve veze sa ovim friškijim obradama, mislim da je tada, to u vezi baš te VHS ver. Casablance, bio drugorazredni ako ne i gori posao, drečavo, prejako, pa baš kao Dick Tracy, i ko zna ko i kada je to uopšte radio.
![]() Posao te obrade u osamdesetim ili tu negde, za video tržište, verovatno nije ličio ni na šta. Ako bih experimentisao, radije bih probao ove nove kolorizacije/restauracije, gde je urađeno koješta, ne samo dodata boja. ![]() Zapravo ću verovatno probati Africa Screams što reče toni. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |