Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30306 Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 01:18 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Men Who Stare At Goats (2009)Objavio: Titivillus
Tema: The Men Who Stare At Goats (2009)
Datum objave: 12.Rujan/Sep.2009 u 22:20
http://www.imdb.com/title/tt1234548/ - The Men Who Stare at Goats
Release Date: 6 November 2009
Genre: Comedy
Director: Grant Heslov
Writers: Jon Ronson (book) & Peter Straughan (screenplay)
Cast: George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Robert Patrick, J.K. Simmons
"Filmovi snimljeni prema istinitom događaju obično sadrže dozu dramatike i patetike, ali ne i ovaj. Muškarci koji bulje u koze ne mogu biti ništa drugo nego urnebesni.
Zamislite ovu ekipu: George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey i Jeff Bridges. Ako očekujete politički triler ili dramu, zaboravite taj scenarij.
Ovaj dream team našao se pod naslovom The Men Who Stare at Goats, filmskoj adaptaciji istoimenog romana Jona Ronsona iz 2004. godine, koji je pod redateljskom palicom Granta Heslova (Good Night and Good Luck) pretvoren u crnu komediju. Scenarij Petera Straughana proglašen je jednim od najboljih neproduciranih uradaka 2006. godine.
Radnja se vrti oko novinara McGreGora i vojnog lica Clooneyja, koji tvrdi da je član eksperimentalne postrojbe američke vojske koja korištenjem drevnih metoda manipulacije uma stvara supervojnike. Oni mogu čitati misli, prolaziti kroz zidove i ubiti kozu samim pogledom! Dvojac kreće u avanturu Irakom koja je toliko nevjerojatna da je teško povjerovati da je – istinita! " (Izvor: http://www.net.hr/film-glazba/page/2009/08/31/0160006.html - net.hr )
Odgovori: Objavio: bojanadj
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2010 u 21:53
Danas sam odgledala ovaj film.
Posle gašenja sedela sam 5 min i razmišljala o filmu. Zašto? Osećala sam kao da mi se neko poigrao sa mozgom
Film mi je totalno nemoguće oceniti...čak i dati komentar o njemu. Na
momente je super, komičan, otkačen, brz...na momente gledam i pitam se
"šta ja to gledam? kakva je ovo glupost?"
Bilo je momenata kada sam razmišljala o
tome da je ovaj film snimljen da bi se narugali svim gledaocima....dok
sam gledala, pokušavala sam pronaći poentu, poruku, dubinu....Onda sam
razmišljala o početku i prvoj rečenici "Ovo je istinito i više nego što biste poverovali." (dodala bih želeli/hteli da poverujete) pa
sam prestala razmišljati o poenti i poruci i posmatrala kao "životnu,
istinitu priču"...
No, nakon tog famoznog gašenja....počela sam da razmišljam o sebi/tj
gledaocima, buraniji, običnim smrtnicima.../ kao o tim kozama....e,
onda sve dobija saaasvim drugu dimenziju...
Ako (veliko ako) su želeli da se stavimo u ulogu koza, onda film ima izuzetno veliku i važnu (doduše ne novu) poentu, ispričanu na poprilično neobičan način. Sve što je vodilo ka njima(kozama), kompletna radnja, sve sitnice i krupne stvari, a potom svrha svih tih dešavanja i mi (koze) na kraju... slika svega što se dešava u svetu, sa svim pravdama i nepravdama, logičnostima i nelogičnostima, ispričana na jedan ovako lucidan način...Sa velikim finišom, kada nas oslobađaju direkt u pustinju onda je film zaista odličan
Ako smo mi novinar - manje više isto kao i one koze, samo sa mogućnošću govora i sporazumevanja sa ljudima(od čega nije imao baš velike koristi tokom filma, pogotovo da ih razume ) doživljaj filma je isti, samo je kraj malo, recimo, drugačiji u odnosu na to da smo koze...(kontam, po poslednjim momentima u filmu, da treba zadržati veru i optimizam i ne odustajati, bez obzira na to šta nam rade)
Lepo sam rekla...ovim filmom su mi se lepo poigrali sa mozgom....odoh skuvati kafu
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2010 u 22:50
Film je čisti trip i tako ga treba i shvatiti...
Objavio: bojanadj
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2010 u 22:53
Lepo sam rekla, poigrali su mi se sa mozgom Možda je trebalo da uzmem nešto pre gledanja Pazi, u svemu, ili bar u većini stvari, se može naći neka dubina ili pozadina...pitanje je samo da li je tvorac zaista imao to na umu ili se on samo dobro zabavljao a mi nalazimo i vidimo ono što njemu nije bilo ni na kraj pameti
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2010 u 22:56
Naravno, gledatelj uvijek materijalu daje svoju interpretaciju... To i je smisao svega.
Objavio: bojanadj
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2010 u 23:02
Baš zbog toga bih ovaj film uvrstila u dobre...jer mi ostavlja materijala za razmišljanje, kao posle neke knjige
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2010 u 23:32
Meni je odličan.
Objavio: darije
Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2010 u 01:51