Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Convert X to DVD multi-sub
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Convert X to DVD multi-sub

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
1947 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 1947 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Convert X to DVD multi-sub
    Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 20:17
Pozdrav svim korisnicima foruma. 

Imam jedan mali problemčić pa bih zamolio za pomoć. Koristim gore navedeni software(ConvertXtoDVD) za konverziju video file-ova i stvarno sam zadovoljan. Moj problem nastaje kad probam da dodam više od jednog .srt file-a. U gotovom(konvertovanom) video file-u svi prevodi "rade" uredno ali imaju istu "HRV" oznaku bez obzira o kojem se jeziku radi. Pretpostavljam da je moguće postaviti odgovaraljuću oznaku za svaki jezik(SPR, HRV, ENG...) ali ja nisam uspio da otkrijem kako. A ni Google mi nije dao mnogo rezultata. 

Eto, ako neko ima vremena da mi objasni ili da me uputi gdje da tražim bio bih mu zahvalan :) .

Sretni praznici od "1947"
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 20:46
Samo još nekoliko minuta da završim konverziju u DVD pa ću pokušati da ti pomognem.
Na vrh
1947 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 1947 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 20:51
:D

Čekam...

Hvala :)
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:02
Kao što možeš da vidiš na slici 1, za svaki titl koji ubacuješ, tj. pod uslovom da se zovu isto
kao film i u istom su folderu sa njim, tako da ih ConvertX prepozna i ubaci zajedno sa filmom,
imaš opciju da kad ih označiš, dvoklikom otvaraš opciju postavljanja jezika i u desnom uglu
opciju određivanja koji će biti defaultni, tj. koji će se automatski puštati sa filmom, dok će
ostali biti izborni, što možeš da vidiš na slici 2. Imaš i opciju dodavanja titlova desnim klikom
na "Subtitle" što se vidi na trećoj slici, za koje ćeš onda imati iste opcije.

Slika 1:

Slika 2:

Slika 3:

Naravno, ovom opcijom možeš i da ukloniš neželjene titlove.

Nadam se da će ti ovo pomoći, kod mene radi odlično.

Na vrh
1947 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 1947 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:15
E, vidiš, kod mene to izgleda malo drugačije. Ja sam vjerovatno negdje u generalnim podešavanjima otkačio nešto pa su mi svi subovi sa "HRV" oznakom tako da mi je teško prepoznati koji je jezik prvi a koji drugi sub(ili treći...). I nema tog drop down menija kod svakog titla, jedina opcija koju imam je da ručno upišem oznaku jezika. Nisam vješt u postavljanju screenova pa bi to moglo potrajati do sutra a ne bih da te zadržavam. Pokušaću još malo da čačkam po podešavanjima tako da dobijem izgled kao kod tebe. 

Hvala ti na pomoći i na strpljenju :D
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:50
Dobro, da pokušamo da završimo ovo. Uzeo sam jedan avi fajl sa odgovarajuće imenovanim
titlom, a zatim desnim klikom na Subtitle dodao još jedan sa drugačijim imenom. S obzirom da
nisam isključio ConvertX posle zadnjeg posla, obeležio je opet prvi kao srpski, a drugi kao
hrvatski. Klikom na strelice (trougliće) ispred svakog titla otvara se opcija za promenu jezika.
To znači da možeš u program ubaciti samo film, a naknadno iz drugog(drugih) foldera dodavati
koliko god titlova želiš (ne znam koja su ograničenja u broju), po redosledu koji ti odgovara i
tako im davati jezičke nazive, što naravno posle promene moraš potvrditi za svaki titl ponaosob
na onaj zeleni kružić.

Ažurirao Movie Master - 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:50
Na vrh
1947 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 1947 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2012 u 11:36
Probao sam i to ali nije uspjelo. Možeš li mi reći u opciji Settings=}Subtitles koji ti je default jezik? Kod mene je hrvatski. Ali ako stavim npr. engleski kao default onda je ista stvar samo su mi subovi sad sa oznakom ENG. :(

Nema rješenja za mene :(
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2012 u 13:04
Moja verzija je 4 (4.0.3.311) i podešenja su kao na slici:

CovertX ume da bude nezgodan i bagovit. Šta je kod tebe problem, ***** li ga.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.