Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nemačko-turski triler o spaljenom Kuranu (19.08.2025.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Nemačko-turski triler o spaljenom Kuranu (19.08.2025.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Nemačko-turski triler o spaljenom Kuranu (19.08.2025.)
    Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 12:42
Ponovo neko od filma pravi musaku i igra se umesto da se napravio normalan film. Ovo je bre musaka i ne pada mi na pamet da ovo gledam. Ponovo igranje sa necim sto se zove film
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 18:49
Nije mi baš ideja po mjeri, koliko mi se čini prema sinopsisu fikcija je u pitanju.

Farenhajt je već snimljen i to jako dobar, pa to ne treba rimejkati.

Za priču koja bi svima mogla biti zanimljiva o etapnom spaljivanju aleksandrijske biblioteke, malo jedni, pa malo drugi, pa dokrajčili treći, trebalo bi imati podeblji budžet.
Takav imaju idiokrati, a njima je uništavanje znanja ionako posao pa što bi ovo snimali.

Još jedna vrsta priče koju bi valjalo obilježiti iako mrzim biografije iz dna duše je spašavanje pisanog (a i drugog) materijala, glavni lik u filmu bi bio Ivan Hiti, valjda ste čuli za nj. Ako niste, prebacite se na izvore sa manje propagande, više činjenica.

Znači, u švapskom filmu je zapaljena knjiga koju je zabranjeno analizirati, propitivati, a kamoli i pomisliti kritizirati.
Oprostite, ali zašto bi se to mene ticalo? Pa ja živim u 21. stoljeću, knjige sada čitam na PCju, kakav papir, kakvi bakrači.
Ko ne živi, nek slobodno odseli u Iran pa nek se tamo grije na papiru. Ponesite galone vode, umjesto da su se brinuli za nenormalnu sušu, pare su bacali u sigurnosne kamere na cesti da zlostavljaju žene koje nisu pokrivene.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 20:14
E koje bi se biografije voleo da vidim, pa i to je naravno individualno, stići će se i do njih.
Naravno da znamo ko je bio Ivan Hiti i celu tu priču.
Nema šanse da knjige ( osim stručnih koje nemam i radova) čitam na kompjuteru, pa teško i na Kindle-u, probao Audiobook ali i tu odustao, dakle papirno izdanje u ruci i dalje.
Pa kod mene mene stoji na polici pored Biblije , tu su još neke , tu je Ji Đing npre, itd.
Problem je u tumačenju i izvratanju,  kao i sve, i što bi bilo zabranjeno analizirati i polemisati,  a kakvo crno paljenje.

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 01:16
Onda preporuka:
https://www.zuzi.hr/kategorija-proizvoda/duhovne-knjige/srimad-bhagavatam-peto-pevanje-drugi-deo-1735831288

Baš ova. Ne ostale. Ova je o postanku svemira, naravno iz jedne druge kulture i možemo o njoj raspravljati bez da nam padne glava ko francuskim karikaturistima.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 06:31
Pa i ako ima potrebe, ako ne opterećuje, troši energiju, a sve zavisi i koliko je ko u materiji, koliko je bitno , treba i razumeti sagovornika,  ima tu puno promenljivih , možemo i o vodećoj fizičkoj teoriji, što da ne. Opet mi je to uživo za diskusiju, osim za filmove i delom za knjige, pišem po forumu, a i to sam počeo kad je u mom okruženju prestalo o tome da se priča, ko je šta gledao, ko je šta čitao, pa utisci, da razmenimo mišljenja, neka preporuka, itd.

A što se tiče  `Charlie Hebdo` pa meni su i druge stvari  kad sam uzeo da pogledam, ili sticajem okolnosti video, bile odbojne, neprimerene , prešle granice,  poslednje je bilo kad je bio zemljotres u Italiji u avgustu 2016. Nisu jedini, naravno, a prethodnim ne  opravdavam učinjeno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.