Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jezik foruma
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Jezik foruma

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
vova82 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vova82 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Jezik foruma
    Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2015 u 14:02
Da li postoji mogućnost da se jezik foruma promeni tj da se stavi da je jedan od jezika default?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2015 u 14:35
Iskreno kolega, jezik foruma je miks hrvatskog, srpskog, bosanskog... Možda ima još nekog, pojma ne znam
Ovaj glupavi software ne podržava multijezičnost bez većih promena, pa smo odlučili da jezik bude onaj koji 95% posetilaca razume.
Za razliku od foruma, deo sajta sa prevodima, koga smo sami radili ima opcije o kojima pričaš.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2015 u 22:21
Zvanični jezik ovde je "titlovski" jezik.
Znači, kad neko postavi pitanje na bilo koju temu expresno dobija konstruktivan i dobronamerni odgovor, nebitno iz kog dela EX-YU je osoba koja postavlja pitanje ili osoba koja šalje odgovor. Veruj mi, zajednički jezik foruma je jedna od najboljih stvari koja izdvaja ovaj sajt i ovaj forum od svih ostalih u Evropi i Svetu. Za to ne postoji softver.

Ps.inače imamo svoje predsedništvo, grb, zastavu, logo, minimum 2 maršala, 1 Kneginju ali o tim detaljima bolje neko "stariji" po činu od mene neka kaže. Dan Mladosti - znam da je u Maju, 3.Maj ili tako nekako,...   

Sve najbolje.
Danilo Naissus, JT.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 18:13
BRAVO BRATE!!!! SJAJAN ODGOVOR!!!!
Moj predlog da izbacimo zastavice Hrvatske, Srbije, Bosne i stavimo jednu "titlovsku", je pre par godina glat odbijen. Smatrao sam da bi nas to rešilo mnogih problema, između ostalih i ovih glupavih "prevođenja" sa srp na hrv, sa hrv na srp i šta ti ja znam...
Na vrh
MrDaky78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MrDaky78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 20:05
Mislim da to ne bi bio dobar potez. Uzmimo, na primjer, mladu osobu iz Hrvatske koja gleda film/dokumentarac/crtić. I recimo da se sada u njima spominju izrazi koji se na hrvatskom kažu drugačije nego na srpskom. PO meni, sasvim je kontraproduktivno da tako mladu osobu u strartu učimo pogrešno njegovom jeziku. Druga je stvar ako nema prevoda na njegov jezik. Podržavam ja sve to što vi kažete, ali jednostavno, za mene to nije rješenje.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 21:23
Daky, prica je oko jezik foruma, znaci prevod foruma sa engleskog nazvali bi ga Titlovski, ne oko prevodima na sajtu o tome vec imamo odradjen posao.
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 22:36
Originalno postovano od strane MrDaky78 MrDaky78 piše:

Mislim da to ne bi bio dobar potez. Uzmimo, na primjer, mladu osobu iz Hrvatske koja gleda film/dokumentarac/crtić. I recimo da se sada u njima spominju izrazi koji se na hrvatskom kažu drugačije nego na srpskom. PO meni, sasvim je kontraproduktivno da tako mladu osobu u strartu učimo pogrešno njegovom jeziku. Druga je stvar ako nema prevoda na njegov jezik. Podržavam ja sve to što vi kažete, ali jednostavno, za mene to nije rješenje.

Šta će se im se onda dogoditi? Proširiće znanje i povećati fond reči.
Da te podsetim da smo do skora taj jezik zvali jednim imenom
i mislim da smo bili srećniji dok se nismo opterećivali razlikama.
Jezik nam sve više liči na Google translate, ali to nikom ne smeta.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.