Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Dave Allen Show (1968)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Dave Allen Show (1968)

The Dave Allen Show

The Dave Allen Show (1968)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1968

Žanr:

komedija, glazba

Glavne uloge:

Dave Allen
  >  Self - Host
The George Mitchell Singers
  >  Themselves - Vocal Backing
Mavis Ascott
  >  Themselves (as The Mavis Ascott Dancers)
Richard Garner
  >  Self (as Dick Garner)
Mavis Ascott
  >  Themselves
Maggie Fitzgibbon
  >  Self
William Franklyn
  >  Self
Dickie Henderson
  >  Self
Lionel Jeffries
  >  Self
Joe Lynch
  >  Self
Ed Nelson
  >  Self
Sheila O'Neill
  >  Self
Alfred Ravel
  >  Self
Sylvia McNeill
  >  Self
Richard Garner
  >  Self

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Dave Allen Show (1968)
    Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2014 u 12:02

The Dave Allen Show (1968)

IMDb

Scenarij: Brad Ashton, Dave Allen
Žanr: Komedija, Muzički
Jezik: Engleski
Država: Velika Britanija
Trajanje: 2 epizode

Dave Allen     ...     Himself

Dave Allen je karijeru počeo u Australiji tijekom 1963-1964, a poslije redovnih
televizijskih nastupa u Velikoj Britaniji u periodu  1960- 1970 postaje
najkontroverznijih komičar koji redovito izaziva ogorčenje zbog njegovih isticanja
političkog licemjerja vjerskih vlasti.
Njegova karijera je imala veliki preporod u kasnim 1980-im i ranim 1990-im.

Allen je ostao u sjećanju gledalaca i po tome što je tijekom svojih TV nastupa
imao običaj da u jednoj ruci drži viski, a u drugoj cigaretu.
Glavne teme Bi-Bi-Si-jevih emisija 'The Dave Allen Show'i 'Dave Allen at Large',
čiji je bio voditelj, bili su seks i religija, prevashodno Rimokatolička crkva,
u kojima je često koristio oštar jezik.

Prevod je uradio Vladika

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2014 u 18:14
Direktor svemira.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2020 u 01:50

Dave Allen je genije. Moj otac koji sada ima 92 godine, ga je 80-tih sreo i zaustavio na ulici u New Yorku.
Lepo su popricali. Dave  mu je tada rekao da voli Jugoslaviju. E to su bila neka druga , cednia i bolja vremena...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2020 u 14:51
Vremena nisu bila čednija, inflacija je galopirala nenormalno i štednja se rastapala svima koji nisu kupovali dojčmarke, a zbog mjenica bez pokrića koje su apsolutno sva poduzeća u jugi izdavala samo je Agrokomerc bio na*ebo. Šoping u Trstu postao potreba, a ne hir.

Naravno da je volio Jugu jer kod njih je seksizam i dalje bio jak pa pojam komičarka nije postojao, a mi smo bili ispred njih i imali (barem jednu) Nelu Eržešnik.
A sad bi neki na prostorima bivše juge da se vraćamo u ta zapadnjačka "mračna doba" gdje žene ima da stoje doma, šute, rađaju i peru posrane i popišane mudante. Srećom radi se o manjini, doduše glasnoj.

Ebo to sve, daj reci, zna li se kako je Dave izgubio prst?
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2020 u 16:36

Heeh, Joxer,

Nisu stigli do prsta.
Inflacija je preciznije pocela neosetno tek od 1982 kad je Tito umro.
Do tada smo ziveli do jaja, imalo se para. Ja sam tada studirao muziku u Ljubljani isao sam nekad svake nedelje u Trst na picu i da kupim neku Lp. To su bila vremena o kome danansje generacije mogu samo da sanjaju, da ne govorim o izuzetno viskom standardu 70-tih u Jugi.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2020 u 01:06
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Vremena nisu bila čednija, inflacija je galopirala nenormalno...
ROFLROFL
JoxerTM, ne znam sa kojim vremenom porediš, ali verovatno da ti nisi živeo u ta vremena. 
Daleko od toga da je bilo idealno, ali u poređenju sa ovim, SVEMIR.
Nezaboravno  "Nedeljno popodne", Dejv Alen, Beni Hil... 
Inače, za prst se zezao i pričao hiljadu verzija.  LOL
Jedan od njegovih viceva  
Odlazi ratnik u križarske ratove. Pozove prijatelja te mu kaže: 
- Povjeravam ti ključ pojasa nevinosti svoje djeve. Ako se nešto dogodi, oslobodi je.
- Tad zajaše konja i krene. Nije odmakao niti stotinu metara, kad ono prijatelj trči za njim i viče:
- Vrati se, dao si mi krivi ključ!

Ažurirao kadetoni - 13.Srpanj/Jul.2020 u 01:21
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2020 u 01:46
Jesam.
I dok ti nostalgično pamtiš zabavne nedjelje, ja pamtim nešto drugo: Top Listu Nadrealista.

Taj sam vic čuo, dobar je, ali ja još pamtim naše viceve iz tih vremena, pa je jedan išao ovako...
Rekli Milki (Planinc) da uđe u more i figurativno pokaže koliko je Juga u dugovima, a ona prošetala od obale sve dok joj voda nije došla do grla. Pa je pita jedan lik: Milka, pa šta je to, zar je moguće?
A ona: Šuti, zar ne vidiš da stojim na Stani Dolancu.

Ne znam kako je vama danas. Meni osobno nije loše. Moglo bi biti bolje, naravno. Ali nije mi ni gore nego onda nekad.

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2020 u 16:51
Pamtim i ja TLN, ali ona je došla posle ned. popodneva. 
A o dugu YU, samo kažem svaka novonastala država ima veći dug, a ništa od tog duga nije uloženo.
Onim zaduživanjem se razvijala država, a ovi zaduže da ukradu. Dug je bio u vrednosti hidrocentrale 
Đerdap, a šta je sve još izgrađeno širom YU. IHA-HAJ

I naravno da nostalgično pamtim, jer kad vidiš šta je sve na tv, ko i kako vodi program, užas. 
Kohezija silikona, dubokih dekoltea i praznih glava.  LOL  
A pazi ove gromade: Dunja Figenvald, Dina Čolić, Saša Zalepugin, Vladimir Levak, Božo Sušec...

Sad je bolje u tehnološkom smislu, ali to je stvar opšteg napretka. A sve ostalo, obrazovanje, kultura,
zdravstvo, industrija, sport... i najvažnije, lična sloboda i bezbednost, pravda, socijalna osetljivbost,
moral, je kudikamo bilo bolje.

Pogledaj ovo  - na 0:55 - 6:22   vox populi, posebno obrati pažnju na 4:39    LOL
- na 16:26 - 17:23   koja dikcija, otmenost, razumevanje prezentovanog... e to smo gledali i slušali
- na 45:12 - 47:59  to je rok, onaj buntovni, socijalno angažovani  (toliko o (ne)slobodi )
- na  54:45 do kraja  - životna filozofija, izvorna mudrost    Smile
bubba2  uzdravlje Joxer i da nadalje živiš bolje nego ikad  Smile

Ažurirao kadetoni - 31.Ožujak/Mar.2022 u 16:10
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2020 u 18:55
Šta da ti kažem nego hvala, također.
bubba2
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.