Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Elysium (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Elysium (2013)

Elysium

Elysium (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Elysium

Godina:

2013

Žanr:

drama, akcija, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

109 min

Režija:

Neill Blomkamp

Scenarij:

Neill Blomkamp

Glavne uloge:

Jodie Foster
  >  Delacourt
Matt Damon
  >  Max
William Fichtner
  >  John Carlyle
Josh Blacker
  >  Crowe
Alice Braga
  >  Frey
Adrian Holmes
  >  Manuel
Diego Luna
  >  Julio
Wagner Moura
  >  Spider
Faran Tahir
  >  President Patel
Brandon Auret
  >  Drake
Jose Pablo Cantillo
  >  Sandro
Sharlto Copley
  >  Kruger
Jared Keeso
  >  Rico
Maxwell Perry Cotton
  >  Young Max
Emma Tremblay
  >  Matilda

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Elysium (2013)
    Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2012 u 22:35

IMDb

Žanr: Akcija/Drama/Sci-fi

Redatelj:Neill Blomkamp

Scenarij:Neill Blomkamp

Glume:Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, William Fichtner.

Budget: $100,000,000.

Film Elysium, režisera i scenariste Neilla Blomkampa, u kinima će se početi prikazivati u martu 2013. godine.
Glavnu ulogu u ovom filmu dobio je Matt Damon, a izašla je i prva fotografija Matta u akciji.  Radnja filma smještena je u daleku budućnost.
Godina je 2159. i na svijetu postoje dvije klase ljudi. Bogati koji žive na svemirskoj stanici Elysium i ostatak čovječanstva koji živi na uništenoj Zemlji.
Sekretarica Rhodes, koju tumači Jodie Foster, nemilosrdno provodi zakone protiv imigranata, kako bi očuvala luksuzni način života stanovnika svemirske stanice.  Matt Damon igra ulogu Maxa, koji pristaje izvršiti misiju, čiji je cilj izjednačavanje klasa.

http://www.teve.ba

Ažurirao CSInvestigator - 03.Kolovoz/Aug.2013 u 13:02
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2013 u 13:31
Trejler:

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
mega games View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mega games Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2013 u 12:03

Na Mega blogu možete pročitati o filmu i pogledati fotografije iz njega

(Share Clip)
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2013 u 12:38
novi trejler najočekivanijeg filma godine 

Ažurirao ghostwheel - 30.Lipanj/Jun.2013 u 12:38
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
gogo75 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gogo75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2013 u 15:56
Budget : $100,000,000 a šta bi tek film bia da mu je 
Budget $200,000,000 milijunaaaa e to bi volia vidit
al šalu na stranu film uopće neizgleda loše prema priloženom
još  matt i fosterica ma bit će ok.

faithlessmary
napadnajboljaobrana kako za koga
Na vrh
Dupla ljuta. View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dupla ljuta. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2013 u 17:38
Mene je Blomkompov 'District 9' odusevio, mislim da ce i ovo biti super film.
Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš,
a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo.
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2013 u 16:24

Prevod je najavio nebojsa66 Clap

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2013 u 13:42
Odgledao u kinu i oduševljen!
Jedva čekam bolji snimak.

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2013 u 14:03
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Odgledao u kinu i oduševljen!
Jedva čekam bolji snimak.
Ti si gledao u bioskopu ili si gledao bioskopski snimak? Šta ćeš bolje od ovog prvog?! LOL
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2013 u 15:17
LOLLOLLOLLOLLOL

Ispalo je malo čudno. Dobar je bio snimak u kinu, ali čekam radi prevođenja i da ponovo pogledam. LOLLOLLOL

Bio mi se jako svidio Distric 9, a može se povući paralela s dosta toga, od kamere, od atmosfere, scenografije, a D9 me oduševio kao i ovo. Iako sam bio malo skeptičan, al' tvoj komentar me ponukao da pogledam u kinu. LOL

Na vrh
Aleks@ View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Aleks@ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2013 u 23:50
I srpski i hrvatski prevodioci nisu preveli naziv na naše jezike nego je ostao Elysium i Elizijum, a lepo treba da se zove Jelisej kao i sva druga antička imena i pojmovi koji se obavezno prevode. 

Niko kod nas ne kaže Elizijumska polja, nego Jelisejska polja. Ali neki pametnjakovići distributeri moraju da izmišljaju vruću vodu.

Ažurirao Aleks@ - 30.Kolovoz/Aug.2013 u 23:52
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2013 u 10:58
Kod nas se kaze Elizejska polja. Znaci Elizijum, ali nemam problema ni sa Elysium
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2013 u 11:29
Aleks@ je u pravu. Trebalo bi poštovati ta pravila, ali rijetko ko to da radi. Viđao sam kako se prevodi Džejson i Argonauti pa me ništa ne čudi LOL
What can change the nature of a man?

Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2013 u 13:03
Po meni može sve navedeno, ali mislim da se to trebalo prevesti kao Raj. Homer je u svojoj Odiseji opisao Elysium kao raj, a u Blomkampovom filmu samo najbogatiji žive na toj luksuznoj svemirskojj stanici u kojoj vlada idila i blagostanje, a ostatak populacije živi na prenapučenoj i uništenoj Zemlji.
Na vrh
Haradax View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Haradax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2013 u 19:02

Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

Kod nas se kaze Elizejska polja. Znaci Elizijum, ali nemam problema ni sa Elysium

Ne može na hrvatskom biti Elizijum jer se izbacuje latinski nastavak "um" (npr. sr. aluminijum je hr. aluminij). Sam kažeš da su Elizejska polja, a ne Elizijumska.

Zato Elysium, ako se prevodi, na hrvatskom je: Elizej. 

PS

Baš nedavno u jednoj tv-emisiji uživo hrvatski je ministar školstva nakon nečije primjedbe prestao govoriti "kurikulum", riječ koja se u tako pogrešnom obliku već par godina koristi, i nastavio govoriti "kurilul", što su i ostali gosti u studiju prihvatili. Mada bi nekako najprigodniji hrvatski izraz za "propisane školske predmete, knjige, itd." bio "obrazovnik" ;)   

<font color=ORANGE>Satrah se ispravljajajući razne "hrvatske" titlove. ;-)[/COLOR]
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2013 u 22:08
Zanimljivo je da u kino verziji nisu preveli naslov jer nije bilo podnapisa u trenu kad se pojavi ime filma, a tijekom filma je preveden i piše Elizej. 

Na vrh
Dupla ljuta. View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dupla ljuta. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2013 u 23:10
Filmčina! Oduvao me je totalno.Čista 10ka!
Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš,
a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo.
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2013 u 01:26

Meni se ovo nikako nije dopalo. Ima više razloga.

Prvi je, naravno, Met Dejmon. Ne znam da li postoji kretenskija pojava u Holivudu (osim onog njegovog Bena Afleka, ko Marks i Engels), čovek koji je u stanju da upropasti sve šta mu daju da dohvati svojom nezrelom ručicom (o "mrtvoj" faci da ne govorim).

Drugi je Džodi Foster. Ista stvar. Žena koja ni u jednom filmu nije uspela da bude žensko je negativna sociološka paradigma. Naravno, ovde ne treba to da bude, ali opet mi se smučila.

Treći je prodaja Blomkampa. Meni je District 9 malo remek delo, originalno i otresito, a ovo bedno podilaženje "svetloj" uspomeni na Nas 99% i proteste na Vol stritu. Kad malo razmisliš, više služi toj oligarhiji nego jeftinoj nadi koju prodaje za skupe ulaznice.

Ništa me jednostavno u ovom filmu nije privuklo, ništa mi nije bilo uverljivo, ništa čak ni spektakularno.

Na vrh
superfreakdonky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj superfreakdonky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 23:44
izvanredno, moj pogled na dnevni Svet oko mene je vec postapokaliptican, ta brda automobila, unezverenih trkaca koji trce citavih 10m za prevozom i skoro su pred infarktom, ti sebicni izrazi lica tokom guranja u spicevima, u redu na kasi u marketima, zagadjenje, smrad grada i smog koji se vidi kad izadjem na Avalu, iznad 500m nadm. visine, i jedva cekam taj treci svetski, pa ko ostane, bice divno, priroda ce povratiti svoje vlasnistvo nad prljavom banksterskom civilizacijom profita i kamata
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2018 u 15:42
Odličan film. Preporuka i ocena 8/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.