| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Color of Money (1986) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Color of Money (1986)Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2016 u 22:15 |
![]() ![]() ![]() Scenario: Walter Tevis (roman), Richard Price (scenario). Žanr: Drama, sport. Jezik: Engleski, španski. Država: S.A.D. Trajanje: 1 sat 59 minuta Tom Cruise ... Vincent Lauria Mary Elizabeth Mastrantonio ... Carmen Helen Shaver ... Janelle John Turturro ... Julian Bill Cobbs ... Orvis Robert Agins ... Earl at Chalkie's Alvin Anastasia ... Kennedy Randall Arney ... Child World Customer #1 Elizabeth Bracco ... Diane at Bar Vito D'Ambrosio ... Lou at Child World Ron Dean ... Guy in Crowd Lisa Dodson ... Child World Customer #2 Donald A. Feeney ... Referee #1 Paul Geier ... Two Brothers / Stranger Player Bivši biljarski igrač Eddie Felson (Paul Newman) upozna mladog, talentovanog igrača Vincenta (Tom Cruise) u lokalnom baru i u njemu vidi mlađu verziju sebe. Eddie mu ponudi da će ga naučiti da postane profesionalac. Iako se na početku nećka, Vincent ipak prihvati ponudu pa zajedno s devojkom Carmen (Mary Elizabeth Mastrantonio) i Eddijem odlazi pobeđivati na takmičenjima. No bahato ponašanje ubrzo ga dovede u sukob s Eddijem. * Izvor: Boja novca aka COLOR OF MONEY, 1986 - mojtv.hr stivx, Ja sam iz Popovica, webmaster. ![]() Ažurirao Danilo-Naissus - 07.Listopad/Oct.2016 u 22:24 |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2016 u 22:19 |
|
Kultni film.
Obavezna lektira za svakog filmofila.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2022 u 12:32 |
|
25 godina posle sjajnog The Hustler-a, niko drugi do Martin Scorsese nam vraća Eddie Felsona u vidu sada osedelog Paul Newmana, u laganoj verziji pogleda na Eddijev život, decenijama posle njegovog igračkog vrhunca nad bilijarskim stolovima. Eddie je sada trgovac viskija, u vezi sa vlasnicom bara, bilijar je odavno ostavio iza sebe, kao i svoju igračku strast, kockarku pasiju i sve pobede nad velikim i malim igračima. Tj sve dok iza sebe, za bilijarskim stolom ne "čuje" igru mladog Vincenta (Tom Cruise), koji svojom talentom i devojkom Carmen (Mary Elizabeth Mastrantonio), obilazi barove sa bilijarskim stolovima, uzimajući sitnu lovu u kocki, igrajući da bi se živelo, je li. Eddie posle mnogo godina zaborava igre, u Vincentu vidi mladog i nadmenog sebe, zaboravljenu strast prema bilijaru, talenat i potencijal, naravno zgodan za zaradu veće love. Više od svega, Eddie ponovo počinje da "oseća igru", traumama nasilno sklonjenu sa strane u mladosti, te Vincentu postaje mentor, kako bi ponovo bio na neki način u igri, sa bezbedne distance, usput gradeći Vincentu preko potrebni karakter, finansirajući njegove igre, varajući ponovo po zagušljivim bilijarskim salama, uvlačeći se sve dublje u davno ostavljeni svet... Filmu fali oštrina, hladnoća i sumornost Hustlera. Meni nimalo draga dekada, osamdesete, suviše vrište iz Boje novca, previše je tu zevzečenja za moj ukus, naročito ako se uzme u obzir to da se ipak nadovezuje na jedan znatno drugačiji film. Daleko je ovo od lošeg filma, uživao sam u Newmanovoj ulozi, Mary Elizabeth Mastrantonio je takođe sjajna ovde, tada mladi Tom Cruise itekako doprinosi kvalitetu filma (doduše, ljigav je lik kog tumači), ima fine mjuze, zanimljivog odnosa mentora-učenika-učenikove milice, ima fine igre, zanimljivog šmeka bilijarskih sala...no, opet, meni je ovde najprijatnije bilo u druženju sa Paul Newmanom, niti je ovo tipičan Scorseseov film, niti uspeva da isprati originalnog Hustlera, dok je i sama priča prilično mlaka. Svejedno volim ovaj film, ne znam odakle Danilu da je kultni (šta je onda Hustler?), svakako je iznadprosečan, vedar, pitak i lako je prepustiti se likovima i glumcima, ne udara u stomak (a možda je to trebalo, da ne kažem moralo) ali ostaje interesantan i zabavan. ![]() Ažurirao puppet_master - 29.Lipanj/Jun.2022 u 12:37 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |