Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Carlos (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Carlos (2010)

Carlos

Carlos (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

biografski, drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

334 min

Glavne uloge:

Edgar Ramírez
  >  Ilich Ramírez Sánchez 'Carlos'
Talal Jurdi
  >  Kamal al-Issawi 'Ali'
Ahmad Kaabour
  >  Wadie Haddad
Alexander Scheer
  >  Johannes Weinrich
Juana Acosta
  >  Amie de Carlos
Nora Waldstätten
  >  Magdalena Kopp
Fadi Abi Samra
  >  Michel Moukharbel
Rodney El Haddad
  >  Anis Naccache 'Khalid'
Alejandro Arroyo
  >  Valentin Hernandez Acosta
Yanillys Perez
  >  Anselma Lopez (as Yanillis Perez Rivas)
Ana María Durán
  >  Albaida (as Ana Maria Duran)
Issam Bou Khaled
  >  Général libyen
Nicolas Briançon
  >  Me Jacques Vergès
Jule Böwe
  >  Militante allemande
Olivier Cruveiller
  >  Commissaire Herranz

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Carlos (2010)
    Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2010 u 19:06
CARLOS (2010)

OFFICIAL SITE
IMDB
WIKIPEDIA
TITLOVI

REŽIJA I SCENARIJ: Olivier Assayas
GLUMCI:
Edgar Ramirez                     Ilich Ramirez Sanchez AKA Carlos The Jackal
Alexander Scheer                Johannes Weinrich
Nora von Waldstätten          Magdalena Kopp
Christoph Bach                   Hans-Joachim Klein
Ahmad Kabour                    Wadie Haddad

Carlos je mini serija od tri dijela rađena u francuskoj produkciji i predstavlja fiktivnu priču o životu Carlosa Šakala, jednog od najpoznatijih terorista današnjice i čovjeka koji je ulijevao strah u kosti Zapadu tokom 70-ih i 80-ih godina. Iako je serija priča o njegovom životu te je temeljena na istraživanju, što novinarskom, što istorijskom, dosta stvari je plod mašte autora serije. Serija je u originalu prikazana na Kanskom festivalu u trajanju od 5 1/2 sati. Nakon što je pročitao scenario i vidio inserte iz serije stvarni Carlos Šakal, koji trenutno služi doživotnu zatvorsku kaznu u Francuskoj za ubistvo dva agenta francuske tajne službe, je podnio tužbu protiv autora serije jer je "to gomila laži i izmišljotina".

Ažurirao Nameless One - 06.Srpanj/Jul.2010 u 22:27
What can change the nature of a man?

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2010 u 22:50
Konačno pogledah ovu mini seriju. Šta da kažem osim ekstra. Svaka čast ljudima koji su je radili.
Baader-Meinhof me oduševio, ali ovo je stvarno bolje. Zaista imate dojam da gledate film iz te ere. Sviđa mi se još jedna stvar. Svi pričaju svoj jezik. Arapi arapski, Njemci njemački, Španci španski. Svaka im čast na ovome Clap O samom Carlosu kao ličnosti mislim da se ne treba puno govoriti. Čovjek čije je ime ulijevalo strah u gosti Zapadu od kraja 60-ih do kraja 80-ih kada je Hladni rat završio, a njegove "usluge" više nisu bile toliko potrebne. Čovjek je bio pravi revolucionar, od glave do pete. Preporuka za gledanje u svakom slučaju Wink

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2010 u 02:05
Yep, mini serija je odlicna. Pogledao sam 2 epizode, sve je odlicno nema mane. Carlos mi nekako lici na Sergej TrifunovicaLOL Ovakvu seriju bi mogao da gledam jos 3-4 sezona, tako je sve povezano, i uopste se nista ne razvlaci, preeeedobro uradjeno. Sutra gledam poslednju epizodu i zao mi je sto nema vise. Kako mogu sve serije da imaju po 5-6 sezona, a ovo sve ispricaju u 3 epizode, stvarno glupo, mogli su sve da razvuku malo opsirnije. Inace nikad nisam cuo za Carlos-a.
Inace titlovi su super, ma da za prvu epizodu fali oko 20-30 posto prevoda ali verovatno je problem bio engleski titl, jer vidim ima teksta do 39 min, pa preskace na 43. Za drugu epizodu je odlican.
Hvala brate!!!Clap

Ažurirao icemaher - 09.Srpanj/Jul.2010 u 02:08
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2010 u 07:19
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Yep, mini serija je odlicna. Pogledao sam 2 epizode, sve je odlicno nema mane. Carlos mi nekako lici na Sergej TrifunovicaLOL Ovakvu seriju bi mogao da gledam jos 3-4 sezona, tako je sve povezano, i uopste se nista ne razvlaci, preeeedobro uradjeno. Sutra gledam poslednju epizodu i zao mi je sto nema vise. Kako mogu sve serije da imaju po 5-6 sezona, a ovo sve ispricaju u 3 epizode, stvarno glupo, mogli su sve da razvuku malo opsirnije. Inace nikad nisam cuo za Carlos-a.
Inace titlovi su super, ma da za prvu epizodu fali oko 20-30 posto prevoda ali verovatno je problem bio engleski titl, jer vidim ima teksta do 39 min, pa preskace na 43. Za drugu epizodu je odlican.
Hvala brate!!!Clap

Radim prepravku za prvu epizodu pa će da bude večeras ili sutra Wink

EDIT:
Sad sam provjerio kod sebe. Kod mene ne fali teksta na tom vremenu, mada kažem, prepravljam pa će da bude bolje Wink

Ažurirao Nameless One - 09.Srpanj/Jul.2010 u 07:24

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2010 u 07:52
U oba 2 titla ide prebrzo tekst koji se pojavi na ekranu, primer kad se pojavi neka nepoznata faca, i kad na film napise Ministar/predsednik taj i taj, tebi prebrzo ide tekst, nema vremena sve procitati a posle njega sledeca linija je daleko, mogao bi malo da produzis trajanje. A ono sto kazem da fali prevoda, valjda nemas teksta u engleski ili zavisi koji si koristio, inace sve je ok.
Izgleda jos nije izasao original en prevod.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2010 u 15:22
Evo dodao obrađeni prevod za prvu epizodu. Hvala kolegi icemaheru što mi je skrenuo pažnju. Nemam pojma kako mi je promaklo Embarrassed Sad je kompletan Wink

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2010 u 15:25
Za seriju nije lose, ali mislim da su je malo zbrzili! Sto kaze Icemaher, ovo bi bilo bolje da je stavljeno u bar u 2-3 sezone.
Vladika
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2010 u 16:42
Originalno postovano od strane Vladika Vladika piše:

Za seriju nije lose, ali mislim da su je malo zbrzili! Sto kaze Icemaher, ovo bi bilo bolje da je stavljeno u bar u 2-3 sezone.
tako je, bas kad sam pogledao i zadnju epizodu izgleda skroz zbrzano, kao jedva da su cekali da zavrsi, jbt prikazali su desavanje od skoro deset godina u jednu epizodu.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2010 u 02:04
Teško je inače napraviti seriju o čovjeku o kojem se tako malo zna. Ono što su ljudi napravili je odlično. Nema doduše nekih stvari (nema objašnjenja njegovog drugog nadimka Šakal, njegovo hapšenje u Jugoslaviji, nekoliko bombardovanja i napada) i jesu malo zbrzali stvari, ali je serija na mjestu. Zaista su ljudi uradili odličan posao, a Edgar Ramirez kao Carlos je genijalan. Čovjek inače tečno priča 4 jezika, a za potrebe serije je naučio i osnove arapskog.

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2010 u 16:10
Odlican prevod Nameless.....sve je uskladjeno,a serija obecava Smile

Ažurirao novy78 - 15.Srpanj/Jul.2010 u 16:11
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2010 u 12:00
Dobar je ovaj Carlos. Mislio sam da su Baader i Mesrine vrh evropske produkcije kad ono...
Film može da posluži kao istorijski dokument, bez obzira što nije faktografski najprecizniji; delovanje političkih frakcija, njihove različitosti, međunarodni odnosi, špijunske službe (Štazi!), sve je to pokazano do u detalj.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2021 u 17:35
Odlicno ostvarenje ko voli datu tematiku, U tu grupu spadaju tj. na neki nacin povezeni sa politikom i Der Baader Meinhof Komplex, Munich. 7 Days in Entebbe , 6 Days, i jos drugih. Mada sam za sve nabrojano gledao dokumentarce. Preporuka.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2025 u 03:46
Sorrz ali kao što se uvek ogradim, ukusi i mišljenja se razlikuju pa recimo tako i za ovu mini seriju Carlos. Još pre, bilo je davno, sećam se da sam nakon prve dve epizode odustao i da treću nisam ni odgledao. A ovoga puta, nakon prve epizode sam odustao dok su recimo moj stariji brat i majka oduševljeni ovom mini serijom a pomenuti brat onožava ovakve tematike. Nemojte pogrešno da me shvatite, nisam ja glup ali jesam malo više apolitičan tako da. Da i spominje moj burazer da mu skinem da opet gleda i Der Baader Meinhof Komplex,. A isto tako je i spomenuo film koji smo takođe gledali 7 Days in Entebbe. I tako, dok im budem skidao tj. kad im budem skinuo da opet gledaju mini seriju o Sadamu i Der Baader Meinhof Komplex,, to će glčedati bez mene ) Dok su oni večeras gledali Carlos-a poslednje dve epizode, u prizemlju, ja sam na spratu odgledao film Fury gde btw igra Brad Pitt. I eto, jeste zanimljiv lik bio Carlos i znam podosta o njemu i da služi doživotnu kaznu u Francuskoj i ovo i ono i da je bio zanimljiv lik i znasm i ja da je pre sve bilo bolje ali nekako ipak po drugi put sam napustio ovaj projekat. Nekome i više nego odgovara a nekome kao npr meni nešto nije leglo, neće pa neće ) A ne treba se siliti )
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.