| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Blue Ruin (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Blue Ruin (2013)Objavljeno: 01.Svibanj/May.2014 u 16:09 |
|
Blue Ruin (2013) ![]() IMDb Režija: Jeremy Saulnier Scenarij: Jeremy Saulnier Žanr: Triler Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 90 min Macon Blair ... Dwight Devin Ratray ... Ben Gaffney Amy Hargreaves ... Sam Kevin Kolack ... Teddy Cleland Eve Plumb ... Kris Cleland David W. Thompson ... William Brent Werzner ... Carl Cleland Stacy Rock ... Hope Cleland Miran život glavnog junaka promjeni se kada sazna za strašnu vijest iz svog rodnog grada. Vrati se kući zbog osvete, ali pošto nije profesionalni ubojica, uplete se u bezkompromisnu i brutalnu borbu da zaštiti svoju obitelj. Prevod je uradio: Calavera TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2014 u 20:12 |
|
Pozitivno iznenađenje. Priča je iako zamršena dovoljno razrađena i spakovana u svega 90 minuta. Stalna neizvesnost kroz priču ali i zahvaljujući režiseru koji je u mnoge scene znalački uneo tenziju dodavši horor elemente isčekivanja da služe svrsi. Dešavanja (tj. scene) su u ogromnom procentu smislena što je redak slučaj za krimiće. Glavni glumac odličan.
8/10 Preporuka |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2015 u 23:42 |
|
Katastrofalan film.
Ne bih ga preporučio ni najgorem neprijatelju. Površno, nepovezano, katastrofalno, nelogično, bljutavo na više nivoa. Kratak kurs: sam svoj hirurg i umri trapavo sa osvetom. Bez priče, bez zapleta, bez drame,.... Dobar im je samo poster i trailer. Sve ostalo je pišanje uz vetar i traćenje vremena. Lična ocena: 0,0 (nula zarez nula) Vel.pozzz. Danilo NI Ažurirao Danilo-Naissus - 12.Srpanj/Jul.2015 u 23:42 |
|
![]() |
|
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2015 u 23:51 |
|
Pa dobro, bar je opravdao svoje ime - RUINA!
|
|
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2015 u 13:57 |
+1.000.000 Ni sam ne znam kako sam i pod kojim drogama odgledao ovu ruinu od filma. IMDB ocena ??? 7,1 ???? Teške droge burazeru. Samo mi je žao što glavni junak nije sam sebe upucao posle par minuta filma. Za to bih mu dao ladno Oskara. Spojleri - ne rupe u transkriptu već vulkanski krateri od nelogičnosti: Baja godinama živi kao beskućnik (bez iole rasvetljenja te misterije) i kao da čeka dan kada će Zločesti vuk biti oslobođen (razumem ja i bol i patnju i slično ALI on nije izgubio ženu ili decu + ne može nastaviti svoj život dalje??? WTF??? Lik ostavlja automobil na mestu zločina dok su ključevi tog istog automobila u lokvi krvi u epicentru mesta zločina (CSI) a već u narednim scenama vozi taj isti auto koji je ostavio (napustio) jer nije imao ključeve? , ispostavlja se da je ubio pogrešnu osobu i da osoba A nije glavni krivac iako je pravosnažno osuđen i odrobijao X godina (1993?-2013??) - znači da američka policija i pravosuđe apsolutno nemaju blage veze sa mozgom , o vozikanju leša širom Amerike da ne govorim, gore nego Divlji Zapad. Red sada ćemo da se malo svetimo a onda HOP - hajde da zaboravimo na sve ??? , on se sveti i ugrožava bezbednost svoje sestre i njenih ćerki ALOOOOO??? Tupsone? Rukovanje oružjem? Imbecil. Ranjen je i sam pokušava da izvede hirurški zahvat + vrh strele se obično teško vadi (na stranu to da je vozio sa sve strelom u dupetu pardon butine i da je ladno mogao da iskrvari za sve to vreme) + žali bože sve studente medicine i specijaliste hirurgije kad svaka budala u SAD može sa skalpelom i galonom alkohola sam sebe da operiše , ulaz i izlaz iz bolnice ko kad hoće, policija, propisi, mafija koja izbegava bolnice,...???? Nešto se promenilo u zadnjih 20-30 godina??? razlog cele frke je neko je nekada kresnuo nekoga ??? kakva glupost. Svi ga jure bez oružja a on odlazi u neku sasvim desetu kuću, pokupi im oružje i baca u jezero ??? Auuuu, brate. Konačan obračun je katastrofa. Onoga nema nigde. Znači, SRANJE od filma. sa 5 zvezdica. A ima ocenu na IMDB 7,1 ???? Ajde što sam se ja prešao ali se nadam da neće još neko. Inače naziv filma PLAVA RUINA nisam provalio do kraja filma a ni sada kad evociram bolne uspomene. Ažurirao Danilo-Naissus - 13.Srpanj/Jul.2015 u 14:02 |
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:06 |
|
Posigurno jedan od tri najbolja filma u zadnjih deset godina.
Macon Blair u glavnoj ulozi odličan. Kamera i cijela koncepcija plave boje u životu glavnog junaka...ajd, ne kanim ga nazvat remek-djelom ali malo fali. Preporuka! |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:11 |
Obožavam ovaj film.
(te skale me zbunjuju, no recimo da te mogu podržati u takvoj izjavi, oduševili su me na vrlo poseban način "Blue Ruin" i "Red White & Blue" recimo....u takvim slučajevima kažem ono "zbog ovakvih filmova volim Film" ) |
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:24 |
|
Pa dobro, jedan od načina za iskazat oduševljenje
![]() I točno, Red, White & Blue spada tu.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:30 |
|
Nije to o skalama bilo, ni najmanje čak, na tvoju adresu, niti za takav pristup/način razmišljanja.
![]() Već ja blage veze nemam šta sam sve kada gledao morao bih da gledam u kakve poduže liste da bih izvukao iole tačan sud o tome šta mi je zbilja bilo najbolje tih godina (a i to "najbolje" mi tek pravi haos u glavi )...užasno sam glupav za takve stvari, najiskrenije
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:37 |
|
Ma OK, ali recimo zadnje 4 godine ja mogu na prste jedne ruke nabrojit ne odlične, nego samo dobre filmove, poput Wind River koji je pobrao hvalospjeve jer je solidan, može se gledati i kao takav strši iz hrpe smeća.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:39 |
|
Ne reče li da ti je bio spor ponegde? (mada, jeste mu ritam takav kakav je).
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:52 |
|
Rekoh, ali to je jako solidan film (kakvih se nekad snimalo puno).
Zato ga ljudi hvale što se može gledati, niš posebno (no sad je to postalo rijetkost).
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2017 u 18:53 |
|
Baš sam o tome juče razmišljao...gledao neku kao top listu najgledanijih...i mislim se, pa jbt, daj bože da bih jedan sa liste uopšte želeo da pogledam (a ja bre gledam i đubrad najgoru
), zbilja je blesavo (filmsko) vreme
|
|
![]() |
|
Platan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2017 u 19:20 |
|
Fenomenalan film, skoro pa savršen. Ocena 9/10.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2020 u 04:06 |
Preneto iz Dnevnika gledanja filmova. |
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2020 u 13:01 |
|
Skinem pa obrisem, skinem pa obrisem, skinem opet i pogledam.Vrlo dobra, krvava krimi drama.
|
|
![]() |
|
dzems0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Rujan/Sep.2022 u 20:28 |
|
Razmišljao da ga skinem, ali me je Danilov elaborat ubedio da ne. Plus je i opisao tako dobro ceo film kao da sam ga gledao 😊
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |