Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Igrice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koju konzolu kupiti?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Koju konzolu kupiti?

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Koju konzolu kupiti?
    Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 10:28
Znam da je ovo pitanje noćna mora, ali i ja sam na ovom forumu oduvek bila noćna mora. (Pitajte Čudaka ako mi ne verujeteLOL)

Elem, kad je igranje igrica(Embarrassed) u pitanju ja sam više naklonjena konzolama nego igrama na kompjuteru (izluđuje me kliktanje po tastaturiLOL), pa me interesuje čisto šta vi imate i šta bi preporučili za 4-članu porodicu sa dvoje dece uzrasta 7 i 8 godina. Razmišljala sam prvo da uzmem Wii pošto govore da je najbolji za decu tog uzrasta, ali onda mi je par ljudi koji imaju Wii i decu reklo da ga klinci vrlo brzo izgustiraju.
Znam da to zavisi dosta i od toga koje igre volimo, ali ja nemam ništa određeno (nekada davno na nekoj prastaroj konzoli znam da sam igrala Crash BandicootLOL i MoH), muž igra pucačine (MoH i CoD i slično) i World of Tanks, ponekad i neke vožnje, ali mi nije filing bez volana, pa ih nije skoro igrao; mlađa kćera se još nije "primila" ni na šta posebno, a starija pored oblačenja barbika sa tatom igra Left4Dead(LOL).

Znači, zreli smo za konzolu, ali nisam pametna koju.Embarrassed Pošto krajem godine izlaze konzole novih generacija, kontam da će malo pasti cene postojećih, pa iščitavam redom šta je najbolje da se kupi da ispunimo duge zimske dane Smile
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 11:30
cuj koju uzet, xbox sigurno neLOLLOL

znaci neki PS noviji ,financije ovise koji broj, ali svi su dobri, nemoj baš keca uzetLOLLOL... s cipom obavezno jer igre preeeeskupeSmile
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 11:40
Zašto ne Xbox?
Ovo je, recimo, ozbiljna tema pa me poštedi odgovora "zato što ga ja ne volim" LOL

Ako bi uzimala ps gledala bih 3, naravno. Ali, nisam još ni odustala od Wii... Nemam pojma šta da radim.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 11:56

imo je moj brat xbox i cisto sranje, problem s nalazenjem igara itd, ne rade najbolje igre više za njeg jer je zaostao malo, ps je najraspostreniji i najvise igara za konzole ima za njeg , mislim da više nego za Wii.
uglavnom po dostupnosti igara gledaj što ces uzet:)

da ti ne bude poslje problem, neznam kako s igricama ide Wii, mislim na cip itd, jer orginal igre su  preskupeSmile

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 12:07
Ma, koja god konzola bila biće čipovana, a igrice iz "sive" zone LOL

Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 12:08
uglavnom s ps-om sam ja zadovoljna, i mi volimo igriceSmile

eto nek ti i oni kazuLOLLOL

http://playstation.about.com/od/ps3/a/5ReasonsPS3.htm

Ažurirao cersei - 04.Srpanj/Jul.2013 u 12:11
Na vrh
Nastasja View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nastasja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 18:45
Imaš muža, šta će ti bolja konzola :)
Na vrh
suncani View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suncani Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 19:18
Obzirom da treba da se pojave nove generacije konzola... da malo sacejkas dok ne izađu pa da onda vidiš hoćeš li kupovati novu generaciju :) ili neku od stariih jer će im onda sigurno pasti cijena... bez obzira za šta se odlučiš XB ili PS... U pravu si par mojih prijatelja (kao i njihova djeca) brzo su izguštirali WII a i neko ti je isto tako dao dobar savjet, gledaj koja konzola ima najvise igara i dostupnost tih igara.
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 19:59
Moj izbor je PS3. Moćnija je konzola, a i dobija se br-plejer. 
Samo gledaj da bude prehakovan. Ukoliko kupuješ novi onda obrati pažnju na model jer ne mogu svi da se hakuju. Cena je oko 250€.
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 21:43
PS1 mi je ostao u najboljoj uspomeni.

PS2 sam igrao puno manje.

PS3 imamo 2 ili 3 godine. Jedva da sam ga taknuo. Mali se brine o njemu. Koliko sam shvatio, za trojku ne postoji čip nego se krekira softverski. Uništili su je time što nema USB3 i čita samo diskove formatirane u FAT32. To je bitno jer se igre kreću od 10 do 50 i više GB (one koje skidaš s interneta) pa ti treba a) PS3 s diskom od barem 160 GB i(li) b) eksterni disk.

Mislim da čak nije toliki problem u samoj konzoli nego koliko su igre postale glupe.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 12:03
Imam PS3 pa evo par bisera.
PS3 ima hakirani firmware verzija 3.55 i trenutno on jedini podrzava piratske igre.
Medjutim taj firmware je sony brzo pregazio na nacin da se konzola sama updateira a ako PS live skuzi da je konzola jailbrakana bana je sa pslive mreze (nema multiplayera). Takodjer mnoge nove igre traze najnoviju verziju firmwarea, stoga odvagnuti "koliko para toliko muzike".
xbox je druga prica, vrhunska konzola (kao i ps3) ali koliko ja znam nema toliko zajebancije oko crackiranja (lakse je flashat firmware)
Medjutim, konzole su za mene jedno obicno Censored, nema do misa i tastature u rukama.
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 13:21
Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

nema do misa i tastature u rukama.

Ja baš to ne volim nikako LOL Igrala sam dok smo imali neki PS (verovatno 1) i prestala kad je "nestao bez traga" i kad je trebalo preći na miš i tastaturu. Moj vrh na kompjuteru je bio Warblade. Postavila sam rekord kompletnom studentskom društvu i rekla ćao igricama LOL

Izgleda da će do kraja biti PS3, pošto svi ili imaju to ili bi kupili kad bi kupovali. Sad se otvaraju pitanja šta sve gledati pre kupovine,a što ja nemam pojma LOL Videla sam da ima razlike u veličini (pretpostavljam) hard diska i tu mi zdrava logika govori kupiti onaj od 500, ali postoje i one neke oznake (koje je Senti spomenuo) 3.55 a to nemam pojma šta je niti sam pokušala da se informišemEmbarrassed

Eh, da. Mene trenutno ne interesuje multiplejer, devojke dok dorastu za to pojaviće se sigurno i 5 ili 6, a dragi igra i na kompu pa nek se tamo multiplejerišeLOL Ja bih najviše da kupim konzolu da bismo igrali nas 4. Decu je danas teško zainteresovati kartama, šahom, monopolom. Sve im brzo dosadi. Ionako svako u kući ima svoj komp i radi šta hoće, a ovo mi je ideja da budemo u istoj prostoriji i zabavljamo se, a da svima bude bar donekle zanimljivo.Naravno i put do pakla popoločan je najboljim nameramaLOL

E, sad neko je rekao kupiti odmah krakovan. Pitanje, znam da postoji razlika u "struji" i aparatima onim iz Amerike i kod nas. A šta je sa konzolama? Kuma mi dolazi ovog meseca, a živi u Čikagu, pa ne znam da li da poručim da mi ona donese i da nosim ovde u servis na "prilagođavanje" ili da čekam kraj godine i novu generaciju, pa da kupim ovde već "sređenu" 3.

Gazda, nisu u pitanju samo igrice, već i naše godine LOLLOLLOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 13:31
@Sentinel
Nije baš tako. 
Da bi PS3 mogao da se hakuje, mora da se krene od 3.55 firmwarea. Ali nakon toga se diže na najnoviju verziju OS. Zato sam rekao da je bolje da se uzme prehakovana konzola. Apsolutno sve igre rade na PS3. Za neke treba jedan bilo koji originalni disk. Ali u suštini, to je hakovana konzola i sve na njoj radi. Npr. ovaj The Last of Us je izašao pre par nedelja i odmah je bio igriv.
Da li PSN (Sony online servis) radi trenutno, to ne znam, ali sam pre mesec dana igrao PES2013 online. 

Ažurirao ghostwheel - 05.Srpanj/Jul.2013 u 13:34
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 14:56
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

devojke dok dorastu za to pojaviće se sigurno i 5 ili 6

Možda i ne, vrlo je moguće da PS4 bude poslednja konzola pošto im nisu isplative.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 14:59
Kad se PS3 pojavio, cena mu je bila ispod proizvodne cene. 
Ali zato Sony objavi Metal Gear Solid kao ekskluzivu i proda 10 miliona kopija. 
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 15:12
Ali valjda im je trebalo 3 godine sa PS3 da ostvare profit, XBOX čak i više... ji sam sam se iznenadio kad mi je drug rekao to za PS4 da je on čitao da je to možda poslednja konzola, da Sony zatvara taj entrertainment ogranak, jer im se ne isplati...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 17:00
@bojanadj
Uzmi prehakovanu konzolu sa najmanje 160GB HDD. Nema veze što je polovna, to su uređaji koji su pravljeni da traju (naravno, podrazumeva se da ćeš prvo da pogledaš u kakvom je stanju).
Ako dobiješ iz Amerike novu, postoji mogućnost da neće moći da se hakuje (npr. ako je nova).

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 17:09
@yolix83
Konzole u obliku u kojem sada postoje neće sigurno preživeti. Evolucija je počela u ovoj generaciji. Već se sa PS3 videlo koliko je to jaka multimedijalna mašina. Microsoft se zato okrenuo neigračkim sadržajima na Xbox ONE, na stranu neke druge imbecilnosti koje su najavili. 
Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2013 u 12:25
Ja imam XBOX360 konzola je odlična imao sam PS3 i prodao sam ga jer jednostavno nemam novaca za original igrice...za XBOX lijepo sam skidam igrice i normalno ih pržim samo treba posebna pržlica za ove nove naslove,a ona se već nađe za 200 kn...i konzola je odlična,ali svakako nije bolja od Play-a,ali kao šta sam rekao nemam novaca za original igre da vani živim definitivno bi imao PS3...ZNAČI KO IMA NOVACA DEFINITVNO PLAY I SAMO ORIGINAL IGRE KO ŽELI IGRAT PIRATSKE IGRICE ONDA DEFINITIVNO XBOX360

Ažurirao marko99119 - 07.Srpanj/Jul.2013 u 12:31
Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2013 u 12:28
imao sam Wii i prodao sam ga nakon tjedan dana smeće živo
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.