| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Matterhorn (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Matterhorn (2013)Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2013 u 18:49 |
|
Matterhorn (2013) ![]() IMDb Režija: Diederik Ebbinge Scenarij: Diederik Ebbinge Žanr: Komedija, Drama Jezik: Nizozemski Država: Nizozemska Trajanje: 87 min René van 't Hof ... Theo Ton Kas ... Fred Ko Aerts ... Autowasser Kees Alberts ... Johan 8 jaar Lucas Dijker ... Jongen op voetbalveld Porgy Franssen ... Kamps Alex Klaasen ... Zoon Fred Elise Schaap ... Trudy Ariane Schluter ... Saskia Sieger Sloot ... Vader kinderpartijtje Michel Sluysmans ... Gemeente ambtenaar Helmert Woudenberg ... Predikant Fred je muškarac u svojim 50-im godina , koji živi sam i tiho tuguju otkad je izgubio ženu i sina pre više godina. On je fanatično odan svojoj veri i živi svoj život u strogom režimu reda i čistoće. Ali jednog dana on naleti na mentalno oštećenog beskućnika, i posle prvog susreta Fred dozvoljava čoveku da ostane sa njim nekoliko dana. Život sa drugim čovekom predočava Fredu koliko je on bio usamljen. Dok podučava svog nezgrapnog gosta kako treba da se ponaša, Fred se stalno podseća njegovog sina i njegove žene iz vremena kad je familija bila cela. U međuvremenu , ultra konzervativna seoska sredina sa neodobravanjem posmatra razvoj događaja i glasine počinju da se šire... Gluma je posebno veoma jaka, ali treba posebno izdvojiti Tona kasa. On igra vodeću ulogu, Freda, lik koji je skoro poremećen neobjašnjivom tugom. Režiser Diederik Ebbinge koristi stereotipe i preterivanje okruženja pri građenju lika, ali on to radi namerno i on to radi jako dobro. Kad Fred prestane da se drži stereotipa, skoro da možete da osetite pritisak koji se počinje da se stvara. U vreme kad se pojavi razrešenje i sigurno osetite olakšanje. Matterhorn porede sa filmovima Alex van Warmerdama, a lako je videti i zašto. Ovde je prisutan konstantan suvi humor u glumi, koji nije baš smešan ali pomaže da se ublaži klaustofobična holandska učmalost. Ono što izdvaja ovaj film je njegov kraj, emocionalni kreščendo. Matterhorn se očigledno dešava u današnje vreme, postoji evro, ali mobilni telefoni izgleda da ne postoje. Mnogi predmeti iz 1950.tih, 60.tih, 70.tih, koji se smatraju zastarelim, pojavljuju se u ovom filmu. Drevni autobusi voze ljude, a unutrašnjost kuća oslikava dosadni kalvinizam. Svetle jasne boje pomažu da film izgleda dovršen, detaljan i uglancan. Suva apsurdna komedija koja zaslužuje sve pohvale koje je dobila, Ton Kas je fenomenalan kao Fred, a Diederik Ebbinge dokazuje u svom debiju da je izvanredan pisac i režiser. N A G R A D E: 2013: Rotterdam International Film Festival Diederik Ebbinge, dobitnik nagrade publike 2013: Moscow International Film Festival Diederik Ebbinge, dobitnik nagrade publike Diederik Ebbinge, nominacija nagrade Golden St. George Prevod je uradio mita53 TITL izvor:inter.okr. Ažurirao Kneginja - 25.Rujan/Sep.2013 u 19:41 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2013 u 22:47 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |