Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Master and Commander: The Far Side of the World (2003)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Master and Commander: The Far Side of the World

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Gospodar i ratnik: Druga strana svijeta

Godina:

2003

Žanr:

drama, povijesni, akcija, avantura, ratni

Trajanje:

138 min

Režija:

Peter Weir

Scenarij:

Peter Weir
, John Collee
, Patrick O'Brian

Glavne uloge:

Russell Crowe
  >  Capt. Jack Aubrey
Paul Bettany
  >  Dr. Stephen Maturin, Surgeon
Billy Boyd
  >  Barrett Bonden, Coxswain
James D'Arcy
  >  1st Lt. Tom Pullings
Bryan Dick
  >  Joseph Nagle, Carpenter's Mate
Lee Ingleby
  >  Hollom, Midshipman
Chris Larkin
  >  Capt. Howard, Royal Marines
Richard McCabe
  >  Mr. Higgins, Surgeon's Mate
Ian Mercer
  >  Mr. Hollar, Boatswain
Joseph Morgan
  >  William Warley, Cpt. of Mizzentop
Robert Pugh
  >  Mr. Allen, Master
David Threlfall
  >  Preserved Killick, Captain's Steward
Edward Woodall
  >  2nd Lt. William Mowett
Max Benitz
  >  Calamy, Midshipman
Max Pirkis
  >  Blakeney, Midshipman
Tony Dolan
  >  Mr. Lamb, Carpenter
Jack Randall
  >  Boyle, Midshipman
Richard Pates
  >  Williamson, Midshipman

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Master and Commander: The Far Side of the World (2003)
    Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2011 u 11:53

akcija drama avantura SAD, 2003

Režija: Peter Weir

Scenarij: John Collee, Peter Weir

Uloge: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd, James D'Arcy, Lee Ingleby, George Innes, Mark Lewis Jones, Chris Larkin, Max Pirkis

Film je impresivno producirana ekranizacija literarne ostavštine britansko-irskog romanopisca Patricka O'Briana redatelja Petera Weira.Uloga kapetana Aubreya pripala je oskarovcu R. Croweu koji je upravo sjajan kao tvrdoglav i energičan, ali i senzibilan kapetan, a ništa slabiji nije ni njegov kolega P. Bettany kao dr. Maturin.

Godina 1805. Francuska pod vodstvom novookrunjenog cara Napoleona ratuje s većinom europskih sila. I dok s ostalim zemljama vode bitke na kopnu, Francuzi s Velikom Britanijom ratuju na moru. Kapetan britanske kraljevske mornarice Jack Aubrey (R. Crowe) za kormilom ratnog jedrenjaka HMS Surprise vodi svoj privatni rat s francuskom fregatom Acheron odlučan poraziti neprijatelja makar plovio do kraja svijeta. Tvrdoglavi časnik ima protutežu u smirenu i požrtvovnu brodskom liječniku dr. Stephenu Maturinu (P. Bettany), dok je među posadom najmlađi Blakeney (M. Pirkis). I dok britanski jedrenjak čeka odlučujuća bitka s francuskom fregatom, odnos kapetana Aubreya i dr. Maturina preraste u pravo prijateljstvo...

Temeljen na seriji romana Patricka O'Briena, povijesni ratni spektakl "Gospodar i ratnik: Druga strana svijeta", redatelja Petera Weira nedvojbeno je jedan od najboljih i najatraktivnijih izdanaka žanra koji je u tekućem tisućljeću pomalo sišao s radara publike. Weirov film pokazuje kako je prava šteta što je tome tako jer se malo što može mjeriti s užitkom gledanja maestralno režiranih scena u kojima se hrabri ljudi bore protiv sebe, suparnika i prirode koja teško oprašta. Iako je njegova tehnička izvedba nagrađena dvama Oscarima (kamera i zvuk), "Gospodar i ratnik: Druga strana svijeta" podjednako je uvjerljiv i na fabularnoj i motivacijskoj razini. Ponešto slobodnija interpretacija povijesnih činjenica nimalo ne oduzima od kvalitete filma jer su preinake napravljene, kako s osjećajem za filmsku logiku i konvencije, tako i za duh povijesti. Kao neustrašivi kapetan, Russell Crowe odigrao je jednu od svojih najupečatljivijih uloga, a ništa manje nije dojmljiv ni Paul Bettany.

Prevodi

http://mojtv.hr

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2023 u 13:03
Ponovo sam odgledao ovaj ok film
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2023 u 16:28
Ama film je skoro pa masterpis.
Gledat ga ponovo neću, čak ni kad snime prikvel (je, je, radi se).

Prava je šteta što romani prema kojima je nastao nisu dobili format serije tako da ovdje imamo samo mali dio priče, uz to adaptirani.
Ali bez obzira na to, meni kojem se povijesno-ratne drametine gade, ovo je jedna rijetka koja mi je sjela kao budali šamar. 
Da je pravde na ovom svijetu i ostale ratne drame bi bile ovako dobre, a ne da sam zbog propagandističkog baljezganja i imbecilizma na kraju morao odbaciti cijeli jedan žanr jer mi je bilo dosta više jednoteistih sranja.
Na vrh
Cibalius View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cibalius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2023 u 18:30
Svaki filmofil koji ima kućno kino mora pogledati/poslušati ovaj film, jer audio efekti su jedni od najboljih u filmskoj industriji :)
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2023 u 21:03
Ma dobar je film, svakako treba pogledati, ima tu puno romana, materijala, evo sad ide i film Napoleon, da, da ponavlja se taj period, e sad ... da ne odem u zasto i ...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2023 u 02:59
Meni pa nije išlo sa ovim filmom ikako, zapravo sam ga probao nekoliko puta tokom godina i prosto nije uspeo da dopre do mene, volim Virove filmove inače, moguće da ću mu prići ponovo uskoro, drugačiji sam tip u odnosu na sebe iz vremena kada sam ga poslednji put pokušao odgledati. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,261 sekundi.