Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Enemy (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Enemy (2013)

Enemy

Enemy (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2013

Žanr:

misterij, triler

Trajanje:

91 min

Režija:

Denis Villeneuve

Scenarij:

José Saramago
, Javier Gullón

Glavne uloge:

Isabella Rossellini
  >  Mother
Kedar Brown
  >  Security Guard
Sarah Gadon
  >  Helen
Jake Gyllenhaal
  >  Adam + Anthony
Mélanie Laurent
  >  Mary
Joshua Peace
  >  Teacher at School (as Josh Peace)
Tim Post
  >  Anthony's Concierge
Darryl Dinn
  >  Video Store Clerk
Misha Highstead
  >  Lady in the Dark Room
Alexis Uiga
  >  Lady in the Dark Room
Megan Mane
  >  Lady in the Dark Room

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Enemy (2013)
    Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2014 u 01:51

Enemy (2013)

Žanr:
misterija, triler

Režija: Denis Villeneuve

Uloge: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon, Isabella Rossellini, Stephen R. Hart, Jane Moffat

Jezik: engleski

Radnja:
Adam Bel je mrzovoljni profesor istorije, koji je nezainteresovan za sve aspekte života, pa čak i za devojku Meri. Nakon što pro preporuci kolege odgleda film u kome ugleda svog dvojnika Entonija, odlučuje da ga pronađe. Kada se njih dvojica sretnu, životi im postaju bizarno i neopozivo isprepletani.

IMDB

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 00:25
Uskoro prevod Clap (Calavera)
Na vrh
Calavera View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Calavera Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2014 u 15:13
Prevod bi trebalo da bude gotov do sutra.
never knows best
Na vrh
Calavera View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Calavera Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2014 u 17:07
never knows best
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2014 u 15:58

Hvala Calavera bubba2

TITLOVI

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
crazy555 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj crazy555 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2014 u 01:31
Jeste li gledali? Zivo me zanima sta im je znacila ona zadnja scena. Neka me neko prosvijetli, please :D
Na vrh
Calavera View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Calavera Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2014 u 12:45
Gledao ja Sleepy Evo ti ovde nesto o znacenju: LINK
never knows best
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2014 u 01:52
Tražiti značenje ovom filmu je kao tražiti značenje govancetu koje iskopate iz nosa Dead
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
Chuck Norris View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chuck Norris Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2014 u 10:18
Dobro poređenje LOL
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2014 u 17:36
Nisam hteo da pročiatm bilo šta o filmu pre gledanja, a ni nakon, pa evo mojih impresija 5 minuta nakon gledanja:
Ono što je meni fascinantno "na prvu" jeste da je u istoj godini (znači snimani verovatno u isto vreme) izašao film Prisoners i Enemy. Režiser Denis Villeneuve, glumac Jake Gyllenhaal. A ova dva filma, stilski nebo i zemlja, zanimljivo ili čudno?
Što se Enemy-ja tiče, podeljen sam o zaključcima: ili je ovo SF film, a Anthony i Helen su "Body Snatchers"-i u obliku pauka, koji je lajt motiv celog filma jer njih ili (paukovih) mreža ima po celom filmu. Takođe, metafora može da bude globalizacija, to da smo svi u nekoj vrsti paukove mreže... a u vezi sa onim što rutinirano Adam predaje, svetske diktature, stalno ponavljanje, "uređeni" haos, grafiti na prolazu...
Druga, možda i verovatnija verzija je manje više: "Fight club". Dovoljno sam rekao. Opet, možda je Enemy spoj oba ova filma, tj scenarija.
Sa druge strane, ima mnogo drugih pitanja i nedobijenih odgovora, jer ili je režiser/scenarista to namerno ostavio kako bismo se mi pitali, da li je i zašto pile prešlo put ili je ovo jedan od onih filmova koji hoće da budu "uber cool", da ga ljude ne skontaju (jer nemaju šta da skontaju) i onda pokupi dobre ocene, jer bože, nećemo valjda reći da je loš (i da ga nismo razumeli) pa da ispadnemo glupi u društvu.LOL

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2014 u 18:37
Opcija broj dva definitivno LOL

Zamisli kada bi neko ceo film čačkao nos, a dok on to radi u pozadini se čuju razni zvuci tipa muzika sa radija gde se čuje neka pesma U2, pa onda lik prebaci na neki TV kanal gde se prikazuju poplave iz Srbije, pa onda pogleda kroz prozor i vidi kako ptica kljuca drvo...

I onda neko, logično, kaže "Kakva je ovo glupost od filma?".

Naći će se nekoliko desetina hiljada ljudi koji će ga napasti "Glupane, zar ne vidiš da je poenta filma kako smo indiferentni na tuđe muke", "Konju, zar ti nije očigledno kako, dok mi čačakamo nos drugi konkretno doprinose svetu u kom živimo" itd...

Mislim Dead

Čuj poenta filma globalizacija, totalitarni režimi (najčešće tumačenje ljudi koji su odgledali ovaj film), vrtenje oko prsta itd...
Mislim, možda i jeste, ali je to slanje poruke na sličan onaj način koji sam opisao u prethodnom postu.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2014 u 21:23
Aj pogledaj Holy Motors (2012).
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2014 u 22:36
Nešto mi instinkt govori da te ne poslušam 
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2016 u 13:34
Ovo je film stvoren za mene. Moram da budem iskren i da priznam da 
sam prvim gledanjem uspeo da razumem tek neke segmente i skrivene poruke filma. ConfusedQuestion
Nije mi pomogao mozak koliko dobro oko, jer sam odmah uspeo da povežem 
identičnu pocepanu fotografiju sa početka filma i celu fotografiju sa samog kraja filma,
a to odmah rešava puno toga. Totalitarizam, diktatura, sistem... to su neka od objašnjenja
filma. Ko god da je te pojmove video kao krajnju poruku ovog filma malo se prevario.

Neprijatelj je samo jedan, a haos je red koji još nije shvaćen TongueWink

P.S. Pauk je bitan simbol (nadrealan kao u Bunjuelovim filmovima) koji
itekako krije ključ za dešifrovanje priče! 

OCENA: 10/10

Deni Vilnev  je postao prvoklasni reditelj, i jedva čekam da pogledam njegov nastavak Blejd Ranera.
Ovaj film me je uverio da nas neće razočarati. Pogledao sam Sikarija (vrlo kvalitetan film kojim je Vilnev, Francuz iz Kanade, uspeo da na veoma vešt način prikaže neke elemente ljudskosti, ali malo ko je to primetio ;)), tu je i njegov zastrašujuć film Zatvorenicikoji sam još više potvrđuje Vilnevovo interesovanje za ljudsku prirodu! Ostaje još da pogledam Zgarišta http://www.imdb.com/title/tt1255953/

ZA ONE KOJI NISU RAZUMELI FILM I POSLE NEKOLIKO GLEDANJA:
SPOILER ALERT!

Ažurirao Atrahasis - 14.Rujan/Sep.2016 u 13:37
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2016 u 14:47
Gledao pre 2-3 godine i dalje mislim da je ovo najgluplji film ikada snimljen.
Privukla me je tada glumačka ekipa, ali je ceo film depresivan i bolestan.
Ima tu puno neodgovorenih pitanja i nelogičnih odgovora.
Film je možda za akademce i mudre sede glave širom planete ali kako ga primaju obični, radni ljudi. Da li oni uopšte tumače zadnju scenu ili jednostavno izađu iz bioskopa.
Znači, film od koga puno očekuješ a na kraju vidiš glistu/govno/pauka/muvu/zmiju/seksi gumenu lutku na naduvavanje u zadnjoj sceni filma.
Onda lepo kažeš: "WTF. Protraćio sam ovo vreme.".

Možda su neki romani izvrsni određenoj grupi ljudi ali nisu za šire komercijalne narodne mase i ne treba ih ekranizovati.
Ocena 2,00 (gluma, ambijent)

Konačno, da li publika ide u bioskop da se zabavi, nasmeje, nauči nešto, isprepada ili se nosi filozofski leksikon, antiglobalistički eseji i odabrana dela Zigmunda Frojda.    

Ovaj komentar je samo lični stav i ne odnosi se lično na sve kojima se ovaj film manje ili više sviđa. Svi imamo različite filmske i životne ukuse i to je i kvalitet svih nas ovde.    
Uz dužno poštovanje svačijeg ukusa, a posebno uz dužno poštovanje našeg dragog Uroša aka Atrahasis-a, velikog čoveka i vrsnog filmofila.    

Ažurirao Danilo-Naissus - 14.Rujan/Sep.2016 u 19:06

Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2016 u 15:25
Siguran sam da svi vole dobar krimić, osim ako
sami nisu žrtve istog.Tongue

Alfred Hičkok

Nije film samo za zabavu... lepo se kaže u filmu: "Hleba i igara."
Pribojavamo se stvarnosti, bojimo se paukova, zavaravamo se porivima tela,
raznim zabavama i time upadamo u paukovu mrežu... ali ko je pauk,
ko je neprijatelj? Ili su svi drugi paukovi, ili smo mi sami izvor
sve paučine?

Ažurirao Atrahasis - 14.Rujan/Sep.2016 u 15:33
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2024 u 16:41
Prekinuo sam
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.