Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Sport
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Teretana
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Teretana

Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
Korisnik
Poruka
Bardemov sin View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardemov sin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Teretana
    Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2013 u 08:45
@Joe
Poslednji film posle kojeg sam želeo da se pobijem sa svim živima i da imitiram glavnog lika je U zmajevom gnezdu, kad sam napravio skalameriju za vežbanje kung fu-a, ali mi nije išlo najbolje pa sam odustao.

A, teretanu sam uvek odbacivao s gađenjem, čak i danas, osećam neki neobjašnjiv prezir kada čujem da neko ide u nju. To mi je ono, najveći nonsens. Bolje bi bilo tu energiju usmeriti u pomoć onim crnim kukavcima što po ceo dan rade na mešalici, na nekom gradilištu. Ali to je to-jedna od osnovnih pretpostavki potrošačkog društva-hipertrofija onih delova tela koji stimulišu potrošnju i atrofija onih koji ne služe toj svrsi.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 13:30
Originalno postovano od strane Bardemov sin Bardemov sin piše:

@Joe
A, teretanu sam uvek odbacivao s gađenjem, čak i danas, osećam neki neobjašnjiv prezir kada čujem da neko ide u nju. To mi je ono, najveći nonsens. Bolje bi bilo tu energiju usmeriti u pomoć onim crnim kukavcima što po ceo dan rade na mešalici, na nekom gradilištu. Ali to je to-jedna od osnovnih pretpostavki potrošačkog društva-hipertrofija onih delova tela koji stimulišu potrošnju i atrofija onih koji ne služe toj svrsi.

Teteratana nije oduvek bilo puko mesto za vežbanje, već je od svog nastanka - kroz antičko doba, do danas menjala svoj oblik (mnoge vežbe potiču još od antičkog doba), a tzv. prvobitne gimnazije (danas samo teretane) su služile da se vežba i um i telo a nagrada na takmičenju se sastojala više u slavi nego materijalnom. Tako da ne idem u istoriju, teretana nije izmišljena da bi se u nju napucavali klinci od 18 god sa ćaletovim BMW'om...

Ažurirao Kampfar - 03.Srpanj/Jul.2013 u 13:31

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardemov sin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 14:53
@Kampfar
Dekadencija mnogih istorijskih pojava sa korenom u antičkom društvu je opštepoznata. Pa, pođimo samo od savremenog olimpizma, da ne govorim o modelima društvenog uređenja itd.

Današnji korisnici teretana, barem oni koje ja poznajem i za koje sam čuo, posećuju je iz potpuno drugih razloga. Mahom je to estetika ili pokušaj unapređenja tela kombinacijom sa raznim supstancama, a ima dosta i ,,žestokih" momaka koji se lože na Kristijana Golubovića, izbacivača iz novosadskih lokala i sličnih...
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 15:25
Da, ali ti kažeš da je sama teretana nonsens, što je netačno.
Ljudske pobude iz kojih se posećuje teretana su jedno - teretana kao ustanova nešto sasvim drugo.
Generalno, ne valja kada je čovek pametan a slab, ili jak a glup, tako da se tu traži ravnoteža.(Za mene lično) Ako ti je telo prolazilo kroz dugogodišnje trenažne procese bilo koje vrste (plivanje, atletika, košarka, fudbal itd.) telo prosto traži od tebe aktivnost, pa samim tim sa nedostatkom vremena za aktivnim sportovima, preostaje teretana za individualnu konzumaciju.
Ja kao zdrav i prav mogu da odem i radim na nekoj njivi, ali u koju svrhu? Da uložim 30,000, zadužim se, a posle na pijaci zaradim 25,000? Nonsens je raditi nešto što ne daje nikakve rezultate, otuda izmisliše i Sizifa Kamenka. 
Radio u teretani, ili na njivi, ako daje rezultate - estetske ili bilo koje druge - znači da je vredno truda. Kao što rekoh jedno milion puta ''bilo bi me sramota da u 20 i kusur ne mogu da potrčim i stignem autobus''.

Ažurirao Kampfar - 03.Srpanj/Jul.2013 u 15:34

Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardemov sin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 21:36
@Kampfar
Smatram da svaki čovek treba da ima određen nivo fizičke aktivnosti, u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Međutim, ,,moje" aktivnosti su trčanje, plivanje i šetnja, basket ponekad. Koncept teretane mi je uvek bio nekako, besmislen. Prihvatam mogućnost da sam suviše rigorozan, zbog osobina ,,bildera" na koje sam nailazio i njhovih motiva, koji su za mene totalne tričarije.
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 22:08
Problem je u tebi Bardeme LOL
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 22:14
Pa generalno od svih sportova, bodi bilding tj. teretana kao ''sport'' je najgori jer sabijaš mišiće i štetiš zglobove, tetive itd. ali zato čovek treba da bude pametan sa mozgom i da nađe meru. U teretanu idem, preparate ne uzimam, prevashodno da bih se osećao lepše jer pomaže u regulaciji hrane (žderi ko svinja pa odi do teretane i videćeš kad sve povratiš), vežbe za donja leđa da poprave ukupno držanje jer ojačavaju kičmeni stub pošto gledam ljude kako se grbave jer ih stomačina vuče napred, man boobs da imam obesio bih se tj. one mlohave sisuljke itd. 
Da imam tu mogućnost, svakog dana bih išao na plivanje, jer je to jedini sport na svetu koji je ne samo zdrav već pokreće sve mišiće.

Teretanom održavaš te neke parametre, kako ne bi štrčalo ili izgledalo rahitično. Nikako ne volim deformisane tj. ''napucane'' likove kojima torzo izgleda kao frižider dok su im noge tanke kao točkići - a na kakav se izgled ljudi najviše zaleću jer nemaju 2 grama mozga, pošto im se to sve posle vrati 3x kad prestanu da treniraju a 5x ako su još uzimali preparate.
Za teretanu ti važi pravilo.
1) Bez preparata možeš do svog prirodnog fizičkog maximuma.
2) Sa preparatima biješ preko maximuma, sa kasnijim posledicama.

Te na koje si ti naletao, ja ti odmah kažem da sam naletao na još 5x gore. Znam barem 50 likova koji su se napucavali što zbog raznoraznih kompleksa od najnižih do najgorih vrednosti, do onih koji sebe smatraju ''king of the court'' beng beng i ostale džidža bidže, dok se ne pojavi neko i presavije im pi*ku sa štanglom preko glave.

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 23:39
Ma tetretana je OK, pogotovo ako imaš neke druge primarne spotske aktivnosti a u nju ideš dopunski. A ti likovi, te Johnny Bravo karikature, krkani u glavu, me ne tangiraju. Nek' oni rade sa sobom šta hoće, samo se klonit njihovih savjeta i dobro.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 01:00
Nemoj neko da piše o filmovima slučajno, da tema ne bi bila opet preseljena. Dead 

Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardemov sin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 08:57
E juče sam bio na štrandu i plivao u Dunavu...

Uh, pogrešna tema. Otvarajte temu: Plivanje
Na vrh
Rendgen Tehnicar View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rendgen Tehnicar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 10:13
Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

Pa generalno od svih sportova, bodi bilding tj. teretana kao ''sport'' je najgori jer sabijaš mišiće i štetiš zglobove, tetive itd. ali zato čovek treba da bude pametan sa mozgom i da nađe meru. U teretanu idem, preparate ne uzimam, prevashodno da bih se osećao lepše jer pomaže u regulaciji hrane (žderi ko svinja pa odi do teretane i videćeš kad sve povratiš), vežbe za donja leđa da poprave ukupno držanje jer ojačavaju kičmeni stub pošto gledam ljude kako se grbave jer ih stomačina vuče napred, man boobs da imam obesio bih se tj. one mlohave sisuljke itd. 
Da imam tu mogućnost, svakog dana bih išao na plivanje, jer je to jedini sport na svetu koji je ne samo zdrav već pokreće sve mišiće.
Teretanom održavaš te neke parametre, kako ne bi štrčalo ili izgledalo rahitično. Nikako ne volim deformisane tj. ''napucane'' likove kojima torzo izgleda kao frižider dok su im noge tanke kao točkići - a na kakav se izgled ljudi najviše zaleću jer nemaju 2 grama mozga, pošto im se to sve posle vrati 3x kad prestanu da treniraju a 5x ako su još uzimali preparate.
Za teretanu ti važi pravilo.
1) Bez preparata možeš do svog prirodnog fizičkog maximuma.
2) Sa preparatima biješ preko maximuma, sa kasnijim posledicama.
Te na koje si ti naletao, ja ti odmah kažem da sam naletao na još 5x gore. Znam barem 50 likova koji su se napucavali što zbog raznoraznih kompleksa od najnižih do najgorih vrednosti, do onih koji sebe smatraju ''king of the court'' beng beng i ostale džidža bidže, dok se ne pojavi neko i presavije im pi*ku sa štanglom preko glave.

+1   Slažem se s rečenim... ako se ide već u teretanu, nikako uzimati preparate, sem ukoliko niste profesionalni bodibilder. Plivanje, vaterpolo, su zakon, jer voda najbolje oblikuje telo. Naravno, podržavam svako bavljenje sportom... protiv pljuge i gudre.
Šta je najlepše na svetu? SLOBODA
Šta je najjače na svetu? LJUBAV
Šta je naoštrije na svetu? ISTINA
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 18:44
A ja taman kontao da puknem 7-8 kila (znam dobar nacin za mrsavljenje), pa onda polako u teretanu.... mada i kuci imam dobru teretanu (na selu sam...po ono...poslovi,fizikalisanje) LOL
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardemov sin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 20:30
Poštovani drugari, pošto sam se uverio da se sa druge strane nalaze najpametniji ljudi u sajber prostoru, kojima ne mogu da pariram ni u jednoj ravni, intelektualnoj, moralnoj i kulturološkoj, ovo je moj poslednji post na ovom forumu.

Svim vama koji ostajete, želim još puno žive rasprave, sučeljavanja stavova, argumentovanih i prosvećujućih razmena mišljenja.

Takođe, nadam se i da ćete nastaviti sa praksom tolerancije i necenzure kao i do sada.

Budite mi čili i vedri. Puno ćete mi nedostajati.
Na vrh
Joe View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Joe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 21:31
Pravda za Bardemovog sina!

Teretane su kul, bilo fensi ili u domacoj izradi.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 21:50
de ćeš, taman smo oladili lubenicu.

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2013 u 02:07
Nisam u toku, ja okasnio, ja okasnio...Angry ali Bardeme nemoj da si drama queen, ostani bar na lubenici.
Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2013 u 12:51
Ja 2.god idem u teretanu i ful sam zadovoljan rezultatima na početku mi je bilo muka,teško da sam skoro odustao,ali kada sam vidio prve rezultate jednostavno nisam mogao vjerovat dobio sam u te 2.god 10.kg kroz pravilnu prehranu i ne treba mi više..sada samo to održavam bacio sam cigarete i alkohol pijem samo dva puta godišnje..sada jednostavno sam lud kada ne napravim trening i ne vježbam radi drugih nego radi sebe i naravno sve prirodno nikakvi steroidi samo proteini i to je to :) neki misle da su proteini steroidi LOL

Ažurirao marko99119 - 07.Srpanj/Jul.2013 u 13:04
Na vrh
seaport View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj seaport Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2013 u 16:34
Samo se gruvajte deco, to je zdravo.
Jbg. samo ne znam cemu tema o tome? Neko je vezbanje ugradio u svoj radni dan odavno. Pogtovo ako se ranije aktivno bavio sportom, drugi su tu potrebu shvatili kasnije. To je individualna stvar, odrzavanje sopstvenog tela. Isto bi bilo kao kada bi raspravljali da li treba prati zube.
P.S...Zayebite proteine ako ih ne unosite putem hrane. Vezbanje je stvar telesne kulture a ne trenda. Nije isto sto i budzenje automobila

Ažurirao seaport - 13.Srpanj/Jul.2013 u 16:37
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 22:00
šleper namještaja tjedno, svakodnevno razvozanje veš mašina, hladnjaka, štednjaka, kreveta, ormara, sklapanje navedenih, pogotovo ljeti na +35/40 i eto ti tjelovježbe.
provjereno

jebla vas teretana
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 22:25
A stig'o i ćumur. LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,109 sekundi.