| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Whiplash (2014) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Whiplash (2014)Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2015 u 11:17 |
|
![]() Režija: Damien Chazelle Scenario: Damien Chazelle Žanr: Drama, Muzički Jezik: Engleski Država: SAD Trajanje: 107 min Uloge: Miles Teller ... Andrew J.K. Simmons ... Fletcher Paul Reiser ... Jim Melissa Benoist ... Nicole Austin Stowell ... Ryan Mladi bubnjar koji obećava prijavljuje se na slavni muzički konzervatorijum gde njegove snove o veličini mentoriše instruktor koga ništa ne može zaustaviti da ostvari njegov potrencijal. ![]() Preveli: Overkill87; gede ![]() |
||
|
||
![]() |
||
marko99119
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 12.Listopad/Oct.2011 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 550 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2015 u 02:26 |
|
|
definitivno među 3. najbolja filma iz 2014..nisam dugo pogledao ovako dobar film
Vrhunska gluma Simmonsa,a i Teller ne zaostaje puno svaka čast
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 15:02 |
|
|
ODAVNO NISAM GLEDAO VECU GLUPOST. PROFESIONALNI SAM MUZICAR. OVAKO NEKO NEKOGA UCI MUZICI SAMO U FILMOVIMA. OVAKAV PEDAGOG BI DANAS DOBIO OTKAZ MOMENTALNO.... FILM JE TIPICNO AMERICKI IZFORSIRAN, NE ODRAZAVA REALNU SLIKU , KAKO SE PODUCAVA MUZIKA U SVETU. OVAKVI ''PEDAGOZI'' SU MOGLI DA RADE OVAKO PRE 20-30 GODINA, NAROCITO U DOBA SOCIJALIZMA . DANAS KADA VECINA PLACA STUDIJE, MORAJU DA BUDU ''POLITICKI KOREKTNI'' AMERICKI FILM JE ODAVNO ZA MENE PRAVO SMECE, A NAROCITO HOLLOWWOD. HVALA LEPO, NEKA SE UCE NA DRUGIMA, NA MENI NECE!
|
||
![]() |
||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 15:25 |
|
|
ŠTO SE DEREŠ NISI NA KONCERTU
![]() ![]() film je odličan, a to što ti nisi upao u klasu kod njega ko ti je kriv ![]() ![]() jedan od boljih filmova što gledala ove godine ![]() Ovaj glavni isti moj profa iz harfe, 7 kostiju mi slomio dok nisam prosvirala
![]() ![]() |
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 17:31 |
|
|
Moja mlađa uči/ide na/svira/lupa ili kako se već kaže
bubnjeve, tako da je ovaj film bio obavezan na repertoaru.
S obzirom kako umetnici (ne samo muzičari) znaju biti zagriženi, odlučni u svojim namerama i ekscentrični, mene ništa nije iznenadilo u filmu. p.s. Ti i harfa?! Da me biješ, ne mogu da verujem.
|
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72113 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 19:59 |
|
|
Kako ne? Sjedi u zamku, svira harfu i lagano pijucka dok je ne uzme.
|
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51278 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 20:58 |
|
Ko, Šrek? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 21:19 |
|
Miles Davis |
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 21:49 |
|
Slažem se milion % sa tobom poštovani aleksayu.
Ja sam prekinuo gledanje ovog S##NJA od filma kad je nastavnik/instruktor udario šamar učeniku/studentu pred ostalima. Fizički kontakt je apsolutno zabranjen u nastavi. Čak ni roditelj nema 100% pravo da fizički zlostavlja svoje dete. Lik je NULA od Čoveka i dupla NULA od pedagoga. Svima kojima je ovo fino i simpatično želim da njihovo dete naiđe na ovakvog pedagoga tokom svog školovanja (osnovna, srednja, fakultet) - da vidim da li će onda imati isti stav / mišljenje o tom pitanju kao sada. Nastavnik je samo deo nastavnog osoblja i to uopšte nije "njegov" orkestar, niti je on vlasnik niti su oni u vojsci a ova jadna deca njegovi zamorčići. "Zli poručnik u muzici" i još IMDB ocena 8,6??? Realno ocena je 0,0.
Ps.ne znam za ostale srednje muzičke škole i akademije ali osobe koje su to pohađale znam kao izuzetno talentovane i produhovljene osobe. Selekcija pri upisu je tako žestoka da samo najbolji od najboljih se upišu u ove škole. Nastavno osoblje ih tretira sa poštovanjem i čuva kao malo vode na dlanu. Šamar??? Gađanje stvarima učenika/studenta??? To je apsolutna naučna fantastika i sama pomisao da se tako nešto desi. Inače, da je šamaranje delotvorno (a ne kontraproduktivno kao što jeste) - još uvek bi imali šibu po školama, stajanje u ćošku i šta već.
Ps2.da je meni neko lupio šamar desilo bi se par stvari: momentalno bih prekinuo školovanje u toj školi, tužio bih nastavnika i školu i tražio odštetu i javno bih u medijima opleo po tom "pedagogu". Ne zbog sebe već zbog nekog sledećeg učenika koji bi to isto doživeo. Ista procedura važi i da je moje dete u pitanju. Vel.pozzz. svima
Danilo Ažurirao Danilo-Naissus - 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:07 |
||
![]() |
||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:02 |
|
draga dušo, ne pričamo sad o tvojim dečkima ![]() ![]() a vi antitalenati od muzičara, ne biju vas danas i zato nema kvalitetne muzike ![]() ko želi slušati kvalitetu sluša baš te od prije 20-30 godina koji dobili po labrnji ako zajebali ![]() da čujete samo mene na harfi...suze bi vam tekle
![]() |
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72113 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:05 |
|
|
Vjerujemo ti. Ljudi puste suzu svaki put kad uhvatim bilo koji instrument.
|
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51278 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:06 |
|
Uopšte ne sumnjam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:13 |
|
|
sitne duše
![]() |
||
![]() |
||
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 22:21 |
|
|
Mislim da se ovo neće pretvoriti u raspravu kakva je bila oko "Kose". Slušam jazz već nekih 25 godina, čitao sam i ponešto o istome. Nije poanta filma glazbeni žanr, naravno, već karakteri i odnos među njima. Jazz je bio samo forma u kojoj se na najbolji mogući način moglo prikazati kako se dva ega mogu sukobiti na način koji bi bio "filmičan". Pročitajte autobiografiju Milesa Davisa, informirajte se o tome kako je, recimo, Charles Mingus tretirao glazbenike u svome bendu, nabavite knjige Davora Hrvoja sa intervjuima sa jazz glazbenicima i uđite u svijet rada, borbe, utjecaja i tračeva. Danilo, tvoji komentari su nadasve OK, elaborirani sa željom da se uđe u bit. Ja sam samo penzioner sa balkona koji gleda Muppet Show: zajedljivi cinik. Pamet ne dolazi s godinama, samo iskustvo. A to su dvije potpuno različite stvari.
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 23:56 |
|
Dragi i poštovani Fokane, sebe ne smatram ni najpametnijim ni najiskusnijim čovekom na Svetu. Niti sam narcis niti sam sujetan. Svaki tvoj savet, kritika, ocena, procena su vrlo dobrodošle. Dobro je što svako od nas je super bar u minimum jednoj oblasti. Priznajem da je moja oblast rasklopiti i sklopiti određeno oružje za određeno vreme, znati neka pravila službe koja drugi sigurno ne znaju. Po(j)enta mog komentara je samo da su se vremena promenila na bolje i da danas i osnovac zna svoja prava (i obaveze). Možda su takve "vaspitne mere" bile nekada OK i delotvorne, motivišuće i svrsishodne ali danas sigurno nisu. Imam kućne prijatelje, diplomirane pedagoge i prosvetare i nijednom/nijednoj od njih se nije svideo pomenuti (gore navedeni) film. Lično mislim da treba promovisati dobre primere i prave vrednosti a ne tešiti se ovakvim filmovima kako je Pera maltretirao Miku ili Žiku pre nekoliko desetina godina.
Znači, sviđaju mi se kontra filmovi od ovog, koji od lošeg i problematičnog đaka napravi dobrog učenika, koji ima čemu da se nada u životu i koji je koristan deo društva (nešto u fazonu FREEDOM WRITERS (2007) i filmova u tom fazonu). Lako je išamarati učenika. To svaka budala zna. Teško je usmeriti đaka na pravi put. Sve najbolje Aleksayu i Fokane.
Svaki vaš komentar/post je vrlo dobrodošao uvek i svuda. Danilo NI Ažurirao Danilo-Naissus - 01.Srpanj/Jul.2015 u 15:17 |
||
![]() |
||
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 09:50 |
|
|
Mislim da film uopšte nije ciljao da bude realističan i da je glupo se uopšte raspravljati o pedagoškim metodama prikazanim u filmu. Realno da nema tih metoda, ne bi bilo ni filma, jer su one osnova zapleta. Jeste pretjerano, ona scena kad poslije saobraćajke ode da svira sav krvav, znam da sam sam sebi rekao:"E jbga sad!"
Sav film je "over the top" i sad vući neke paralele sa stvarnim svijetom je potpuno besmisleno. |
||
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 14:21 |
|
|
A M I N !!!
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 15:08 |
|
|
Yolix, Ako film nije imao cilj da bude realistican!?, kakav je cilj imao? ''Zaplet'' je krajnje glup. Sto se tice pedagoskih metoda, ne znam da li imas decu, dao si povrsan komentar. Danilo, tebi svaka cast. I ti Fokan. Jedini ste dali normalan komentar. Harfu necu da komentarisem, ovi ostali se zevzece.....
|
||
![]() |
||
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 15:59 |
|
|
Eno sad... ja napišem kako ga ne treba povezivati sa realnošću, a on mene pita imam li djecu...
na mene nije ostavio dojam film da su se trudili da nešto bude realno i ne mogu taj film da posmatram na isti način kao naprimjer "Free Bird", uzimam njega za primjer jer je isto muzički i isto je jazz u pitanju. Ovaj "Whiplash" sam više posmatrao kao da se dešava u paralelnoj stvarnosti, opustio se i gledao... naravno da znam da takve pedagoške metode nisu u redu pa ti to pitanje o djeci i ne stoji. "Zaplet" je možda glup, neću ulaziti u to, ali da toga nema ne bi bilo ničega. Došao bi on u njegovu grupu i napredovao kao muzičar ,THE END Po meni je jedino vrijedno u tom filmu baš kako je odglumio J.K. Simmons |
||
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2015 u 16:48 |
|
A tek kad zapevamo?! ![]() OT: Zar nije svaki film zapravo iskrivljena/preuveličana vizija stvarnosti? S druge strane, ne razumen zašto ste tako isključivi da je nešto tako moguće? Zaista mislite da je nemoguće da u ovom našem "demokratskom" svetu postoji npr trener koji se tako odnosi prema članovima ekipe, kao i sportisti koji, i pored tog odnosa, žele biti deo njegove ekipe? Sasvim druga tema je (ne)ispravnost i (ne)prihvatanje takvog sistema rada. Pitam samo zar zaista mislite da toga nema i danas? |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |