| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Somewhere in Time (1980) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Somewhere in Time (1980)Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2013 u 17:47 |
|
Somewhere in Time (1980) ![]() IMDb Režija: Jeannot Szwarc Scenarij: Richard Matheson, prema vlastitom romanu Žanr: Drama, Fantazija, Romansa, Sci-Fi Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 103 min Christopher Reeve ... Richard Collier Jane Seymour ... Elise McKenna Christopher Plummer ... William Fawcett Robinson Teresa Wright ... Laura Roberts Bill Erwin ... Arthur Biehl George Voskovec ... Dr. Gerald Finney Susan French ... Older Elise John Alvin ... Arthur's Father Eddra Gale ... Genevieve Audrey Bennett ... Richard's Date William H. Macy ... Critic Laurence Coven ... Critic Susan Bugg ... Penelope Christy Michaels ... Beverly Mladom Richardu Collieru (C. Reeve) na jednoj proslavi prišla je starija žena i rekla samo tri riječi: "Vrati mi se!" Govoreći, stavila mu je u ruku neobično lijep zlatni sat na lancu i nestala. Osam godina kasnije, Collier je dramski pisac, živi i radi u Chicagu. Na jednom putovanju nešto ga privuče da odsjedne u malom hotelu uz jezero. Od prvog trenutka osjeća neobičnu privlačnost prema tom mjestu. A stari recepcioner Arthur kaže da mu se mladi čovjek čini poznatim. Natjeran svojim neobičnim osjećajem, osobito privučen fotografijom lijepe žene u hotelskom predvorju, Collier počinje ispitivati. Dozna da je lijepa žena Elise McKenna (J. Seymour), zvijezda kazališta koje je nekada davno postojalo u blizini hotela. Istražujući, dolazi do spisateljice koja je o Elisi napisala knjigu, te dozna da je glumica naglo prestala nastupati 1912. godine. Otkriva još nešto: 9. lipnja 1912. godine, točno u 9 sati i 18 minuta u knjigu gostiju upisan je netko s njegovim imenom. Odlazi svom profesoru koji je napisao knjigu Putovanje kroz vrijeme i od njega uči metodu "preseljavanja" u drugo vrijeme. I ovaj je film pokazao da dobri filmovi mogu putovati kroz vrijeme, pa i nakon trideset godina zadržati šarm i fascinantnost pravog klasičnog, starinskog ljubavnog filma u najboljem smislu riječi. Film je bio nominiran za Oscara za kostime, za koje je osvojio nagradu Saturn. Za istu nagradu bili su nominirani C. Reeve i J. Seymour za glavnu mušku i glavnu žensku ulogu, a redatelj Jeannot Szwarc osvojio je dvije ugledne nagrade na festivalima fantastičnog filma u Avoriazu i Rimu. Prevod je uradio donatodibergamo TITL izvor.inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |