Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - iskustvo pri slanju paketa iz srbije
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

iskustvo pri slanju paketa iz srbije

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
caligari View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj caligari Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: iskustvo pri slanju paketa iz srbije
    Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 17:00
upravo dolazim iz poste gde sam hteo da posaljem jedan dvd za hrvatsku i gde sam dobio odgovor da treba platiti oko 250 dinara za carinu (oko 2.5 eura) i josh toliko za postarinu.

Pri tom su me cak i pitali sta je na disku gde sam odgovorio "snimak SVADBE :)"

a rekoshe mi i da je pitanje da li ce to da stigne (ako na carini odbiju ili sta vec?!?!)pa ce se paket vratiti pored placenih 6 eura za JEDAN Disk!!!!

e sad moje pitanje: da li je moguce spakovati disk u kartonski omot i sve to poslati kao PISMO, i da li ce i to pismo biti kontrolisano na granici?????

I naravno, koliko ce biti to sigurno da pismo i stigne do choveka????

hvala na odgovoru

Ažurirao caligari
Na vrh
Lenja_Kravitza View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lenja_Kravitza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 17:46
AL su te zaplasili u toj posti
slusaj ovako , ja saljem vec neko vreme u Croatiu pa sam malo iskusniji ...fora je u tome da ako saljes jedan disk (naglasi da je cd , nemoj nikako reci da je dvd) nemogu da ti naplate carinu jer na carinu ide samo veca kolicina cd-a , i sve sto platis vise od 120 din je cista pljacka i ti lepo prijavi tu postu ili radnike koji su ti to rekli ....
otprilike je fora da je jedini nacin da posaljes disk a da stigne ispravan da ga stavis u kutiju sa baloncicima koja se racuna kao da saljes paket,pa ti nikako ne bi porucio da saljes putem pisma ....a mozda cak i nemoze tako ...

imas foru da kazes da saljes jedan cd , pa da ne placas carinu , i da u kesicu lepo zapakujes 2 dvd-a sto ovi momci sa foruma redovno rade , pa tako da platis nepreporucenu posiljku nekih 150 din ...
e sad vidi ti ,mozda je i gresim , ja saljem iz poste kod SC-a u BG-u i u bloku preko puta , a cuo sam da slicnih problema ima i na drugim postama ....
Na vrh
caligari View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj caligari Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 17:54
pazi, pitao sam u glavnoj posti u kragujevcu i tamo su mi gore navedeno rekli,ali malocas sam pozvao malu postu u batocini gde sam se raspitao da li moze CD da se posalje u koverti sa baloncicima ka PISMO, i oni su mi rekli da moze i da tako sto ce to biti poslato kao pismo nece podlagati carinskom pregledu te cu tako poslati taj disk.

nego, sta je kada se salju 10 i vishe diskova?!?!?!
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lenja_Kravitza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:01

Ažurirao Lenja_Kravitza
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lenja_Kravitza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:04
e onda puknes brdo para , sto ti se u sustini neisplati ako saljes manje od 20ak dvd-ova , ili ekipa iz Hrvatske ima bas nesto sto se ovde nemoze naci ....
u sustini , u Srbiji ima svega , mozda i vise nego u Hrvatskoj , jer ovde piraterija i dalje cveta, neam je vise po ulici , ali je tesko iskoreniti iz umova ljudi ..
ipak , sa ljudima iz Hrvatske je lepse saradjivati , jer su ovi ovde nashi najvece stipse , i ti koji imaju brdo stvari iskljucivo se bave prodajom ...

ovako je sam slao i po 25 dvd-ova ,stavis ih u kutiju u kojoj dobijes prazne dvde...to te ispadne nekih 250din za carinu + 500 din za paket ...
paket se meri,pa u odnosu na tezinu paketa ide i cena ...
valjde je prvi prag za cenu ispod 250g(za ovo nisam siguran) posle toga cena drasticno skace ....
samo se ti raspitaj u posti ... bolje tako nego mene da drzis za rec

Na vrh
Rodman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rodman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:09
ta mani se tih velikih posiljki, jos ce ti policija u kucu doci, piraterija je to ipak i druga drzava.
Na vrh
caligari View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj caligari Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:26
razmena je piraterija a prodaja i distribucija kojekakvih Standalone DivX/DVD Playera nije podspeshivanje (DIVX) piraterije ili sta?
Na vrh
dejan-sl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

deky

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-sl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:49

rodman ima pravo

Na vrh
Rodman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rodman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:54

Originalno postovano od strane caligari caligari piše:

razmena je piraterija a prodaja i distribucija kojekakvih Standalone DivX/DVD Playera nije podspeshivanje (DIVX) piraterije ili sta?

Nas kako ide ona poslovica, nemoj se s rogatima bosti. Nema previse pravde na ovom svijetu, sve se vrti oko novaca i profita velikih kompanija, ali sta je tu je.

Na vrh
komunjara View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj komunjara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:22

ne smiješ pristati na plaćanje carine... JER JE TO KRAĐA kako to znam

u jednoj pošti ti naplate a u drugoj ne...

ja sam jedno vrijeme slao CDove po 5 komada u maloj a 5 teci sa debelim koricama KAO TISKOVINU sve dok niam otkrio poštu u kojoj mi ne naplaćuju carinu

Na vrh
caligari View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj caligari Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:27
pa to i ja kazem, od poste do poste (a svi primaju platu od iste firme ) se razlikuje koliko ti ko daje informacije

tako da sam sada u jednom manjem mestu pored kragujevca nasao postu koja ce mi cd-e slati kao PISMA u koverti sa onim baloncicima bez carine

&nbs p;         &nbs p;         &nbs p;         &nbs p; 
Na vrh
OLDBOY View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj OLDBOY Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:29

ma ljudi nema beda s razmjenom. ja sam slao u srbiju, bosnu isto... samo stavi u kovertu sa zračnim jastučićima i nebi trebalo bit problema. jednom sam slao nekih 15-20 cda obično i došlo je. može se desit da se zagubi ali to je 5%

a s murijom nema problema, ako se o razmjeni radi. šta će oni pratit sve pošiljke i tražit cde?neznam baš.samo ako prodaješ i naplaćuješ pouzećem onda si na crnoj listi

Na vrh
komunjara View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj komunjara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:35

ma kažeš poklon... sadržaj... rješeni zadaci iz matematike...svadba...matura...

samo laži i petljaj

Na vrh
kosta zulu View Drop Down
Uploader
Uploader

sektor-network

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kosta zulu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2005 u 02:07
MOZE SE POKUSATI I AUTOBUSOM CASTIS VOZACA NEKOM KINTOM I ON TO ODVEZE DO STANICE SAMO GA SACEKAS I ON TI DA DISKOVE MISLIM DA JE TO NALJBOLJE ZA RAZMENU SRBIJA - HRVATSKA
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lenja_Kravitza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2005 u 09:41
Jeste to dobra akcija , ali ne idu iz Srbije autobusi bas u sve krajeve Hrvatske , nije ovo vise ona stara SFRJ,nego gledaju se komercijalne linije ...
ide nesto za Zagreb , i za Pulu , to znam ... ali za primorje dolje , Dubrovnik ,Zadar Split , tesko da ce tamo neko voziti sa Srpskim tablama ...
pa ti tako ostaje iskljucivo PTT ,pa sta bude ....
Na vrh
caligari View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj caligari Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2005 u 15:42
poslah danas jedan cd u paketicu sa mehuricima i proslo je

platih 120dinara (1.4 evra)

pa da vidimo kako ce to stici

pozdrav i hvala

u buduce samo kao pismo i tachka
Na vrh
xlavier View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xlavier Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2005 u 19:31
Primorje je od Rijeke do Senja, onda ide Dalmacija, a onda Dubrovacko zaledje...
Malo sam odskocio od teme, sorry!
Na vrh
Dzigi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dzigi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:20
A zasto recimo vozac ne bi kada predje granicu negde na stajalistu samo ubacio posiljku u postansko sanduce.Napises laznu adresu kao da salje neko iz Hrvatske nekom iz Hrvatske.Tako isto i za SiCG
Na vrh
kosta zulu View Drop Down
Uploader
Uploader

sektor-network

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kosta zulu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:37

u tom slucaju bi postari bili vozaci autobusa

Na vrh
Dzigi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dzigi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:40

A postari vozaci.U pravu si.Savrseno te razumem.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.