Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - R (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

R (2010)

R

R (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički

Trajanje:

99 min

Režija:

Michael Noer
, Tobias Lindholm

Scenarij:

Michael Noer
, Tobias Lindholm

Glavne uloge:

Søren Thomsen
  >  4. vest
Omar Shargawi
  >  Bazhir
Pilou Asbæk
  >  Rune
Jacob Gredsted
  >  Carsten
Roland Møller
  >  Mureren
Sune Nørgaard
  >  Sune
Kim Winther
  >  Fængselsbetjent Kim
Dulfi Al-Jabouri
  >  Rashid
Claus Poulsen
  >  Claus
Jorg Beutnagel
  >  Fængselsbetjent Bjørn
Jonas Hofer
  >  4. vest
Lars Jensen
  >  Ladby
Ronnie Jensen
  >  4. vest
Johnny Nielsen
  >  Køkkenchef
Helmuth Kristensen
  >  Helmuth
Claus Saric Pedersen
  >  Mini
Erik Bo Andersen
  >  4. vest
Ali Nehzed
  >  Ali

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: R (2010)
    Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2017 u 13:28
Evo konačno jednog "zatvorskog filma" koji mi se prilično svideo po svojoj realističnicnosti, nema napadnih naivnosti i konkretnije govori o sudbinama onih koji nisu "igrači", bez šarenih laža o njihovim tobože umnim sposobnostima i uigravanja u sistem u kojem im mesta nema.

Film, uprkos glavnom foukusu na jednom liku, zapravo govori o dvojici mladića, Runeu i Rashidu koji sa malim (godinu-dve) kaznama dolaze istog dana u prilično tvrd danski zatvor u kojem ih dočekuju tipični predatori i igre unutar tog univerzuma, dok su oni sami samciti, bez ikakvih ledja, te na svojoj strani (ili protiv nje) imaju samo sami sebe. Mi potom pratimo njihove pokušaje snalaženja u svemu tome, svakoga na svoj način, Rune pokušava biti deo zatvorskih zakulisnih igara, uklopiti se ambicijom, dok je Rashid čak i poslušnija dobrica, sa pogledom u pod, koji pušta da igra vodi njega ne bi li opstao. Sama priča nam govori o tome koliko su dorasli pomenutoj igri...

Baš mi se svideo, nema meni često iritantnih pozadinskih priča o tome ko su ti mladići van zatvora, jer sve što je nekada možda i važilo, tamo prestaje da važi, te je ovde fokus isključivo na zatvorskom životu, takođe bez podjednako nepotrebnih gluposti o nekakvim silovanjima...Brutalnost zatvora nije u tim besmislenim pričicama za plašenje maminih i tatinih sinčića, vec upravo u pomenutoj "igri", načinu na koji neko biva uvučen u nju, i šta ostane od njega kada (i ako) iz nje izadje, naravno sa sirovim, životinjskim pravilima. Nema tupljenja o vakvom-nakvom detinjstvu, uzrocima vakvog-nakvog ponašanja, hvala bogu, gade mi se takvi pristupi, hebena racionalizacija i besmisleno komplikovanje raznih pseudo umetnika, psihologa and shit, sa malo ili nimalo veze sa stvarnošću. Jok, autor je ovde mnogo konkretniji, ne skreće ni na tren sa pravog kursa filma/priče. Zasmetalo mi je čudnovato puno stakla po zatvorskim hodnicima, prozori bez redova rešetki, no možda je tako u danskim zatvorima, iako mi to nema puno smisla, za jedno brutalno mesto sa nasilnim osudjenicima mi je to odveć naivno, no van toga ovde je sve prizemljeno. Pored priče, i gluma mi je realistična, kao da pripadaju tom nakaznom svetu, dvojica centralnih klinaca su odlični, mada ovde nije cilj da vam likovi "uđu pod kožu",ne radi se ovde o njihovoj dopadljivosti, meni je prava silina filma u pomenutoj "igri" čiji deo jeste, ili niste.

Ažurirao puppet_master - 16.Kolovoz/Aug.2017 u 13:29
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2017 u 14:22

Odgovara i za verziju
R VOSTFR DVDRIP 2014 uz korekciju titla.
,KOJA IMA OKO 697.7 MB. Titl mora de se pomeri  za 21.397 sekundi.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2022 u 11:49
I ovaj je oki, AlexDeLarge (mada i za sve ostale koje zanima "zatvorski film), da znadeš Smile
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2022 u 12:18
Gledao sam dosta dokumentaraca vezano za zatvore pa i uzivo snimke, tada si pomenuo Carandiru, pa zbog toga nisam gledao mnogo u poslednjih petnaestak godina, na prvu se secam Celda 211, Bronson ,A Prophet a poslednji valjda Shot Caller, i svih se bas slabo secam,   The Mauritanian sam poceo da gledam i smucio mi se, pa prekinuo. Eto npr. seriju Oz sam voleo i dosta mi je ostala u secanju.

Ažurirao AlexDeLarge - 21.Lipanj/Jun.2022 u 16:07
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2022 u 12:28
Meni je A Prophet bio gadan, ne loš film, nego mi je toliko ljigav i gadan glavni lik, najgore meso od čoveka, koji uspeva u tom miljeu, da ti se zgadi život pegla Ne kažem da je potrebna ikakva glorifikacija ili ulepšavanje ali baš takva, notorna gamad bez trunke časti i srca (da ne kažem nešto drugo) u usponu, meni okreće želudac naopako. LOL
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2022 u 15:01
Preporučujem zatvorske filmove Hunger (2008), i Some Mother's Son (1996), o Bobiju Sendsu, ikoni IRA koji je umro u britanskom zatvoru nakon što je izgurao štrajk glađu do kraja (svog kraja).
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2022 u 15:18
Meni je isto dobar sad me podseti  (vezano za IRA)  In the Name of the Father (1993). Hunger sam gledao ovaj drugi nisam.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2024 u 22:37

Dobar solidan film o surovosti zatvora, hijerajhijskim odnosima u zatvoru sa veoma dobrim glavnim glumcem kao i sa  realisticnim  epizodistima koji igraju robijase. Malo sporijeg tempa, prava drama sa gorkim krajem...
Ocena 7/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.