Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Au revoir là-haut AKA See You Up There (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Au revoir là-haut AKA See You Up There (2017)

Au revoir là-haut

Au revoir là-haut (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija

Trajanje:

117 min

Režija:

Albert Dupontel

Scenarij:

Albert Dupontel
, Pierre Lemaitre
, Pierre Lemaitre

Glavne uloge:

Niels Arestrup
  >  Marcel Péricourt
Émilie Dequenne
  >  Madeleine Péricourt
Albert Dupontel
  >  Albert Maillard
Philippe Duquesne
  >  Gendarme gare
Fred Epaud
  >  Livreur catalogues
Carole Franck
  >  Soeur Hortense
Gilles Gaston-Dreyfus
  >  Monsieur le maire
Philippe Uchan
  >  Labourdin
Laurent Lafitte
  >  Henri d'Aulnay-Pradelle
André Marcon
  >  Officier gendarme
Denis Podalydès
  >  Le ministre
Mélanie Thierry
  >  Pauline
Michel Vuillermoz
  >  Joseph Merlin (as Michel Vuillermoz de la Comédie Française)
Nahuel Pérez Biscayart
  >  Edouard Péricourt
Matthieu Cante
  >  Sergent Côte 113
Kyan Khojandi
  >  Dupré
Jacques Mateu
  >  Monsieur le préfet
Héloïse Balster
  >  Louise

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Au revoir là-haut AKA See You Up There (2017)
    Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 01:08
Prijevod je uradila primavera 👍
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2021 u 13:30
Video na rts2 pa pogledao online sa prevodom*.
Lepa ratna drama sa svim vrlinama i manama.
Ipak, vredi ga pogledati.
Preporuka.

Lična ocena: 7,0/10   

* See You Up There (2017)

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2024 u 09:11

Film obrađuje stanje u Francuskoj, prvih godina nakon završetka Prvog svetskog rata. Akcenat je stavljen na užasno stanje ratnih, vojnih veterana koji sastavljaju kraj s krajem, dok na drugoj strani, brojni ratni profiteri uživaju u rezultatima svog "rada". Međusobno se smenjuju teške ljudske drame, očaj porodica poginulih, prikazi korumpiranog društva... Takva naelektrisana atmosfera je stvorila plodno tle za razne mahinacije i prevare, i tu dvojica glavnih junaka stupaju na scenu.

Ovo ostvarenje je adaptacija istoimenog Lemetrovog romana za koji je dobio Gonkurovu nagradu.

Preporuka sa moje strane, iako je moglo to i za koju nijansu bolje.

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2024 u 09:56
Vidi se, kako bi ti rekao da si bistrioSmile Lemetrov roman. To mi je sve kroz maglu, eto taj početak tvog komentara me blago asocira  na film koji si preveo Hinterland. Eto i podseti me da u nekom periodu i pogledam film.   
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2024 u 13:16
Jeste, otprilike se bave istom temom (sudbina ratnih veterana) ali su stilski prilično različiti. Kod prethodno navedenog ostvarenja se radi o zaista prelepoj kinematografiji, raskošnoj scenografiji i kostimografiji, živopisnim likovima, dok je drugi urađen u prilično minimalističkom stilu, mračan je, a primetno je i uvođenje ekspresionističkih elemenata u kadrove, kao nekakve vrste ukrasa.

Koji god da pogledaš (najbolje oba), nećeš pogrešiti. Thumbs Up
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2024 u 13:21
Sad videh da si zapravo odgledao Hinterland, pošto si u vezi istog ostavio komentar na odgovarajućoj stranici filma. Cool
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2024 u 13:29
Bio bi dobar fazon da nisam , a da sam napisao onaj komentarWink. Pogledaću i dati , hvalaThumbs Up, a i  prokomentarisati naravno, bar ukratko.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2024 u 08:45
Odličan film. Za svaku preporuku. Veoma ubedljivo predstavljena socijalna komponenta i pravi razlozi ratnih sukoba, kao i posledice. Lepo je to obrazložio Vračarac.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2024 u 09:51
Podsetiše me romani,  rekoh da mi je kroz maglu dati,  kad je dobio nagradu i kad su preveli , mislim pre 10 godina, pogledah pre par nedelja i film, promakao mi je , dobro je urađen, meni odličan uopšteno i preporuka.  Nemam zamerki.

Sad me podseti da repriziram i film 

A Very Long Engagement i on je rađen na osnovu romana, sećam se određenih delova

Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2024 u 09:59
Da, da, pravu si. I Veridba je odličan film, s tim što je meni ovaj nekako specifičniji, drugačiji. Mislim da je ideja sa maskama veoma originalna i da mu daje neku posebnu čar.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.