Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povečanje titla u filmu na DVD-u ili DivX-u?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Povečanje titla u filmu na DVD-u ili DivX-u?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
lukanino View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lukanino Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Povečanje titla u filmu na DVD-u ili DivX-u?
    Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 13:13
Supruga izgubila vid na jednom oku. Titlovi na prženom DVD-u presitni. Kako ih povečati na snimaču Pioneer DVR-545HX?
HvalaUnhappy
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 13:46
Na prženom ili originalnom DVD-u nikako, kupiti veći TV. Kod DivX-a je stvar nešto bolja - ne znam za konkretni Pioneerov uređaj ali neki (Philips) playeri imaju mogućnost odabira veličine fonta (large). Dakle, možda razmisliti o investiciji u novi uređaj. Inače, Pioneer je poznat po sitnim titlovima kod DivX-a, i ja sam bio poprilično nezadovoljan sa svojim ali sam našao negdje na mreži firmware od čovjeka koji radi baš za Pioneere i sad je nešto bolje sa čitanjem.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 14:23
Originalno postovano od strane lukanino lukanino piše:

Supruga izgubila vid na jednom oku. Titlovi na prženom DVD-u presitni. Kako ih povečati na snimaču Pioneer DVR-545HX?
HvalaUnhappy

Na već narezanim diskovima ne možeš povećati slova ako to plejer ne podržava.
Jedino što možeš je da ponovo za svaki film koji želiš da gledaš napraviš nove
titlove i narežeš ili gledaš preko USB-a ako ga imaš na plejeru/TV-u.

Možda ti ovo pomogne:http://forum.titlovi.com/nikad-vise-problemi-sa-dvd-plejerima-i-titlovima_t42274.html

Na vrh
lukanino View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lukanino Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 15:43
Zahvaljujem. Stvar je dosta obeshrabrujuća.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 16:58
Nije. Uputstvo na linku od MM je veliko zbog detaljnog objasnjenja i sadrzu sve potrbne informacije.
A zapravo prakticno se radi za 2-3 minute, ali jednom moras proci proces uz uputstvo da odredis koji rezultat tebi odgovara sto moze biti 1-2h vremena samo jednom.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
lukanino View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lukanino Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 12:43
Da li to znači rekodiranje videozapisa i lepljenje titlova na samu sliku pomoću VirtualDuba ili AviDemux-a? Da li je dovoljno pratiti uputu napisanu na ovom sajtu ili ima nešto za početnike? Imam Windowse 7 Home Premium i snimač Pioneer DVR-545HX (mali titlovi)!
Molim mišljenje
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 13:00
Molim te procitaj uputstvo, samo izgleda dugacko a zapravo ima texta samo kao 5-6 minuta sto ima u filmu.
Imas opcije da dodas prevod bez rekodiranje videa, ko sto sam vec rekao za 2-3 minuta zavrsena posla da imas titlove u veci font i boju koju ti najvise odgovara.

Ažurirao prijatel-MKD - 23.Srpanj/Jul.2012 u 13:02
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 16:26
Originalno postovano od strane lukanino lukanino piše:

Da li to znači rekodiranje videozapisa i lepljenje titlova na samu sliku pomoću VirtualDuba ili AviDemux-a? Da li je dovoljno pratiti uputu napisanu na ovom sajtu ili ima nešto za početnike? Imam Windowse 7 Home Premium i snimač Pioneer DVR-545HX (mali titlovi)!
Molim mišljenje

Uputstvo je kako za iskusne tako i za laike. Detaljno do u tančina opisuje proceduru za pravljenje
titlova drugačijih od uobičajenih srt, sub i txt titlova za DivX (avi), za plejere koji podržavaju sve
DivX formate sa titlovima ali imaju premalu veličinu fonta, kao i za one koji uopšte ne podržavaju
titlove za DivX (za njih se titl implementira u sam avi fajl). Iste titlove (idx/sub slikovni format) je
moguće upotrebiti i za mkv i mp4 fajlove uz upotrebu MKVMerge/Yamb programa, za šta
takođe postoji lepo uputstvo na ovom sajtu.
  Međutim, ako su čak i titlovi sa DVD filmova premali, nema druge pomoći osim reenkodiranja u
novi DVD (VIDEO_TS/VOB) fajl sa povećanim fontom. Najlakše je programom ConvertXto2DVD
(takođe postoji uputstvo) pa zatim narezivanje na novi DVD disk. Doduše, može i bez reenkodiranja
ali program nisam ispitao i ne postoji uputstvo na forumu.

Upustva potražite sami na forumu, ne tražite da vam ovde ponavljamo ono što već piše tamo.

Na vrh
lukanino View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lukanino Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 18:45
Sorry! Imam 76 godina i premda sam tehničar, godine čine svoje.Kopirao sam "Nikad više.." i VirtualDub .Moj snimač podržava DivX 6 i VobSub, idem dalje. Treba me gurnuti na posao!
Hvala!
Na vrh
lukanino View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lukanino Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2012 u 12:21
Problem rješio HMDI kabelom od PC-a do tv 106 cm (Panasonic).
Softverom Nikad više.. nije išlo jer nemam plejer nego snimač i na PC nemam Subtitle Workshop i plejer MPC itd. Zahvaljujem na strpljenju i pomoći.
Pozdrav!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.