Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Men Who Stare At Goats (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Men Who Stare At Goats (2009)

The Men Who Stare at Goats

The Men Who Stare at Goats (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Muškarci koji bulje u koze

Godina:

2009

Žanr:

komedija, ratni

Trajanje:

94 min

Režija:

Grant Heslov

Scenarij:

Jon Ronson
, Peter Straughan

Glavne uloge:

George Clooney
  >  Lyn Cassady
Ewan McGregor
  >  Bob Wilton
Kevin Spacey
  >  Larry Hooper
Jeff Bridges
  >  Bill Django
Robert Patrick
  >  Todd Nixon
Stephen Lang
  >  Brigadier General Dean Hopgood
Brad Grunberg
  >  Ron
Tim Griffin
  >  Tim Kootz
Glenn Morshower
  >  Major General Holtz
Nick Offerman
  >  Scotty Mercer
Stephen Root
  >  Gus Lacey
Waleed Zuaiter
  >  Mahmud Daash
Rebecca Mader
  >  Debora Wilton
Todd Lawson LaTourrette
  >  Dave
Jacob Browne
  >  Lieutenant Boone

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Men Who Stare At Goats (2009)
    Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 22:20
The Men Who Stare at Goats

Release Date: 6 November 2009
Genre: Comedy

Director: Grant Heslov
Writers: Jon Ronson (book) & Peter Straughan (screenplay)
Cast: George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Robert Patrick, J.K. Simmons

"Filmovi snimljeni prema istinitom događaju obično sadrže dozu dramatike i patetike, ali ne i ovaj. Muškarci koji bulje u koze ne mogu biti ništa drugo nego urnebesni.
     Zamislite ovu ekipu: George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey i Jeff Bridges. Ako očekujete politički triler ili dramu, zaboravite taj scenarij.
     Ovaj dream team našao se pod naslovom The Men Who Stare at Goats, filmskoj adaptaciji istoimenog romana Jona Ronsona iz 2004. godine, koji je pod redateljskom palicom Granta Heslova (Good Night and Good Luck) pretvoren u crnu komediju. Scenarij Petera Straughana proglašen je jednim od najboljih neproduciranih uradaka 2006. godine.
     Radnja se vrti oko novinara McGreGora i vojnog lica Clooneyja, koji tvrdi da je član eksperimentalne postrojbe američke vojske koja korištenjem drevnih metoda manipulacije uma stvara supervojnike. Oni mogu čitati misli, prolaziti kroz zidove i ubiti kozu samim pogledom! Dvojac kreće u avanturu Irakom koja je toliko nevjerojatna da je teško povjerovati da je – istinita! " (Izvor: net.hr)

Ažurirao Titivillus - 19.Rujan/Sep.2009 u 00:40
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2010 u 21:53
Danas sam odgledala ovaj film.
Posle gašenja sedela sam 5 min i razmišljala o filmu. Zašto? Osećala sam kao da mi se neko poigrao sa mozgom LOL
Film mi je totalno nemoguće oceniti...čak i dati komentar o njemu. Na momente je super, komičan, otkačen, brz...na momente gledam i pitam se "šta ja to gledam? kakva je ovo glupost?"
Bilo je momenata kada sam razmišljala o tome da je ovaj film snimljen da bi se narugali svim gledaocima....dok sam gledala, pokušavala sam pronaći poentu, poruku, dubinu....Onda sam razmišljala o početku i prvoj rečenici "Ovo je istinito i više nego što biste poverovali." (dodala bih želeli/hteli da poverujete) pa sam prestala razmišljati o poenti i poruci i posmatrala kao "životnu, istinitu priču"...
No, nakon tog famoznog gašenja....počela sam da razmišljam o sebi/tj gledaocima, buraniji, običnim smrtnicima.../ kao o tim kozama....e, onda sve dobija saaasvim drugu dimenziju...

Ako (veliko ako) su želeli da se stavimo u ulogu koza, onda film ima izuzetno veliku i važnu (doduše ne novu) poentu, ispričanu na poprilično neobičan način. Sve što je vodilo ka njima(kozama), kompletna radnja, sve sitnice i krupne stvari, a potom svrha svih tih dešavanja i mi (koze) na kraju... slika svega što se dešava u svetu, sa svim pravdama i nepravdama, logičnostima i nelogičnostima, ispričana na jedan ovako lucidan način...Sa velikim finišom, kada nas oslobađaju direkt u pustinjuLOLLOLLOL onda je film zaista odličan

Ako smo mi novinar - manje više isto kao i one koze, samo sa mogućnošću govora i sporazumevanja sa ljudima(od čega nije imao baš velike koristi tokom filma, pogotovo da ih razume LOL) doživljaj filma je isti, samo je kraj malo, recimo, drugačiji u odnosu na to da smo koze...(kontam, po poslednjim momentima u filmu, da treba zadržati veru i optimizam i ne odustajati, bez obzira na to šta nam rade)

Lepo sam rekla...ovim filmom su mi se lepo poigrali sa mozgom....odoh skuvati kafu LOL

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2010 u 22:50
Film je čisti trip i tako ga treba i shvatiti... LOL 
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2010 u 22:53
Lepo sam rekla, poigrali su mi se sa mozgom LOL Možda je trebalo da uzmem nešto pre gledanja LOL
Pazi, u svemu, ili bar u većini stvari, se može naći neka dubina ili pozadina...pitanje je samo da li je tvorac zaista imao to na umu ili se on samo dobro zabavljao a mi nalazimo i vidimo ono što njemu nije bilo ni na kraj pameti LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2010 u 22:56
Naravno, gledatelj uvijek materijalu daje svoju interpretaciju... To i je smisao svega. bojanalove
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2010 u 23:02
Baš zbog toga bih ovaj film uvrstila u dobre...jer mi ostavlja materijala za razmišljanje, kao posle neke knjige Wink 

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2010 u 23:32
Meni je odličan.pustinjak
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 01:51
Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

Film je čisti trip i tako ga treba i shvatiti... LOL 

+1 Clap
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,273 sekundi.