Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Program koji čuva oči ~ f.lux
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Program koji čuva oči ~ f.lux

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Program koji čuva oči ~ f.lux
    Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2014 u 00:09
F.lux je program koji prilagođava boje na monitoru odgovarajućem periodu dana i tako čuva oči i olakšava rad za računarom.

Klik za download

Nakon što skinete program treba da podesite koordinate:

• Kliknite na f.lux ikonu koja će se nakon instalacije nalaziti u desnom donjem uglu, pored sata.

• Kliknite na Change Settings, a zatim na Change ispod stavke broj dva (Set your location).

• Odredite svoju lokaciju preko neta tako što kliknete na Locate, kada dobijete koordinate, prekopirajte ih.

Program će ubuduće sam znati kada treba da se uključi i kojim intenzitetom.

Treba malo vremena da se priviknete, posle ne možete bez njega.

Ažurirao Zolala - 05.Studeni/Nov.2014 u 00:09
Još nisi instalirao f.lux?

u.to/ewM5Dg
Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2014 u 16:35
Još jedan program

Ne znam još kako radi ovaj gore.

Ažurirao Zolala - 10.Srpanj/Jul.2015 u 04:27

u.to/ewM5Dg
Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2014 u 16:41
Originalno postovano od strane Zolala Zolala piše:

Još jedan program

Aham vidim sad, podseća nas da na svakih 13 minuta napravimo pauzu od 60 sekundi. Prvenstveno za oči, ali neće nam ništa faliti i ako ustanemo, uradimo koji sklek i tako.
Kul. Još da vidim da li vremenom smori čoveka.

u.to/ewM5Dg
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2014 u 20:33

Podseća nas da na svakih 13 minuta napravimo pauzu od 60 sekundi. Prvenstveno za oči, ali neće nam ništa faliti i ako ustanemo, uradimo koji sklek i tako.

Ili da pojedemo nešto. LOL
Na vrh
MrDaky78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj MrDaky78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2014 u 20:36
Ili odemo u WC.
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2014 u 20:59
Ili odlučimo imati život.
Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2014 u 23:27
Poslednji predlog automatski odbijen.

u.to/ewM5Dg
Na vrh
Pera Kojot View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Pera Kojot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2014 u 15:03

Ažurirao Pera Kojot - 29.Prosinac/Dec.2014 u 15:04
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2014 u 15:15
@Pera Kojot LOL LOLROFLROFLROFL Thumbs Up
Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2015 u 04:30
Još niste skinuli f.lux? 

deki2

Ažurirao Zolala - 10.Srpanj/Jul.2015 u 04:36

u.to/ewM5Dg
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2015 u 16:33
Zolala, HVALA ti mnogo za programe i instrukcije. Isprobaću obavezno.   

PITANJE: kom programu daješ prednost (f.lux ili eye relax) i da li misliš da je preterivanje instalirati oba (koče se/ blokiraju međusobno i slično) ???
Hvala ti na odgovoru Zolala.

Ps.1.instalirao sam f.lux i sviđa mi se program. Svaka čast.

Podseća nas da na svakih 13 minuta napravimo pauzu od 60 sekundi. Prvenstveno za oči, ali neće nam ništa faliti i ako ustanemo, uradimo koji sklek i tako.

Ps2.ili da odradimo nešto još kreativnije u toku te pauze od 60 sekundi.

Ažurirao Danilo-Naissus - 16.Srpanj/Jul.2015 u 16:52

Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2015 u 04:06
Nije preterivanje instalirati oba, niti se nekako remete, zato što su programi skroz različiti, tako da preporučujem kombinaciju ta dva programa

F.lux je prvenstveno za oči, a Eyes relax je i za oči, ali i za telo
Svi mi dosta provedemo ispred kompa, ne može se prevod uraditi za petnaest minuta, jedna te ista pozicija i toliko sedenje ne može biti dobro, a i zamara, tako da ja lepo kad prevodim uključim ER, pa se protegnem svaki put kad on naredi, prošetam do kujne ili uradim koji sklek  

Ono što je dobro jeste da ER može da se podesi da umesto malog prozorčića ekran pocrni, tako da ne možeš da ignorišeš pauzu, a imaš i opciju da ne dozvoliš sebi prekidanje pauze

Inače, dobar onaj predlog, mada mislim da je vremena opet malo Tongue 

u.to/ewM5Dg
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2015 u 08:48
Hvala na odgovoru Zolala.
Izvini, ali morao sam da te pitam jer mi se učinilo u najavi da su to 2 verzije 1 sličnog programa.
A onda se ta 2 programa zbune u satnici... Kao frajer između 2 ribe.

Super. Znači mogu oba komotno da se koriste u isto vreme. Svaka čast.

Inače zezao sam se ono za 60 sekundi. Doduše svlačenje obično ide mnogo brže od oblačenja ali 60 sekundi...
Mada pošto se niko nije bunio, verujem da je to teoretski moguće ali ne bih isprobavao.
U pitanju je umetnost a ne brzo spremanje hrane ili slično.    

Hvala na odgovoru. Instalirao sam prvi program i prezadovoljan sam uz Phillips 196V monitor (odmah sam se navikao i stvarno odmara oči).
Instaliraću i ER, imam ga na stendbaju zahvaljujući tvojim odličnim linkovima.

Sve najbolje
Danilo Naissus

Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2015 u 10:11
Nema na čemu, Danilo bubba2

u.to/ewM5Dg
Na vrh
Gledalica View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gledalica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2015 u 07:59
Super, a hoće li raditi i kad sam offline?
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2015 u 11:15

Nije preterivanje instalirati oba, niti se nekako remete, zato što su programi skroz različiti, tako da preporučujem kombinaciju ta dva programa

F.lux je prvenstveno za oči, a Eyes relax je i za oči, ali i za telo
Svi mi dosta provedemo ispred kompa, ne može se prevod uraditi za petnaest minuta, jedna te ista pozicija i toliko sedenje ne može biti dobro, a i zamara, tako da ja lepo kad prevodim uključim ER, pa se protegnem svaki put kad on naredi, prošetam do kujne ili uradim koji sklek  

Ono što je dobro jeste da ER može da se podesi da umesto malog prozorčića ekran pocrni, tako da ne možeš da ignorišeš pauzu, a imaš i opciju da ne dozvoliš sebi prekidanje pauze

Inače, dobar onaj predlog, mada mislim da je vremena opet malo Tongue 

koliko kila daje taj program???LOLLOLLOL
Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2015 u 13:07
Originalno postovano od strane Gledalica Gledalica piše:

Super, a hoće li raditi i kad sam offline?

Da, radi kada si oflajn, internet je potreban samo pri instalaciji da bi se odredile koordinate.

Sersei, zavisi šta imaš u kujni. LOL

Inače, ER je malo naporan, ja ga uključujem samo kad planiram duže da se zadržim na kompu. 

Ažurirao Zolala - 06.Listopad/Oct.2015 u 13:08

u.to/ewM5Dg
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2015 u 13:09
ja imam prosoLOLLOL

mene nervira dok mi moj program za čitanje nakon satak buljenja  u mob, kaže da odmorim minutLOLLOL

a svakih koliko 13 min.... ufffLOLLOL
Na vrh
Gledalica View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gledalica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2015 u 22:19
super je, sviđa mi se
Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2015 u 22:37
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

ja imam prosoLOLLOL

mene nervira dok mi moj program za čitanje nakon satak buljenja  u mob, kaže da odmorim minutLOLLOL

a svakih koliko 13 min.... ufffLOLLOL

Možeš da podesiš na koliko da te davi. Ali ako ga podesiš na sat, moš ti i bez njega. Tongue

u.to/ewM5Dg
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.