Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

iskustvo pri slanju paketa iz srbije

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=6600
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 11:45
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: iskustvo pri slanju paketa iz srbije
Objavio: caligari
Tema: iskustvo pri slanju paketa iz srbije
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 17:00
upravo dolazim iz poste gde sam hteo da posaljem jedan dvd za hrvatsku i gde sam dobio odgovor da treba platiti oko 250 dinara za carinu (oko 2.5 eura) i josh toliko za postarinu.

Pri tom su me cak i pitali sta je na disku gde sam odgovorio "snimak SVADBE :)"

a rekoshe mi i da je pitanje da li ce to da stigne (ako na carini odbiju ili sta vec?!?!)pa ce se paket vratiti pored placenih 6 eura za JEDAN Disk!!!!

e sad moje pitanje: da li je moguce spakovati disk u kartonski omot i sve to poslati kao PISMO, i da li ce i to pismo biti kontrolisano na granici?????

I naravno, koliko ce biti to sigurno da pismo i stigne do choveka????

hvala na odgovoru

Odgovori:
Objavio: Lenja_Kravitza
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 17:46
AL su te zaplasili u toj posti
slusaj ovako , ja saljem vec neko vreme u Croatiu pa sam malo iskusniji ...fora je u tome da ako saljes jedan disk (naglasi da je cd , nemoj nikako reci da je dvd) nemogu da ti naplate carinu jer na carinu ide samo veca kolicina cd-a , i sve sto platis vise od 120 din je cista pljacka i ti lepo prijavi tu postu ili radnike koji su ti to rekli ....
otprilike je fora da je jedini nacin da posaljes disk a da stigne ispravan da ga stavis u kutiju sa baloncicima koja se racuna kao da saljes paket,pa ti nikako ne bi porucio da saljes putem pisma ....a mozda cak i nemoze tako ...

imas foru da kazes da saljes jedan cd , pa da ne placas carinu , i da u kesicu lepo zapakujes 2 dvd-a sto ovi momci sa foruma redovno rade , pa tako da platis nepreporucenu posiljku nekih 150 din ...
e sad vidi ti ,mozda je i gresim , ja saljem iz poste kod SC-a u BG-u i u bloku preko puta , a cuo sam da slicnih problema ima i na drugim postama ....

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 17:54
pazi, pitao sam u glavnoj posti u kragujevcu i tamo su mi gore navedeno rekli,ali malocas sam pozvao malu postu u batocini gde sam se raspitao da li moze CD da se posalje u koverti sa baloncicima ka PISMO, i oni su mi rekli da moze i da tako sto ce to biti poslato kao pismo nece podlagati carinskom pregledu te cu tako poslati taj disk.

nego, sta je kada se salju 10 i vishe diskova?!?!?!

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:01

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:04
e onda puknes brdo para , sto ti se u sustini neisplati ako saljes manje od 20ak dvd-ova , ili ekipa iz Hrvatske ima bas nesto sto se ovde nemoze naci ....
u sustini , u Srbiji ima svega , mozda i vise nego u Hrvatskoj , jer ovde piraterija i dalje cveta, neam je vise po ulici , ali je tesko iskoreniti iz umova ljudi ..
ipak , sa ljudima iz Hrvatske je lepse saradjivati , jer su ovi ovde nashi najvece stipse , i ti koji imaju brdo stvari iskljucivo se bave prodajom ...

ovako je sam slao i po 25 dvd-ova ,stavis ih u kutiju u kojoj dobijes prazne dvde...to te ispadne nekih 250din za carinu + 500 din za paket ...
paket se meri,pa u odnosu na tezinu paketa ide i cena ...
valjde je prvi prag za cenu ispod 250g(za ovo nisam siguran) posle toga cena drasticno skace ....
samo se ti raspitaj u posti ... bolje tako nego mene da drzis za rec

Objavio: Rodman
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:09
ta mani se tih velikih posiljki, jos ce ti policija u kucu doci, piraterija je to ipak i druga drzava.

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:26
razmena je piraterija a prodaja i distribucija kojekakvih Standalone DivX/DVD Playera nije podspeshivanje (DIVX) piraterije ili sta?

Objavio: dejan-sl
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:49

rodman ima pravo

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 21:54

Originalno postovano od strane caligari caligari piše:

razmena je piraterija a prodaja i distribucija kojekakvih Standalone DivX/DVD Playera nije podspeshivanje (DIVX) piraterije ili sta?

Nas kako ide ona poslovica, nemoj se s rogatima bosti. Nema previse pravde na ovom svijetu, sve se vrti oko novaca i profita velikih kompanija, ali sta je tu je.

Objavio: komunjara
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:22

ne smiješ pristati na plaćanje carine... JER JE TO KRAĐA kako to znam

u jednoj pošti ti naplate a u drugoj ne...

ja sam jedno vrijeme slao CDove po 5 komada u maloj a 5 teci sa debelim koricama KAO TISKOVINU sve dok niam otkrio poštu u kojoj mi ne naplaćuju carinu

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:27
pa to i ja kazem, od poste do poste (a svi primaju platu od iste firme ) se razlikuje koliko ti ko daje informacije

tako da sam sada u jednom manjem mestu pored kragujevca nasao postu koja ce mi cd-e slati kao PISMA u koverti sa onim baloncicima bez carine

&nbs p;         &nbs p;         &nbs p;         &nbs p; 

Objavio: OLDBOY
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:29

ma ljudi nema beda s razmjenom. ja sam slao u srbiju, bosnu isto... samo stavi u kovertu sa zračnim jastučićima i nebi trebalo bit problema. jednom sam slao nekih 15-20 cda obično i došlo je. može se desit da se zagubi ali to je 5%

a s murijom nema problema, ako se o razmjeni radi. šta će oni pratit sve pošiljke i tražit cde?neznam baš.samo ako prodaješ i naplaćuješ pouzećem onda si na crnoj listi

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2005 u 22:35

ma kažeš poklon... sadržaj... rješeni zadaci iz matematike...svadba...matura...

samo laži i petljaj

Objavio: kosta zulu
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 02:07
MOZE SE POKUSATI I AUTOBUSOM CASTIS VOZACA NEKOM KINTOM I ON TO ODVEZE DO STANICE SAMO GA SACEKAS I ON TI DA DISKOVE MISLIM DA JE TO NALJBOLJE ZA RAZMENU SRBIJA - HRVATSKA

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 09:41
Jeste to dobra akcija , ali ne idu iz Srbije autobusi bas u sve krajeve Hrvatske , nije ovo vise ona stara SFRJ,nego gledaju se komercijalne linije ...
ide nesto za Zagreb , i za Pulu , to znam ... ali za primorje dolje , Dubrovnik ,Zadar Split , tesko da ce tamo neko voziti sa Srpskim tablama ...
pa ti tako ostaje iskljucivo PTT ,pa sta bude ....

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 15:42
poslah danas jedan cd u paketicu sa mehuricima i proslo je

platih 120dinara (1.4 evra)

pa da vidimo kako ce to stici

pozdrav i hvala

u buduce samo kao pismo i tachka

Objavio: xlavier
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 19:31
Primorje je od Rijeke do Senja, onda ide Dalmacija, a onda Dubrovacko zaledje...
Malo sam odskocio od teme, sorry!

Objavio: Dzigi
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:20
A zasto recimo vozac ne bi kada predje granicu negde na stajalistu samo ubacio posiljku u postansko sanduce.Napises laznu adresu kao da salje neko iz Hrvatske nekom iz Hrvatske.Tako isto i za SiCG

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:37

u tom slucaju bi postari bili vozaci autobusa

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:40

A postari vozaci.U pravu si.Savrseno te razumem.

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:44
Htedoh reci a vozaci postari.

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:46

jašta vala on bi zbog 5 eura išao u poštu

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 22:54
ima neki novi servis u posti bilo gde u srbiji ako saljes stize u roku od 24 casa i bilo koju kolicinu (mislim na diskove) da saljes kosta 150 din ja sam vec tako slao diskove i stvarno za 24 casa stignu.zove se valja post-expres ili tako nesto i 100% je sigurno da ce diskovi stici gde su poslani.

Datum objave: 18.Listopad/Oct.2005 u 23:28

to  je sigurno unutar države

preporučeno majka

Datum objave: 19.Listopad/Oct.2005 u 00:25
pa mislim da postexpress pichi worldwide ali meni su rekli da za hrvatsku mogu samo pisma da saljem preko njih a ne diskove

what a faggots

Datum objave: 19.Listopad/Oct.2005 u 21:08

JA SAM DISKOVE SLAO U SRBIJI STO SE DISKOVA TICEA MISLIM DA SE MOZE POSLATI I U HRVATSKOJ IPAK TREBA PROVERITI

Objavio: king
Datum objave: 19.Listopad/Oct.2005 u 22:34
ovako ljudi, sto se tice slanja van ili u drzavi:
1.imate na sajtu poste srbije cenovnik slanja svih mogucih posiljki u srbiji i van, sve to lepo overite i niko ne moze da vas zajebe
2.kada saljete u srbiji ili van [uvek] saljite kao obicno pismo, kako cete ga pakovati nije bitno, ja u poslednjih nekoliko meseci koristim tzv vazdusaste koverte koje mozete naci u bilo kojoj bolje opremljenoj knjizari ili posti
zasto kao obicno? najjeftinije :) za srbiju je 25 din, a za van 115 din, na podrucju srbije stize za 2 dana, za van stize oko 7 dana
dosad nije omasilo :)
uzdravlje

-------------
http://www.punishedband.com - PUNISHED - GRIND SHOW

Datum objave: 24.Listopad/Oct.2005 u 12:50

Paketi koje sam poslao su stigli u Hrvatsku.Poslao sam ih u vazdusastim kovertama i sve je OK.

Jedan paket sam slao u Zagreb i treblao je 7 dana da stigne dok je drugi poslat u Slatinu i on je stigao za 11 dana.

Cene su sledece:

do 100 grama oko 220 din

od 100 do 250 grama oko 350 din

Inace ja sam u Slatinu poslao 13DVD-ova sto izadje 243 grama zajedno sa kovertom.

Objavio: Scully
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 14:52

Evo da prenesem ja svoja iskustva:

1 cd mozes bez problema poslati

Za vece kolicine, spakujes u kovertu sa baloncicima, stavis i dosta papira i kad te pitaju sta saljes, obavezno kazes knjige(stampana stvar ne podleze carini). Jos nesto, nikad ne salji vece kolicine u vecoj posti(tu ti odmah na licu mesta provere, i nece primiti paket). U manjoj oni prosledjuju glavnoj pa ih boli uvo(a kad stigne u glavnu sve ide na jednu kamaru i  niko ne proverava). Ja sam do sada ovako slao preko 20 paketa, i svi su stigli bez problema.

-------------
www.dosjex.com

Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 18:05
ma digao sam frku bez veze :)

evo paket je stigao kod coveka u hrvatsku i sve je ispalo po planu

drugi putuje od ponedeljka pa ce mo videti kada ce stici

a u srbiji stizu brzinom od 2 dana

tako da je to sad sredjeno

hvala jos jednom prijatelji

pozdrav

Objavio: The Fan
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 19:26
Ja imam lose iskustvo sa slanjem. Pokusao sam coveku da posaljem nekoliko diskova u BiH ali su u dve poste odbili da mi posalju paket tj vazdusastu kovertu sa obrazlozenjem kako diskovi moraju da budu originali i da moraju da idu na carinu!?

-------------
Live long and prosper

The truth is out there...

Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 19:56

Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 19:57
Cuj samo im kazes da je na diskovima svadba,slava tvoje golisave fotke ...ma smisli bilo sta ...to ne moze da bude original ... i ni u kojem slucaju ne pominji da su dvd-i nego samo cd ... ne znaju oni sta je dvd ,ima da dignu frku bez potrebe ....

Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 20:32
Ne moras nista da kazes.Stavi u vazdusastu koveru i samo predaj.Tako sam ja uradio i sve je OK.

Objavio: mikic mikic
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2006 u 17:13
kakva je to koverta sa baloncicima?

Datum objave: 02.Studeni/Nov.2006 u 18:01
ona koja ublažava udarce i tumbanje u pošti... žuta je a iznutra od najlona s zračnim jastucima

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2006 u 18:08
e sa tom ja šaljem i većina ljudi od kojih sa se menjo su mi slali.Ta je najsigurnija za transport

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: mikic mikic
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2006 u 19:59
A koliko kosta ta koverta?

Datum objave: 02.Studeni/Nov.2006 u 20:01
20,25 din,zavisi od veličine

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: blackpearl
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2006 u 21:10
ja placam najmanju velicinu 40 din

-------------

Datum objave: 02.Studeni/Nov.2006 u 21:12
2 kune, ako si iz cro.

Objavio: BELI
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 00:13

E a sad, na ovu staru temu jedno pitanje....kakva su vasa iskustva (DANAS) sa slanjem diskova  u  Evropu, u malo dalje inostranstvo?

Dakle, ne zemlje ex-yu prostora vec bas EU?

Spanija, da budemo konkretni.

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 00:16
e jbg tako daleko nisam slao?

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: nikica008
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 00:25
ja sam slao jednom u ameriku paket od 30 diskova i sve je uredno stiglo za nekih 3-4 tjedna

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 00:27
kolika je bila ptt?

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 00:29
ja sam jednom slao strip u australiju dosao je za 6 dana

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 00:53
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

kolika je bila ptt?

180 kn

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 00:55
wow,pa ti baš imaš para?

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: Zlatkohead
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 10:05
i nije bas nesto puno za slat u Ameriku...

-------------
http://imageshack.us -

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 10:13
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

wow,pa ti baš imaš para?

uopce ja sam nezaposlen zato i dajem starom da mi salje pakete

Objavio: BELI
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 17:15

A dajes li starome kintu od diskova koji su otisli za Ameriku?
Mislim, nisi valjda slao dzabe?

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2006 u 18:53
Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

A dajes li starome kintu od diskova koji su otisli za Ameriku?
Mislim, nisi valjda slao dzabe?

pa on je platio a ja mu nisam nista vratio

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk