Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Parfum (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Parfum (2018)

Parfum

Parfum (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2018

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

45 min

Glavne uloge:

August Diehl
  >  Moritz de Vries
Ken Duken
  >  Roman Seliger
Marc Hosemann
  >  Jens Brettschneider
Wotan Wilke Möhring
  >  Joachim Grünberg
Trystan Pütter
  >  Thomas Butsche
Friederike Becht
  >  Nadja Simon
Christian Friedel
  >  Daniel Sluiter
Natalia Belitski
  >  Elena Seliger
Franziska Brandmeier
  >  "K" 15 Jahre
Oskar Belton
  >  Roman 15 Jahre
Valerie Stoll
  >  Elena 13 Jahre
Susanne Wuest
  >  Lydia Suchanow
Julius Nitschkoff
  >  Bursche 15 Jahre
Juergen Maurer
  >  Matthias Köhler (as Juergen Maurer)
Leon Lukas Blaschke
  >  Moritz 15 Jahre (as Leon Blaschke)

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Parfum (2018)
    Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2018 u 19:02
Prijevode su najavili baho i Gale ⚡
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2018 u 18:38
Ako može, ispravio bih u opisu 2 stvari (nisam to odmah zapazio, a sad ne mogu):

1. "bazirana na temama romana" u "inspirana motivima romana"
2.  "glavne su uloge su ostvarili" u "glavne uloge su ostvarili" (viška prvo "su")

Wink
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2018 u 22:37

Bravo Baho,

Za prevod ove serije. Nemci su krenuli u ofanzivu sa serijama. Sacekacu prevodjenje cele celu sezone, pa krecem da gledam.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2018 u 22:43
Brzo ćemo mi to. Gale je super za tandema... LOL
On prevodi s engleskog, pa ja još pregledam radi eventualnih jezičkih razlika.
Netflixovi engleski titlovi su odlični koliko sam vidio, pa neće biti puno posla.

Btw, ima male razlike (ali ne bitne) u verzijama s ZDF-a i s Netflixa.
Netflix je od 2. epizode nadalje izbacio onaj pregled ranijih događanja. Možda je tako čak i bolje. Ostalo je sve isto. Kako god, bit će urađeni titlovi za obje verzije.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2018 u 09:53
Polao bez zurbe
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2018 u 10:15
dok se uštelite u tandemu, trebalo bi mi okrečiti stanLOLLOL  Btw. valja li što ova serija? ima li goluguzih i tak to?LOLLOL
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2018 u 20:08
A odgledao sam sinoć do kraja.
Neki generalni utisak: Zanimljiva je atmosfera serije i kadriranje, s nekim možda tipično europskim elementima. Sadašnjost je prilično mračna, tmura. Dok je prošlost (koja se uglavnom odnosi na 5-orku i malim dijelom na Nadju) sva nekako vividna, žarka (ne znam bolji izraz).
Likovi su odlično razrađeni. A skoro do kraja ti okreće fokus s jednog sumnjivca na drugog. Iako sam možda imao određene slutnje, moram reći da su me natjerali da mijenjam mišljenje da bi se tek nekad kasnije vratio na tu osobu.
Ima dosta detalja koje vidiš sad, a tek kasnije ih povežeš.
Kako god drži do kraja. Onima koji nisu nestrpljivi sačekati da sve bude prevedeno i vole pogledati seriju u komadu, svakako bih preporučio da urade tako.
Negdje sam na imdb vidio da se u nekoj kritici neko žalio da mu je to za razliku od američkih serija previše sporo i da bi ovo skresao na 3 epizode. Hm? Možda ako voliš ispraznu akciju, jer bih ja neke serije s 20 i kusur epizoda po sezoni lako skresao na 2-3 epizode, kad bih izbacio nepotrebno i besmisleno.
Kraj je malo neobičan. Neću otkrivati. Ali neobičan. Možda čak ostavlja i neka pitanja, ali je zapravo jasno. Neobičan je po pitanju nekih odluka. Moralne ili ne?

U svakom slučaju, s pravom u opisu stoji da je inspirirana motivima iz knjige. I još jednom napominjem, nema veze s radnjom knjige (u 3. epizodi se citira jedan njen dio), ali ima itekako veze sa knjigom samom. Tako da oni koji očekuju Francusku ili neku drugu zemlju iz tog doba, to neće dobiti. Epizode nose nazive po supstancama potrebnim za pravljenje parfema ili nekom od potrebnih postupaka. I kao takve i jesu neka mini cjelina. Kao nekakvo poglavlje, recimo.

Na stranu što sam jedan od ljudi koji ovo prevode, preporuka za pogledati.
U zadnje vrijeme se na njemačkom pojavilo nekoliko dobrih serija. A ovo je jedna od njih. Ako ne i među boljima u svijetu.

Ažurirao baho - 29.Prosinac/Dec.2018 u 20:40
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2018 u 20:12
Promače mi...
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

dok se uštelite u tandemu, trebalo bi mi okrečiti stanLOLLOL  Btw. valja li što ova serija? ima li goluguzih i tak to?LOLLOL
Samo ako će biti neke žarke bolje... LOL
A meni je dobra.
Da, ima golotinje. Rekao bih prilično smjelo, ali ne pretjerano vulgarno. Jezik je isto prilično slobodan (nije baš kao da si ti piisala scenario, ali je slobodan).  LOLLOL
Neki rejting po onim kriterijimaza stalorsnu dob, možda: 16+
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2019 u 00:38
Odgledao sam u dahu prve dve epizode.Izvrsno kreirana atmosfera ,vrhunska prica sa izvanrednim glumcima.Cista desetka za sada kao i za kvalitet prevoda.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2019 u 23:37

Dobra i solidna serija. Knjiga Parfem je samo posluzila kao scenaristička podloška za nadgradnju nove priče koja nema puno veze sa samim romanom.

Ono što nedostaje seriji je originalnost u filmskom izrazu. Previše se oseća uticaj i kopiranje filmskog stila Tom Tuckwera režisera filma Istorija jednog zločina. To se oseća u upotrebi muzike kao  filmske podloge-česta upotreba dugih fonova-to jest dugo trajućih tonova, načinu kadriranja, smeni kadrova, fotografiji atmosferi...

Izbor glumaca je briljantan pri čemu maestralno suptilno i krajnje iznijansirano igra glavna ženska glumica koja je sjajno dočarala ulogu glavne policajke koja radi na slučaju. Svi likovi su veoma dobro psihološki razradjeni. Vredi istaći od epizodista policajkinog partnera pandura, zatim javnog tužioca koji je ljubavnik policajke, i jednog od potencijalno sumnjivih za zločne vlasnika javne kuće, mada su i svi ostali veoma dobri i uverljivi.
 Ocena 7.2/10
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2019 u 23:42
I da napomenem i pohvalim prevodioca i prevode koji su za čistu desetku!
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2019 u 23:55
Možda vrijedi pogledati još jednom, pa malo povećaš ocjenu (ako nisi više od jednom)... Smile
Ne govorim bez razloga. Ima stvarno dosta detalja koji ti se na početku čine nebitni, a bitni su kasnije.
Kao što rekoh, meni je bilo osvježenje, zbog toga što je nekako moderno europski... Nisam možda toliki poznavatelj kao Aleksa, ali mi je leglo.

Što se tiče odnosa knjiga/film/serija - a sve sam čitao i gledao:

Film je pokušaj ekraniziranja knjige i iako vrlo dobar, nije mi uspio probuditi ono što je knjiga.
Serija se bavi motivima knjige, ne samom knjigom, iako se povremeno referira na nju. Osim samih motiva likovi su povukli i neke karakterne crte likova iz knjige i prilično su kompleksni. Svidjelo mi se to što nisu obojeni crno-bijelo. Tj. čitava serija to nije, pa ni moral likova. Ono, da li je svodnik moralniji od policajca?

Zapravo, usudio bih se reći da je serija donijela puno više onoga što je glavna tema knjige.
Film se više bazirao na tome da prikaže ono senzacionalističko... kao što je završna pompezna scena. Serija se više bavi čulima i osjećajima, tj. žudnjom za ljubavlju putem čula, prije svega mirisa.

I jako mi se svidio format. 6 epizoda je mjera. Taman. A u nekoj američkoj produkciji bismo vidjeli barem duplo.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2019 u 21:49
Baho , Interesenatno da je serija na Imdb ocenjena sa 6.9 a ja sam joj dao 7.2. Moj prikaz je povrsnije napisan od tvog. Lepo si opservirao knjigu Tuckwerov film i ovu seriju. Podpuno se slayemo oko forme da je šest epiyod apuna kapa. Za nedo dubinsko razumevanje ove serije, osećam da treba pročitati knjigu, jer moram da priznam ni meni nije bas sve najjasnije u vezi ove serije. Imam velike zamerke za kraj, koji mi je alogičan, ali o tome ću sa tobom u privatnoj prepisci da ovde ne prepričavamo ljudima radnju. Moje zamerke se nisu odnosile na kvalitet serije koji je bez sumnje iznad proseka već na filmski izraz koji mi szviše kopira Tom Tuckwera.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2019 u 21:50
Izvinite zbog gresaka.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2019 u 22:51
O, knjiga je za nekoga ko voli čitati maltene obavezna lektira, tako da je toplo preporučujem.
Knjiga je pravo malo remek djelo.
Znam da su za film 20-tak godina pokušavali dobiti autorska prava i Süsskind im je tek tad popustio. Naravno, cifra koja mu je nuđena je stalno rasla. Negdje sam čitao da su mu bukvalno svake godine dolazili s novom ponudom...
Bilo bi idealno prvo pročitati knjigu i prije serije i prije filma.
Ma OK je 7.2... Ali moja neka subjektivna ocjena je 8 ili više... Ali nisam ja stvarno toliko relevantan za ocjenjivanje.
Na vrh
srborus View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srborus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2019 u 14:20
meni se serija dopala...možda zbog te male morbidnosti a i zbog opisivanja karaktera ljudi na osnovu njihovog mirisa...
Na vrh
zver2008 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zver2008 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2019 u 15:32
Seriju ću svakako pogledati ali reći onako nešto za film iz 2006... koji je remek-delo i ujedno film godine 2006,.. Istina, nije za svakog ali i u tome je njegov dodatni plus.
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2019 u 15:43
Što se tiče filma iz 2006, znao sam da to bude nekome smetalo, no meni je knjiga u Top10, pa sam valjda više očekivao od filma. Bilo je tu svega i svačega oko filma. Dakle, film nije loš, no ja sam tada očekivao da me bude oduševio. Ponavljam nije me oduševio, mada sam poštovac Tykwera. Ono o prijemu kod kritike stoji, jer je film i kod publike i kod kritike izazvao podijeljene reakcije.
Na vrh
budimir69 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj budimir69 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2019 u 09:08
sjajno uradjena serija, sve je receno u tekstu gore. fotofrafija neviđena dosad, atmosfera takođe, najlošija mi je zadnja epizoda, naviše uticala na smanjenje ukupnog dojma serije, al nisam znao da je ovo ipak samo prva sezona? e ok onda ... znači "biće još"? :)
Na vrh
zimmer.srb View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zimmer.srb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2019 u 16:37
Odlicna serija za preporuku.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.