Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Spektakularna propast
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Spektakularna propast "Star Wars: The Rise of Skywalker" u Kini (23.12.2019.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
vinko77 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vinko77 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Spektakularna propast "Star Wars: The Rise of Skywalker" u Kini (23.12.2019.)
    Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 13:56
Možda je delom i do toga što su novi Star Wars prosto nedovoljno dobri.
Na vrh
Vlad14 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vlad14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 17:25
Diznijevi filmovi nisu ni namenjeni za kinesko tržište.
Oni su samo visokobudžetna, holivudska levičarska 
propaganda političke korektnosti za domaću upotrebu.

Zato je glavni lik jaka žena koja može sve bez ikakvog
truda. Sporedni lik je crnac, a negativac je naravno beli
muškarac. Nasleđe likova iz originalne trilogije je moralo
da bude uništeno pa je tako Luk postao propalica i
pustinjak, a Hana su gledali samo što pre da ubiju.

Plus gomila nepotrebnih likova koji su tu čisto da bi
etničke i ostale manjine imale nekoga u filmu pa smo
tako dobili zalutalu azijatkinju, seks sa robotima,
lezbejke, feministkinje sa ljubičastom kosom....

Lukas je namerno smestio radnju svojih filmova
nekada davno u dalekoj galaksiji da bi izbegao
valjanje u blatu dnevne politike, dok je Dizniju
to blato glavna pokretačka snaga.

Ažurirao Vlad14 - 26.Prosinac/Dec.2019 u 17:36
Čola pesmom čežnju budi, ženama se tresu grudi.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 18:12
Kakve su to gluposti.
Glavni lik je široko nepoznata i sa što manje talenta glumica.
Sporedni crnac je nepoznat samo neznalicama koji prate isključivo mejnstrim i ignoriraju sve šta nije holivud.
Negativac je samo izgledom negativac da se s njime može plašit malu djecu.

Nije li Star Wars od početka upravo sve to?

Ima razlika doduše. Disney nije shvatio prvotnu trilogiju koja je bila bajka za odrasle pa su umjesto toga radili dječje filmove. Nema tu nikakve ljevičarke, desničarske ili neznam kakve bulšit propagande, samo su pare u pitanju. A to što ti vidiš u tome svemu politiku... Problem nije u Disneyu.

Mda, nisam gledao te nove star worse i ko zna i hoću li. Jebo mejnstrim kojemu je jedini cilj prodavanje beba. Oprostite, action figuresa i chibija. Iako bih se mogao mašiti za bejbi jodu. Ako tako mogu ja, pa mogu i kinezi - oni su svoje napola debilne star worse krenuli raditi a zovu se Wandering Earth, šta će im uvozno smeće.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 18:13
A meni je smiješno komentirati film ovdje na ovom nepotrebnom članku o nepotrebnom filmu, kad već ima tema o tom istom nepotrebnom filmu... 
A vidi, ispalo je da je ovo ipak neki komentar... zaboravih samo dodati da je nepotreban film iz nepotrebne trilogije itekako potrebne sage... LOL
Na vrh
Vlad14 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vlad14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 18:37
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Kakve su to gluposti.
Glavni lik je široko nepoznata i sa što manje talenta glumica.
Sporedni crnac je nepoznat samo neznalicama koji prate isključivo mejnstrim i ignoriraju sve šta nije holivud.
Negativac je samo izgledom negativac da se s njime može plašit malu djecu.

Nije li Star Wars od početka upravo sve to?

Ima razlika doduše. Disney nije shvatio prvotnu trilogiju koja je bila bajka za odrasle pa su umjesto toga radili dječje filmove. Nema tu nikakve ljevičarke, desničarske ili neznam kakve bulšit propagande, samo su pare u pitanju. A to što ti vidiš u tome svemu politiku... Problem nije u Disneyu.

Mda, nisam gledao te nove star worse i ko zna i hoću li. Jebo mejnstrim kojemu je jedini cilj prodavanje beba. Oprostite, action figuresa i chibija. Iako bih se mogao mašiti za bejbi jodu. Ako tako mogu ja, pa mogu i kinezi - oni su svoje napola debilne star worse krenuli raditi a zovu se Wandering Earth, šta će im uvozno smeće.

Očigledno govoriš o nečemu o čemu nemaš blage veze.
Da ti ja ne bih sada ovde objašnjavao možeš jednostavno
da pogledaš ovaj video, čovek je sve lepo objasnio.

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 18:49
Ne gledam youtube videa. A drugo, ne znam što me više iritira. sjw ili antisjw ekstremizam.

Rekoh gore. Pare. O parama se radi. Nikakve lijevo-desno-centar teorije urote. Smile
Naravno niti ću ja u to uvjeriti tebe, niti ti mene u nešto drugo, pa ću tu stati i ostaviti ostalima da procijene sami. Wink
Na vrh
Vlad14 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vlad14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 18:57
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ne gledam youtube videa. A drugo, ne znam što me više iritira. sjw ili antisjw ekstremizam.

Rekoh gore. Pare. O parama se radi. Nikakve lijevo-desno-centar teorije urote. Smile
Naravno niti ću ja u to uvjeriti tebe, niti ti mene u nešto drugo, pa ću tu stati i ostaviti ostalima da procijene sami. Wink

Da su hteli da zarade pare ne bi okrenuli polovinu svojih fanova protiv sebe i došli do
toga da im filmovi budu u minusu. Od dve milijarde dolara koje je zaradio The Force Awakens
došli su do toga da Solo ne da nije zaradio pare, nego nisu pokrili ni troškove produkcije i
marketinga tako da su bili u minusu. Ako želiš da te neko ozbiljno shvati, moraš imati
dobro potkovane argumente i da budeš upućen u stvar o kojoj govoriš, a ti sam kažeš
da filmove nisi ni gledao, tako da ne znam kako očekuješ da neko uvaži tvoje mišljenje.

A to što odbijaš da pogledaš video samo pokazuje da glupost i arogancija idu ruku pod ruku.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 22:39
Originalno postovano od strane Vlad14 Vlad14 piše:

Diznijevi filmovi nisu ni namenjeni za kinesko tržište.
Oni su samo visokobudžetna, holivudska levičarska 
propaganda političke korektnosti za domaću upotrebu.

Zato je glavni lik jaka žena koja može sve bez ikakvog
truda. Sporedni lik je crnac, a negativac je naravno beli
muškarac. Nasleđe likova iz originalne trilogije je moralo
da bude uništeno pa je tako Luk postao propalica i
pustinjak, a Hana su gledali samo što pre da ubiju.

Plus gomila nepotrebnih likova koji su tu čisto da bi
etničke i ostale manjine imale nekoga u filmu pa smo
tako dobili zalutalu azijatkinju, seks sa robotima,
lezbejke, feministkinje sa ljubičastom kosom....

Lukas je namerno smestio radnju svojih filmova
nekada davno u dalekoj galaksiji da bi izbegao
valjanje u blatu dnevne politike, dok je Dizniju
to blato glavna pokretačka snaga.

Nisam gledao film ali ovo je sve živa istina.
Od reči do reči, američka produkcija danas.   
Ključ za podelu uloga.
Samo bih dodao neizostavni detalj LGBT lik. Pod obavezno.    
* nemam ništa protiv njih ali odavno su oni IN ili u trendu na američkom platnu.
Obavezan modni detalj.   
Pardon, vidim da već ima.   

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 22:58
U kom vi pravcu odoste. Jbt.
Nemojte rekla-kazala.
Film je promašaj iz drugih razloga.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 23:23
Svojevremeno su i Kjubrikovu Odiseju ljudi iz Evrope nazivali holivudskim đubretom, a da li je tako... Taj je film magnum opus SF žanra. Govorim apropo etiketiranju samo na osnovu toga što je film "holivudske" produkcije... Ne mora nužno da znači da je loš, daleko od toga. Upravo kao što baho reče, ovaj finalni film Skajvoker (mada nema veze sa Skajvokerima) sage je loš iz nekih sasvim drugih razloga. Između ostalog, zato što ruši prethodno uspostavljen narativ, logiku samog Star Wars univerzuma... a tek na kraju dolazi ta priča o holivudskim splačinama, neoliberalizmu, političkoj korektnosti, itd. Sva tri dela smatram nepotrebnim te ih neću ni uvrstiti u ličnu kolekciju. Od novih filmova, jedino Rogue One ima taj Star Wars duh, kao i serija Mandalorian.
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Vlad14 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vlad14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2019 u 05:20
Originalno postovano od strane Atrahasis Atrahasis piše:

Upravo kao što baho reče, ovaj finalni film Skajvoker (mada nema veze sa Skajvokerima) sage je loš iz nekih sasvim drugih razloga. Između ostalog, zato što ruši prethodno uspostavljen narativ, logiku samog Star Wars univerzuma...

Taj brod je odavno otplovio.
Samo ti izgleda nisi obavešten.
Na vrh
Vlad14 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vlad14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2019 u 06:05
Evo još jednog primera koji pokazuje na koji način funkcionišu američki mediji
i holivud. Sada je vreme praznika pa se tako, kao i ovde po stoti put repriziraju
filmovi Sam u kući na televiziji. I šta su uradili? Verovali ili ne isekli su scenu iz
filma Sam u kući 2 u kojoj se pojavljuje Donald Tramp zato što  ne mogu 
nikako da ga svare i mrze ga iz dna duše, pod pretpostavkom da je imaju.

Upravo ovakva klima u američkim medijima, akademskim krugovima, korporacijama
iz silicijumske doline i holivudu je dovela do toga da su ljudi iz revolta glasali za
Trampa. Gledajte na šta liči dodela oskara ovih dana

Ažurirao Vlad14 - 27.Prosinac/Dec.2019 u 22:39
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2019 u 20:08
Bolje da se ne tičemo politike. Manje boli glava.
Ne bih rekao da Disneyjev Star Wars (to je pravi naziv) ima toliko veze s politikom. Ima s hollywodskim nedostatkom dobrih ideja i pohlepom za novcem. Ali bojim se da ovako samo zalazimo preduboko u teorije zavjere i neki drugi ekstremizam.
S druge strane Mandalorian je dokaz da ipak može bolje. Ne bih ga možda svrstao u vrhunska ostvarenja, ali bi ipak mogao biti značajan, jer skreće franšizu u nekom boljem pravcu (ovo pišem na neviđeno, jer još nisam skinuo i pogledao finale sezone).
Na vrh
Vlad14 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vlad14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2019 u 22:37
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Bolje da se ne tičemo politike. Manje boli glava.
Ne bih rekao da Disneyjev Star Wars (to je pravi naziv) ima toliko veze s politikom. 

Problem neće nestati ako zatvoriš oči i praviš se da ne postoji.
Očigledno nisi upućen u to šta se dešava u Holivudu i 
generalno u Americi. Uspeh Mandalorca je upravo povezan
s tim da nema toliko politike kao u filmovima. 
Nije to nikakva teorija zavere. Ljudi iz Diznija otvoreno pričaju
o tome u intervjuima i ponose se time. 

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2019 u 23:25
Ne zatvaram ja oči pred politikom, ali, čovječe, ode ti predaleko.
Nije ovo mjesto za takvo šta.
Kao što je to njihovo ekstremno (i ne bih rekao ljevičarsko - i šta ima loše u ljevici?) - prije ekstremno proliberalno - tako je i tvrdo kontriranje ekstremno šta-god-bilo-suprotno-tome.

Bolje se držati sredine. Zapravo, ne sredine, nego biti svoj.
Mene su rijetko kad uspjeli u životu natjerati da se svrstam u nešto. Više volim svoj vlastiti identitet nego da budem dio nekog kolektivnog.
Jesam svašta nešto što jesam, ali sam prije svega sav svoj.

Ali da ne pametujem, taman mi pade na pamet ova pjesma LOL

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.