| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Uneun namja AKA No Tears for the Dead (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Gajtana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator
Pridružen: 03.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 5466 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Uneun namja AKA No Tears for the Dead (2014)Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2014 u 19:18 |
|
U-neun nam-ja Aka No Tears for the Dead (2014) ![]() ![]() da ubije jednu mladu djevojku. Ali nakon nekog vremena nadziranja i proučavanja svoje mete, ubojica se zaljubi u nju. To će ga naravno uvaliti u velike nevolje. ![]() Ažurirao Gajtana - 03.Prosinac/Dec.2014 u 19:21 |
|
|
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 23:35 |
|
Više nego pristojan akcioni triler, neo noir čak.
Istraumirani, od svega otuđeni plaćeni ubica koji na svu već svoju muku i prljavu rabotu ubija i malo dete, majka ubijene devojčice koja mu je nametnuta kao sledeća meta, trijade sa odredom plaćenih ubica, mutni biznismeni, pandurski nadzor...ima ovde svega u tom "ko će pre koga" baletu nasilja, krivice i trauma izgubljenih duša. Dobre strane...dvoje glavnih glumaca su zbilja odlični, akcija je uglavnom sjajno koreografisana (osim u ponekom segmentu, tuče u bolnici npr, gde sve deluje kao hollywoodski film, jasno je da ovi glumci nisu borci, pokriva se sve brzim kadrovima gde i ne znam ko koga bije, nepotrebno za inače dobro orkestriranu akciju tokom filma), ima prelepih kadrova, fine povremene melanholije koja se uvlači u svaki piksel, fu.ck, imamo čak i sjajnu "smooth operator" verziju u uvodu filma, noćni klub...podseti me početak na Woo-ov "Killer" što me je odmah raznežilo. Imamo i blesavo ubistvo drumskom krstaricom Uz pravu kaubojštinu u obračunima, kako se bliži kraj, milina. Loše, nema ga previše, potrebno je vreme da se zakotrlja priča, ponešto mi je znalo biti u neskladu, teško mi je bilo da ispratim ženski lik tj njeno ponašanje u takvim već okolnostima, no ovi likovi su toliko oštećeni životom (i smrću) da se nisam dao zbuniti previše. Jedan od negativaca preglumljuje toliko da je to znalo zaboleti...kako bilo, pregrmelo se sve to i film mi je ipak pružio užitak. Prethodni film Jeong-beom Lee-ja "Man from Nowhere" je voljeniji, no meni je ovaj legao. Iznadprosečno svakako. ![]() Ažurirao puppet_master - 02.Veljaca/Feb.2022 u 23:42 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 14:02 |
|
Pristojan, da, više nego, ne.
Odrađen je zanatski i bez imalo duše, nekakve emocije glumci nisu uspjeli prenijeti na ekran uvjerljivo. Da ne bude zabune, film ne prestaje sa jurcanjem i stoga nije dosadan ni u jednom trenutku, ali sve je to isprazno. Ono što jest iznadprosječno je sam kraj filma kad se sve kockice poslože. Šteta što jednako dobro nije iskonstruirana priča u ostatku filma, moglo se, ali se previše fokusiralo na akcijske scene. Isključivo, znači, za ljubitelje akcije. Ostali, komotno preskočite. EDIT: Ma vidi... Ko je ovo pisao?
Svašta. Plaćeni ubojica svoju metu ispočetka žali, vidjet ćete zašto, ali ju ubrzo počne smatrati majkom kakvu je želio imati. Nije zaljubljen u nju nego u svog kolegu kojem je spasio život, a koji će zbog priče biti na drugoj strani. Ljudi, pogledajte film prije nego (pre)pišete sinopsis. Može? Ažurirao JoxerTM - 10.Svibanj/May.2025 u 14:08 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 14:26 |
|
Sećam se samo da sam ga gledao, ali se slabo sećam priče i detalja iste, što znači da nije ostavio neki utisak epskih razmera. Meni je što se gangsterske tematike tiče, "The Man from nowhere" na prvom mestu, pa onda ide gomila praznih mesta. Jednostavno, korejski gangsteraj mi nikad nije uspeo prirasti srcu. Mnogo je tu haotičnih priča, bezumne rokačine, gomile likova gde ti treba večnost da provališ ko je ko, konfuznih zapleta i raspleta...
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 15:57 |
|
Ja se na primer ama iceg ne secam, The Man from nowhere mi je ostao u secanju, i npr koji sam hajde kritikovao Deliver Us from Evil pa gadan je lik i ona jurnjava, zanimljivo najvise pamtim komedije i trilere, tu su negde i istorijski. Mada eto sledeci na listi mi je Miss Butcher.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 16:43 |
|
Ne sjećate se jer nema ništa upečatljivo unutra, ništa nie neviđeno dostad ili spektakularno drugačije.
Sve je odrađeno dobro, ali ne kako bi se reklo puno bolje od drugih. I usput... ![]() |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 16:45 |
|
Meni je pored "The Man from Nowhere", od gangsterskih filmova ostao u lepom sećanju i: Nije mi smetalo ni to što je na momente bio nerealno tupav.
![]() ![]() ![]() Ažurirao bgvracar - 10.Svibanj/May.2025 u 19:45 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 17:02 |
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 17:02 |
|
Taj se ne može zaboraviti jer se odmakao od udobnog kopiranja svega i svakoga.
Neke scene tamo mogu izazvati reakciju gledatelja: "ma daj, ne seri", ali iza toga ide smijeh jer su napravljene namjerno da zabave gledatelja, bez da uvrijede ičiju inteligenciju. Meni je to drago. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2025 u 19:17 |
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |