| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Elektronski rjecnik - Pitanje, preporuka |
Odgovori
|
| Korisnik | |
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Elektronski rjecnik - Pitanje, preporukaObjavljeno: 01.Studeni/Nov.2009 u 10:49 |
|
Trazim preporuku za elektronski (softverski) rjecnik u kojem je moguce da sam dodajem nove rjeci (cak bolje i rjecenice) da bi sam prebacio ove knjige u elek. formu u njemu, za lakse pretrazivanje kasnije i za drugo.
Znaci da ima dugme preko koje se dodaju u njegovu bazu svoje rjecenice. Bolje je ako ima i mogucnost, prostor za dodati i dodatna objasnjenja ili primere za rejeci koje se dodaju. I da ne bude osetljiv na mala i velika slova pri pretrazivanju, vec imam jedan koji bezmalo ispunuje ostale stvari ali ako u bazu je "Cigars" dodano sa veliko slovo, i se pretrazuje rjec sa malom slovom kao "cigars" = ne pronalazi rjec. A to je problem da se svaka rjec dodaje duplo u bazu, ili da se pazi na prvo slovo da se racno upisuje i menja. Treba raditi sa copy/paste. Da izlistava i slicne rjeci koje pocinju na pocetno ili pocetna nekoliko slova koje se poklapaju pri pretrazivanju. Nesto slicno kao primer na sledecu sliku:
Trados Multiterm nije prihvatliv kao varijanta jer ne moze se dodati nove rjeci u bazu zasebno kao rjecnik, vec samo preko druge programe, kao add-on. |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2009 u 11:47 |
|
pa napravi ga sam...
nes ti tog posla, imas pretpostavljam MS access, njega koristis kao bazu za rijeci/recenice, nabavi visual studio i u .NETu nabacas kakvu formu i malo proguglas kako to sve povezat... u vrh glave dan posla Ažurirao Sentinel - 01.Studeni/Nov.2009 u 11:54 |
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |